Įkraunama...
Įkraunama...

Vaisingos gleivės, dienos ir ovuliacija

QUOTE(_Smalsutė_ @ 2013 09 17, 16:20)
Su amžiumi (ar ypač - ilgiau pavartojus kontraceptikų) vaisingo tipo gleivių gamyba gali sumažėti - tai dar nėra įrodymas, kad nevyksta ovuliacija (kaip ir gleivių buvimas negarantuoja, kad O vyksta). Bet kuriuo atveju norint taikyti gleivių metodą neužtenka vien atsitiktinių pastebėjimų - reikia nepamiršti vertinti kiekvieno apsilankymo WC metu. Neretai moterys, kurios "nieko nepastebi" smile.gif , pradėjusios iš tiesų nuosekliai stebėti, kitimą mato ir jaučia jau I-II ciklą.

4u.gif
su vyru pradejom planuojam nestuke.gif tai pradejau save stebet, tai va jeigu gleives tasios, istempus tysta, ar reiskia, kad man ovuliacija? Ar cia dar gali nieko nereiksti? verysad.gif
Pas mane mm nereguliarios.
Dar prie to paties paklausiu, jeigu noriu pradet matuot BT, ar reikia specialaus termometro, ar tinka paprastas? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bastete@: 19 rugsėjo 2013 - 14:42
QUOTE(Bastete@ @ 2013 09 19, 14:38)
su vyru pradejom planuojam  nestuke.gif tai pradejau save stebet, tai va jeigu gleives tasios, istempus tysta, ar reiskia, kad man ovuliacija? Ar cia dar gali nieko nereiksti? verysad.gif
Pas mane mm nereguliarios.
Dar prie to paties paklausiu, jeigu noriu pradet matuot BT, ar reikia specialaus termometro, ar tinka paprastas? smile.gif

siaip kai prasideda tasios gleives, reiskia, kad O vyks tuoj ir vaisingiausia diena skaitos paskutine diena, kai gleives tasios (pirstu testa naudojant- kai tesi tarp smiliaus ir nykscio ir tesias gan nemazai). Bet ... kai kuriom moterim tu gleiviu buna tik viena diena, ar gan nezymiai pagauseja- tai ir gali but sunkoka suziuret kas ir kaip.

BT matavimui tinka paprastas termometras.
BET jus dar tik pradedat planuot- nesigilinkit i jokius matavimus, 'O' gaudymus ar dar kazka- nepaverskit to darbu kai tam nera reikalo mirksiukas.gif pradzioj visad yra geriausia atsipalaiduot ir megautis tuo zirniuko gaudymo laikotarpiu be jokiu nustatytu 'grafiku' 'dienu' ir tt 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(-Vakare- @ 2013 09 19, 15:19)
siaip kai prasideda tasios gleives, reiskia, kad O vyks tuoj ir vaisingiausia diena skaitos paskutine diena, kai gleives tasios (pirstu testa naudojant- kai tesi tarp smiliaus ir nykscio ir tesias gan nemazai). Bet ... kai kuriom moterim tu gleiviu buna tik viena diena, ar gan nezymiai pagauseja- tai ir gali but sunkoka suziuret kas ir kaip.

BT matavimui tinka paprastas termometras.
BET jus dar tik pradedat planuot- nesigilinkit i jokius matavimus, 'O' gaudymus ar dar kazka- nepaverskit to darbu kai tam nera reikalo  mirksiukas.gif  pradzioj visad yra geriausia atsipalaiduot ir megautis tuo zirniuko gaudymo laikotarpiu be jokiu nustatytu 'grafiku' 'dienu' ir tt  4u.gif

Aciu uz issamu paaiskinima 4u.gif 4u.gif
,
Atsakyti
QUOTE(-Vakare- @ 2013 09 19, 16:19)
BET jus dar tik pradedat planuot- nesigilinkit i jokius matavimus, 'O' gaudymus ar dar kazka- nepaverskit to darbu kai tam nera reikalo  mirksiukas.gif  pradzioj visad yra geriausia atsipalaiduot ir megautis tuo zirniuko gaudymo laikotarpiu be jokiu nustatytu 'grafiku' 'dienu' ir tt  4u.gif

Šią mintį būtų galima raudonai įrėminti temos pradžioje biggrin.gif Kita vertus, pažinti savo vaisingumą niekada nėra blogai - tiek siekiant pastoti, tiek galbūt ateityje norint atidėti kitą nėštumą. rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(Bastete@ @ 2013 09 19, 15:38)

"Paprasti" tinka gyvsidabrinis arba galistaninis, o elektroninio reikia specialaus. Reikalavimai termometrui 4u.gif
Atsakyti
mergytes niekada nestebejau savo gleiviu, tad noriu jusu nuomones 4u.gif
ciklas prasidejo 27d rugpjucio, visada budavo apie 31d, taciau liepa atliko abrzija tai dabar nzn kaip bus, 16 su vyru smileysex.gif , 17 pastebejau tasiu gleiviu, 18 diena jos isitempe dar daugiau, ar tai reiskia, kad ov ivyko veliau? g.gif ar po myliuko visad tokios gleives? kada pagal jus galeciau testa ismegint nes kol kas nieko schmoll.gif pagal tas skaiciuokles tai vakar isitvirtino kiausinelis. aciu 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(IDILĖ83 @ 2013 09 25, 14:31)
mergytes niekada nestebejau savo gleiviu, tad noriu jusu nuomones 4u.gif
ciklas prasidejo 27d rugpjucio, visada budavo apie 31d, taciau liepa atliko abrzija tai dabar nzn kaip bus, 16 su vyru smileysex.gif , 17 pastebejau tasiu gleiviu, 18 diena jos isitempe dar daugiau, ar tai reiskia, kad ov ivyko veliau? g.gif ar po  myliuko visad tokios gleives? kada pagal jus galeciau testa ismegint nes kol kas nieko schmoll.gif pagal tas skaiciuokles tai vakar isitvirtino kiausinelis. aciu 4u.gif  4u.gif  4u.gif

Skaičiuoklėmis neverta pasitikėti net kai ciklai "kaip laikrodukas", na o po abrazijos tai visiškai niekinis dalykas schmoll.gif - juk organizmas patyrė didelį stresą, leiskite jam nors kiek "atsikvošėti". unsure.gif

Gleivių kitą dieną po lytinių santykių kai kurie autoriai apskritai nepataria vertinti, nes spermos likučiai imituoja vaisingo tipo gleives.

Norėdama maždaug pasiskaičiuoti, kada jau verta bandyti NT, turėtum tvarkingai nusistatyti gleivių piko dieną (kas tai - nebesikartosiu). Kadangi to tikriausiai nepadarei - geriau su NT perdaug neskubėti. 4u.gif
Atsakyti
Sveikos. Turiu klausimeli kurios supranta daig apie tai. Si men stipriai dirbom ir vakar siand isskyros baltos siek tiek tirstos. Ar tai jau yra po ovuliacinis laikas? Nes kai vyko mano manymu OV tai sunku suprast buvo gleiviu tekstura smile.gif vyro sekla maise smile.gif
Atsakyti
Aš naudojuosi skaičiuokle. Mes nuo gegužės ar balandžio pradėjome 'dirbti', bet nesėkmingai, nes tiesą sakant nesuprantu tų ovuluacijos dienų. Kaip minėjo kažkuri neverta naudotis skaičiuoklėmis, tai turbūt sakėte tiesą. Mano ciklas tikrai nėra 28d. tai būna ir 27 ir 30d. bet tai yra normalu, tai skaičiuoklė netinka realiai, nes parodys blogas ovuliacijos dienas. Dabar po kitų mmm stebėsiu gleives, nes niekaip nepastoju, o taaaaip norime nestuke.gif
Atsakyti
4u.gif
stebedama isskyras buvau nusistaciusi, kad man OV galejo ivykti rugsejo 18-20 d.
O mazdaug nuo rugsejo 28 dienos pastebejau gausiai skaidriu, tasiu, bekvapiu gleiviu ir tebesitesia iki siol. Nieko nebesuprantu kas cia dabar doh.gif

Atsakyti
Na gerai, atsakykit dabar man į tai... smile.gif Kaip žinia, ovuliacija gali įvykti ne kiekvieną mėnesį. Tai ar tokiu atveju tą "tuščią" mėnesį, vaisingos išskyros vis tiek pasirodo?

Turiu tokią situaciją, kalendoriškai ovuliacijos metas, išskyros irgi lyg ir tą rodo, nu o ovuliacinis testas nieko panašaus nerodo :/ Tai kaip čia dabar gaunas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Namų Fėja @ 2013 10 04, 13:26)
Na gerai, atsakykit dabar man į tai... smile.gif Kaip žinia, ovuliacija gali įvykti ne kiekvieną mėnesį. Tai ar tokiu atveju tą "tuščią" mėnesį, vaisingos išskyros vis tiek pasirodo?

Turiu tokią situaciją, kalendoriškai ovuliacijos metas, išskyros irgi lyg ir tą rodo, nu o ovuliacinis testas nieko panašaus nerodo :/ Tai kaip čia dabar gaunas  g.gif

Anovuliacinio ciklo metu vaisingo tipo gleivių taip pat gali būti, bet niekada negalima teigti, kad ovuliacijos tikrai ir nebus, kol ciklas dar nepasibaigęs. Greičiausiai Tavo situacijoje OT dar anksti būti teigiamiems - juk vaisingo tipo gleivių paprastai būna ilgiau nei 48 val. iki O. Na o kas yra "kalendoriškai" patarčiau mažiausiai kreipti dėmesio. 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, būsimos mamytės 4u.gif

Jungiuosi į Jūsų būrį.

Situacija tokia:

Pirmąjį mėnesį planuojam savo pirmąjį vaikutį. Kiekvieną mėnesį viduryje ciklo būdavo vaisingos išskyros, tačiau šį mėnesį jų visdar nesulaukiau, o jau 22CD. Mano ciklas 29-30d. Mylėjomės 11CD, 14CD ir 16CD (tiesa nevisai pavyko šis kartas blush2.gif ) Pilvo apačią vis pamaudžia, bet bijau ką ir galvoti, nes pirmas mėnesis planavimo, tad viskas nauja ir nežinoma.
Iki planavimo stebėjau savo ciklą, ir buvau rami, kad va pradėjus planuot žinosiu pagal gleives, kad vaisingos dienos, o kai pradėjom planuot nieko nevyksta doh.gif
Atsakyti