Įkraunama...
Įkraunama...

Terminuotieji indėliai

Banka nacionalizavo ne todėl, kad jama buvo kažkas nešvaru. Laikinajam administratoriui moką 140 000 EUR/mėn algą. O skaičiuoja nuostolius, matyt neužteks pinigėliu vargšėms privatiems investuotojams gražinti.

Negalėjo visą operacija paruošti per kelias valandas, viskas buvo suplanuotą jau seniau. MUS APIPLĖŠĖ. [SIZE=14]
Ta pati Grybauskaitė, Kubilius ir Šeimonytė ir kiti veikėjai.
Atsakyti
Kam aktualu- susibure investuotoju asociacija, kuri priesingai nei Arlausko vadovaujama, gins visu pirma ne verslo, bet privacius klientus. Jau issirinkom teisininku kontora, kuri mums atstovaus, RAIDLA LEJINS & NORCOUS,
http://www.rln.lt/in...x.php/pageid/61
jos vyriausias advokatas p. Norkus jau susitiko siandien su laikinuoju administratorium Simonu Freakley ir pateike siulymus. Siam momentui svarbiausia- neleisti banko dalinimo i "gera" ir "bloga".

Kur kreiptis:
http://www.bankokred...ai.lt/index.php
http://www.indelininkai.lt/

QUOTE(vienpaneles @ 2011 11 22, 19:15)
Ačiu Tau, jei ne tu tai iš vis nieko nežinočiau. 4u.gif

Ner uz ka 4u.gif
Visiems, ka paliete Snoro krize- stiprybes, ir butinai junkimes, tik kartu turim vilties laimeti 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AMARILIS: 23 lapkričio 2011 - 00:44
QUOTE(vienpaneles @ 2011 11 22, 22:56)
Banka nacionalizavo ne todėl, kad jama buvo kažkas nešvaru. Laikinajam administratoriui moką 140 000 EUR/mėn algą. O skaičiuoja nuostolius, matyt neužteks pinigėliu vargšėms privatiems investuotojams gražinti.

Negalėjo visą operacija paruošti per kelias valandas, viskas buvo suplanuotą jau seniau. MUS APIPLĖŠĖ. [SIZE=14]
Ta pati Grybauskaitė, Kubilius ir Šeimonytė  ir kiti veikėjai.

kas tave apiplese? lotuliukas.gif lotuliukas.gif nu bet kokia kvaila lietuviu tauta as nesiliauju stebetis :lotuliukas:senai ten visokie Baranauskai jusu pinigelius plove ir uz juos prabangius automobilius pirkosi lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo guodzik: 23 lapkričio 2011 - 07:57
buvo skelbiama, kad Snoro indelio sertifikatai yra drausti
Atsakyti
QUOTE(lyja lyja lietus @ 2011 11 23, 11:12)

ar jus galite viska iki galo paskaityti pries dedant info kazkokia klaidinancia doh.gif doh.gif
zmones gaudavo lankstukus apie indeliu draudima, nu argi nesuvokiama kad tai kaip informacinio pobudzio bukletukai o ne info prie sutarties ar dar geriau jos dalis doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingakalnis @ 2011 11 23, 11:22)
ar jus galite viska iki galo paskaityti pries dedant info kazkokia klaidinancia  doh.gif  doh.gif

Raskit nors vieną mano žodį, kur aš kažką klaidingo skelbiu? įdėjau str. nuorodą, turbūt kažkam aktualu paskaityti, ko čia puolate iš karto? blink.gif

Aš pati tokį lankstinuką gavau iš Snoro darbuotojų rankų, paskaičiau, pavarčiau ir padėjau. Juk nieks nedalina iš karto sutarčių reklamai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lyja lyja lietus: 23 lapkričio 2011 - 10:32
QUOTE(Sophi @ 2011 11 22, 18:55)
INDĖLININKO ABC

1. Prieš dėdami indėlį perskaitykite sąlygos (ko turbūt nedaro 90% visų indėlininkų)
2. Pasikonsultuokite – kokios yra rinkos palūkanos ir pasižiūrėkite ar skirtumas tarp rinkos palūkanų ir to ką siūlo bankai yra neperdidelis. Dažnai tai, kas atrodo neįmanoma, dažniausiai ir yra neįmanoma.
3. Pirmoji kiekvieno investuotojo taisyklė – nedėkite visų kiaušinių į vieną lizdą, tai yra, turėdami santaupas, pasistenkite tas santaupas laikyti keliose bankuose. Nuo sisteminės krizės tai jūsų neišgelbės, bet nuo tokios, kokia atsitiko dabar – tikrai taip.
4. Be to, tie, kurie turi dideles santaupas ir indėlius, kurie siekia daugiau nei 100 tūkstančių eurų – jums iškart patartina aktyvus laikyti skirtinguose bankuose, kadangi jūsų indėliai – apdrausti. Palųkanų abejais atvejais gausite mažiau, tačiau rizika susimažinsite.
5. Žinokite, kodėl pasirinkote vieną ar kitą valiutą indėliui. Skirtingos palūkanos skirtingų valiutų indėliams nėra iš piršto laužtos, tam yra priežastys, todėl būtina žinoti, kokia valiuta ir kodėl taupote. Dabartiniu atveju saugiausia pinigus buvo laikyti ne litais, o tarkim doleriais, Šveicarijos frankais ar svarais.
6. Labai svarbu kokiam laikui jūs aktyvus skolinate bankui. Todėl reikia žiūrėti ne tik į rinkos indėlių palūkanas, bet ir ateities rinkos indėlių palūkanas.
7. Aišku, dedant indėlį visada svarbu įvertinti šiandienos ir ateities infliaciją. Dažnai rinkos palūkanos jums parodys, kokią „realią“ grąžą galima uždirbti rinkoje.
8. Stebėkite tarpbankines palūkanas, nes jos dažnai veikia kaip sisteminės rizikos bankiniame sektoriuje signalas.

Šaltinis sekmesgarantas.lt

Apdraustas tik vienas indėlis viename banke. Jei neklysta mano pašnekovas, dabar aktyviai diskutuojantis Snoro tema. Tai gi, ne viskas čia tiesa.
Papildyta:
QUOTE(guodzik @ 2011 11 23, 07:55)
kas tave apiplese? lotuliukas.gif  lotuliukas.gif nu bet kokia kvaila lietuviu tauta as nesiliauju stebetis  :lotuliukas:senai ten visokie Baranauskai jusu pinigelius plove ir uz juos prabangius automobilius pirkosi lotuliukas.gif

Kas tau čia taip juokinga? Kad esi bukena, nieko nesusigaudanti Snoro istorijoje?
Atsakyti
4. Be to, tie, kurie turi dideles santaupas ir indėlius, kurie siekia daugiau nei 100 tūkstančių eurų – jums iškart patartina aktyvus laikyti skirtinguose bankuose, kadangi jūsų indėliai – apdrausti. Palųkanų abejais atvejais gausite mažiau, tačiau rizika susimažinsite.

sis punktas klaidinantis, nes draudimas bendrai 100 000euru sumai yra.
nesvarbu ar tu skaidysi ar ne, iki 100 000e atgausi kitus jei bankr. nebe, nesuzaisi skaidydamas nieko.

klientas mano turejo sask. musu banke 500 000lt ir kitame tiek pat. jam aiskino kad jei ji dar i trecia nunestu visi drausti pinigai butu smile.gif cia vadinas kolega profesionalas konsultavo......
Atsakyti
Jei teisingai suprantu tai mes turėtumėme susitaikyti su tuo , kad bankas neišperka obligacijų jei bankas yra bankrutavęs. Bet jei bankas buvo veikiantis ir funkcionalus, tačiau valstybė jo turtą pasisavino. Tai reikalauti išpirkti obligacijas reikėtų iš valstybės.
labai gudri mūsų vyriausybė, pasisavino banko turtą ( atėmus galimybę išpirkti obligacijas iš kreditorių) ir atsikrato pareigų. Jei bankas buvo nacionalizuotas tai turėtų būti nacionalizuotas su turtu ir pareigomis.
Atsakyti
Visiem sakiau, jeigu bankui iskiltu likvidumo klausimas, degtu pinigai obligacijos bei indeliu sert. taip pat kaip banko turtas.

ir stebiu dabar kaip bandoma rasti kabliuku kaip isgelbeti zmoniu pinigus istraukus is investiciniu produktu, bet stebint su krajbanku kas staigiai bus padaryta, tai kad zmones atgautu indelius duok Dieve, pagal istatymus ir t.t. kuri siai dienai galioja, kodel jeigu zinojo LB kad snora nuimti reikes leido platinti nuo 10,31d nauja emisija, nu niekaip nedaeina man sad.gif

As jei tureciau obligaciju eiciau, burciausi su asociacijom, bet vilciu per daug nedeciau.
Atsakyti
„Vertiname valstybės ryžtą stabdant galimai nusikalstamą banko savininkų ir vadovų veiklą, tačiau stebina tai, kad atsakingos institucijos ir toliau norėtų naudoti buldozerį ten, kur reikalingas chirurgo skalpelis. Dabar panašu, kad Vyriausybė ir Lietuvos bankas planuoja priimti visų „Snoro“ banko klientų likimą nulemsiančius sprendimus užkulisiuose, nepaisydama pažadų diskutuoti. Tokia strategija primena liūdnos atminties „naktinę mokesčių reformą“, kurios padariniai jaučiami iki šiol”, – sako Irmantas Norkus, asociacijoje savo klientus atstovaujančios teisinių paslaugų įmonės „Raidla, Lejins & Norcous“ vadovaujantis partneris.
Asociacijai abejonių kelia ir Vyriausybės siūlomas banko problemų sprendimo kelias, jo teisėtumas ir atitikimas Konstituciją.

„Pasaulinė praktika yra tokia, kad „gerasis“ bankas yra valdomas „blogojo“, jis yra antrinis pastarojo bankas. Tokiu atveju viskas, ką uždirba gerasis bankas, tenka „neužtikrintų“ indėlininkų reikalavimams tenkinti. Ir tik tokiu atveju galima tikėtis kompensuoti praradimus visoms indėlininkų ir kreditorių grupėms“, – sako I.Norkus.

Vyriausybės šiuo metu siūlomas scenarijus – valstybės draudžiamus indėlius perkelti į naujai steigiamą „gerąjį“ banką – likusius banko kreditorius pastumia į šoną, nes „gerasis“ ir blogasis“ bankai planuojami kaip atskiri nesusiję vienetai.

Indėlių grąžinimo užtikrinimui į naująjį banką perkeliamas turtas dėl proceso spartos – numatytas tik vieno mėnesio laikotarpis – tikėtina, būtų vertinamas labai konservatyviai, likvidacine turto verte. Būtų gauta kaina, kuria turtą galima parduoti kuo greičiau, nors palaukus ilgesnį laiką jį būtų galima realizuoti brangiau.

„Realu, kad tokiu būdu į naująjį banką bus perkelta daugiau turto nei jo realiai reikia indėlių grąžinimui užtikrinti, todėl ateityje šį banką nusprendusi parduoti Vyriausybė galėtų uždirbti, tačiau šis pelnas atitektų valstybei ir „Snoro“ kreditorių nepasiektų“, – sako Dovilė Burgienė, advokatų kontoros „Lideika, Petrauskas, Valiūnas ir partneriai LAWIN” partnerė.

Pasak jos, valstybės siūlomas būdas yra tipiškas diferencijuoto teisinio reguliavimo atvejis, kai vieno ar kelių asmenų atžvilgiu nustatomos kitokios taisyklės nei visiems kitiems.
Atsakyti
žiūrėkite merginos..man iškilo toks klausimas. nuo šiandien atidaro banko skyrius, iš sąskaitos galima nusiimti 500lt. pvz" aš turiu 1000lt indėlį, galiu tarkime jį nuėjus į banką nutraukti indėlį , tada mano pinigėliai atsiduria sąskaitoje. ir aš galiu pasiimti tuos 500lt šiandien, rytoj vėl kitus 500lt. ar aš gerai mąstau, ar taip nutraukti indėlio negalima? 4u.gif paaiškinkite man ..nes aš nelabai išmanau tokiiuose reikaluose. ačiū
Atsakyti