Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai TIK su nuotraukomis

QUOTE(juste10 @ 2011 11 26, 20:59)
Merginos,nurodykit saltienos recepta.Jus cia viret pagal gera recepta.Aciukas

Susiradau Ewackos recepta 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2011 11 26, 11:03)
Traški kiauliena saldžiarūgščiam padaže

Greita, paprasta ir jei visi kartojo tai drąsiai sakau, kad skanu smile.gif

700 gr. kiaulienos sprandinės
druska, pipirai
dž. čiobrelio, rozmarino
2šaukštai krakmolo
indelis moliūgų mišrainės ( galite naudoti pirktinį padažą su daržovėmis)

Mėsą supjaustyti kubeliais, įtrinti sausais prieskoniais ir palikti ramiai apie valandą. Suberti krakmolą gerai permaišyti, kad visi gabalėliai tolygiai pasiskirstytų ir kepti įkaitintoje keptuvėje ant alyvuogių aliejaus maišant apie 10-12 min, kol gražiai apskrus, sudėti padažą su daržovėmis, permaišyti.
Skanaus !!!



o tai kaip padažą daryti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Šokoladė @ 2011 11 27, 15:36)
o tai kaip padažą daryti? g.gif

kaip suprasti kaip? viskas aiskiai surasyta kaip smile.gif
Atsakyti
Laba smile.gif

uzsuku cia daznai pasisemti ideju, o sian atnesu savo pietus smile.gif

Mesos keksai su imbieru

user posted image

12 keksiuku reikes

1,200kg farso (naudojau kalakutienos)
2 kiausiniai
2 riekes batono ismirkytu piene
arbatini sauskteli imbiero milteliu
megstamu prieskoniu
12 surio gabaliuku (idarui)

paruosti farsa, iskloti kekso formeles, ideti i vidu gabaliuka surio ir kepti orkaiteje 35min 180 laipsniu temperaturoje
Atsakyti
Makaronų užkepėlė su grybais

Makaronai
Pievagrybiai
Svogūnas
Grietinėlė
Mėgiami prieskoniai
Druska


Apvirti makaronus. Kol makaronai verda iš pievagrybių, svogūnų, grietinėlės ir prieskonių keptuvėje pasiruošti padažą. Makaronus dėti į kepimo indą, apipilti padažu ir kepti orkaitėje apie 20minučių.

user posted image
Atsakyti
LAŠIŠA wub.gif

0.5 kg lašišos
1 cukinija
moliūgo sėklų
citrinos
druskos
apelsininių pipirų
truputį aliejaus

lašišą supjausčiau plonais pjausniais. pagardinau druska ir apelsininiais pipirais, apšlaksčiau citrinos sultimis. pamarinavau pora valandų.
tada kepimo skardelę patepiau aliejumi ir išdėliojau griežinėliais pjaustytą cukiniją. ant jos sudėjau lašiša, apibarsčiau moliūgo sėklomis ir į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 20 min.
valgėm su ryžiais biggrin.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Laivite @ 2011 11 26, 17:06)
O man nesigavo labai daug aliejaus prisigere ir skystoki gavosi  unsure.gif

labai megstu patiekalus su varske, bet sie blynai nepavyko. taip pat prisigere daug aliejaus, o viduje buvo tokie kaip neiskepe, nors ir kepiau ant mazos ugnies...
Atsakyti
AVIZINIU MILTU BLYNELIAI
"DIETA"
1/2 stikl.miltu
1/2 stikl. sumaltu aviziniu dribsniu
1kiausinis
3/4stikl kefyro
1/2stikl silto vandens
3v.s cukraus
1v.s aliejaus
visus produktus sumaisyti isvardinta tvarka mikserio pagalba. Kepti sausoje keptuveje, kol parus.
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2011 11 26, 12:03)
Traški kiauliena saldžiarūgščiam padaže

Mėsą supjaustyti kubeliais, įtrinti sausais prieskoniais ir palikti ramiai apie valandą. Suberti krakmolą gerai permaišyti, kad visi gabalėliai tolygiai pasiskirstytų ir kepti įkaitintoje keptuvėje ant alyvuogių aliejaus maišant apie 10-12 min, kol gražiai apskrus, sudėti padažą su daržovėmis, permaišyti.
Skanaus !!!


Ką tik paruošiau mesytę kepimui. O mėsą su padažu reikėtų palaikyti dar ant ugnies, ar jau keptą mėsą tik sumaišyti su mišraine? Ačiū.
Atsakyti
QUOTE(Edditocka @ 2011 11 28, 14:12)
Ką tik paruošiau mesytę kepimui. O mėsą su padažu reikėtų palaikyti dar ant ugnies, ar jau keptą mėsą tik sumaišyti su mišraine? Ačiū.

pasildyti kad viskas susiltu 4u.gif
Atsakyti
Kalakutienos kepsnys
4 kalakuto krutineles po 150gr
3v.s miltu su druska ir pipirais
1 plaktas kiausinis
dziuveseliu sumaisytu su ferm.suriu apvoliojimui
aliejaus
Lengvai pamusti krutineles, apvolioti miltuose, kiausinyje, tada dziuveseliuose su suriu, kepti keptuveje kol parus.

Bulves su suriu
450gr mazu bulviu
mazas supjaustytas salieras
mazas supjaustytas svogunas
150ml grietines
115gr ferm. surio, galima naudoti melynaji
pipiru
druskos, petrazoliu, as imeciau dar ir baziliko
Bulves isvirti, svieste pakepinti saliera ir svoguna, supilti grietine, deti suri, istirpdyti, sudeti prieskonius, uzpilti ant bulviu ir ismaisyti.


user posted image
Atsakyti
Troškintos vištų kepenėlės

user posted image

Kepenėles nuploviau, nusausinau ir supjausčiau kasnio dydžio gabalėliais. Apkepiau ant sviestuko, pripjausčiau pievagrybių į 4 dalis, sudėjau į keptuvę, susmulkintą česnako skiltelę irgi ten pat. Pipirai druska. Dėjau šaukštą miltų ir truputį pakepiau. Įpyliau stiklinę vandenuko ir patroškinau apie 10min. Padažiuką pabalinau šaukšteliu grietinės. Špinatus nuploviau ir sudėjau į keptuvę. Kelias minutes patroškinau. Ir patiekiau.
Su grikiais. Bet gi skaniausia su bulvių koše. Naminis maistas.
Pas mus visas maistas naminis smile.gif Restoranais čia nekvepia. Bet tam ir yra namai, kad valgytum naminiškai. O restuoranuose- restoraniškai smile.gif
Atsakyti