Įkraunama...
Įkraunama...

4 mėn. kūdikio dienos meniu

aciu labaj uz atsakyma smile.gif
Atsakyti
sveikos mamos mano mergytei 2 menesiai ir viena savaite ar galima kuo nors be pieno duoti
Atsakyti
QUOTE(PENELOPE liuks @ 2012 09 05, 19:03)
sveikos mamos mano mergytei 2 menesiai ir viena savaite  ar galima kuo nors be pieno duoti


O kodel tu nori jai dar kazko duoti??? Neesu girdejusi, kad kas nors tokius mazucius dar papildomai maitintu.
Atsakyti
Sveikos mamytės, noriu pasiteirauti, ar gerai primaItinti, jei sūnelis 4,5 mėn. sveria 9 kg. Mūsų pediatrė sakė, kad būtina, nes vaikas stambokas ir tai pagreitintų medžiagų apykaitą. Maitinu MP.
Atsakyti
QUOTE(Liner @ 2012 09 12, 17:01)
Sveikos mamytės, noriu pasiteirauti, ar gerai primaItinti, jei sūnelis 4,5 mėn. sveria 9 kg. Mūsų pediatrė sakė, kad būtina, nes vaikas stambokas ir tai pagreitintų medžiagų apykaitą. Maitinu MP.


Kazkaip idomiai, mums kai buvo 4 men, sverem 7 kg tai liepe primaitint kosem, neva per mazai svorio priaugo, valgom tik MP,o jums liepia primaitint, kad sumazetu... Kur logika? Beje kiek man teko dometis, mazylius, kurie geria tik MP rekomenduojama primaitinti nuo 6 men ir man paciai atrodo, kad vaikui daug naudingiau pienukas ir cia nera jokio virssvorio ar pan, o tose bulvese lyginant su MP naudingu medziagu nulis, tai manau, geriau gerai augantis sveikas vaikas geriantis MP, negu maitinamas kosemis, kai tam dar nera butinybes. Mano vaikas viena menesi priaugo 1,5 kg, kita tik 0,5 ir as nesuku galvos, nes matau, kad jis sotus, linksmas ir sveikas, Jums taip pat siulau dziaugtis, kad turite pienelio ir juo maitinkite, kiek vaikuciams reikia, tiek jie ir priauga svorio.
p.s. del medziagu apykaitos, siulau, jeigu imanoma, dazniau maitinti vaikiuka po maziau, dar galite tarp maitinimu duoti atsigerti vandenuko, va tai gali pagreitinti medziagu apykaita, bet tikrai ne koses.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo idomi: 14 rugsėjo 2012 - 22:05
O ka daryt jei MP nedaug o misinio neikisi, tai nuo 4 men primaitinu, valgom darzoviene viena karta per diena , bet matau jai mazoka, beda kad nenori nieko is buteliuko gerti, net nutraukto MP.
Atsakyti
QUOTE(♥ Kristi ♥ @ 2012 01 20, 19:43)
tikrai nes kas 2 savaites , o po 3 dienu jau galima  bet po viena darzove  smile.gif


Mes nuo 4 mėn. irgi pradėjom daržovienę valgyt. Nors vis dar maitinu MP ir MP tikrai pakanka.
Tai norėjau pasakyt, kad nebūtina po vieną daržovę įvedinėt. Mums patarė mix'a iš karto duoti bulvė+morka+kopūstas. Aš irgi buvau nusistačius prieš tai. Tai pirmą kartą daviau tik morką - nepatko. Antrą kartą - bulvę su MP - nieko gero. Kai pradėjau daržovių assorti duoti - vaikas lapnoja ir prašo dar! Tik duok, net smagu žiūrėt smile.gif maniškis jau suvalgo 70 g. (valgom daržovienę dešimt dienų).
daržovienę skaninu lašeliu alyvuogių aliejaus ax.gif

P.S. man irgi pasirodė, kad primaitinti daržoviene geriau nei duoti tą vieną kartą mišinuko...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jieveleee: 17 rugsėjo 2012 - 21:08
Mielos mamytes, gydytoju nuomones, patarimai ir rekomendacijos yra viena, nespjaunu ir as i jas, bet reikia stebeti savo vaikiuka. Mano bahuriukui dabar jau beveik 5 men. Nuo 3,5 daviau ragauti banano, gal po savaites savo alyvinio obuoliuko. Gydytojai paklausus ar duodu ka papildomai, pasakiau, ji buvo nieko pries, pasakiau kad noriu pradet duoti darzoviene, irgi nieko pikto nesake. Pasakysit , kam to reikia taip anksti (nes pati maitinu, ir pieno uztenka), bet tiesog viena diena pamaciau, kaip mane pusryciaujancia stebi vaikas bigsmile.gif Tiesiog seka kiekviena mano kasni i burna, ir dar pacepsi biggrin.gif Nu ir pradejau rolleyes.gif o kaip graziai valge is saukstelio smile.gif Tiesiog jau is tolo ziojosi, ziurejau ir negalejau patiketi. O karta kazko zyze, kai pamate banana mano rankose is karto nustojo. Nusprendziau nuo 4 men duoti darzoves. Tiesa pasakius, man paciai psichologiskai buvo sunku, nes kazkaip viskas labai greitai pas mano suneli juda (mazdaug menesiu visks anksciau lyginant su dukra). taigi siaip taip susiemiau ir pirmyn su darzovem. Jau valgom morka, bulve ir cukinija, jau desiu ir moliugo. Visa kita MP. Tai va mamytes, juk mes bunam su savo maziais daugiau kaip 24 val per para, ir pazistam juos geriau negu bet kas kitas. Stebekit savo maziukus ir kliaukites savo intuicija. Neprasausit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(riencikas @ 2012 09 18, 00:41)
Mielos mamytes, gydytoju nuomones, patarimai ir rekomendacijos yra viena, nespjaunu ir as i jas, bet reikia stebeti savo vaikiuka. Mano bahuriukui dabar jau beveik 5 men. Nuo 3,5 daviau ragauti banano, gal po savaites savo alyvinio obuoliuko. Gydytojai paklausus ar duodu ka papildomai, pasakiau, ji buvo nieko pries, pasakiau kad noriu pradet duoti darzoviene, irgi nieko pikto nesake. Pasakysit , kam to reikia taip anksti (nes pati maitinu, ir pieno uztenka), bet tiesog viena diena pamaciau, kaip mane pusryciaujancia stebi vaikas  bigsmile.gif Tiesiog seka kiekviena mano kasni i burna, ir dar pacepsi  biggrin.gif Nu ir pradejau  rolleyes.gif o kaip graziai valge is saukstelio smile.gif Tiesiog jau is tolo ziojosi, ziurejau ir negalejau patiketi. O karta kazko zyze, kai pamate banana mano rankose is karto nustojo. Nusprendziau nuo 4 men duoti darzoves. Tiesa pasakius, man paciai psichologiskai buvo sunku, nes kazkaip viskas labai greitai pas mano suneli juda (mazdaug menesiu visks anksciau lyginant su dukra). taigi siaip taip susiemiau ir pirmyn su darzovem. Jau valgom morka, bulve ir cukinija, jau desiu ir moliugo. Visa kita MP.    Tai va mamytes, juk mes bunam su savo maziais daugiau kaip 24 val per para, ir pazistam juos geriau negu bet kas kitas. Stebekit savo maziukus ir kliaukites savo intuicija. Neprasausit  4u.gif


drinks_cheers.gif
Atsakyti
Sveikos. Mana maziukui jau 4 men, valgo MP ir sveria jau 9 kg. Gyd. liepe mums darzoves pradeti valgyti. Tai siandien pabandziau morkytes duoti, bet vaikui baisiai nepatiko, net ziaugcioti pradejo. Kaip tureciau elgtis, ar duot po keliu dienu vel morkytes paragauti, ar gal ko kito?
Atsakyti
As ketinu pradeti primaitinima ne anksciau 6 men., nes vaikas didelis ir nuo mano MP. Tad kam skubeti maitinti kitaip, jei gerai auga ir valgydamas is mamos:)
O siaip patarimas mamytems, nepratinti leliuko prie daug produktu, kaip viena cia rase, kad nuo 4 men jau ir kefyriuko, ir vistienos, ir apelsino(tai kas bus toliau?). Leliuko organizmas dar tikrai tiek nesusiformaves, kad ji tiek apkrauti-pagrindas visvien turi islikti pienas MP ar misinukas. Nors mamytems atrodo, kad dabar valgo, neberia, bet virskinimo problemos gali islysti darzelyje, kitiems mokykloje , zodziu veliau ar anksciau tikrai islys.
As asmeniskai pazystu mama, kuri gal nuo puses metu vaikui MIAU MIAU varskyte duodu, jogurtukus. O SIAUBE! Gastro gyd. mums ju isvis nepataria valgyt, net ir suaugusiems, nes ten gryna chemija. Zodziu, maitinkim vaikus sveikai, skoniu pasauli jie dar spes pazinti:)
Atsakyti
sveiki noriu pakausti nes neradau temos sakykit mano mazytei 4men ir 1sav. pienuko isgeria 160ml per viena karta,sakykit kiek turetu tokio amziaus isgerti ar cia ne per mazai?jau po truputi valgom bulvyte,morkyte.ne kas dien.kad neapkraut skarnduko.maitinu ir nakti 3val.6val .klausimas kiek men kudykis turetu iisgerti MP.seip idomu kiek pas kitas isgeria mamos pieno ant karto .dekui jums.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pupiniukas: 16 spalio 2012 - 16:03