QUOTE(Preila30 @ 2011 11 21, 15:49)
Viriau plova pagal giedriu, tai siaubas kokio riebumo man jis gavosi net pykino po to, koks jis istikruju turi buti is riebesniu ar ne

siaip ir birus ir jei ne tas riebumas skanus butu, niekaip negaliu atrast idealaus recepto arba ryziu kose isverdu arba kaip si kart riebu man buna
aliejaus padauginot manau

Plius jei dar mesa rieboka buvo.....
Keptas upetakis su kreveciu padazu
Reikes:
upetakio
druskos
grustu juoduju pipiru
citrinos sulciu
cesnako milteliu
sauksto sviesto/ar aliejaus
padazui:
4-5 pievagrybiu nemazu
3-4 skilteliu cesnako
4 v.s. balto sauso vyno
svoguno galvute
pora sauju kreveciu
sviesto
alyvuogiu aliejaus
druskos
aitrios paprikos milteliu
200 ml riebios grietineles
krapu
Zuvi supjaustyt keliu cm storio kepsniukais,istrint druska,piprais,citrinos sultimis ir vos vos cesnako milteliais.Folija plonai istept sviestu ar alyvuogiu aliejumi,suvyniot kepsniuka i folija.Ikaitint orkaite iki 180,as kepiau 10 min uzdara,10 atvira,ar keptuveje pakept po 7 minutes is kiekvienos puses.
Padazui ikaitint keptuve su saukstu sviesto ir pora saukstu alyvuogiu aliejaus ir pora min pakepint smulkintas cesnako skilteles,kai paruduos,jas ismest.Pilti vyna ir pakaitint minutele.Det smulkintus svogunus i keptuve,pakept iki skaidrumo,sumest pievagrybius,pagardint druska ir aitria paprika.Po kokiu 5 min supilt grietinele,pasildyt visa si reikala dar pora minuciu po grietineles uzvirimo.Mano krevetes virtos buvo,tai jas sudejau i gala ir pasildziau puse minutes.
Garnyrui
darzoves pagal Ule.Skanios