QUOTE(zuzanele @ 2011 12 02, 18:30)
Maniškiai jau ketvirtokai, bet žvakių šviesos ir pasakos laukia nekantraudami. Šiandien puse vaikų atėjo į pirmą pamoką, kiti į antrą. Tai tie kur atėjo į antrą, pribėgo prie manęs ir pirmas klausimas "Ar skaitėt per pirmą pamoką pasaką?" Kai pasakiau, kad neskaičiau, kad skaitysiu per antrą pamoką, nes susirinks visi vaikai, tai lengviau atsipūtė ir pasakė "Ačiū Dievui"
Klasėj kabo maišeliai prie kiekvieno vaiko skyrelio. Vaikai kaip padėką draugams už gerus darbus įdeda po saldainį, atviruką, lipduką. Tai tokie patenkinti kas randa. Ir man liepė pasikabinti maišelį. Ir aš gaunu saldainių ir atvirukų
Aš pati kas kartą po pamokų taip pat jiems įdedu po saldainį. Norisi, kad visi gautų. Vieni saldainius suvalgo iškart. Kiti juos kaupai iki Advento pabaigos.
Geras būdas skatinti vaikus daryti gerus darbus. Tik man galvon atėjo toks pamąstymas. O ar nebūtų tikslinga prie įmetamo saldainio prilipinti rašteliuką su paaiškinumu, už kokį konkretų darbą uždirbtas saldainis ar atvirukas? Vaikui labiau užsifiksuotų galvoj, kokie poelgiai yra garbingi ir vertinami. Aišku, tai yra sudėtingiau, bet pradinukams dar reikia konkretumo.
Jeigu kam reikia, galėčiau papasakoti, kaip gamonomės kojines iš popieriaus patys. Buvo ir vaikų rankomis pagaminta klasės puošmena, ir atliko kalėdinės kojinės funkciją.