Įkraunama...
Įkraunama...

Kiek kainuoja namo statybos? 5 tema

QUOTE(Cererakennel @ 2013 03 15, 11:17)

visu 100% pritariu viskam drinks_cheers.gif Labai teisingi patarimai.
Beveik visas sias pastabas esam savo variante pritaike. Tik vat stoga gal kiek per brangu pasidarem, vis del issvajoto keturslaicio stogo varianto doh.gif Kita karta tikriausiai pasirinkciau paprasta vienslaiti, nes pigiau zymiai butu g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristal: 15 kovo 2013 - 10:56
QUOTE(Cererakennel @ 2013 03 15, 10:51)
oi ne, aš turėjau omeny vatą ant fasado  smile.gif .. stogą mes vata šiltinsim  smile.gif
Girlianda gražu, ypač vaikai džiaugiasi  smile.gif

Na, va. Jau iš esmės sutariam beveik dėl visų punktų.
thumbup.gif

Aš namo dar nesu turėjęs, bet pasirodo, kad pasidariau teisingas išvadas pasiskaitęs namus turėjusių žmonių patirties.

O kokio dydžio namą žadate statyti? Su garažu, be garažo? Kokiam krašte?
Atsakyti
Taip pat labai noriu pritarti daugumai dalykų, apie kuriuos pasakojo Cererakennel. puikūs pastebėjimai.
atsisakydami židinio irgi likom nesuprasti, ir daug kam labai kliūna, kad ant namo nei vieno kamino blink.gif bet pakalbi, paklausinėji, būna kad ir nei karto židinio neužkuria per sezoną. o ir didelio poreikio nebuvo.

o kalėdų girliandoms lauke rozečių prisidėjom, nes man reikės, tiksliai žinau, ir pasidarėm tiek, kad netrūktų biggrin.gif

Skarda mūsų klasikinė, statybininkai pradžioj įtariai žiūrėjo į tokį pasirinkimą, maždaug niekas čia tokių nedaro, nepopuliaru, bet kai viską sudėjo, ir patys nustebo, kaip gerai atrodo. išėjo šiek tiek brangiau, nei čerpinis profilis, bet rezultatu esam ypač patenkinti.

dar vienas iš nepupuliarų sprendimų - pavėsinė automobiliams vietoj garažo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 03 15, 11:56)
Na, va. Jau iš esmės sutariam beveik dėl visų punktų.
thumbup.gif

Aš namo dar nesu turėjęs, bet pasirodo, kad pasidariau teisingas išvadas pasiskaitęs namus turėjusių žmonių patirties.

O kokio dydžio namą žadate statyti? Su garažu, be garažo? Kokiam krašte?

namas nemažas, 260 kv smile.gif bet mums , žmonėms skirto ploto tik viso labo 140 smile.gif, visos kitos patalpos - mūsų augintiniams, šunims smile.gif
garažas vienai auto visgi bus, tai mano vyro pageidavimas. O statomės Vanagų kaime, Simonaitytės gimtinėje smile.gif beveik 1 ha pušyne smile.gif

beje tik protingi mokosi iš svetimų klaidų drinks_cheers.gif .. deja, mes buvom ne iš tų smile.gif bet nėr gėdos pripažinti.. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cererakennel: 15 kovo 2013 - 11:05
QUOTE(ilta @ 2013 03 15, 11:01)
dar vienas iš nepupuliarų sprendimų - pavėsinė automobiliams vietoj garažo  smile.gif

drinks_cheers.gif Irgi pritariu, bet mano ir jūsų požiūrio daug kas nesupras. Žinoma, reikia pritarti ir kitam požiūriui, kad garažas gerai, bet kiekvienam savo.

Mano atveju bus tik stoginė. Bet ji taip suprojektuota, kad jei norėsiu lengvai išeis garažas: šaltas, atskirtas nuo namo.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 03 15, 12:05)

Mano atveju bus tik stoginė. Bet ji taip suprojektuota, kad jei norėsiu lengvai išeis garažas: šaltas, atskirtas nuo namo.

garažas gerai tik tuo atveju jei name be jo yra pakankamai pagalbinių patalpų..dabar pas mus garažas dviem auto.. spėkit kiek auto į jį telpa šiuo momentu... smile.gif
Atsakyti
Beveik visoms mintims pritariu, tik dėl garažo nežinau, nelabai įsivaizduoju savo namo be garažo (pas mus bus vienai mašinai prijungtas prie namo)...Dabar pas mus garažas atskiras 24 kv.m. - stovi viena mašina, atsarginiai ratai, slidės palapinės, rogės, žvejybos ir medžioklės reikmenys, žoliapjovės ir t.t. Jei nebūtų garažo - nežinau kur susidėtume...Bet mašinai vietos ten visada yra. Kitą garažą nuomojamės - nei viena mašina nestovi po langu smile.gif Ir dar nuo garažo iki buto reikia pareiti apie 100 m. Taip, kad manau, jog jo naudojimas/nenaudojimas pagal paskirtį priklauso tik nuo žmonių įpročių. Garažus prižiūri vyras, tvarka ten geresnė nei pas mane spintose biggrin.gif
Namą statom pirmą, bet kol kas dar tik projektuojam... Vakar galutinai nusprendėm atsisakyt apšiltinimo vata ir medinės apdailos (šiek tiek širdį skauda, nes mums su vyru medis gražu iki negalėjimo (aišku ne visas fasadas, bet nors dalis)), nebent liks vienur kitur kaip akcentai. Galvojam atsisakyt ir židinio - darysim lauko židinį, ateityje galbūt pirtelę statysim, taip, kad gal ir nelogiška židinį dar ir name daryt, nors visada įsivaizdavau kaip būtų smagu lietingą rudenį grįžus iš darbo jį užsikurt smile.gif Na, bet jo užteks sodyboje ir pirtelėje, jei ji bus smile.gif Nebus kampinių ir vitrininių langų, ko gero nebus stoglangių, nebus balkonų, kolonų ir erkerių, vonios išdėstytos viena virš kitos ir šalia virtuvė - nebus sudėtinga išvedžioti vamzdžius, stogas skarda arba eternit. Nebus super vidinės apdailos - bus paprasta, minimalu, šviesu. Laiptai ir tie bus mediniai. Dabartinis galvos skausmas - ar vonia mansardiniame aukšte be lango yra labai blogai, ar ne - pasirinkimas toks - arba stoglangis, arba nieko...
Finansai riboti, nes noras pastatyti paprastai ir be paskolos, per kokius 4 metus ir dar neparduot turimo turto...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zabukas: 15 kovo 2013 - 11:48
zabukas pas mane dabar mansardinė vonia ..aš daryčiau švieslangį ..tik vėl pas mus kliurka su švieslangiais. pasidarėm tokius kurie darinėjasi taip, kad ant jų tinkkelio nuo uodų nesudėsi.. patariu atkreipt dėmesį prieš renkantis, jei uodai vasarą aktualu

user posted image

beje mes naujam name atsisakėm vonios, susiprojektavom tik dušus.. bet čia jau tikrai labai individualu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cererakennel: 15 kovo 2013 - 11:50
o mane vyras va nuo zidinio pradejo atkalbineti...
butu kaip rezervinis sildymo budas jei dingtu elektra ( pas mus bus granulinis ) - vyras sako kad zidinys su kaminu 10 000, o generatorius 2-3 000...
ka pasakys daugiau is tu kas turi zidinius?
Atsakyti
QUOTE(Loreciukaz @ 2013 03 15, 12:55)
o mane vyras va nuo zidinio pradejo atkalbineti...
butu kaip rezervinis sildymo budas jei dingtu elektra ( pas mus bus granulinis ) - vyras sako kad zidinys su kaminu 10 000, o generatorius 2-3 000...
ka pasakys daugiau is tu kas turi zidinius?

na as tai pritarciau Tamstos Vyrui smile.gif
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti