Įkraunama...
Įkraunama...

Terminuotieji indėliai

QUOTE(TeQuiLa @ 2011 11 27, 16:15)
laikau Norvegijos kronomis DNB banke terminuota indeli  tongue.gif

O kiek %? 4u.gif Jis apdraustas pagal LT ar NO istatymus? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(AMARILIS @ 2011 11 27, 15:25)
O kiek %?  4u.gif  Jis apdraustas pagal LT ar NO istatymus?  ax.gif

http://dnb.lt/lt/pri...tieji-indeliai/

% iki 2.8

Dabar taupyti galite ir Norvegijos kronomis.

DNB bankas pristato ilgai lauktą naujieną Lietuvoje – galimybę saugiai taupyti savo lėšas terminuotame indėlyje Norvegijos kronomis. Nuo šiol galite įdarbinti savo pinigus šia valiuta, nekeisdami jų į kitą ir gauti geras palūkanas.

Terminuotojo indėlio Norvegijos kronomis sąlygos:
•Indėlis Norvegijos kronomis priimamas nuo 7 dienų ir ilgesniam nei 5 metų laikotarpiui, pasirenkant norimą dienų, mėnesių ir metų skaičių.
•Minimali indėlio suma – 100 LTL ekvivalentu NOK (Norvegijos kronomis).
•Indėlį gali padėti bet kuris fizinis asmuo, sulaukęs 18 metų, arba juridinis asmuo.
•Indėlio palūkanos išmokamos pasibaigus indėlio terminui arba pasirinktinai kas mėnesį ar kas ketvirtį, kas pusmetį ar kas metus kalendoriniam mėnesiui pasibaigus.
•Indėlį galite padėti bet kuriame banko skyriuje arba internetu.
•Indėlio negalima papildyti ar išsiimti dalimis.
•Pagal LR Indėlių ir įsipareigojimų investuotojams draudimo įstatymą, visi DNB banke laikomi indėliai yra apdrausti VĮ „Indėlių ir investicijų draudimas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo melynake*: 27 lapkričio 2011 - 15:30
Amaralis, taip paprastai pinigo negali nelikti. Vietoj jo bus kita valiuta. Jei nebeliks euro, litui nieko neatsitiks. Tiesiog jį susies ar su JAV dolerių, ar su valiutų krepšeliu. Vien tik dėl šios priežasties (laviravimo ir ekonomikos reguliavi galimybės) aš visą laiką buvau ir esu prieš euro įvedimą Lietuvoje. Taip, kas turi santaupas eurais ar dirba/gyvena Europos valstybėse, kurių valiuta euras, bus sudėtinga, bet eilinis lietuvis to net nepajus, aišku, jei Lietuvos Bankas ir Vyriausybė elgsis protingai.
Atsakyti
QUOTE(melynake* @ 2011 11 27, 15:20)
Vadinama"norvegiska indeli" ? maciau kad uz ji duoda didesni%

aga sita pati, palukanos tai ten ne baisiai didesnes, tiesiog man Norvegija patinka, nes neturi nieko bendro su EUR beveik, kadangi vientintele yra isaugojusi visus mokejimus, ir pan. savo nacionaline valiuta, taip neprisirisdama prie kt. valiutu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo TeQuiLa: 27 lapkričio 2011 - 16:09
o ka reiskia valstybe elgsis protingai? jus tokia teisinga ir protinga, tad idomu...

bei idomu kas tada bus zmonem turintiem paskolas eurais... cia manau bus baisiausia.
Atsakyti
QUOTE(AMARILIS @ 2011 11 27, 15:25)
O kiek %?  4u.gif  Jis apdraustas pagal LT ar NO istatymus?  ax.gif

taip, NOK'ai draudziami indeliu draudimu (Lietuvos).

Draudžiamų valiutų sąrašas:

Lietuvos litas (LTL)

JAV doleris (USD)

Euras (EUR)

Bulgarijos levas (BGN)

Čekijos krona (CZK)

Danijos krona (DKK)

Didžiosios Britanijos svaras sterlingų (GBP)

Estijos krona (EEK)

Islandijos krona (ISK)

Latvijos latas (LVL)

Lenkijos zlotas (PLN)

Norvegijos krona (NOK)

Rumunijos lėja (RON)

Slovakijos krona (SKK)

Švedijos krona (SEK)

Šveicarijos frankas (CHF)

Vengrijos forintas (HUF)

uz 6 men. indeli moka 2.95 %.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo TeQuiLa: 27 lapkričio 2011 - 17:20
QUOTE(Jurgitak @ 2011 11 27, 16:56)
Amaralis, taip paprastai pinigo negali nelikti. Vietoj jo bus kita valiuta. Jei nebeliks euro, litui nieko neatsitiks. Tiesiog jį susies ar su JAV dolerių, ar su valiutų krepšeliu. Vien tik dėl šios priežasties (laviravimo ir ekonomikos reguliavi galimybės) aš visą laiką buvau ir esu prieš euro įvedimą Lietuvoje. Taip, kas turi santaupas eurais ar dirba/gyvena Europos valstybėse, kurių valiuta euras, bus sudėtinga, bet eilinis lietuvis to net nepajus, aišku, jei Lietuvos Bankas ir Vyriausybė elgsis protingai.

Oi, manau ziurit per daug optimistiskai verysad.gif Esam ES nares, musu ekonomikos stipriai suristos, ir tai kad formaliai turim ne eura, o lita (taciau surista su euru) tikrai nereiskia kad esam saugus schmoll.gif Euro nuvertejimas (devalvacija) tikrai nereiks, kad smukus pvz. tokios gigantes kaip Vokietija ekonomikai, LT su jos vos-vos gyva ekonomika, viskas klosis kuo puikiausiai schmoll.gif Duok Dieve, kad tik nesmuktu euras, kitaip visiems bus sakes.
Atsakyti
QUOTE(Ingakalnis @ 2011 11 27, 16:47)
bei idomu kas tada bus zmonem turintiem paskolas eurais...  cia manau bus baisiausia.

tas man irgi įdomu ax.gif Kokią santaupų valiutą verta rinktis turintiems paskolas eurais - eurus ar kt.?
Atsakyti
QUOTE(AMARILIS @ 2011 11 27, 17:30)
Oi, manau ziurit per daug optimistiskai  verysad.gif

Optimistas - gerai informuotas pesimistas. mirksiukas.gif
Atsirišti yra labai paprasta. Reikia tik politinės valios ir vienos nakties sprendimo.
Ar euro devalvacija būtų skausminga ES, reikia pasižiūrėti į ES importo ir eksporto struktūrą. Jei eksportuojama daugiau nei importuojama, tokiu atveju devalvacija yra netgi naudinga.
Atsakyti
QUOTE(Jurgitak @ 2011 11 27, 18:21)
Optimistas -  gerai informuotas pesimistas. mirksiukas.gif
Atsirišti yra labai paprasta. Reikia tik politinės valios ir vienos nakties sprendimo.
Ar euro devalvacija būtų skausminga ES, reikia pasižiūrėti į ES importo ir eksporto struktūrą. Jei eksportuojama daugiau nei importuojama, tokiu atveju devalvacija yra netgi naudinga.

bet tada brangsta skolinimasis EUR valiuta, nes kiltu tarpbankine palukanu normos, kas turintiems paskolas butu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgitak @ 2011 11 27, 18:21)
Optimistas -  gerai informuotas pesimistas. mirksiukas.gif

Tai Jus žinote kaip yra iš tikrujų, ko daugiau importo ar exporto?

Turiu klausymą[SIZE=7] Snore laikiau indelius EUR ir USD doleriais. Kaip man gražins, ir aplamai kada gražins 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(TeQuiLa @ 2011 11 27, 18:36)
bet tada brangsta skolinimasis EUR valiuta, nes kiltu tarpbankine palukanu normos, kas turintiems paskolas butu  doh.gif

Tarpbankinės palūkanų normos, paprastai, didėja laukiant devalvacijos, o po devalvacijos jos vėl normalizuojasi.
Atsakyti