Įkraunama...
Įkraunama...

4 mėn. kūdikio dienos meniu

As jau vaikui duodu moliuga su bulvem, jau antra savaite valgom, tai jau duodu apie 20-30ml. tai kaip supratau tokio amziaus daugiau ir negalima duoti g.gif
Atsakyti
Sveikutes mamytes smile.gif na, mes dar tik obuoliuka ir banana pradejome valgyti, nes visalaik valgem MP ir priedo misinuka smile.gif net nepagalvojau kad jau galima duoti ir darzoviu g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dangita: 17 sausio 2012 - 14:32
QUOTE(Dangita @ 2012 01 17, 15:31)
Sveikutes mamytes  smile.gif na, mes dar tik obuoliuka ir banana pradejome valgyti, nes visalaik valgem MP ir priedo misinuka smile.gif  net nepagalvojau kad jau galima duoti ir darzoviu g.gif

as mazai ka suprantu apie primaitinima ir paciai kyla daug kl. bet as neduociau banano nes tai vaisius ir saldus vaisius nebenores vaikas kad ir bulves imti o siaip ir patariama primaitinti nuo bulves, morkos, kopūsto tik paskui vaisiai ir vėliau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(MeGusta @ 2012 01 17, 16:18)
as mazai ka suprantu apie primaitinima ir paciai kyla daug kl. bet as neduociau banano nes tai vaisius ir saldus vaisius nebenores vaikas kad ir bulves imti  o siaip ir patariama primaitinti nuo bulves, morkos, kopūsto tik paskui vaisiai ir vėliau  ax.gif

mum kaip tik patare is pradziu pagremzti obuoliuko.. g.gif velnias cia suprasi.. is vis sake jeigu valgo MP, tai primaitinima skiria tik nuo 6men unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Dangita @ 2012 01 17, 22:23)
mum kaip tik patare is pradziu pagremzti obuoliuko.. g.gif  velnias cia suprasi.. is vis sake jeigu valgo MP, tai primaitinima skiria tik nuo 6men unsure.gif

na pso db jau skelbia kad jau nuo 4 ir neveliau 6men primaitint kaip patys pediatrai masto taip ir pataria bet db jau nuo 4 siulo, nes as isvis skaiciau kad gimes vaikas jau gali virskint mesa, bet tiesiog agituojama kad MP svarbiausias ir geriausias rolleyes.gif
na reikia ir zinoti kad obuoliukas pucia pilvuka ax.gif
Atsakyti
QUOTE(MeGusta @ 2012 01 17, 22:29)
na pso db jau skelbia kad jau nuo 4 ir neveliau 6men primaitint kaip patys pediatrai masto taip ir pataria bet db jau nuo 4 siulo, nes as isvis skaiciau kad gimes vaikas jau gali virskint mesa, bet tiesiog agituojama kad MP svarbiausias ir geriausias  rolleyes.gif
na reikia ir zinoti kad obuoliukas pucia pilvuka  ax.gif

tai vat, kadangi mum problemeles su pilvuku praejo, tai todel ir duodu smile.gif netgi pati valgau obuoli ir kopusta thumbup.gif
Atsakyti
sveikutes 4u.gif

jungsimes ir mes i mazuju valgytoju bureli ax.gif mano leliui greit 4 menesiai, o buoliuka jau kapoljam savaitele, vakar paragavom bulvytes, bet ne ypatingai patiko blink.gif manau laiko nepataikiau duoti, nes vaikas jau alkanas buvo, o as kaip vista su ta kosyte tupineju aplink, vaikui nei sis nei tas schmoll.gif doh.gif ir dar man ta bulve vakar nepavyko, kaip jus ja trinat ar blenderiuojat, maisot misinuka i kosyte ar ne? g.gif laukiam patarimu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kalisssta @ 2012 01 20, 11:58)
sveikutes  4u.gif

jungsimes ir mes i mazuju valgytoju bureli  ax.gif  mano leliui greit 4 menesiai, o buoliuka jau kapoljam savaitele, vakar paragavom bulvytes, bet ne ypatingai patiko  blink.gif manau laiko nepataikiau duoti, nes vaikas jau alkanas buvo, o as kaip vista su ta kosyte tupineju aplink, vaikui nei sis nei tas  schmoll.gif  doh.gif  ir dar man ta bulve vakar nepavyko, kaip jus ja trinat ar blenderiuojat, maisot misinuka i kosyte ar ne?  g.gif  laukiam patarimu  4u.gif

Kai mes pradėjom ragauti bulvę, su blenderiu sutrynus gavosi kažkoks nesusipratimas-gliti masė, kaip klijai, tikrai net ir neskanu. Tai aš trindavau su tuo trintuvu bulvių košei trnti skirtu (ant koto toks kaip blynas su skylutėm biggrin.gif ) arba pabandykit šakute sutrinti. Kai maišiau su MP mažylei nepatiko, tai visada dabar darau tik su daržovių nuoviru ir pilu alyvuogių aliejaus. Kai jau daugiau daržovių pradėjau dėti - moliūgą, morką-tai trinu su blenderiu viskas ok gaunasi wink.gif
Sėkmės, bandykit ir atrasit savo receptuką mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(suntea7 @ 2012 01 20, 11:18)
Kai mes pradėjom ragauti bulvę, su blenderiu sutrynus gavosi kažkoks nesusipratimas-gliti masė, kaip klijai, tikrai net ir neskanu. Tai aš trindavau su tuo trintuvu bulvių košei trnti skirtu (ant koto toks kaip blynas su skylutėm biggrin.gif ) arba pabandykit šakute sutrinti. Kai maišiau su MP mažylei nepatiko, tai visada dabar darau tik su daržovių nuoviru ir pilu alyvuogių aliejaus. Kai jau daugiau daržovių pradėjau dėti - moliūgą, morką-tai trinu su blenderiu viskas ok gaunasi wink.gif
Sėkmės, bandykit ir atrasit savo receptuką mirksiukas.gif

o galima iskart ir aliejuko ipilti? unsure.gif joa, joa, man irgi ta neaiski mase gavosi UFO kazkoks tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(kalisssta @ 2012 01 20, 12:41)
o galima iskart ir aliejuko ipilti?  unsure.gif  joa, joa, man irgi ta neaiski mase gavosi UFO kazkoks  tongue.gif

As po savaitės pradėjau aliejuką pilti, aišku po labai nedaug, man taip gydytoja rekomendavo. Ir sakė, jog aliejus naudingiau negu sviestas. Kai jau valgo vaikas normalią porciją ~150ml, skaičiau jog galima arbatinį šaukštelį aliejaus pilti, bet kažkaip man daugoka atrodo g.gif Aš maždaug pusė pilu (maniškei db 6mėn.).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo suntea7: 20 sausio 2012 - 11:59
QUOTE(suntea7 @ 2012 01 20, 11:58)
As po savaitės pradėjau aliejuką pilti, aišku po labai nedaug, man taip gydytoja rekomendavo. Ir sakė, jog aliejus naudingiau negu sviestas. Kai jau valgo vaikas normalią porciją ~150ml, skaičiau jog galima  arbatinį šaukštelį aliejaus pilti, bet kažkaip man daugoka atrodo g.gif  Aš maždaug pusė pilu (maniškei db 6mėn.).

aciu uz atsakymus 4u.gif va dar toks vienas "gudras" kirba galvoj biggrin.gif o kosyte duodat salta jau ane? nes neisivaizduoju kaip islaikyti tuos 2 saukstus siltus g.gif
Atsakyti
QUOTE(kalisssta @ 2012 01 20, 13:22)
aciu uz atsakymus  4u.gif  va dar toks vienas "gudras" kirba galvoj  biggrin.gif  o kosyte duodat salta jau ane? nes neisivaizduoju kaip islaikyti tuos 2 saukstus siltus  g.gif

Saltos tikrai vaikiukas nevalgys. Jeigu isverdu anksciau,o dukryte dar miega,istatau indeli i dubeneli su karstu vandenuku arba i maistelio sildytuva smile.gif
Atsakyti