Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas

Apklausa: Kiek laiko vaikelis serga AD? (61 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(carramele @ 2011 11 28, 17:10)
Sveikos. Berods kažkuri iš mūsų siuntėsi iš Lenkijos Protopic'ą. Man labai įdomu būtų sužinot, ar jis tokios pat kreminės konsistencijos, kaip Elidelis, ar tepalas-riebalas. Nuo Elidelio mažiui tik blogiau darydavosi - kažkas ten sudėty papildomai dirgindavo odą. Gal Protopic'as tiktų geriau  g.gif

Protopic 0,03 vartojamas ismaisytas su 100 ml kitu riebiu tepalu, essexu, ar vazelinu, tai daroma vaistineje. Lenkijos forumose raso, kad daug kam Elidelis blogiau, arba visai neveikia, ju skirtingos veikliosios medziagos protopic takrolimus, o Elidelio pimecrolimus.
Atsakyti
QUOTE(carramele @ 2011 11 28, 17:10)
Sveikos. Berods kažkuri iš mūsų siuntėsi iš Lenkijos Protopic'ą. Man labai įdomu būtų sužinot, ar jis tokios pat kreminės konsistencijos, kaip Elidelis, ar tepalas-riebalas. Nuo Elidelio mažiui tik blogiau darydavosi - kažkas ten sudėty papildomai dirgindavo odą. Gal Protopic'as tiktų geriau  g.gif

jis kaip esexas konsistencijos- toks tarsi kaip vazelinas - bespalvis ir mums jis super thumbup.gif jau mes jo tik karta i savaite o gal net reciau panaudojame, pradzioje apgydeme odele, o dabar jau mums jo beviaik ir nebereikia bigsmile.gif
Atsakyti
na idomu...juk hormonai alergines reakcijos tai nepanaikina? Kaip gi ji ruosiasi nustatineti i ka reaguoja i ka ne g.gif
[/quote]

kiek supratau tai taip gydom odą, nes kai ji nuolat sudirgus nematyt į ką reaguoja g.gif o kai jau oda bus normali man pradėjus vis naujo kažką valgyt matysis kas alergina, ji gerai gyd. supratau unsure.gif labai nesinorėjo tų hormoninių tepalų, bet gi visad nori kaip geriau verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Girdutexxx: 28 lapkričio 2011 - 18:06
QUOTE(Girdutexxx @ 2011 11 28, 16:13)
bei tų kuriuose yra tiraminų ir histaminų, kurie gali sukelti nealerginį dermatitą.

O kokiuose produktuose ju yra? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(toffi1 @ 2011 11 28, 17:54)
Protopic  0,03 vartojamas ismaisytas su 100 ml kitu riebiu tepalu, essexu, ar vazelinu, tai daroma vaistineje. Lenkijos forumose raso, kad daug kam Elidelis blogiau, arba visai neveikia, ju skirtingos veikliosios medziagos protopic takrolimus, o Elidelio pimecrolimus.

visiskai teisingai - mes ji naudojame ismaisyta su esexu, ir naudojame ta 0,03 % silpnuti ir dar praskiedziame - tai gaunasi isvis silpnas tepaliukas - bet mums padejo
Aciu didelis Ivetacom - ji mums pasiule ji pasibandyti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Girdutexxx @ 2011 11 28, 18:06)
kiek supratau tai taip gydom odą, nes kai ji nuolat sudirgus nematyt į ką reaguoja g.gif o kai jau oda bus normali man pradėjus vis naujo kažką valgyt matysis kas alergina, ji gerai gyd. supratau unsure.gif labai nesinorėjo tų hormoninių tepalų, bet gi visad nori kaip geriau verysad.gif

problema dar buna tokia, kad tepant tiesiog yra slopinama alergine reakcija, ji niekur nedingsta, tik paslepiama. Kai nustosit tepti vel islys berimai, tik gali but dar su nauja jega, ir vel nesuprasit nuo ko beria.
Jei jum vistiek atsiranda berimai net tepantis, reiskia nepasalinat alergena o oda pripranta prie hormono, ir vis silpniau veikia.
Geriau jau sutvarkyti aplinka, o maista tai mamos cia skirtingai pasirenka sau dieta, galima savaite pabut valgant kelis produktus ir ziureti ar gereja. Ar vedate dienorasti? Nes reakcija gali pasirodyti ir po keliu dienu.
Paletes man atrodo nuo 6 men daro. Dabar galite padaryt odos paseli, kiekybini ismatu paseli, savo MP paseli, ar neauga koks stafilokokas ar grybelis, sutvarkyti aplinka (namu chemija ismest, dulkiu surinkejus ismest, skalbikli pasirinkt koki eko skysta, skalbti viska , ne tik vaiko drabuzius, pataline sintetine, ir t.t. ), maista rasytis, hormonais netept bent jau veiduko.
Papildyta:
Gal kuri is mamyciu atrado kur galima nusipirkti kokybiskos juodosios arba negyvosios juros druskos?

Vaistinese dingo, Tomase pirkta tikrai skiriasi skoniu ir kokybe, nuo pirktos eko parduotuvei, tai daugiau nebepirksiu. O siaip kainos kandziojasi g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LiloSun: 28 lapkričio 2011 - 18:53
QUOTE(toffi1 @ 2011 11 28, 16:54)
Protopic  0,03 vartojamas ismaisytas su 100 ml kitu riebiu tepalu, essexu, ar vazelinu, tai daroma vaistineje. Lenkijos forumose raso, kad daug kam Elidelis blogiau, arba visai neveikia, ju skirtingos veikliosios medziagos protopic takrolimus, o Elidelio pimecrolimus.

QUOTE(beatka1983 @ 2011 11 28, 17:54)
jis kaip esexas konsistencijos- toks tarsi kaip vazelinas - bespalvis ir mums jis super thumbup.gif  jau mes jo tik karta i savaite o gal net reciau panaudojame, pradzioje apgydeme odele, o dabar jau mums jo beviaik ir nebereikia bigsmile.gif

QUOTE(beatka1983 @ 2011 11 28, 18:47)
visiskai teisingai - mes ji naudojame ismaisyta su esexu, ir naudojame ta 0,03 % silpnuti ir dar praskiedziame - tai gaunasi isvis silpnas tepaliukas - bet mums padejo
Aciu didelis Ivetacom - ji mums pasiule ji pasibandyti 4u.gif

Tai tikrai reiks ir mums išbandyt smile.gif Dar du klausimėliai:
- iš kur perkat/užsisakot?
- ką LT alergologai apie jį sako?
(Kaip tik šiandien buvom, būčiau pasteiravus, ale kad pavėluotai į galvą atėjo. Išvis jau mintis atėjo, kad kitą kartą eisim kur privačiai. Atėjom savo laiku ir su dviem sienom lipančiais mažiais pralaukėm iki kol priims PUSANTROS VALANDOS ph34r.gif )
Atsakyti
Papasakosiu, ką aš esu sumąsčius dėl Fucidin H tepimo veidukui. Paskaičiuokim. Kadangi tas tepalas yra antibiotinis, reikia jį vartot vidutiniškai 7 d. po 3k./d. Gaunasi, kad veido oda gauna 21 užtepimą hormonu. Paprastai, pradėjus tept (jei tuo metu nesusiduria su stipriais alergenais), oda susinormalizuoja jau po kelių tepimų. Tada gaunasi, kad likusius 17 kartų tepame tiesiog šiaip sau. Aš tokiu atveju pirkdavau hidrokortizoną ir fucidiną atskirai. Porą dienų tepdavau H+F, o toliau jau tik F kurso užbaigimui.
Atsakyti
Mano pusesere dalivavo seminare apie AD, tai sake ten irgi labai gyre Protopic ir sake, kad jo lig tai jau yra vokieciu vaistineje Didziojoje gatveje, idomu, kokia ten kaina. Lenkijoje 60zl, butinai reikia recepto.
Atsakyti
QUOTE(ivetacom @ 2011 11 28, 20:47)
Mano pusesere dalivavo seminare apie AD, tai sake ten irgi labai gyre Protopic ir sake, kad jo lig tai jau yra vokieciu vaistineje Didziojoje gatveje, idomu, kokia ten kaina. Lenkijoje 60zl, butinai reikia recepto.

mes gyvename visai netoli Vokieciu g. - butinai kai maziukas pasveiks ir eisim pasivaikscioti - uzsuksiu pasitairautii, ar tikrai turi...

mes irgi per pazistama atsivezeme is Lenkijos, ten tinka ir musu lietuviskas receptas, tik pries tai reikia pasiskambinti i vaistine ir paprasyti kad turetu Protopico, nes ne visos ir ne visada vaistines jo turi vietoje.

Musu alergologe - labai pozytiviai apie si tepaliuka atsiliepe, sake tikrai geras - tik kad jau LT buvo labai brangus ir nebuvo LT sito silnuojo 0,03 % doh.gif

Papildyta:
jeigu kazkam labai reikia ir vaikiuko bukle labai bloga - as gal vel per savo pazystama bandyciau uzsakyti ir kad atveztu, jau cia vienai mamytei taip atvezeme...
Atsakyti
Mano maziuka beveik du menesius nereikejo tepti vaistais, tik Aveeno ir taukmedzio uztekdavo , nuo mazdaug spalio vidurio pradejo vel stipriau berti, visa si laika ribojau produktus ir bandziau izsisukti be protopico, bet, kai pradejo vel stipriai kasytis naktimis, o dieta musu dabar tik kalakutiena, stirniena, avizu kose su obuoliukais, cukinija, brokolis, moliugas ir neocate, antra vakara tepu jo ir padetis labai pagerejo, jau gailiuosi, kad netepiau anksciau, ziuresiu, kaip bus toliau.
Atsakyti
QUOTE(ivetacom @ 2011 11 28, 21:25)
Mano maziuka beveik du menesius nereikejo tepti vaistais, tik Aveeno ir taukmedzio uztekdavo , nuo mazdaug spalio vidurio pradejo vel stipriau berti, visa si laika ribojau produktus ir bandziau izsisukti be protopico, bet, kai pradejo vel stipriai kasytis naktimis, o dieta musu dabar tik kalakutiena, stirniena, avizu kose su obuoliukais, cukinija, brokolis, moliugas ir neocate, antra vakara tepu jo ir padetis labai pagerejo, jau gailiuosi, kad netepiau anksciau, ziuresiu, kaip bus toliau.

po kiek dabar perkate Neocata? is kur susiveikiate?
Atsakyti