labai patiko šis patiekalas
SUPER vištytės gabaliukai
Ingredientai:
Vištienos filė
Kiaušiniai, 1 vienetas
Kvietiniai miltai, truputį
Kukurūzų dribsniai, sausi pusryčiai
Prieskoniai
Gaminimas:
Patiekalas labai greitas ir paprastas, bet labai skanus.
Neretai apsilankę greito maisto restoranuose mes negalime atsispirti vištienos gabaliukams, nes ten jie labai skanūs.. Visa pasplaptis slypi..
Taigi, imame ką turime iš vištienos mesytės, tarkim, vištienos krūtinėlę. Supjaustome norima forma, tada pavoliojame į prieskonius, tarkim, į karį su druska arba tik į druskytę.
Po to imame pusę maišelio, tarkime, Kellog's sausų dribsnių ir juos sutrupiname tame pačiame maišelyje su kumščiu. Viską išpilame į lėkštutę. Imame kiaušinį, suplakame jį, galima įberti žiupsnelį miltų, tada imame vištytės gabaliukus, mirkome į kiaušinį, o su kita ranka gerai apvoliojame dribsniuose. Štai ir visa paslaptis. Tada merkiame į gerai įkaitintą aliejų ir akepiname.
šaltinis http://www.mamosrece...gabaliukai.html
CEPELINAI TINGINUKAI
Bulvės, 1 kilogramas
Kiaulienos faršas, 1 kilogramas
Svogūnai, 1 vienetas
Druska, pagal skonį
Juodieji pipirai, malti, pagal skonį
Aliejus, truputį
Gaminimas:
Į mėsos faršą pridėkite kepintų svogūnų, pagardinkite druska ir pipirais.
Bulves nuskuskite, sutarkuokite burokine tarka ir lygiomis dalimis sumaišykite su paruoštu faršu (bulvių tarkių gali būti šiek tiek daugiau).
Padarykite pailgus cepelinus ir sudėkite į riebalais pateptą skardą ar kepimo indą.
Kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 min.
Tinginukų paviršius gražiai apskrunda, susidaro traški plutelė, o vidus minkštas ir purus.
Labai skanu su grybų padažu.
Stai kas man gavosi,skonis tikrai geras(aisku tikri cepelinai nepamainomi )
Bulvės, 1 kilogramas
Kiaulienos faršas, 1 kilogramas
Svogūnai, 1 vienetas
Druska, pagal skonį
Juodieji pipirai, malti, pagal skonį
Aliejus, truputį
Gaminimas:
Į mėsos faršą pridėkite kepintų svogūnų, pagardinkite druska ir pipirais.
Bulves nuskuskite, sutarkuokite burokine tarka ir lygiomis dalimis sumaišykite su paruoštu faršu (bulvių tarkių gali būti šiek tiek daugiau).
Padarykite pailgus cepelinus ir sudėkite į riebalais pateptą skardą ar kepimo indą.
Kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 min.
Tinginukų paviršius gražiai apskrunda, susidaro traški plutelė, o vidus minkštas ir purus.
Labai skanu su grybų padažu.
Stai kas man gavosi,skonis tikrai geras(aisku tikri cepelinai nepamainomi )
atnesu kelis patiekaliukus:
pirma suzinojau is Alekto ir VelDan aciu.
Kiauliena su garstyciomis (originale jautiena) bet puikiai tiko ir kiauliena
600 gr sprandines
50 gr sviesto
1 šaukštas miltų
2-3 arbatiniai šaukšteliai garstyčių (as paprastu idejau maziau, nes dar dadejau garstyciu seklu)
2 šaukštai grietinės
2 šaukšati neaštraus pomidorų padažo
druskos,pipirų,aliejaus kepimui.
Sprandine supjaustyti nedideliais griežinėliais,plonai išmušti,pabarstyti druska ir pipiriukais (as dar dadejau saslyku prieskoniu) ir gerai apkepti.Dedam apkepta į puodą,
Miltus pakepiname su sviestu (kol gražiai parunda),įpilame apie 0,5 ltr vandens (arba 0,5 sultinio),įdedame garstyčių,truputį druskos ir pipirų ir užverdame.Šiuo padažu užpilame mesyte esančią puode.Mėsą su padažu troškiname apie 30 min,tada įdedame grietinę,pomidorų padažą ir užviriname.
(raudoni cili pipiriukai, siaip del grazesnes foto spalvos, bet MB tai juos salia valgo )
Farširuotos bulves
kokiu 7 nemazu bulviu
apie 700gr kiaulienos farso
1 paprika
1 svogunas
prieskoniai
surio pabarstymui
Nuskustas, nuplautas bulves perpjaunam pusiau, ir isskobiam. apibarstom prieskoniais. pasiruosiam farso idara: smulkiai supjaustom svoguna, paprika. beriam i farsa, paprieskoniaujam ir viska ismaisom. paruosta mase farsiruojam i isskobtas bulves. jas isdeliojam skardoje. ipilam apie 0,5st vandens. kepam apie 200 lapsniu orkaitej,mazdaug apie 35min, as tiesa sakant stebejau, idurdama sakute i bulves. pries baigiant kept apibarstom suriu ir paliekam iki kol jis istirps.
Skanaus
pirma suzinojau is Alekto ir VelDan aciu.
Kiauliena su garstyciomis (originale jautiena) bet puikiai tiko ir kiauliena
600 gr sprandines
50 gr sviesto
1 šaukštas miltų
2-3 arbatiniai šaukšteliai garstyčių (as paprastu idejau maziau, nes dar dadejau garstyciu seklu)
2 šaukštai grietinės
2 šaukšati neaštraus pomidorų padažo
druskos,pipirų,aliejaus kepimui.
Sprandine supjaustyti nedideliais griežinėliais,plonai išmušti,pabarstyti druska ir pipiriukais (as dar dadejau saslyku prieskoniu) ir gerai apkepti.Dedam apkepta į puodą,
Miltus pakepiname su sviestu (kol gražiai parunda),įpilame apie 0,5 ltr vandens (arba 0,5 sultinio),įdedame garstyčių,truputį druskos ir pipirų ir užverdame.Šiuo padažu užpilame mesyte esančią puode.Mėsą su padažu troškiname apie 30 min,tada įdedame grietinę,pomidorų padažą ir užviriname.
(raudoni cili pipiriukai, siaip del grazesnes foto spalvos, bet MB tai juos salia valgo )
Farširuotos bulves
kokiu 7 nemazu bulviu
apie 700gr kiaulienos farso
1 paprika
1 svogunas
prieskoniai
surio pabarstymui
Nuskustas, nuplautas bulves perpjaunam pusiau, ir isskobiam. apibarstom prieskoniais. pasiruosiam farso idara: smulkiai supjaustom svoguna, paprika. beriam i farsa, paprieskoniaujam ir viska ismaisom. paruosta mase farsiruojam i isskobtas bulves. jas isdeliojam skardoje. ipilam apie 0,5st vandens. kepam apie 200 lapsniu orkaitej,mazdaug apie 35min, as tiesa sakant stebejau, idurdama sakute i bulves. pries baigiant kept apibarstom suriu ir paliekam iki kol jis istirps.
Skanaus
Keptu makaronu sriuba.
reikes: 1.makaronu, stai tokiu: !
2.sviesto
3.druskos
4.pieno
Gaminame labai paprastai, i pasirinkta puoda dedame sviesto (mazdaug puse sauksto), i ji beriame makaronus juos smulkindami rankomis, pakepiname kol igaus grazia auksine spalva (vieni tampa tamsesni kiti sviesesni), uzpilame vandeniu tiek kad apsemtu ir verdame ~8min tada viska uzpilame pienu, idedame druskos.
Ismokau si recepta viesedama Vokietijoj ir nuo tada tai mano megstamiausia sriuba
reikes: 1.makaronu, stai tokiu: !
2.sviesto
3.druskos
4.pieno
Gaminame labai paprastai, i pasirinkta puoda dedame sviesto (mazdaug puse sauksto), i ji beriame makaronus juos smulkindami rankomis, pakepiname kol igaus grazia auksine spalva (vieni tampa tamsesni kiti sviesesni), uzpilame vandeniu tiek kad apsemtu ir verdame ~8min tada viska uzpilame pienu, idedame druskos.
Ismokau si recepta viesedama Vokietijoj ir nuo tada tai mano megstamiausia sriuba
Kiaulienos išpjova pagal Larisą Kalpokaitę
Reikės
Kiaulienos išpjova (aš turėjau 400 gr)
50 gr brendžio
150 gr grietinėlės
druska, pipirai
150 ml balto sauso vyno
Pirmiausia, prieš kepant, išpjovą pabarstyti druska ir pipirais. Gerai įkaitinti keptuvę, pilti aliejaus ir apkepti mėsą iš visų pusių, kol gražiai apskrus. Į keptuvę supilti brendį ir jį uždegti, kad mėsa karamelizuotųsi ir išliktų sultinga. Taip apkeptą mėsą dėti į nedidelę, gilesnę skardelę ir supilti vyną. Pašauti į orkaitę 190 temp 25 min, tuomet supilti grietinėlę ir vėl į orkaitę, kol grietinėlė užvirs. Traukti iš orkaitės ir mėgautis. Labai sultinga ir aromatinga mėsa, kartosiu ne kartą. Skanaus !!!
Reikės
Kiaulienos išpjova (aš turėjau 400 gr)
50 gr brendžio
150 gr grietinėlės
druska, pipirai
150 ml balto sauso vyno
Pirmiausia, prieš kepant, išpjovą pabarstyti druska ir pipirais. Gerai įkaitinti keptuvę, pilti aliejaus ir apkepti mėsą iš visų pusių, kol gražiai apskrus. Į keptuvę supilti brendį ir jį uždegti, kad mėsa karamelizuotųsi ir išliktų sultinga. Taip apkeptą mėsą dėti į nedidelę, gilesnę skardelę ir supilti vyną. Pašauti į orkaitę 190 temp 25 min, tuomet supilti grietinėlę ir vėl į orkaitę, kol grietinėlė užvirs. Traukti iš orkaitės ir mėgautis. Labai sultinga ir aromatinga mėsa, kartosiu ne kartą. Skanaus !!!
QUOTE(dajolu @ 2012 02 05, 18:02)
Vakar kepiau, super skanumelis Tik maltinukus dariau is malto kiaulienos kumpio (vyrui vista - ne mesa )
mes si patiekala isbandem su vistiena, kalakutiena ir kiauliena:) ir negaliu paskayt kuris skaniausias. dedu i mesa ne batona, o 7 grudu urtes duona, zodziu cia vienas nuostabesniu receptu. per baliu sis patiekalas irgi labai gerai praejo:)
KARKA su zirniais
1 kiaulienos karkute (as turejau be kaulo)
marinavimui:
4-5 skilteles cesnako
prieskoniu misinys 'doner'
juodi pipirai
druksa
20 saukstu zirniu
truputis svieziu lasinuku ir svogunas
druska
juodi piprai
dar reikes druskos, lauro lapo, keliu zirniuku juodu pipiru ir svoguno galvos
karkute itrinam marinavimui skirtais prieskoniais ir leidziam pasimarinuot. as maarinavau pusdieni, bet geriausiai palikt per nakti. tada dedam i puoda, uzpilam pasudytu vandeniu, sumetam lauro lapa, zirniukus pipiru ir ciela (nepjaustyta) nulupta svoguna. verdam ant silpnos ugnies valanda. tada isgriebiam, jeidziam ataust, dedam i kepimo rankove ir i 180 laipsniu orkaite dar valandai. pries baigiant kepti, praplesiame rankove ir leidziam karkutei apskrust.
zirnius uzpilam verdanciu vandeniu ir paliekam min 8 val. tada nupilam vandeni ir uzpyle svariu vandeniu, leidziam uzvirt. nugraibom atsiradusias putas. nuo uzvirimo verdam ne daugiau 5-7 min. tada i retuka ir perplaunam saltu vanediu. i ikaitinta keptuve sudedam smulkiai pjaustytus lasinukus, pakepe iki spirguciu sudedam svoguna smulkinta, kepam kol svogunai pasidrays stikliniai. tada suverciam zirnius, padruskinam, papirinam ir leidziam apkept.
vyras neatsitrauke nuo zirniu
1 kiaulienos karkute (as turejau be kaulo)
marinavimui:
4-5 skilteles cesnako
prieskoniu misinys 'doner'
juodi pipirai
druksa
20 saukstu zirniu
truputis svieziu lasinuku ir svogunas
druska
juodi piprai
dar reikes druskos, lauro lapo, keliu zirniuku juodu pipiru ir svoguno galvos
karkute itrinam marinavimui skirtais prieskoniais ir leidziam pasimarinuot. as maarinavau pusdieni, bet geriausiai palikt per nakti. tada dedam i puoda, uzpilam pasudytu vandeniu, sumetam lauro lapa, zirniukus pipiru ir ciela (nepjaustyta) nulupta svoguna. verdam ant silpnos ugnies valanda. tada isgriebiam, jeidziam ataust, dedam i kepimo rankove ir i 180 laipsniu orkaite dar valandai. pries baigiant kepti, praplesiame rankove ir leidziam karkutei apskrust.
zirnius uzpilam verdanciu vandeniu ir paliekam min 8 val. tada nupilam vandeni ir uzpyle svariu vandeniu, leidziam uzvirt. nugraibom atsiradusias putas. nuo uzvirimo verdam ne daugiau 5-7 min. tada i retuka ir perplaunam saltu vanediu. i ikaitinta keptuve sudedam smulkiai pjaustytus lasinukus, pakepe iki spirguciu sudedam svoguna smulkinta, kepam kol svogunai pasidrays stikliniai. tada suverciam zirnius, padruskinam, papirinam ir leidziam apkept.
vyras neatsitrauke nuo zirniu
Tinginių cepelinai
Atbėgu !! Kokie paprasti, lengvi, greiti, o skanūūss, vyras pareiškė, kad skaniau nei tikrieji, o man jo nuomonė labai svarbi
Taigi jei reikia pietų per 15 min. prašom
9 cepelinams sunaudojau :
500 gr. 9% varškės
12 šaukštų manų kruopų
4 šaukštai bulvių krakmolo
kiaušinį
druskos
šiek tiek vandens
Įdarui: maltos kalakutienos apkeptos su svogūnu ir pagardintos prieskoniais.
Cepelinams apvolioti krakmolo.
Visus produktus išmaišyti dubenyje ir minkant įpilti šiek tiek vandens, kad masė taptu lipnesnė, man gal 50 ml. prireikė. Tešlą padalinti į 9 dalis, išploti, dėti po šaukštą įdaro, suformuoti cepeliną, apvolioti šiek tiek krakmole ir dėti į pasūdytą verdantį vandenį. Nuo cepelinų iškilimo į viršų virti apie 8-10 min.
Atbėgu !! Kokie paprasti, lengvi, greiti, o skanūūss, vyras pareiškė, kad skaniau nei tikrieji, o man jo nuomonė labai svarbi
Taigi jei reikia pietų per 15 min. prašom
9 cepelinams sunaudojau :
500 gr. 9% varškės
12 šaukštų manų kruopų
4 šaukštai bulvių krakmolo
kiaušinį
druskos
šiek tiek vandens
Įdarui: maltos kalakutienos apkeptos su svogūnu ir pagardintos prieskoniais.
Cepelinams apvolioti krakmolo.
Visus produktus išmaišyti dubenyje ir minkant įpilti šiek tiek vandens, kad masė taptu lipnesnė, man gal 50 ml. prireikė. Tešlą padalinti į 9 dalis, išploti, dėti po šaukštą įdaro, suformuoti cepeliną, apvolioti šiek tiek krakmole ir dėti į pasūdytą verdantį vandenį. Nuo cepelinų iškilimo į viršų virti apie 8-10 min.
QUOTE(Kokere @ 2012 02 06, 15:45)
Ule, o kokio skonio tas cepelino virsus gaunas? Panašus skoniis į tradicinį bulvinį?
panasus i virtu bulviu-varskes cepelinus
Šiandien gaminu:
Višta garstyčių ir medaus padaže
[attachmentid=219597]
Vištos kojos 8
2 kupini šaukštai medaus
2 kupini šaukštai garstyčių
Čiobrelių 1a.š.
Balto vyno 150 ml
Druskos, pipirų aliejaus
Vištieną pasūdykite, keptuvėje gerai įkaitinkite aliejų ir iš visų pusių gražiai apskrudinkite vištienos gabalus. Išimkite iš keptuvės ir dėkite į orkaitei atsparų indą.
Į keptuvę įpilkite šaukštą aliejaus (jeigu višta nepridegė, tai galite palikti ir seną). Tada ten dėkite medų, pipirus, garstyčias, čiobrelį. Medus išsilydo, susimaišo su garstyčiom ir gautą padažą užpilkite ant vištos, ir į indą įpilkite balto vyno. Ant indo su višta uždėkite folijos, pusiau sandariai apkamšykite šonus, ir dėkite į 190 C karštumo orkaitę, pusvalandžiui.
Po pusvalandžio foliją nuimkite, inde susikaupusį skystį nupilkite atgal į keptuvę (jis toks pusiau skystas bus), keptuvę statykite ant ugnies ir virkite, kol padažas sutirštės. Višta tuo metų lieka orkaitėje - truputį apdžiūva ir apkepa. Dėkite vištą, užpilkite padažu.
Receptas berods Beatos
Višta garstyčių ir medaus padaže
[attachmentid=219597]
Vištos kojos 8
2 kupini šaukštai medaus
2 kupini šaukštai garstyčių
Čiobrelių 1a.š.
Balto vyno 150 ml
Druskos, pipirų aliejaus
Vištieną pasūdykite, keptuvėje gerai įkaitinkite aliejų ir iš visų pusių gražiai apskrudinkite vištienos gabalus. Išimkite iš keptuvės ir dėkite į orkaitei atsparų indą.
Į keptuvę įpilkite šaukštą aliejaus (jeigu višta nepridegė, tai galite palikti ir seną). Tada ten dėkite medų, pipirus, garstyčias, čiobrelį. Medus išsilydo, susimaišo su garstyčiom ir gautą padažą užpilkite ant vištos, ir į indą įpilkite balto vyno. Ant indo su višta uždėkite folijos, pusiau sandariai apkamšykite šonus, ir dėkite į 190 C karštumo orkaitę, pusvalandžiui.
Po pusvalandžio foliją nuimkite, inde susikaupusį skystį nupilkite atgal į keptuvę (jis toks pusiau skystas bus), keptuvę statykite ant ugnies ir virkite, kol padažas sutirštės. Višta tuo metų lieka orkaitėje - truputį apdžiūva ir apkepa. Dėkite vištą, užpilkite padažu.
Receptas berods Beatos
Maltos mėsos kepsnys sluoksniuotoje tešloje
Reikės
400 gr maltos mėsos
1 svogūnas
2 skiltelės česnako
2 kiaušinis ( 1 į maltą mėsą, 1 tešlos aptepimui)
pasirinktos daržovės (dedu tai ką turiu šaldytuve, t.y. sauja smulkintų kalafiorų, sauja smulkintų pievagrybių; galima dėti žirnelius, paprikas, cukinijas, šparagus ir ...)
sluoksniuotos tešlos (prireikė 3 lapelių)
druska, pipirai
džiovinti čiobreliai
Susmulkinti svogūnus, česnakus. Pakepinti. Susmulkinti kalafiorą, pievagrybius. Į maltą mėsą įmušti kiaušinį, dėti prieskonius, pakepintas prieskonines daržoves ir smulkintas daržoves.Viską gerai išminkyti.
Sluoksniuotos tešlos lapelius iškočioti į pailgą lakštą. Iš maltos mėsos suformuoti pailgą ritinį ir dėti į tešlos vidurį. Susukti vyniotinį. Sujungimo siūles patepti vandeniu, kad geriau suliptų.
Iš likusios tešlos padaryti papuošimus (jei yra noro), patepti gaminį kiaušinio plakiniu.
Įkaitinti orkaitę iki 225 temp, įkaitus dėti vyniotinį ir kepti 15 min., vėliau kaitrą sumažinti iki 125 temp. ir kepti dar 45 min.
Labai skanu su gaiviomis salotomis, pasirenkant medaus/garstyčių/sojos padažą. (santykis 2 v.š. medaus/1 v.š. garstyčių/1 v.š. sojos).
Reikės
400 gr maltos mėsos
1 svogūnas
2 skiltelės česnako
2 kiaušinis ( 1 į maltą mėsą, 1 tešlos aptepimui)
pasirinktos daržovės (dedu tai ką turiu šaldytuve, t.y. sauja smulkintų kalafiorų, sauja smulkintų pievagrybių; galima dėti žirnelius, paprikas, cukinijas, šparagus ir ...)
sluoksniuotos tešlos (prireikė 3 lapelių)
druska, pipirai
džiovinti čiobreliai
Susmulkinti svogūnus, česnakus. Pakepinti. Susmulkinti kalafiorą, pievagrybius. Į maltą mėsą įmušti kiaušinį, dėti prieskonius, pakepintas prieskonines daržoves ir smulkintas daržoves.Viską gerai išminkyti.
Sluoksniuotos tešlos lapelius iškočioti į pailgą lakštą. Iš maltos mėsos suformuoti pailgą ritinį ir dėti į tešlos vidurį. Susukti vyniotinį. Sujungimo siūles patepti vandeniu, kad geriau suliptų.
Iš likusios tešlos padaryti papuošimus (jei yra noro), patepti gaminį kiaušinio plakiniu.
Įkaitinti orkaitę iki 225 temp, įkaitus dėti vyniotinį ir kepti 15 min., vėliau kaitrą sumažinti iki 125 temp. ir kepti dar 45 min.
Labai skanu su gaiviomis salotomis, pasirenkant medaus/garstyčių/sojos padažą. (santykis 2 v.š. medaus/1 v.š. garstyčių/1 v.š. sojos).