Įkraunama...
Įkraunama...

4 mėn. kūdikio dienos meniu

QUOTE(Tobi @ 2012 02 01, 12:54)
Mano dukrytes meniu:
Ryte pusryciam valgo grikiu kose (i verdanti vandeni ipilu 3 valgomus saukstus grikiu ir verdu, tada grikius supilu i blenderi ir su misinuku viska sumaisau ir paskaninimui siek tiek idedu naturalaus sviesto).
Pietums valgo darzoviene: 1 bulve, 1 nedidele morka ir keli gumbeliai ziedinio kopusto (kalafioro) isvirus viska dedu i blenderi ir sumaisau su nuoviru. Megtamiausiais dukriuko patiekalas.  thumbup.gif
Vakarienei taip pat darzoviene.
Dar dienos begyje duodu siek tiek obuoliuko.
O pries miegeli dar ir misinuko 210ml suvalgo ir eina saldaus miegelio miegoti  ax.gif

o kaip jus duodat maziui valgyt? ar su šaukšteliu maitinat ar padarot tyrelę skystesnę ir iš buteliuko?
Atsakyti
QUOTE(cia_as_vel @ 2012 02 05, 15:23)
o kaip jus duodat maziui valgyt? ar su šaukšteliu maitinat ar padarot tyrelę skystesnę ir iš buteliuko?

nupirkau šaukštelius specialiai maitinimui, minkštučiai tokie, kad netyčia sukandęs mažius nepažeistų dantenų, valgo puikiai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(vasilyysa @ 2012 02 05, 15:00)
nupirkau šaukštelius specialiai maitinimui, minkštučiai tokie, kad netyčia sukandęs mažius nepažeistų dantenų, valgo puikiai  ax.gif

as irgi su tokiais maitinu thumbup.gif mano dae ir spalva keicia prie silto maisto wink.gif o is buteliuko tyreles negalima duoti doh.gif
Atsakyti
o is buteliuko tyreles negalima duoti doh.gif
[/quote]

kodel negalima? nesamone. seniau jokiu specialiu sauksteliu nebudavo ir nemire nei vienas vaikas. mano va du uzaugo ir tikrai duodavau tyreles is buteliuko. tik del patogumo ir gerumo tai kalba jau kita
Atsakyti
QUOTE(kalisssta @ 2012 01 29, 15:24)
man irgi keistai cia su tom sriubytem  doh.gif  jei ka suzinosi tai papasakok  thumbup.gif

as savo maziukei duodu "sriubytes" tiksliau darzoviu sultini, verdu darzoviene pietums, nupilu nuovira ir duodu tarp maitinimu atsigerti. O sugalvojau taip, nes dukrytes lupos buvo gan sausos, kas rode skysciu trukuma, o ji arbatu negeria, virinto vandens irgi ne, o darzoviu sultinys jai labai tiko ir patiko ax.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes 4u.gif

Nezinau, ar cia i tema paklausiu, bet gal kam teko kur girdet, kiek per viena maitinima 4 men kudikis turi MP pritraukt? ax.gif Na tiksliau jei as pasveriu pries maitinimo ir po, kiek gr turetu buti pasunkejes? g.gif Mano suneliui lygiai 4 men, pirmus 3 men po 1 kg priauginejo, o shi menesi tik 300 gr priaugo unsure.gif Daktare jau liepe mishiniu maitint, nors man atrodo, kad turiu pakankamai pienuko, tai ishsinuomojau svarstykles pasiziuret, kaip yra ish tikro, bet neisivaizduoju, kiek gramu turi privalgyt? g.gif buciau labai dekinga uz konsultacija 4u.gif
Atsakyti
is buteliuko negalima, nes vaikas nesimoko sauksteliu valgyt... nepratinamas prie kietesnio sunkiau valgomo maisto doh.gif tikiuosi suprantamai pasakiau smile.gif o su ta "sriubyte" - nuoviru, gal ir man pabandyti, nes maniskis irgi negeria nieko doh.gif o is snapelio gerti galima duoti tik nuo 6 men? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(BusyBee @ 2012 02 11, 02:02)
Sveikos mamytes  4u.gif

Nezinau, ar cia i tema paklausiu, bet gal kam teko kur girdet, kiek per viena maitinima 4 men kudikis turi MP pritraukt?  ax.gif  Na tiksliau jei as pasveriu pries maitinimo ir po, kiek gr turetu buti pasunkejes?  g.gif  Mano suneliui lygiai 4 men, pirmus 3 men po 1 kg priauginejo, o shi menesi tik 300 gr priaugo  unsure.gif  Daktare jau liepe mishiniu maitint, nors man atrodo, kad turiu pakankamai pienuko, tai ishsinuomojau svarstykles pasiziuret, kaip yra ish tikro, bet neisivaizduoju, kiek gramu turi privalgyt?  g.gif  buciau labai dekinga uz konsultacija  4u.gif

Kiek kudikis turi suvalgyti, negaliu atsakyti. Bet noriu pasakyti, kad mazdaug nuo 4 menesio visi maitinami krutimi kudikiai maziau priauga, nes darosi aktyvesni. Tai jokiu budu nereiskia, kad per mazai pieno! Jeigu jusu sunelis pakankamai slapinasi, slapimas bespalvis ir bekvapis, pieno jam tikrai uztenka 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vkrislas @ 2012 02 08, 20:03)
as savo maziukei duodu "sriubytes" tiksliau darzoviu sultini, verdu darzoviene pietums, nupilu nuovira ir duodu tarp maitinimu atsigerti. O sugalvojau taip, nes dukrytes lupos buvo gan sausos, kas rode skysciu trukuma, o ji arbatu negeria, virinto vandens irgi ne, o darzoviu sultinys jai labai tiko ir patiko ax.gif

Na bet jūsų mergytei kaip matau jau virš 5 mėn... Ten rašė, kad sriubytes duoda kelių mėn leliukams...
O pienas juk irgi skystis. Ar MP ar mišinukas. Nei vandens, nei arbatų kiek skaičiau nereikia iki 7 mėn... Na bet mano pačios pirmas vaikas iš patirties nieko nepasakyčiau. Neatkreipiau dėmesio aš. Mama man aiškino, kai mažiui buvo pora mėn., kad va žiūrėk sausos lūpos, reikia vandenuko doh.gif Džiaugiuosi, kad neklausiau tokių nesąmonių. Iki dabar sėkmingai pati matinu.

QUOTE(BusyBee @ 2012 02 11, 00:02)
Sveikos mamytes  4u.gif

Nezinau, ar cia i tema paklausiu, bet gal kam teko kur girdet, kiek per viena maitinima 4 men kudikis turi MP pritraukt?  ax.gif  Na tiksliau jei as pasveriu pries maitinimo ir po, kiek gr turetu buti pasunkejes?  g.gif  Mano suneliui lygiai 4 men, pirmus 3 men po 1 kg priauginejo, o shi menesi tik 300 gr priaugo  unsure.gif  Daktare jau liepe mishiniu maitint, nors man atrodo, kad turiu pakankamai pienuko, tai ishsinuomojau svarstykles pasiziuret, kaip yra ish tikro, bet neisivaizduoju, kiek gramu turi privalgyt?  g.gif  buciau labai dekinga uz konsultacija  4u.gif

Manau, kad nereikia čia lialia... Viskas gerai. Mano irgi nuo 4 priauga po 400gr. Juda kruta, vartytis pradėjo. O be to, tai juk normalu, negali vaikas taip kas mėnesį po kilą augti. Jei taip, tai ką... metukų svers 15 kg ar daugiau doh.gif
Manau, maitinkit ramiai tik MP dar bent jau iki kito svėrimo 4u.gif Tada dar pažiūrėsit, jei prieaugio bent kiek bus - ir gerai. O beje, kiek sveria jei ne paslaptis?
Ar atrodo alkanas vaikas? Nelaimingas? - savęs paklauskit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruby Tuesday @ 2012 02 11, 16:02)
Kiek kudikis turi suvalgyti, negaliu atsakyti. Bet noriu pasakyti, kad mazdaug nuo 4 menesio visi maitinami krutimi kudikiai maziau priauga, nes darosi aktyvesni. Tai jokiu budu nereiskia, kad per mazai pieno! Jeigu jusu sunelis pakankamai slapinasi, slapimas bespalvis ir bekvapis, pieno jam tikrai uztenka 4u.gif

Aciu 4u.gif As kazkaip is tikro nesusimasciau, kad gi jau ir pasivarto, ir daugiau makaluojasi, tai matyt daugiau energijos ishnaudoja rolleyes.gif Bet cia daugiau del daktares - ji mane taip nuteike, kad vaikui tikrai mazai pieno ir tiek. Beje, del shlapinimosi as irgi taip galvojau, bet ji paklause, kiek tushtinasi, o kadangi jis tik karta i diena pradejo tushtintis, tai sako ' va, matot, mazai jam' doh.gif Zodziu labai idomi ta mano daktare ir jos poziuris schmoll.gif

QUOTE(Simuzku @ 2012 02 11, 18:23)

Manau, kad nereikia čia lialia... Viskas gerai. Mano irgi nuo 4 priauga po 400gr. Juda kruta, vartytis pradėjo. O be to, tai juk normalu, negali vaikas taip kas mėnesį po kilą augti. Jei taip, tai ką... metukų svers 15 kg ar daugiau  doh.gif
Manau, maitinkit ramiai tik MP dar bent jau iki kito svėrimo 4u.gif  Tada dar pažiūrėsit, jei prieaugio bent kiek bus - ir gerai. O beje, kiek sveria jei ne paslaptis?
Ar atrodo alkanas vaikas? Nelaimingas? - savęs paklauskit 4u.gif

4u.gif nu is tikro ir laimingas, ir sveikas jis man atrodo, bet gi va, daktare tiek uzstriokino, kad jau nebezinojau nei ka galvot.
o sveria dabar 6500 gr ax.gif

Beje, vakar dar kol laukiau atsakymu i savo paklausima, pasiskaiciau ivairiu uzsienio saitu, taigi, kam aktualu, aukso viduriukas tokio amziaus vaikams yra 120 gr per viena maitinima (700 - 1000 gr per para).
Atsakyti
QUOTE(BusyBee @ 2012 02 11, 21:13)
Beje, del shlapinimosi as irgi taip galvojau, bet ji paklause, kiek tushtinasi, o kadangi jis tik karta i diena pradejo tushtintis, tai sako ' va, matot, mazai jam' 

Tik MP maitinamas kudikis gali nesitustinti ir savaite. Ir kas per gydytoja doh.gif

Pritariu Simuzku, kad reikia palaukti iki kito sverimo. O jeigu priaugs labai mazai, jau bus galima ir papildomo maisto ivesti, o ne misinuko.
Atsakyti
QUOTE(Tobi @ 2012 02 01, 11:54)
Mano dukrytes meniu:

QUOTE(suntea7 @ 2012 02 01, 14:41)
Oho kiek daug tiršto maisto jūsų leliukas gauna... unsure.gif 
O tai mišinukas tik vakare prieš miegą? g.gif

as irgi ta pati pagalvojau, kiek pamenu pirma menesi tik vienas maitinimas tirstu maisteliu ivedamas ir tai daugiau pratinimas prie jo gaunasi g.gif
Atsakyti