Įkraunama...
Įkraunama...

Dingsta balsas. Balso stygų uždegimas?

Ir man dažnokai kartojasi tokia problema. Dirbu darbą, kur būtina daug ir garsiai kalbėt, todėl tai labai aktuali problema. Padeda tik bioptrono lempos procedūros, bet laiks nuo laiko kimimas vis kartojasi. žinau, kad reikia balso stygas mankštinti. Iš tikrųjų, kai daug dainuodavau (bent truputį, bet kasdien), nebuvo jokių problemų, o kai kaitaliojasi didelio ir mažo krūvio periodai stygoms, tada blogai, jos labai greit pervargsta. Būtina ir išmokti kalbėt tinkamai. taisyklingai, balsą tausojančiai. Labai norėčiau, kad kas išmokintų. Gal žinot kokius kursus ar gydytojus, tuo užsiimančius Kaune?
Atsakyti
jau antras menuo kaip kalbu ne savu balsu>o buna ir taip kad salai esanciam zmoguj ne garselio neina istarti,po keliu sekundziu vel kalbu tik labai jau prikimusi...savo tikraji balsa net pamirsau verysad.gif ir pagalbos nelabai kokios yra.Nekalbeti,-tai man ne iseitis o baisi kankyne.Tuo labiau kad tokiu budu ir savo lele priversciau gyventi tyloje verysad.gif Dar nebandziau arbateliu terapijos...gal kiek padetu...
Atsakyti
Idomu kaip gintaretares stygos dirba dabar. Ar isprende problemas savo, ar dar vis kankinasi? g.gif
Atsakyti
zinokit vis dar vargstu , vis pasiskaitau ka cia zmones patarineja.
dabar airijoj gyvenu, tai cia per gydytojus keliauju, bet kol kas jokio progreso.
Labai sunku, jauciu kad ir depresija taip galima isivaryti.
Darbe gavau virsininkam aiskinti, kad as ne "jaudinuosi" (jie mane kad as baisiai jautrus zmogus ir nedristu sneketi), o tiesiog negaliu kitaip pasakyti. Kazkoks koshmaras verysad.gif
kita savaite vel keliauju pas dar kita gydytoja, ziuresiu ka sis pasakys g.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Turiu tokia problemele.Mano gerkle ir balso stygos labai jautrios. Vos tik atsala orai ar papucia vejelis ir jau vaikstau su skaudancia gerkle,o po to dar ir uzkimstu taip, kad isvis kalbet negaliu! verysad.gif Kartais uzkimimas prasideda net siek tiek daugiau padainavus... Taigi norejau paklausti, gal kas zinote kaip galima ta gerkle uzgrudinti? Ir kaip pastiprinti balso stygas? g.gif
Atsakyti
Va va... Ir pas mane tas pats. irnesakyk.gif Čiut kas - tuoj problemos su gerkle. fear.gif Visą laiką vaikščiojau pilnom kišenėm visokių falimintų... purškalų (nepamenu pavadinimų). Rezultatas nulinis.
Dabar tik pajuntu kad jau jau... ukrainietiškos pipirinės čėrką... blush-anim-cl.gif Ir problemų - nebėr. ok.gif
Atsakyti
man ir tas pats budavo.kas biski-tuoj gerkle skauda.kol viena karta gydytoja atidziau paziurejo ir paspaudus tas sonuose kisenes gerkleje-isspaude daug puliu.problemos pasibaige.jie kaupiasi,kaupiasi ir niekur neiseina.uz tai kas biski ir skauda.bent man taip buvo. g.gif
Atsakyti
Na ir ką dar vienas gydytojas tau pasakė? Ar juda reikalai pirmyn?
Atsakyti
Turiu ir as sita beda. Per krepsinio rungtynes per daug rekauju,tai gydytoja man net uzdraude i jas vaiksciot... ax.gif Bet kur gi as paklausysiu... Man kazkoks chroniskas ar panasiai buna balso stygu uzdegimas. Per tiek laiko jau zinau kaip sau padet... kelias dienas ne zodzio ir ciulpiu homeovox... Man padeda...
Atsakyti
Va kokią informaciją radau apie balso stygų uždegimo gydymo metodus, gal kuriai bus naudinga: rolleyes.gif

LARINGITAS.Gerklų ir balso stygų uždegimas

Sipmtomai: ima silpti balsas, galimas užkimimas arba visiškas balso praradimas.

Gydymas: kai tik pajuntate, jog pradedate kimti, skubėkite į vonios kambarį. 10-15 minučių palaikykite rankas nuo delnų iki alkūnių po tokiu karštu vandeniu, kokį tik galėsite ištverti. Vandens srovei leiskite tekėti nuo vidinio alkūnės linkio žemyn per vidinę dilbio pusę. Po procedūros kruopščiai nutrinkite rankas rankšluosčiu, užsivilkite šiltą pižamą ilgomis rankovėmis, išgerkite puodelį karštos arbatos su medumi ir citrina, ir gulkitės miegoti. Iš ryto balsas jau turėtų būti grįžęs.

Taip pat nepakenks trumpam duoti „tylėjimo įžadus“. Nesistenkite kalbėti net pakuždomis - šnabždėjimas dar pavojingesnis už garsų kalbėjimą, nes tuomet balso stygos įsitempia taip pat smarkiai, kaip ir rėkiant. Taip galima apskritai ilgam netekti balso.

Skalauti skaudančią gerklę šiuo atveju - bergždžias reikalas, nes joks gydomasis skystis gerklų nepasiekia - ją tuo metu sandariai dengia antgerklis, tuo tarpu garsai, kuriuos neišvengiamai skleidžiate skalaudami gerklę, kaip ir šnabždesys, reikalauja didelių balso stygų pastangų.

Verčiau kas pusvalandį kvėpuokite žolelių nuoviro garais. Tiesiog pasirinkite bet kurį iš žemiau paminėtų žolelių mišinių, užpilkite jį stikline verdančio vandens ir, šiek tiek palaikę uždengę, kvėpuokite:

- Pusė šaukštelio pelkinio gailio lapelių, šaukštelis plačialapio gysločio lapų ir 2 šaukšteliai šalpusnio lapų.
- Po 3 šaukštelius pušies pumpurų arba levandos ir ramunėlių.
- 2 šaukšteliai trispalvės našlaitės ir 1,5 šaukštelio triskiaučio lakišiaus.
- Po šaukštelį šalpusnio lapų ir šeivamedžio žiedų.
Atsakyti
Reikes pabandyti,aciu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lete: 11 vasario 2008 - 18:32
QUOTE(lete @ 2008 02 11, 19:30)
Reikes pabandyti,aciu  4u.gif

Teko benrauti su vienu foniatru, taigi, jo receptas nuo uzkimimo:1valg.saukstas spirito, 1v.s.alijosiaus sulciu, 1v.s.medaus ir 1v.s.sviesto(reiktu ozku pieno, bet as, kadangi tokio neturiu, vartojau paprasta).Visus siuos komponentus reikia sumaisyti iki vienalytes mases. As medu ir sviesta tirpdziau puodelyje,kuri idejau i karsta vandeni.Ismaisius padeti i saldytuva, kad sustingtu ir veliau laizyti po biskuti.Jau kita diena buvo lengviau. rolleyes.gif
Atsakyti