Įkraunama...
Įkraunama...

J’ADORE PARIS

QUOTE(Arturas15 @ 2012 04 03, 15:25)
Tad pamatęs turistus su kūdikiais nešynėse kalnuose ar saulės kepinamose didmiesčių aikštėse, pamąstau, kad ko gero tai svarbiau tėveliams: "štai kokie mes!"

as nesmerkiu ir nepykstu, tiesiog sumasciau, kad noriu pasisakyti biggrin.gif Manau tokias ar kitokias isvadas pasidarom atsizvelgdami i savo pomegius, charakterius, vaikus. Jei tureciau tik kuri nors viena is savo vaiku, tai pasisakymas butu arba i viena, arba i kita puse, nes mergaite mano visai ne keliauninke, kad ir uzaugusi jau, o va vaikinas be galo judrus, padykes, bet kelionese neburba, viska lengvai pakelia, viskas jam gerai ir idomu, keliauti nuo maziuko labai patinka, na ir jam labai patinka su mumis buti, tai jis, kad ir i pasaulio krasta kartu varytu. kai ji paliekam, tai paliekam su skaudama sirdimi. tiesa sakant tai ir palikom mes ji tik karta, jei butume vieni, be draugu skride, tai tikria butume pasieme. ir dar nesiveziau pora kartu i turkija, kai mane seimyna isleisdavo pasivolioti viena wub.gif
tiesa sakant man nei karto tokia mintis, kaip tau nekilo. jau vien todel, kad draugu tarpe turime tokiu, kurie net neturi su kuo palikti savo maziuku. taip jau buvo, kad ir mano tevai nemenkai metu praleido gyvendami toli nuo savo artimuju, tai net minties nebuvo, kad galima mane kazkur palikti. dar ir dabar atsimenu, kaip mes vykome virs 1000 km iki Japonu juros ir ten atostogavom wub.gif man tada buvo 2,5 metuku mirksiukas.gif pamenu, net ka teveliai kalbejo, didziules bangas, spalvotus krabiukus bliude, juros ezius ant kranto ismestus ir dar daug, daug ka.... mirksiukas.gif
taip, kad ivairiai viskas yra, kiek seimu, tiek paciu ivairiausiu variantu jose. svarbu keliauti wub.gif
atsiprasau uz toki isikisima blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Arturas15 @ 2012 04 03, 16:25)

Na, tik per daug už tokius žodžius manęs nesmerkit ax.gif  - aš išdėsčiau savo vyriškai egoistinį požiūrį blush2.gif . Tarp kitko, dar apie egoizmą - manau, kad retkarčiais tėvai turi skirti laiko tik sau: taip mes su žmona padarėm prieš 3 su pusę metų dviese nuskridę į prieškalėdinį Miuncheną, aplankant Bavarijos pilis. 4 paras po 24 valandas laiką skyrėm tik sau thumbup.gif .
Bet kuriuo atveju vaikus virš 10 metų į keliones visada imti [b]P R I V A L O M A

Kad ir kaip būtų įdomu, bet mano vyro irgi tokia nuomonė, kad jeigu nori tikrai turiningos kelionės, vaikus riekai palikti namie. Nors tas pats šneka, kuris tampė vaiką po keliones nuo 5 dienų lotuliukas.gif iš pradžių po Lietuvą, o paskui vis toliau ir toliau. Šiuo atveju kad ir kaip ten būtų, bet jeigu tikrai objektyviai pažiūrėjus yra dvi medalio pusės. Viena - vaiką pratini prie kelionių, pleti jo akiratį, tuo pačiu bendrauji su savo vaiku ištisai ir betarpiškai, ko kitą kartą neišeina padaryti paprastom darbo dienom. Kita pusė - su mažu vaiku visada kelionė bus komplikuotesnė, sulėtės tempas, negalėsi ropinėti pvz po kalnus iki nukritimo lotuliukas.gif , o ir su savo antra puse pabūti tik dviese jau nebegalėsi.
Tad, matyt, kiekvienas renkasi kaip jiems išeina arba jeigu gali būna ir taip, ir taip.

O dabar iš savo pusės, tai galiu pasakyti, kad kai mūsiškė suaugo, į keliones kartu nebevažiuojam lotuliukas.gif Kodėl? Todėl, kad skiriasi visokie atostogų grafikai, mokslai ir savi planai atsiranda. Ji jau buvo šalyse, kur mes dar nebuvom - taip irgi atsitinka lotuliukas.gif, Galų gale, tiek privežiojom, kad dabar jau savarankiškai gali rinktis kur dar būti ar ne. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2012 04 03, 16:42)
tiesa sakant man nei karto tokia mintis, kaip tau nekilo. jau vien todel, kad draugu tarpe turime tokiu, kurie net neturi su kuo palikti savo maziuku. taip jau buvo, kad ir mano tevai nemenkai metu praleido gyvendami toli nuo savo artimuju, tai net minties nebuvo, kad galima mane kazkur palikti. dar ir dabar atsimenu, kaip mes vykome virs 1000 km iki Japonu juros ir ten atostogavom  wub.gif  man tada buvo 2,5 metuku  mirksiukas.gif  pamenu, net ka teveliai kalbejo, didziules bangas, spalvotus krabiukus bliude, juros ezius ant kranto ismestus ir dar daug, daug ka....  mirksiukas.gif
taip, kad ivairiai viskas yra, kiek seimu, tiek paciu ivairiausiu variantu jose. svarbu keliauti  wub.gif
atsiprasau uz toki isikisima  blush2.gif

Na, mums tėvų atžvilgiu viskas kitaip: ačiū Dievui, tiek mano, tiek žmonos tėvai dar gyvi, be to, visi gyvenam Klaipėdoje, tad palikti vaikus jiems niekada neturėjome problemų.

Iš tikro esi teisi: svarbiausia - keliauti!

QUOTE(Aruna @ 2012 04 03, 17:07)
O dabar iš savo pusės, tai galiu pasakyti, kad kai mūsiškė suaugo, į keliones kartu nebevažiuojam  lotuliukas.gif Kodėl? Todėl, kad skiriasi visokie atostogų grafikai, mokslai ir savi planai atsiranda. Ji jau buvo šalyse, kur mes dar nebuvom - taip irgi atsitinka  lotuliukas.gif, Galų gale, tiek privežiojom, kad dabar jau savarankiškai gali rinktis kur dar būti ar ne.  biggrin.gif

Čia Aruna aš su Jumis turėsiu sutikti: kitais metais dukra baigia gimnaziją ir kelia sparnus verysad.gif . Tad šiemetinė kelionė turėtų būti tarsi atsisveikinimo kelionė - daugiau kartu su ja kažin ar kur nors nukeliausime. Nieko nepadarysi - gyvenimo ratas nesustodamas sukasi... Todėl darau viską, kas įmanoma ir net neįmanoma doh.gif , kad tik šiemetinė kelionė įvyktų.
Atsakyti
Ačiū Aidluka už linkėjimus 4u.gif . Šiemetiniuose planuose - kelionė, kurios didelę dalį nukopijavau  blush2.gif iš tavo 2010 m. pasakos. Apie mano planus ko gero jau skaitei temoje "Po Europą automobiliu".

Arturai, skaičiau skaičiau drinks_cheers.gif Labai džiaugiuos kad ir aš galėjau bent šiek tiek prisidėti prie jūsų planavimo thumbup.gif Tikrai esu šventai įsitikinus, kad kelionė bus nuostabi wub.gif Kai gerai pagalvoji, kitokia ir negali būti - juk planuojam atiduodami visą širdį thumbup.gif
Įdomu, kokie tavo planai ? Deja, ko gero apie juos sužinosim tik po tavo kelionės ax.gif . Bet kuriuo atveju vasaros pabaigoje su nekantrumu lauksime tavo kelionių į pasaką tęsinio thumbup.gif .

Arturai, tikriausiai tu teisus - nelabai noriu kalbėti apie dar neįvykusias keliones ax.gif Esu truputį prietaringa - pastebėjau, kai tik išsižioju, visi mano planai sugeba kažkaip stebuklingai žlugti doh.gif Šiuo metu ne tik kelionių planai, bet ir atostogų laikas labai migloti verysad.gif Viena galiu pasakyt – tikrai šiemet nebus jokių galimybių leistis į tolimą kelionę verysad.gif Kad ir kaip bebūtų gaila - Portugalija liks tik svajonėse (tikuosi neilgam) verysad.gif Šią vasarą teks tenkintis gerokai artimesnėm šalim. Na, bet ką padarysi... Juk svarbiausia KELIAUTI – koks skirtumas toliau ar arčiau thumbup.gif Esu nepataisoma optimistė šiuo klausimu - tikrai sugalvosiu ką nors įdomaus drinks_cheers.gif
Beje, negaliu nepasigirt ax.gif Šiemet jau esu šiek tiek apmalšinus kelionės alkį ax.gif Vasario mėnesį kelias dienas teko praleisti Romoj ... grįžau ją įsimylėjus wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Aidluka @ 2012 04 03, 20:24)
Beje, negaliu nepasigirt  ax.gif  Šiemet jau esu šiek tiek apmalšinus kelionės alkį ax.gif  Vasario mėnesį kelias dienas teko praleisti Romoj ... grįžau ją įsimylėjus wub.gif  wub.gif  wub.gif

Aidluka, o kur tavo reportažas apie kelionę į Romą su tavo, sakyčiau, aidlukiškai biggrin.gif nuostabiom nuotraukom? Taip norėtųsi bent virtualiai grįžti į tą nuostabų wub.gif miestą, aplankytą prieš keturis metus ir jį pamatyti tavo akimis.
Atsakyti
QUOTE(Arturas15 @ 2012 04 03, 17:19)

Čia Aruna aš su Jumis turėsiu sutikti: kitais metais dukra baigia gimnaziją ir kelia sparnus verysad.gif . Tad šiemetinė kelionė turėtų būti tarsi atsisveikinimo kelionė - daugiau kartu su ja kažin ar kur nors nukeliausime. Nieko nepadarysi - gyvenimo ratas nesustodamas sukasi... Todėl darau viską, kas įmanoma ir net neįmanoma doh.gif , kad tik šiemetinė kelionė įvyktų.

Iš visos širdies linkiu, kad viskas jums susiklostytų taip, kaip norite, nes puikiai žinau koks baisus kelionių alkis. O vaikai užauga ir nieko čia nepadarysi, tik niekad nežinai, kaip čia gyvenimas pasuks ir gal dar ne vieną kartą gali tekti pakeliauti visiems kartu mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Arturas15 @ 2012 04 03, 21:00)
Aidluka, o kur tavo reportažas apie kelionę į Romą su tavo, sakyčiau, aidlukiškai  biggrin.gif nuostabiom nuotraukom? Taip norėtųsi bent virtualiai grįžti į tą nuostabų wub.gif  miestą, aplankytą prieš keturis metus ir jį pamatyti tavo akimis.

Ir čia visiškai sutinku- laukiam mes to reportažo ir vaizdų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Arturas15 @ 2012 04 03, 15:25)
Aš vaikus iki 10 metų vežčiausi tik į poilsines keliones, pvz. į Turkiją "viskas įskaičiuota", arba į tokią kelionę, kaip Astros777 kelionė į Austriją. Pažintinės kelionės su pakankamai dideliu tempu būtų tik nuovargis tiek tėvams, tiek vaikams. Po Europą automobiliu temoje atrodo Kerija jau rašė, kad iš tokių kelionių vaikams lieka nekokie prisiminimai.

Aš tai galiu prieštarauti dėl vaikų iki 10 metų. Mano mažasis (dabar jam 7 metai) pradėjo keliauti į užsienį nuo 4,5 metų (turiu omeny ne vienadienes išvykas). Ir labai domisi viskuo - ir gamta, ir muziejais. Kažkada (kai dar zlotas buvo brangus, lietuviai nebuvo atradę Lenkijos supermarketų ir ten buvo nepopuliaru važinėti) važiavom dienai Bialystoko bažnyčių apžiūrėti. Vaikas pirmas lėkė į mašiną, kad tik neliktų namuose. Toks noras važiuoti. Dabar irgi planuojame po Velykų palėkti iki Daugpilio ir Agluonos, tai vis klausinėja kada važiuosim. O ten planuojam aplankyti II pasaulinio karo muziejų ir Daugpilio tvirtovę. Jokių atrakcijų, tik istorija ir taip žmogiukas laukia. Taip kad viskas priklauso nuo konkretaus vaiko. Jei jam neįdomu, tai nereikia nei vaiko kankint, nei tėvams dusintis. Vaikų irgi visokių yra, prievarta nieko neduos.
Mes gal nenormalūs, bet nesugebam pasyviai ilsėtis. Jei važiuojam prie jūros, tai dar spėjam ir Latvijos pakrantę apvažiuot. Matyt ir vaikai į tėvus. ax.gif O kelionės mūsų visos irgi "ant tempo" (bet tempas su protu) vyksta, norisi daugiau vietų aplankyti
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2012 04 03, 16:42)
. dar ir dabar atsimenu, kaip mes vykome virs 1000 km iki Japonu juros ir ten atostogavom  wub.gif  man tada buvo 2,5 metuku  mirksiukas.gif  pamenu, net ka teveliai kalbejo, didziules bangas, spalvotus krabiukus bliude, juros ezius ant kranto ismestus ir dar daug, daug ka....  mirksiukas.gif

ir aš atsiprašau už įsikišimą, ale negaliu nepritarti smile.gif
saviškius vežiuojam nuo labai jauno amžiaus, kitą kartą tiesiog negliu patikėt, kokios detalės jiems įstringa į atmintį! Ir net ne esmė, kiek tas vaikas atsimins faktų ar pavadinimų, jau vien pasibuvimas be kasdieninės buities ko vertas smile.gif

nors aišku, norisi ir vieniems pabėgt kokiam savaitgaliui biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Arturas15 @ 2012 04 03, 21:00)
Aidluka, o kur tavo reportažas apie kelionę į Romą su tavo, sakyčiau, aidlukiškai  biggrin.gif nuostabiom nuotraukom? Taip norėtųsi bent virtualiai grįžti į tą nuostabų wub.gif  miestą, aplankytą prieš keturis metus ir jį pamatyti tavo akimis.

QUOTE(Aruna @ 2012 04 03, 21:17)
Ir čia visiškai sutinku- laukiam mes to reportažo ir vaizdų  biggrin.gif

Arturai, Aruna, na koks fotoreportažas - apie Romą SM tiek jau prirašyta, kad tikrai nėra ko man kišti savo trigrašį smile.gif Tikrai neturiu ko naujo parodyt, o kartotis paprasčiausiai neįdomu smile.gif Aišku, savo muilinuke darbavaus gana intensyviai - toks jau mano būdas blush2.gif - kiekvieną akis patraukusį kampelį ar gatvelę norėjos nufotkint ax.gif Kelias nuotraukas esu įkėlus į Romos temą smile.gif

O dėl vaikų kelionių - tikrai manau, kad nėra vieningo recepto keliauti su vaikais ar nekeliauti drinks_cheers.gif Kiekvienas vaikas skirtingas ir visiškai nesvarbu jo amžius - Cobres pavyzdys kuo puikiausiai tai įrodo drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aidluka: 03 balandžio 2012 - 21:00
QUOTE(Aidluka @ 2012 04 03, 21:49)
Arturai, Aruna, na koks fotoreportažas - apie Romą SM tiek jau prirašyta, kad tikrai nėra ko man kišti savo trigrašį  smile.gif

Aidluka, pakeitėte nuomonę apie Romą bigsmile.gif ? Matyt anuo kartu per daug įspūdžių buvo, oras per karštas, žmonių per daug. Aš jau seniai suaudusi mintį, kad į Romą, tik lėktuvu ir nakvynė tik viešbutyje, nes dauguma nuvykę savais automobiliais nesusižavi šia sostine.
Smagu girdėti, kad visgi pamilote Romą wub.gif
Atsakyti

Žiūriu, čia toks labai teigiamas mano įvaizdis susiformavo blush2.gif. Jei rimtai, norėčiau išdėstyti savo požiūrį į vaikus kelionėse, su kuriuo daug kas turbūt nesutiks. Aš vaikus iki 10 metų vežčiausi tik į poilsines keliones, pvz. į Turkiją "viskas įskaičiuota", arba į tokią kelionę, kaip Astros777 kelionė į Austriją. Pažintinės kelionės su pakankamai dideliu tempu būtų tik nuovargis tiek tėvams, tiek vaikams. Po Europą automobiliu temoje atrodo Kerija jau rašė, kad iš tokių kelionių vaikams lieka nekokie prisiminimai.
Kol vaikai buvo maži, mes išmaišėm visą Lietuvą: Kuršių Neriją, Panemunę, Anykščių kraštą, Žemaitiją. Prieš 4 metus keliaujant į Romą, savo devynmečio mažojo nesivežiau - jam ko gero nebūtų įdomūs Romos griuvėsiai, bažnyčios, Vatikano muziejaus turtai. Net šiemet kelionės po Paryžių metu jam didžiausia atrakcija buvo surasti Mac donaldą (mama netyčia pažadėjo, kad jis galės ten papietauti). Tarp kitko, Paryžiuje jį surado tik trečią dieną - jau galvojome, kad šiame mieste tokios įstaigos uždraustos. Žinoma, jau mačiau domėjimąsį ir Luvro šedevrais, architektūra.
Tad pamatęs turistus su kūdikiais nešynėse kalnuose ar saulės kepinamose didmiesčių aikštėse, pamąstau, kad ko gero tai svarbiau tėveliams: "štai kokie mes!"
Na, tik per daug už tokius žodžius manęs nesmerkit ax.gif  - aš išdėsčiau savo vyriškai egoistinį požiūrį blush2.gif . Tarp kitko, dar apie egoizmą - manau, kad retkarčiais tėvai turi skirti laiko tik sau: taip mes su žmona padarėm prieš 3 su pusę metų dviese nuskridę į prieškalėdinį Miuncheną, aplankant Bavarijos pilis. 4 paras po 24 valandas laiką skyrėm tik sau thumbup.gif .
Bet kuriuo atveju vaikus virš 10 metų į keliones visada imti P R I V A L O M A !

Skaitau, ką parašiau - toks Off Topic gavosi, bet tema mano, tad per daug nepykit. ax.gif

Tikrai daug kas nesutiks biggrin.gif Man kelionė į Romą su 1,5 m. pypliu liko atminty kaip pati pati pačiausia wub.gif Tokio mažo vaiko negalėjau namie palikti dėl kelių priežasčių: (1) maitinau dar savo pienu, (2) močiutė su tokiu mažu nepasilieka ilgiau kaip keliom valandom, o čia ištisa savaitė, (3) lėktuvo bilietas vaikui nemokamas biggrin.gif (4) įspūdį man darė ne tik Roma, nuostabus miestas, bet ir vaiko reakcija į balandžius, į bažnyčias (į jas įėjus jam kažkodėl dažnai norėdavosi šūkauti, gal kad aidas neblogas), į laiptus (jam kažkodėl patiko jais laipioti), į fontanus, į gatvių suvenyrus (iš anksto susitarus tik pažiūrėti, nepirkti biggrin.gif ), gyvas skulptūras ir kitus gatvių klounus.... Muziejaus tąkart neaplankėme nė vieno, bet miestą šauniai iššniukštinėjome thumbup.gif Keliauti ilgai automobiliu, jeigu vaikas turi pririštas sėdėti kėdėje, gal ir nelinksma, sutinku (aišku nuo vaiko priklauso), bet galima išsinuomoti kemperį ir vaiko tiesiog nelaikyti pririšto kėdėje - tegu gulinėja, žaidžia sau - tokie namai ant ratų (bent jau į priekį važiuojant, kol neatsibodo) vaikui ne mažesnė atrakcija nei koks žaidimų parkas. Gal kelių eismo taisykles ir pažeidėme, bet gyvi visi likom ir baudos pavyko išvengti. biggrin.gif

Sutinku, kad tėvai privalo keliauti ir vieni - bet mūsų šeimoje tai įmanoma tik kai vaikui sukanka maždaug 3 metukai... O ką daryti iki tol, jeigu kelionių alkis nenumalšinamas biggrin.gif blush2.gif
Atsakyti
Kadangi nespėjau įsikišti vaikų klausimu forume apie keliones automobiliu po Europą , tai čia kažkiek noriu pasisakyti. ax.gif Konkrečiai neatsakysiu nei vienam, nei kitam, tačiau aš manau, kad viskas priklauso ir nuo pačių tėvų, ir nuo vaikų...tikrai žinau, kad yra tokių vaikučių, kad juos paprasčiausiai nebūtų įmanoma vežtis į kelionę automobiliu, kadangi jiems sunkiai pavyksta 50 km. išsėdėti, o ką jau kalbėti apie 1000 ir daugiau doh.gif ...tik nežinau ar čia dėl to taip, kad jie nuo mažens nebuvo pratinami prie keliavimo automobiliu, o po to staiga norima jau sulaukusius 4-5 m. išsivežti, ar čia priežastis vaiko būde. Aš matau ir daug priežasčių, kodėl mes vaikus, kad ir mažus turėtume pasiimti su savimi...nepamirškime, kad daugelis turime atostogas tik vienerias per metus, savo vaikus ir taip mažai matome, o dar atimti iš jų ir gražias atostogas paliekant su seneliais ar kitais giminaičiais, manau yra nesąžininga. Tačiau tikrai pritariu, kad per daug intensyvios, pažintinės kelionės su mažais vaikais ( taip pat ir paaugusiais gali būti) vargina ir vaikus, ir tėvelius, todėl kažkaip reikia kurį laiką pasistengti rasti tą viduriuką tarp poilsio, ir pažinties. Na dar galėčiau čia daug rašyti, tačiau tam yra atskira tema biggrin.gif

QUOTE(Aidluka @ 2012 04 03, 20:24)
... Esu truputį prietaringa - pastebėjau, kai tik išsižioju, visi mano planai sugeba kažkaip stebuklingai žlugti doh.gif Šiuo metu ne tik kelionių planai, bet ir atostogų laikas labai migloti verysad.gif  Viena galiu pasakyt – tikrai šiemet nebus jokių galimybių leistis į tolimą kelionę verysad.gif  Kad ir kaip bebūtų gaila -  Portugalija liks tik svajonėse (tikuosi neilgam) verysad.gif Šią vasarą teks tenkintis gerokai artimesnėm šalim. Na, bet ką padarysi... Juk svarbiausia KELIAUTI – koks skirtumas toliau ar arčiau thumbup.gif Esu nepataisoma optimistė šiuo klausimu - tikrai sugalvosiu ką nors įdomaus  drinks_cheers.gif
Beje, negaliu nepasigirt  ax.gif  Šiemet jau esu šiek tiek apmalšinus kelionės alkį ax.gif  Vasario mėnesį kelias dienas teko praleisti Romoj ... grįžau ją įsimylėjus wub.gif  wub.gif  wub.gif

drinks_cheers.gif , mums gali taip pat atsitikti, kad ir labai noriu išvažiuoti į suplanuotą kelionę, bet gali taip atsitikti, kad ji šiais metais neįvyks, nukelti į rudenį negalėsime (neturėsiu jau atostogų verysad.gif ), tad geriausia bus perkelti į kitus metus, na o tą alkį numalšinti taip pat trumpa išvyka į kurią nors Europos vietą.

Aidluka, g.gif galvoju kaip čia dabar...Jūs į Romą lėktuvu skridote??? rolleyes.gif wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Astra777: 04 balandžio 2012 - 07:55