Įkraunama...
Įkraunama...

Vaisingos gleivės, dienos ir ovuliacija

Sveikos, norejau pasiteirauti ar kuriai buna, kad isskyros labai skystos/vandeningos balksvos. Buna taip, kad ryte atsikelus jos tiesiog per kojas nubega. Ginekologes (lankausi ne pas viena) kaip ir tam reiksmes neteikia. Man daznai kartojasi tos grybelines infekcijos (praktiskai kas men) gal cia su tuo susije? Kazkaip niekur neminimas toks isskyru variantas, tai nezinau ar cia normalu ar ne?

Beje gal kas zino ar tos grybelines infekcijos keicia terpes pH ir taip gali itakoti galimybe pastoti?

P.S. Esu naujoke tai nepykit jei nepataikau i tema, sudetinga cia pas jus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ujankus @ 2012 07 01, 23:07)
Sveikos, norejau pasiteirauti ar kuriai buna, kad isskyros labai skystos/vandeningos balksvos. Buna taip, kad ryte atsikelus jos tiesiog per kojas nubega. Ginekologes (lankausi ne pas viena) kaip ir tam reiksmes neteikia. Man daznai kartojasi tos grybelines infekcijos (praktiskai kas men) gal cia su tuo susije? Kazkaip niekur neminimas toks isskyru variantas, tai nezinau ar cia normalu ar ne?

Beje gal kas zino ar tos grybelines infekcijos keicia terpes pH ir taip gali itakoti galimybe pastoti?

man buna artejant vaisingoms dienoms 4u.gif per kojas nebega, bet jos skystos, vandeningos ax.gif

manau, kad tikrai turi 4u.gif
o ir spermiukams turi buti tam tikra terpe pas tave, palanki, kitaip jie gali nespeti nukeliauti iki ten kur reikia ir ''zuti'' pakeliui.
Atsakyti
Stebiu gimdos kaklelį - pirmą ciklą tikrinu kasdien. Vakar užčiuopiau pirmuosius jo pokyčius. Šiuo metu artėja ovuliacija, o kaklelis pasidarė kietesnis (!!)... Prasivėrimas gal ir užčiuopamas, bet taip keista - ko jam kietėt? Juk turi būti atvirkščiai?
Atsakyti
QUOTE(vylabusle @ 2012 07 02, 08:53)
Stebiu gimdos kaklelį - pirmą ciklą tikrinu kasdien. Vakar užčiuopiau pirmuosius jo pokyčius. Šiuo metu artėja ovuliacija, o kaklelis pasidarė kietesnis (!!)... Prasivėrimas gal ir užčiuopamas, bet taip keista - ko jam kietėt? Juk turi būti atvirkščiai?

Sveika, na nezainau del kietumo jis gali but Medium..svarbiausiai kad gan tolokai ir praviras mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Alina26 @ 2012 07 02, 10:20)
Sveika, na nezainau del kietumo jis gali but Medium..svarbiausiai kad  gan  tolokai ir praviras mirksiukas.gif

Dabar jis it guzas koks... beveik kaulas blink.gif Na, lauksiu, kas bus toliau - gal jis taip prasivėrimui kaupiasi... g.gif
Atsakyti
QUOTE(vylabusle @ 2012 07 02, 09:53)

Gali būti, kad ne visai tokiomis pačiomis sąlygomis jį vertini (laikas, veikla prieš vertinimą, kūno padėtis ir pan.)
Atsakyti
Labas rytas,

Norejau paklausti ar vaisingos tasios gleives, butent ta pacia diena pasirodo kai vyksta ovuliacija, ar gali ir kelias dienas pries? Ir isviso kazkokios keistos buvo vakar, nebesuprantu jau kokios jos turi buti. Tokios kaip klijai pusiau sustenge, tikrai nelabai panasios i kiausinio baltyma blink.gif Ir ju labai nedaug isorei papuola. Ar taip ir turi buti? g.gif Ar cia kazks negerai?
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2012 07 02, 15:09)
Gali būti, kad ne visai tokiomis pačiomis sąlygomis jį vertini (laikas, veikla prieš vertinimą, kūno padėtis ir pan.)

Smalsute, aš kaišioju ten pirštą bet kurią patogią akimirką - t. y. kaskart, kai apsiprausiu vonioje. Ir kitimą užčiuopiu labai aiškiai, tik mane stebina tai, kad jaučiu tik pakitusią kaklelio formą (nes sunku pasakyti, ar prasivėręs - tiesiog pasidaręs nelygus, gruoblėtas), bet kietumas - sakau, tvirtėja. Gal ne ten tikrinu? Nes jis, kiek užčiuopiu, nemažai atsikišęs, pailgas... Ir atsivėrimas (jeigu tai atsivėrimas) kažkur šone, ne priekyje.
Papildyta:
QUOTE(Anubis @ 2012 07 03, 08:32)
Labas rytas,

Norejau paklausti ar vaisingos tasios gleives, butent ta pacia diena pasirodo kai vyksta ovuliacija, ar gali ir kelias dienas pries? Ir isviso kazkokios keistos buvo vakar, nebesuprantu jau kokios jos turi buti. Tokios kaip klijai pusiau sustenge, tikrai nelabai panasios i kiausinio baltyma  blink.gif Ir ju labai nedaug isorei papuola. Ar taip ir turi buti?  g.gif Ar cia kazks negerai?

Tikrai viskas gerai. Tokios klijų konsistencijos gleivės yra laaaabai gerai. mirksiukas.gif Ir pasirodo jos likus kelioms dienoms iki ovuliacijos. Idealu, kai ovuliacijos dieną jų tebėra, bet būna, kad jų yra prieš ovuliaciją, o pačią ovuliacijos dieną išnyksta ar apmažėja.

Žodžiu, pagal tavo aprašymą - viskas gerai su tavo gleivėm 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vylabusle @ 2012 07 03, 09:59)

Tikrai viskas gerai. Tokios klijų konsistencijos gleivės yra laaaabai gerai.  mirksiukas.gif  Ir pasirodo jos likus kelioms dienoms iki ovuliacijos. Idealu, kai ovuliacijos dieną jų tebėra, bet būna, kad jų yra prieš ovuliaciją, o pačią ovuliacijos dieną išnyksta ar apmažėja.

Žodžiu, pagal tavo aprašymą - viskas gerai su tavo gleivėm  4u.gif

thumbup.gif Bet tada nelabai suprantu kodel temperatura tokia keista vis dar blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Anubis @ 2012 07 03, 10:05)
thumbup.gif  Bet tada nelabai suprantu kodel temperatura tokia keista vis dar  blink.gif

Nieko ten keisto. Pagal tavo ciklo trukmę BT šuolis turėtų įvykti daugmaž poryt.

Mano ciklas 28 dienos, aš ovuliuoju 14-16 ciklo dieną paprastai. O jeigu tavo ciklas 30-32 dienos - tavo ovuliacija atitinkamai gali įvykti 16-18 ciklo dieną ar netgi 20-ą (tuomet ciklas būtų 32 dienos).

Taip kad, kantrybės, palauk ir nesistebėk savo grafiku, nes jis bent jau kol kas yra absoliučiai tipinis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vylabusle: 03 liepos 2012 - 10:30
QUOTE(vylabusle @ 2012 07 03, 09:59)
Smalsute, aš kaišioju ten pirštą bet kurią patogią akimirką - t. y. kaskart, kai apsiprausiu vonioje. Ir kitimą užčiuopiu labai aiškiai, tik mane stebina tai, kad jaučiu tik pakitusią kaklelio formą (nes sunku pasakyti, ar prasivėręs - tiesiog pasidaręs nelygus, gruoblėtas), bet kietumas - sakau, tvirtėja. Gal ne ten tikrinu? Nes jis, kiek užčiuopiu, nemažai atsikišęs, pailgas... Ir atsivėrimas (jeigu tai atsivėrimas) kažkur šone, ne priekyje.

Viską galima daryti bet kaip ir bet kada doh.gif , bet pati matai, kokia iš to nauda. unsure.gif Gimdos kaklelis vertinamas vieną arba du (paprastai tik mokantis) kartus per dieną - jokiu būdu jo negalima čiupinėti dažniau (tiek dėl infekcijos pavojaus, tiek dėl mechaninio dirginimo, pagaliau nuo tokių "stebėjimų" gali jau ir patys požymiai pasikeisti).

Minučių tikslumo, kaip BKT, žinoma nereikia, bet sąlygos turi būti daugiau mažiau identiškos (prieš vertinimą negalima vieną kartą bėgti kroso, kitą - snūstelėti ant sofos). Lytiniai santykiai be kita ko kaklelio požymius irgi keičia - gali būti, kad po jų kitą dieną kaklelis buvo minkštesnis, aukščiau, net prasivėręs, o paskui sugrįžo į tokią būseną, kokia ji ir turėtų būti šiuo ciklo metu.

Nelygus ir gruoblėtas gimdos kaklelis (jei tikrai teisingai įvardijai unsure.gif ) reiškia, kad laikas registruotis pas savo ginekologę.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Smalsutė_: 03 liepos 2012 - 17:59
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2012 07 03, 18:58)
Viską galima daryti bet kaip ir bet kada doh.gif , bet pati matai, kokia iš to nauda. unsure.gif Gimdos kaklelis vertinamas vieną arba du (paprastai tik mokantis) kartus per dieną - jokiu būdu jo negalima čiupinėti dažniau (tiek dėl infekcijos pavojaus, tiek dėl mechaninio dirginimo, pagaliau nuo tokių "stebėjimų" gali jau ir patys požymiai pasikeisti).

Minučių tikslumo, kaip BKT, žinoma nereikia, bet sąlygos turi būti daugiau mažiau identiškos (prieš vertinimą negalima vieną kartą bėgti kroso, kitą - snūstelėti ant sofos). Lytiniai santykiai be kita ko kaklelio požymius irgi keičia - gali būti, kad po jų kitą dieną kaklelis buvo minkštesnis, aukščiau, net prasivėręs, o paskui sugrįžo į tokią būseną, kokia ji ir turėtų būti šiuo ciklo metu.

Nelygus ir gruoblėtas gimdos kaklelis (jei tikrai teisingai įvardijai unsure.gif ) reiškia, kad laikas registruotis pas savo ginekologę.

Aišku... Na, nėra jau tokie dažni mano tyrinėjimai - aš prausiuosi dukart dienoj - rytą ir vakarą, ir tai yra labai panašios situacijos ir užtikrintai švarios.

Pas savo ginekologę aš bet kuriuo atveju mėnesio gale keliausiu - bus proga įsitikinti, ar viskas ok. Bet iaip man nepasirodė, kad kaklelio būsena būtų tokia jau priklausoma nuo šitiekos veiksnių. Juo labiau, pasikeitimas įvyko būtent ovuliacijos metu... Taip kad nemanau, kad būtų kas baisaus mano kakleliui - tiesiog nebuvau nė kartą jo užčiuopusi prasivėrusio, o dabar jis yra aiškiai kitoks. Gal jis nėra gruoblėtas, bet man susidarė toks įspūdis, aš juk negaliu piršto galiuku pamatyti jo viso.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vylabusle: 03 liepos 2012 - 18:07