Elena,įspūdingai atrodo lašiša Net nepasakytum iš foto,kad garuose pabuvojo Ačiū už idėją pietums
Mango karis
http://www.santamari...347/Mango-karis
Prieskonius pagal skonį galima pasirinkti...mango karis dar spalvą gražią duoda...
Aš garpuodžio neturiu irgi...bet turiu įdėklai virimui garuose
http://www.auraplius.lt/garu-ideklai
galit bandyti su koštuvu gal...
http://www.santamari...347/Mango-karis
Prieskonius pagal skonį galima pasirinkti...mango karis dar spalvą gražią duoda...
Aš garpuodžio neturiu irgi...bet turiu įdėklai virimui garuose
http://www.auraplius.lt/garu-ideklai
galit bandyti su koštuvu gal...
Siandien gaminau "Žemaičių blynus su daržovių įdaru"
Reikės:
Bulvių - 660g
Bulvių krakmolas - 130g
1 kiaušinis
Įdaras:
Baklažanas - 250g
Pievagrybių sauja
Paprikos kas kiek megsta pagal skonį
Svogūnas
Bulves isverdam, atausinam, as neturiu mesmales tai tarkuoju burokine tarka, musam kiausini, krakmola, padruskinam ir suminkom iki vientisumo.
Idara supjauste smulkiai apkepiname apie 15min, alieju purskiau, siek tiek vandens pyliau, sakyciau slakeli. Kepant pagal skoni padruskinau ir paprieskoniavau, pabaigoj sublenderivau.
Kai idaras gatavas, imam ir gaminam blynelius, kuriuos apkepame aliejuje, skanaujame su grietine.
Jei kam idomu tai neapkepto vieneto kvaloriju - 115, apkepto priklausys nuo aliejaus kiekio , skanaus.
Labai atsiprasau uz muiline daryta nuotrauka, kai nuotrauka nekokia, manau ir skonis neretai atrodo ne koks, o gali but visai antraip, mums patiko beja is sio kiekio gavosi 11 blynu.
Reikės:
Bulvių - 660g
Bulvių krakmolas - 130g
1 kiaušinis
Įdaras:
Baklažanas - 250g
Pievagrybių sauja
Paprikos kas kiek megsta pagal skonį
Svogūnas
Bulves isverdam, atausinam, as neturiu mesmales tai tarkuoju burokine tarka, musam kiausini, krakmola, padruskinam ir suminkom iki vientisumo.
Idara supjauste smulkiai apkepiname apie 15min, alieju purskiau, siek tiek vandens pyliau, sakyciau slakeli. Kepant pagal skoni padruskinau ir paprieskoniavau, pabaigoj sublenderivau.
Kai idaras gatavas, imam ir gaminam blynelius, kuriuos apkepame aliejuje, skanaujame su grietine.
Jei kam idomu tai neapkepto vieneto kvaloriju - 115, apkepto priklausys nuo aliejaus kiekio , skanaus.
Labai atsiprasau uz muiline daryta nuotrauka, kai nuotrauka nekokia, manau ir skonis neretai atrodo ne koks, o gali but visai antraip, mums patiko beja is sio kiekio gavosi 11 blynu.
Sveikos.As labai noreciau pasigaminti vistiena kario padaze,bet nzn kaip.Tokia as perku kinieciu restorane.Ten buna morka,kalafijoras,paprika,svogunai,vistiena su kario padazu.gal jus turit kokiu receptuku?
QUOTE(Iceland @ 2011 11 24, 12:26)
Širdingai dėkoju Ulei už plovo receptą niekada gyvenime nebuvau jo darius, sakiau nemoku, bet pagal Ulę - išėjo viskas super ir iškarto. MB įvertino 10 balų! Ačiū
Gaminsiu ir as snd si plova
kepti kiaulienos šonkauliukai:
1 kg kiaulienos šonkaulių
2 šaukštai majonezo
1 šaukštas druskos
žiupsnelis juodųjų pipirų
žiupsnelis rozmarinų
3 skiltys česnako
Eiga :
Šonkauliukus apvirti sūdytame vandenyje apie 30min. tada nupjauti tekančiu vandeniu.
Paruošti padažą iš duotųjų produktų. Juo ištrinti supjaustytus šonkaulius, palikti kelioms valandoms pasimarinuoti ir kepti kartu su bulvėmis orkaitėje ~40minučių.
Skanaus!
Papildyta:
Vištienos krepšeliai:
Vištienos filė
fermentinio sūrio
morkų
svogūno
kiaušinio
petražolių
aliejaus
prieskonių
Eiga:
Dalį vištienos filė išsimušti ir paprieskoniuoti. Kitą dalį susipjaustyti gabaliukais ir taip pat sumaišyti su mėgstamais prieskoniais. Morką ir svogūną pasikepinti aliejuje. Vištienos gabaliukus sumaišyti su pakepintom daržovėm, įmušti kiaušinį, suberti petražoles ir viską išmaišyti.
Višties filė klojame į formeles(gali būti keksiukų forma) pateptas sviestu, dedame įdarą.
Kepame ~30-40min ~180 C temperatūroje.
Skanaus!
1 kg kiaulienos šonkaulių
2 šaukštai majonezo
1 šaukštas druskos
žiupsnelis juodųjų pipirų
žiupsnelis rozmarinų
3 skiltys česnako
Eiga :
Šonkauliukus apvirti sūdytame vandenyje apie 30min. tada nupjauti tekančiu vandeniu.
Paruošti padažą iš duotųjų produktų. Juo ištrinti supjaustytus šonkaulius, palikti kelioms valandoms pasimarinuoti ir kepti kartu su bulvėmis orkaitėje ~40minučių.
Skanaus!
Papildyta:
Vištienos krepšeliai:
Vištienos filė
fermentinio sūrio
morkų
svogūno
kiaušinio
petražolių
aliejaus
prieskonių
Eiga:
Dalį vištienos filė išsimušti ir paprieskoniuoti. Kitą dalį susipjaustyti gabaliukais ir taip pat sumaišyti su mėgstamais prieskoniais. Morką ir svogūną pasikepinti aliejuje. Vištienos gabaliukus sumaišyti su pakepintom daržovėm, įmušti kiaušinį, suberti petražoles ir viską išmaišyti.
Višties filė klojame į formeles(gali būti keksiukų forma) pateptas sviestu, dedame įdarą.
Kepame ~30-40min ~180 C temperatūroje.
Skanaus!
QUOTE(Iceland @ 2011 11 24, 12:26)
Širdingai dėkoju Ulei už plovo receptą niekada gyvenime nebuvau jo darius, sakiau nemoku, bet pagal Ulę - išėjo viskas super ir iškarto. MB įvertino 10 balų! Ačiū
QUOTE(sbo @ 2011 11 24, 12:28)
Gaminsiu ir as snd si plova
tai yra mėsa su ryžiais tikrai skanu bet tikrai ne plovas
Užvakar nebuvo ūpo gaminti kažką įdomesnio. Todėl iškepiau vaikams jų labai mėgiamų blynų.
Taigi blynai "Vaikų džiaugsmas"
Reikia:
1 kiaušinio
65 gr. cukraus
* Išplakti iki baltumo ir į tą masę toliau pilti:
220 gr. kefyro
8 gr. sodos
* Viską plakti pusę minutės kol pamatysime sproginėjančius burbuliukus tada...
180 gr. miltų
* sumaišome iki vientisos, lygios masės ir plona srovele pilame bei maišome....
90 ml. karšto vandens
* Ir galiausiai ...
180 gr varškės
* Krestelime į blynų masę ir paskutinį kartą labai gerai išsukame mikseriu. Viskas!
Kepame keptuvėje, tad nepamirškite prie savęs turėti ir aliejaus kepimui !
Taigi blynai "Vaikų džiaugsmas"
Reikia:
1 kiaušinio
65 gr. cukraus
* Išplakti iki baltumo ir į tą masę toliau pilti:
220 gr. kefyro
8 gr. sodos
* Viską plakti pusę minutės kol pamatysime sproginėjančius burbuliukus tada...
180 gr. miltų
* sumaišome iki vientisos, lygios masės ir plona srovele pilame bei maišome....
90 ml. karšto vandens
* Ir galiausiai ...
180 gr varškės
* Krestelime į blynų masę ir paskutinį kartą labai gerai išsukame mikseriu. Viskas!
Kepame keptuvėje, tad nepamirškite prie savęs turėti ir aliejaus kepimui !
QUOTE(wit @ 2011 11 24, 14:14)
tai yra mėsa su ryžiais tikrai skanu bet tikrai ne plovas
kaip Jums tik patogiau
blynai tobuli
QUOTE(wit @ 2011 11 24, 13:14)
tai yra mėsa su ryžiais tikrai skanu bet tikrai ne plovas
Nekantrauju pamatyti Jūsų plovo receptą su nuotrauka
QUOTE(wit @ 2011 11 24, 14:14)
tai yra mėsa su ryžiais tikrai skanu bet tikrai ne plovas
Zinot kaip sakoma, kad visi gaminam pagal savo skoni, o tikras tas patiekalas ar ne, tai sunku pasakyt. Pagamink toki patiekala kokiam uzsienieciui (is to patiekalo tevynes) ir pasakys, kad visai ne tas patiekalas, ne toks skonis ir tt.