Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas

Apklausa: Kiek laiko vaikelis serga AD? (61 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(beatka1983 @ 2011 11 28, 20:09)
mes gyvename visai netoli Vokieciu g. - butinai kai maziukas pasveiks ir eisim pasivaikscioti - uzsuksiu pasitairautii, ar tikrai turi...

mes irgi per pazistama atsivezeme is Lenkijos, ten tinka ir musu lietuviskas receptas, tik pries tai reikia pasiskambinti i vaistine ir paprasyti kad turetu Protopico, nes ne visos ir ne visada vaistines jo turi vietoje.

Musu alergologe - labai pozytiviai apie si tepaliuka atsiliepe, sake tikrai geras  - tik kad jau LT buvo labai brangus ir nebuvo LT sito silnuojo 0,03 % doh.gif

Papildyta:
jeigu kazkam labai reikia ir vaikiuko bukle labai bloga - as gal vel per savo pazystama bandyciau uzsakyti ir kad atveztu, jau cia vienai mamytei taip atvezeme...

Labai labai ačiū už pasiūlymą. Susižinosiu, kokia Vokiečių vaistinėj kaina ir jei labai žymiai brangiau nei Lenkijoj, tai prašysiu pagalbos blush2.gif

QUOTE(ivetacom @ 2011 11 28, 20:25)
Mano maziuka beveik du menesius nereikejo tepti vaistais, tik Aveeno ir taukmedzio uztekdavo , nuo mazdaug spalio vidurio pradejo vel stipriau berti, visa si laika ribojau produktus ir bandziau izsisukti be protopico, bet, kai pradejo vel stipriai kasytis naktimis, o dieta musu dabar tik kalakutiena, stirniena, avizu kose su obuoliukais, cukinija, brokolis, moliugas ir neocate, antra vakara tepu jo ir padetis labai pagerejo, jau gailiuosi, kad netepiau anksciau, ziuresiu, kaip bus toliau.

Pagal dietos produktų skaičių pas mus beveik identiškai. Bet pilną porciją tik avižų, kukurūzų ir sorų košės gali valgyt. Visa kita tik kaip nedidelis įmaišomas priedas gali būt sad.gif Ir tai, man kyla įtarimas, kad bulvei, cukinijai įsialerginimas didėja. Nutraukus tada bus ne tik kad jokios mėsos, bet ir jokių daržovių sad.gif

QUOTE(beatka1983 @ 2011 11 29, 09:53)
jeigu jau teptis hormonu - tai rinkciuasi koki silpnesni- hidrokortizona arba premandoli jau tada geriau...

Su tais hormoniniais vakar mane alergologė stipriai subalamūtino. Sakiau, kad kūnui naudojam skiestą hidrokortizoną, pora dienų per savaitę ir veiduką vietomis tenka juo patept. Tai anot jos, hidrokortizonas negerai. Jis senas vaistas ir nors ir silpnas, bet saugumo atžvilgiu geriau jau naujesnieji cutivate ar elocon. O jei jau tokia situacija, kad dieta ir aplinkos koregavimas veido nesutvarko, Elidelis nepadeda, tai geriau panaudot geriamus hormonus, nei hidrokortizoną blink.gif Tai vakar perskaičiau vienos iš alergologinių konferencijų, vykusių Kanadoj, straipsnius AD tema. Vis tik ten visur kaip galimybė veido srities gydymui buvo minima, kad tam naudot silpnuosius hormonus, pvz., hidrokortizoną arba nehormoninius Elidelį arba Protopic'ą. Taip sakant, pagal senąjį mano suvokimą. Ir pusmečio bėgyje aplankytos kitos 2 alergologės išrašydavo Fucidin su tuo pačiu ale baisiuoju hidrokortizonu g.gif Atsiminiau, kad ir Vilniaus alergologiniam, kaip visos pasakojot, skiestas hidro paprastai naudojamas. Bet jei dabar jau Advantanu tepa, tai gal ir iki jų atėjo kažkokios naujos žinios g.gif Vienu žodžiu, prieš kelias dienas turėjau kažkokią nuomonę, dabar likau be nuomonės tuo klausimu biggrin.gif
O mums vitamininis Vitella (apie kurį sužinojau tik iš čia) kol kas veidukui pats geriausias thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(wytaute69 @ 2011 11 29, 10:27)
Beje, ta mamyte savo zinutej ir raso kad ten kur buvo tepta hormonais - sunkiau pasiduoda odele gydymui paskui. Galiu tik patvirtint. Visas kunelis susitvarke, o veidelis, kur kelis kart patepus buvau hidrokortizonu- vis dar raudonuoja  doh.gif

O aš negaliu patvirtint. Maniškio kūnas hormonų, lyginant su kūnu, gavęs gerokai mažiau. Bet į "Granato metodikas" teigiamai reaguoja praktiškai tik kūnas, nors pagal tą iškeltą versiją turėtų būt atvirkščiai. Vienu momentu buvo, kad mėlynas Aveeno veidui pradėjo tikt, bet tik trumpam. Šiuo metu Aveeno užtepus ant veido, raudonuoja daugiau, negu buvo prieš tai.

QUOTE(Simpatuuke @ 2011 11 29, 10:47)
Aisku buvo bemiegiu naktu daug daug.....bet kas geriau, ar vaiko sugadinta odele ir neaiskus poveikis visam organizmui nuo tu hormonu, ar mamytes bemieges naktys? retorinis klausimas ir kiekviena zino, manau, atsakyma ir pasirinkima pati wink.gif

Ne visai tikslus retorinio klausimo formulavimas mirksiukas.gif Deja, kitoj lėkštelės pusėj stovi ne vien mamos bemiegės naktys, bet ir PATIES VAIKO pusiau bemiegės naktys, poilsio stoka, kankinantis niežulio pojūtis ir pastoviai dirginama nervinė sistema. Kuri neaišku, ar ilgainiui nesukels rimtesnių sutrikimų, kaip depresija ir pan. Nėra šitam klausimui vieno ir, tuo labiau, vieno teisingo atsakymo.
Atsakyti
parasykit kokios kainos to protopic tepalo, labai idomu. mes zadam i lenkija kad nuvaziuot gal gauciau nusipirkt. nes mum kojytes kaip negereja taip negereja. beje kur daugiausia teke hormonu. tai as jau ju nebenoriu nei tept nei pirkt, sviestmedis padeda bet dar ne iki galo praeina. Tai labai noreciau pameginti protopica. tik man neaisku vis dar jis nehormoninis ar hormoninis? skaiciau skaiciau bet iki smegenu nedaejo... blush2.gif
Atsakyti
Mamytes kurios angliskai skaito: http://www.testyouri...at-We-Test.html idomi jusu nuomone ar esate girdeje apie tokius testus, ir idomu kiek patikima, nes kaina nera labai jau maza.
Papildyta:
QUOTE(vaidem @ 2011 11 29, 11:55)
parasykit kokios kainos to protopic tepalo, labai idomu. mes zadam i lenkija kad nuvaziuot gal gauciau nusipirkt. nes mum  kojytes kaip negereja taip negereja. beje kur daugiausia teke hormonu. tai as jau ju nebenoriu nei tept nei pirkt, sviestmedis padeda bet dar ne iki galo praeina. Tai labai noreciau pameginti protopica. tik  man neaisku vis dar jis nehormoninis ar hormoninis? skaiciau skaiciau bet iki smegenu nedaejo... blush2.gif

o sviesmedis tas grynas, t.y. cia tas pats kas taukmedzio sviestas?vat galvoju pabandyt ir as naturalius paroduktus, nes neatitaikau vaikui ant veiduko jokio spec kremuko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sraiges: 29 lapkričio 2011 - 12:02
QUOTE(vaidem @ 2011 11 29, 12:55)
parasykit kokios kainos to protopic tepalo, labai idomu. mes zadam i lenkija kad nuvaziuot gal gauciau nusipirkt. nes mum  kojytes kaip negereja taip negereja. beje kur daugiausia teke hormonu. tai as jau ju nebenoriu nei tept nei pirkt, sviestmedis padeda bet dar ne iki galo praeina. Tai labai noreciau pameginti protopica. tik  man neaisku vis dar jis nehormoninis ar hormoninis? skaiciau skaiciau bet iki smegenu nedaejo... blush2.gif

cia naujos kartos, nehomoninis tepalas - imunomoduliatorius. Kaip sake musu alergologe - jis dar labai ''jaunas'' vaistinis preparatas, kuris greiciausiai ateityje issums is rinkos vsus hormoninius tepalus...
o kaina jo apie 60 zlotu (0,03%), pas mus LT - apie 300 lt buvo (0,1% stiprumo)
Atsakyti
QUOTE(Elzė @ 2011 11 29, 09:34)
as kai nesusidurus, tai dabar man kazkaip neramu. Mums ir namie israse teptis adventanu ir vitella. Su vitella vitamininiu tai 3kart dienoj, o su adventanu dabar po karta, o veliau karta i kelias dienas. Taip ir daryti? bet jei sakot jis vienas stipriausiu  g.gif

o del astmos- tai mes jau vaziavoms su "bronchine astma" irasu siuntime. Na jis pastoviai taip svilpiantis budavo, ir kosejo. ypac vakarais atrodydavo net oro pritruksta. Dabar dingo ir kosylys, ir svokstimas...

tai ziurekit pagal situacija, jei nesikaso geriau netepti, jei labai blogai tai praskieskit gerai ta advantana ir truputi. O kol kas ieskokite kitu budu kovoti, voneles su juros druska, avizomis, tepimas iskarto kokiu tinkanciu kremuku, ir aisku priezasciu salinimas.
Atsakyti
Apsišviečiau truputį daugiau apie protopica, bet truputi nugasdino aprašymas jo. be to parašyta, jog vaikams iki dvieju metu jo vartoti negalima. mum tik pusantru ir kazkaip suabejojau, manau dar yra neisbandytu priemoniu. meginsiu apsieit su kitais dalykais.
svietmedis - taip, grynas. taukmedzio sviestas turbut teisingai vadinasi. aš jau išmeginus kelias rušis. labiausiai man patiko gryniausias neapdirbtas ekologiskas taukmedzio sviestas. mum jis labiausiai tiko. nilinis TS mum visai netiko.
Atsakyti
QUOTE(carramele @ 2011 11 29, 11:54)

Ne visai tikslus retorinio klausimo formulavimas  mirksiukas.gif Deja, kitoj lėkštelės pusėj stovi ne vien mamos bemiegės naktys, bet ir PATIES VAIKO pusiau bemiegės naktys, poilsio stoka, kankinantis niežulio pojūtis ir pastoviai dirginama nervinė sistema. Kuri neaišku, ar ilgainiui nesukels rimtesnių sutrikimų, kaip depresija ir pan. Nėra šitam klausimui vieno ir, tuo labiau, vieno teisingo atsakymo.

drinks_cheers.gif tikra tiesa, sia nakti ta kai tik ir patyriau, vaikelis tik du kartus valge, keleta kartu tiute reikejo duoti ir beveik nesikase, tokia palaima, palyginus su paskutinemis naktimis:wub: Si vakara jau netepsiu protopicu ir stebesiu, ar tai jis daugiau veike, ar kazkoks is isimtu produktu alergizavo
Atsakyti
QUOTE(carramele @ 2011 11 29, 11:54)

...Deja, kitoj lėkštelės pusėj stovi ne vien mamos bemiegės naktys, bet ir PATIES VAIKO pusiau bemiegės naktys, poilsio stoka, kankinantis niežulio pojūtis ir pastoviai dirginama nervinė sistema. Kuri neaišku, ar ilgainiui nesukels rimtesnių sutrikimų, kaip depresija ir pan. Nėra šitam klausimui vieno ir, tuo labiau, vieno teisingo atsakymo.

TIESA, kad ir mazylis kencia...tik as stengiausi pirmiausia isbandyt naturalius budus... ;-) Be reikalo uzkabinau ta tema...KIEKVIENA MAMYTE PATI RENKASI,KAS JOS MANYMU JOS MAZIUKUI YRA GERIAUSIA ;-) Stiprybes visoms ;-)
Atsakyti
Dar noreciau paprasyti tu mamyciu, kurios turi ziniu apie Kiefo lasiukus, gal galit daugiau apsviesti apie jos, is kur suzinojate, kaip jie veikia, ar yra jau isaugusiu vaikuciu, kurie butent nuo ju pasveiko, ka apie jos sako musu gydytojai, ar tik Voketijoje jie propagojami ir td., arba kokia nuoroda gal duokit, kur apie jas diskutavote, buciau labai dekinga 4u.gif
Atsakyti
aciu, atsakiusioms. Tai zinoma, kad pries klausiant perskaiciau visa informacija. Bet kai anksciau nebuvau susidurus, tai man vien tie pavadinimai tepalu, vaistu ir pan apsuka galva doh.gif

o esate kas bande strucio taukus? Vienoje parodoje maciau kaip pardavinejo. tipo nerealiai gydantys AD ir drekinantys oda g.gif
Atsakyti
QUOTE(Girdutexxx @ 2011 11 29, 11:01)
Davė tokį sąrašą su daug histaminų:alus, vynas, fermentinis sūris, konservuoti produktai, špinatai, pomidorai, sardinės, braškės, žemuogės, šokoladas, žuvis.
Su tiraminais: fermentinis sūris, marinuota silkė, avietės ir avokadas.
Ypatingai liepė atkreipt dėmesį į fermentinį sūrį, kuriame abu yra, o aš jį taip mėgau verysad.gif

deja galiu tik patvirtinti kad fermentinis sūris sukelia labai stiprias reakcijas... bent jau maniškei (kuri jau pati viską valgo) tai tikrai labai matyti jei netyčia pagailiu ir duodu gabalėlį... teks atsisakyt kažkuriam laikui jei dar maitinate patikėkit mažesnis nuostolis jei kažko nesuvalgysit, nei kad vaikas draskysis

QUOTE(sraiges @ 2011 11 29, 11:12)
4u.gif
o jis sausuma ir raudonuma gydo? Esame UK, tai cia labai sunku su tais daktarais, man 3 men sake jie kad cia nieko nera, nors as jau itariau kad mazasis turi polinki i kazkokia alergija. Ir ar butina tepliot paakiukus? atrod kai netepu jokiais kremukais jie ne tokie uzraude buna , o kai patepu atrodo parausta daugiau, gal krema ne toki tepu, gal vis nepataikom ant tinkamo mano vaikui. Kaip jauciasi poveikis jei tinkamas kremas buna?neraudonuoja ar kaip?
ir sveikit greiciau  4u.gif
sakykit, o jei atsisakius tam tikru maisto produktru pilvukas is karto susitvarke ir vaikas miega ramiausiai, kas anksciau bu
vo tragedija, o dermatitas yra per alkuniu sulenkimus, ant riesiuku, aplink akytes ir lupytes: tai cia dar galima itart maisto alergija ar jau daugiau aplinkos? maistas apribotas jau kazkur 1 sav ir 2 dienos, o del AD pagerejimo nematyt, tik kad ramus vaikas tapo ir pilvas nebeskauda.

oda gydosi ilgai o niežulys gali išlikti ir dar ilgiau, kai odelė jau atrodys graži tad kantrybės 4u.gif

QUOTE(sraiges @ 2011 11 29, 12:00)
Mamytes kurios angliskai skaito: http://www.testyouri...at-We-Test.html idomi jusu nuomone ar esate girdeje apie tokius testus, ir idomu kiek patikima, nes kaina nera labai jau maza.
Papildyta:

o sviesmedis tas grynas, t.y. cia tas pats kas taukmedzio sviestas?vat galvoju pabandyt ir as naturalius paroduktus, nes neatitaikau vaikui ant veiduko jokio spec kremuko.

taip sviestimedis ir taukmedis taspats daiktas tik kas kaip nori taip vadina
o apie tą testą tai taip mano mergytei jį darė ir pagal tą testą laikantis dietos (pagal jų nurodymus, kurie kaip patys rašo yra rekomendacinio pobūdžio) labai pagerėjo būklė... dabar jau net įvedėm keletą produktų kuriems buvo mažiausia klasė nurodyta ir viskas ok... nepiktnaudžiaujam bet galim sau leisti...

QUOTE(Elzė @ 2011 11 29, 14:39)
aciu, atsakiusioms. Tai zinoma, kad pries klausiant perskaiciau visa informacija. Bet kai anksciau nebuvau susidurus, tai man vien tie pavadinimai tepalu, vaistu ir pan apsuka galva  doh.gif

o esate kas bande strucio taukus? Vienoje parodoje maciau kaip pardavinejo. tipo nerealiai gydantys AD ir drekinantys oda  g.gif

taip aš bandžiau ant savo dukrytės... oda švelni pasidaro jei ant drėgno kūnelio sutepi, bet ar gydo negaliu pasakyt... ne visada tepu
Atsakyti