Įkraunama...
Įkraunama...

Dingsta balsas. Balso stygų uždegimas?

Gal kas turėjot panašią bėdą?? Man užeina, ir vos prašneku, kaip smaugiama, dreba balsas ir sunku ką pasakyt. Buvau pas loristę, sakė nėra mechaninių pakitimų, galbūt nervinis. Bet velnias, aš gi nesu nerami ar nervuota ar stresova g.gif Sako eiti pas LOGOPEDĄ kad balso tembrą nustatytų, gal šneku ne savo balsu. Man čia kažkokia mistika...
Atsakyti
Nei slogos, nei kosulio, bet atsikelus ryte nei zodzio istart nebegalejau verysad.gif ir taip kaskart, kai siektiek saltukas gerkle pakuteno verysad.gif Man net vasara kartais taip nutinka verysad.gif

Gal kas zino, kaip kovoti su tuo ?!! karsta.gif

As jau 3 dienos kankinuosi.....Geriu Liepziedziu arbata, ramuneliu..... nebezinau ko griebtis....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nomadica: 23 kovo 2006 - 22:57
Jei tai tikrai balso stygų uždegimas, be antibiotikų neišsiversi. Nepatariu ilgai laukti ir kreiptis pas gydytoją. Žinau atvejų, kai laukimas blogai baigėsi. Man rudenį buvo balso stygų uždegimas. Gyd. paskyrė antibiotikų. Siūlė net biuletenį (darbe turiu labai daug kalbėti). Pagėriau vaistus ir po kelių dienų pasveikau.
Atsakyti
O man balso stygos "užsidega" periodiškai. Beveik kasmet kelias dienas negaliu kaip normalus žmogus kalbėti. Gydytoja sakė, kad jau nieko nebepadarysi, teks taip kankintis. Ir apskritai mano balsas pakankamai žemas tapo (nors dėl to negaliu skųstis biggrin.gif ). Kai būna paūmėjimas, kokių nors arbatų tiesiog pageriu, apsivynioju kaklą vilnoniu šaliku būtinai, medų ryju, citrinas, kokių "Halls" pačių stipriausių, su daugiausiai mentolio nusiperku ir tiek.
Papildyta:
Ai, dar buvau nusipirkus homeopatinių tablečių. Irgi nieko.
Atsakyti
Tik kad tie halls nėra vaistai-tik saldainiukai.

Labai neblogos čiulpiamos tabletės-Faringodolis, jis yra gan stiprus, bet efektyvus. Man jį patarė viena vaistininkė (irgi turiu nuolat problemų su gerkle ir stygom).
Atsakyti
na jau po nepilnos savaites ryte jau atsikelus labas rytas issneku smile.gif kazkaip nenoriu tu rimtu vaistu, tad stengiuosi arbatelem is zoleliu visokiom, citrinos prisivalgau....
Manau kad tikrai jau pagerejimas atsirado thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Nomadica @ 2006 03 26, 17:55)
na jau  po nepilnos savaites ryte jau atsikelus labas rytas issneku  smile.gif  kazkaip nenoriu tu rimtu vaistu, tad stengiuosi arbatelem is zoleliu visokiom, citrinos prisivalgau....
Manau kad tikrai jau pagerejimas atsirado  thumbup.gif

Labas, na man atrodo čia truputi maišomos sąvokos. Pradžiai reikia atsirinkti, ar tai tikrai balso stygų uždegimas, ar tik epizodinis užkimimas. Ir jei tai tikrai uždegimas, siūlau nejuokauti ir nesiimti pačiai savęs gydyti. Čia arbata ir citrina nepadės, o šitos ligos nepaisymas gali turėti labai rimtų pasekmių, yra buvę atvejų kad žmonėms balsas ir neatsistatė. Taigi, pradžiai pas daktarą, o jau paskui daryti taip kaip jis lieps. Ir kalbėti kiek įmanoma mažiau.
Atsakyti
Visiškai pritariu Kutosiukui drinks_cheers.gif .
Atsakyti
QUOTE(JaHarta @ 2006 03 26, 18:25)
Tik kad tie halls nėra vaistai-tik saldainiukai.

Labai neblogos  čiulpiamos tabletės-Faringodolis, jis yra gan stiprus, bet efektyvus. Man jį patarė viena vaistininkė (irgi turiu nuolat problemų su gerkle ir stygom).

Tai aš ir nesiūlau jų kaip vaisų, tiesiog man saldainiuose esantis mentolis sudaro įspūdį, kad gerklė atšąla ir šiek tiek lengviau pasidaro.
Atsakyti
QUOTE(Nomadica @ 2006 03 23, 22:56)
Nei slogos, nei kosulio, bet atsikelus ryte nei zodzio istart nebegalejau  verysad.gif  ir taip kaskart, kai siektiek saltukas gerkle pakuteno  verysad.gif Man net vasara kartais taip nutinka  verysad.gif

Gal kas zino, kaip kovoti su tuo ?!!  karsta.gif

As jau 3 dienos kankinuosi.....Geriu Liepziedziu arbata, ramuneliu..... nebezinau ko griebtis....

Nu va,as dainuojantis zmogus,tai jau pazistama;) Zodziu taip,pirmiausia ka darau as-5 kartus per diena suciulpi sviesto gabaliuka, toki nedideli,kaip puse arb. saukstelio. Procedura tikrai ne is maloniuju,bet labai suvilgo ir suglitina balso stygas,jos nebesitrina ir gyja. Ir dar: pasitarkuoti truputuka juodojo ridiko,sumaisyti su medum ir citrina. Kartoti kelis kartus per diena. I sveikata!
Atsakyti
4u.gif Man tokia problemėlė buvo prieš kelis metus 4u.gif . Tada visą mėnesį neturėjau balso. Vartojau vietinį purškiamą antibiotiką 'Bioparoksą". dar purškiamą "tantum Verde".
Pora savaičių kaitindavau vakarais kojas su jūros druska ir po to į vilnones kojines. Balso režimas. Nekalbėti pašnibždomis, nes tai dar labiau dirgina stygas. Kategoriškai uždraudė kalbėtis mobiliuoju telefonu, vartoti aštrų maistą.blink.gif Įvairios vaistažolių arbatytės. Ir pasveikau thumbup.gif
Jei problema neįsisenėjusi, kitiems girdėjau padeda homeopatinis preapatratas berods"homeovox" ar kažkaip labai panašiai.
Bet pirmiausia tai reikia eiti pas gydytoją smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurevaga: 27 kovo 2006 - 23:49
atsiprasau jei ne cia pataikiau bet nesinorejo kurti panasios temos ax.gif
Esme yra ta, kad mano balsas yra labai tylus.... del to teko/tenka susilaukti priekaistu (tiek is pazystamu, kolegu ir pan.)... dabar nenoriu smulkiai aiskinti.
ar yra realy galimybe padaryti balso stygu operacija, kad bent kiek balso tembras sutvirtetu , nes dabar tai jau tampa didziuliu kompleksu cray.gif
help verysad.gif
Atsakyti