Įkraunama...
Įkraunama...

J’ADORE PARIS

Puikus reportazas! thumbup.gif Ir keliautojai saunus, tikrai romantiska pora smile.gif Lauksim kitu kelioniu ir nauju reportazu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Arturas15 @ 2011 12 03, 00:52)

Subjektyvus pastebėjimas. Pagrindinis. Labiausiai Paryžiuje sužavėjo žmonių atsipalaidavimas. Nesvarbu kur: kavinėje, parduotuvėje, sėdint Paryžiaus soduose, dirbant pardavėjo darbą kasoje – niekas niekur neskuba, viską daro su kažkokia vidine elegancija. Reikia pamatyti, kaip prekybos centre kasininkė neskubėdama skenuoja prekes, neskubėdama suskaičiuoja grąžą, visi eilėje stovi, jokio nepasitenkinimo – ir visi visur spėja. Net pilname metro niekas nesigrūda, tik sustojus pajudama link durų – ir spėjama išlipti. Niekas niekur nebėga, nelipa per galvas, nesistumdo alkūnėmis. O mes kažkodėl perėmėm blogiausius amerikiečių įpročius: bėgti, lėkti, gyventi pastoviame strese, po to brangiai prisipirkti tų pačių amerikonų išrastų papildų, piliulių, saujomis jas ryti, bet vis tiek nerasti laimės... O gal reiktų perimti paryžiečių įpročius, juk galų gale rezultatas tas pats... Ech, įsisvajojau... ax.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

ir tas paskutinis paties žvilgsnis į Paryžių thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(CESARIA @ 2011 12 03, 11:16)
Begaliniai ačiū  4u.gif  Puikus reportažas, noriu į Paryžių, nors visai neplanavau.....

Iš tikrųjų, tai turbūt vienintelis didmiestis į kurį grįžčiau su malonumu ne vieną kartą biggrin.gif

O dabar galvoju, buvau labai nepalankiu neturistiniu metu- vasarį- oras nekoks, bet privalumas - niekur nėra eilių bigsmile.gif
Ačiū, Artūrai, už gražų reportažą thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Aruna @ 2011 12 07, 08:31)
O dabar galvoju, buvau labai nepalankiu neturistiniu metu- vasarį-  oras nekoks, bet privalumas  - niekur nėra eilių  bigsmile.gif

Aha, tas eiliu nebuvimas - tikras geris smile.gif Pamenu iki siol musu viesnage Paryziuje 2001 m. lapkriti - turistu minimumas, amerikieciu isvis nei vieno, ramiai aplankem visus muziejus, be jokiu eiliu, net Luvre prie Mona Lizos beveik 10 minuciu vieni pabuvom. Niekad nemaciau tokio neturistisko Paryziaus, nei pries tai, nei po to.
Atsakyti
puikus pasakojimas smile.gif noriu į Paryžių... ax.gif
Atsakyti
Paryžius visuomet žavus wub.gif, ech norisi ten grįžti.. Ačiū už pasakojimą 4u.gif. Ir tikrai smagu pamatyti nuotrauką su veidais, visai kitaip skaitosi bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(mamutas @ 2011 12 02, 11:48)
Dabar jau visi metro varteliai pakeisti ir turbūt nebeįmanoma patekt nesumokėjus 

nemažai vietinių vis dar šokinėja arba pasmunka. žino jie ir stoteles, kuriose galima lengviau prasmukt.
bet, kaip pasakojo, vistik ten kontrolė pasitaiko. ir suma sumarum, sumokėjus dideles baudas, vos ne tas pats gaunasi, kaip turėti nuolatinį bilietą. tačiau azartas matyt daro savo biggrin.gif

ačiū už pasakojimą, buvo labai įdomu skaityt įspūdžius. Paryžius nėra "mano miestas", nors ir mačius jį ir kaip turistė, ir "iš vidaus" ir įvairiais metų laikais. Vienok šiame reportaže labiausiai man patiko jūsų įspūdžiai ir paskojimo stilius 4u.gif pastebėjimas apie žmones tikrai patiko
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Partizanė: 11 gruodžio 2011 - 14:16
Dėkoju 4u.gif visiems, skaitantiems mano reportažą, ypatingai tiems, kurie dar parašo keletą gražių žodžių ax.gif (kiek besimaivytum, vis tiek tai malonu blush2.gif ), o ypač dėkingas esu Astrai777 už šiuos palinkėjimus:

QUOTE(Astra777 @ 2011 12 04, 15:05)
Gal tai būtų jau kaip ir Kalėdinis palinkėjimas mirksiukas.gif ...tikiu, kad taip jis greičiau išsipildys wub.gif :
o prieš akis...dar tiek daug gražių ir puikių metų, kurie būtinai atneš Jums ir Jūsų šeimai naujų idėjų, pojūčių ir kelionių 4u.gif

Visiems bendraminčiams linkiu rasti daug dovanėlių po newyear.gif
QUOTE(Stella7 @ 2011 12 06, 16:20)
Ech, Paryžius išties nuostabus miestas, į kurį baisiai norisi sugrįžti, nors ir nėra čia man būtinos jūros su paplūdimiu tongue.gif
Ir visgi pelnytai vadinasi meilės miestu, nes ir Jūsų reportažas dvelkia romantika ir meile 4u.gif

Visiškai sutinku su Stella7 thumbup.gif

QUOTE(Egloja @ 2011 12 11, 11:18)
Paryžius visuomet žavus  wub.gif, ech norisi ten grįžti.. Ačiū už pasakojimą  4u.gif. Ir tikrai smagu pamatyti nuotrauką su veidais, visai kitaip skaitosi  bigsmile.gif

Ir vis tik atrodo, kad mano reportažo vinimi tapo mūsų nuotrauka blush2.gif , o ne Paryžius... Įdomiai čia g.gif

QUOTE(Thea! @ 2011 12 03, 21:54)
Nežinau kodėl, bet Paryžius vienas iš tų miestų kuris manęs visiškai netraukia. Nebuvau, nežinau kaip ten, gal nuomonė pasikeis kadanors jį pamačius gyvai, tačiau kol kas atrodo tai tik smeigtukas į žemėlapį blush2.gif

QUOTE(Partizanė @ 2011 12 11, 14:15)
Paryžius nėra "mano miestas", nors ir mačius jį ir kaip turistė, ir "iš vidaus" ir įvairiais metų laikais.

Apmąsčiau savo keliones ir padariau išvadą, dėl kurios rizikuoju bigsmile.gif būti nesuprastas daugelio SM keliautojų: kažkodėl manęs netraukia maži miesteliai, kaimeliai (juose patinka tik ilsėtis - taip, kaip šiemet Tučepi miestelyje), visada norisi aplankyti būtent didžiuosius miestus. Kažkodėl jie išlieka ilgiausiai atminty, man juose įdomiausia: Strasbūras, Roma, Miunchenas, Praha, Viena, Venecija, Paryžius. Žinoma, ir gamta, ypatingai kalnai wub.gif . Tad jei dar kada nors teks keliauti kur nors toliau, tai būtinai kelionėje bus didesnių miestų ir gamtos - kalnų, uolų, jūros (o gal ir vandenyno - mišinys ax.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Arturas15: 12 gruodžio 2011 - 01:11
QUOTE(Arturas15 @ 2011 12 12, 03:01)
Apmąsčiau savo keliones ir padariau išvadą, dėl kurios rizikuoju  bigsmile.gif

o kokia cia rizika? kiekvienam juk savo mirksiukas.gif Blogiau, kai vaziuojama, aplankoma tai, kas kitu nuomone privalu aplankyti ir net nebandoma isiklausyti i save, kas tau asmeniskai patinka, kad ir kaip tai netilptu i kitu standartus. O paskui stebimasi, kad kelione nepavyko, salis bloga, viesbuciai ne tokie, papludymiai negeri, zmoniu per daug ir pan. Jei daugiau pamastytu ko jiems patiems reikia, o ne tai, ka kiti primygtinai siulo pamatyti kelioneje, tada visos keliones butu nusisekusios. Aisku, niuansu buna, bet vistiek esme manau tokia ax.gif Dziaugiuosi, kad radote savo geros keliones recepta 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Arturas15 @ 2011 12 12, 02:01)
Apmąsčiau savo keliones ir padariau išvadą, dėl kurios rizikuoju  bigsmile.gif  būti nesuprastas daugelio SM keliautojų: kažkodėl manęs netraukia maži miesteliai, kaimeliai (juose patinka tik ilsėtis - taip, kaip šiemet Tučepi miestelyje), visada norisi aplankyti būtent didžiuosius miestus. Kažkodėl jie išlieka ilgiausiai atminty, man juose įdomiausia: Strasbūras, Roma, Miunchenas, Praha, Viena, Venecija, Paryžius. Žinoma, ir gamta, ypatingai kalnai wub.gif . Tad jei dar kada nors teks keliauti kur nors toliau, tai būtinai kelionėje bus didesnių miestų ir gamtos - kalnų, uolų, jūros (o gal ir vandenyno - mišinys ax.gif .

Čia dabar gavosi taip, kad tik ką savo reportaže apie Graikiją prirašiau, kaip mūsų šeima vengia didmiesčių, lankomės juose daugiau pagal "privalomą' programą nei "laisvąją" lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Bet kiekvienam skirtingai...Jūs Arturai 15 tikrai manau, kad liksite suprastas, negali visiems patikti miesteliai ir kaimeliai, o tik išimtims-didmiesčiai.Sutinku, jie taip pat turi daug žavesio, tačiau juose praleisti daugiau nei vieną dieną schmoll.gif man jau būtų daugokai, todėl dalis Jūsų aplankytų miestų, ax.gif mūsų buvo tik pravažiuoti....bet tikrai žinau, jog ir į Paryžių, ir į Romą vieną dieną tikrai išsiruošime ir mes...tik nežinau kokią dalį mes jų pamatysim... blush2.gif
O kas dėl kalnų, tai jie tikrai užburia... g.gif galvoju-jei kas lieptų rinktis vieną iš dviejų: kalnai ar jūra, ko gero pasirinkčiau kalnus rolleyes.gif, o idealiausia, kai viskas greta. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Astra777: 12 gruodžio 2011 - 13:45
Tikrai labai puikus fotoreportažas, labai patiko rašymo stilius 4u.gif Linkiu jūsų šeimai daugiau tokių šaunių kelionių, juolabiau,kad viskas dar įdomiau kai įvyksta spontaniškai, tad negali žinoti,galbūt jau šią vasarą/rudenį sulauksime naujo jūsų reportažo bigsmile.gif 4u.gif

P.s. O aš turiu svajonę atšvęsti gimtadienį Paryžiuje ir tikrai tikiu, kad ji kada nors išsipildys blush2.gif
Atsakyti
Puikus pasakojimas thumbup.gif užbūrė nuo pirmų eilučių wub.gif

Ir nors visą laiką maniau, kad labiausiai kelioneje reikia gamtos, mažų miestukų (dėl laiko stokos) ir šilumos, dabar suprtau, kad ir aš į PARYŽIŲ labai labai noriu...

Ačiū Jums 4u.gif 4u.gif 4u.gif Jūsų fotoreportažai tikrai turi savo žavesio...
Atsakyti
Negaliu ir aš nepagirti 4u.gif Pasakojimas nuostabus smile.gif ir foto super 4u.gif Linkiu Jums daug kelionių ir lauksim naujų reportažų smile.gif Šauni šeima esat 4u.gif
Atsakyti