Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai TIK su nuotraukomis

Makaronai su pievagrybiais ir mente

user posted image

Produktai :

250 g. makaronų šulinėlių Fettuccine
1 didelis svogūnas
300 g. pievagrybių
200 g. karšto rūkymo mentės
2 x 250 ml grietinėlės 13 %
gabaliukas sviesto
druska, pipirai

Eiga: makaronus išvirti pasūdytame vandenyje pagal instrukciją. Keptuvėje pakepinti pjaustytus svogūnus ant sviesto, kol šiek tiek suminkštės. Pievagrybius supjaustyti riekelėmis, suberti ant svogūnų, pakepinti kokias 3-4 min. Mentę supjaustyti plonomis juostelėmis ir sudėti ant pievagrybių. Pagardinti druska, pipirais. Viską pakepti, kol suminkštės svogūnai. Užpilti grietinėle ir ant silpnos ugnies pavirti keletą minučių. Nukoštus makaronus sudėti ant pievagrybių masės, išmaišyti viską, išjungti ugnį. Leisti apie 5 min. padažui susigerti į makaronus.
Skanaus

P.s. iš šio kiekio gaunasi labai daug, galima viską mažinti per puse. Vietoj mentės galima imti bet kokią karšto rūkymo mėsą.
Atsakyti
Tarkuotų bulvių apkepėlė su grybais
[attachmentid=219398]
Reikės:
1-1,2 kg bulvių
250 g pievagrybių
2 kiaušiniai
200 ml pieno
1-2 svogūnų
druskos, pipirų

Bulves nuskuskite, stambiai sutarkuokite ir užpilkite verdančiu pienu. Įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir gerai išmaišykite. Svogūnus pjaustykite kubeliais ir kepkite keptuvėje kartu su smulkintais grybais. Įberkite druskos ir pipirų. Į užkepėlių indelius, išteptus aliejumi, krėskite bulvių tarkių sluoksnį, ant jo dėkite grybų ir svogūnų sluoksnį. Pašaukite į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 40-45 min. Patiekite su grietine ar grietinės padažu. Skanaus smile.gif
P.S. aš pakepiau kartu su svogūnais ir grybais truputį kalakutienos kumpio, galima kartu pakepti lašinukų ar kitokio kumpio.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Endži: 29 sausio 2012 - 21:09
QUOTE(daiwyte @ 2012 01 29, 21:08)
O kodel visi kepat butent aorkaitej? g.gif  nu man pvz ant keptuves kepti daug skanesni,ne sausi gaunasi,kaip orkaitej,o dar kai padazo uzpili visai tada burnoj tirpstantys gaunas  rolleyes.gif

na orkaitei ne tokie riebus gaunasi rolleyes.gif
Atsakyti
Lašiša grietinėlės padaže

Dviem porcijoms reikės:
Dviejų gabaliukų lašišos
200g. grietinėlės
2 arbatinių šaukštelių pomidorų pastos
daržovių buljono
druskos
pipirų
pundelio krapų
1 šaukštelio miltų
Prieskoninių žolelių žuviai

Lašišą pamarinuoti su žuvies prieskoniais ir šiek tiek druskos. Į nedidelį puodą ar keptuvę pilti grietinėlę, dėti pomidorų pastą, buljoną, druską, pipirus ir smulkintus krapus. Pakaitinti iki užvirimo ir nukėlus nuo ugnies įmaišyti miltus. Lašišą dėti į kepimo indą, užpilti padažu ir kepti apie pusvalandį.

user posted image

http://studentiskire...les-padaze.html
Atsakyti
Orkaiteje kepti sonkauliukai biggrin.gif

Reikes:
kiaulienos sonkauliuku (pagal valganciuju skaiciu)
1 morka dideleee

druskytes
pipiriuku juodu
prieskoniu misinio "doner"
dziovinto baziliko
lauro lapelio
cesnako 2 skilteles
mazos galvytes svoguno
mazo saukstelio garstyciu
sauksto majonezo
truputis aliejaus skardos patepimui

kiaulienos sonkauliukus susismulkinam ir itrinam druska, pipirais, susmulkintu lauro lapeliu, smulkintu svoguniuku ir cesnakiuku ir prieskoniu misiniu 'doner'. aptepliojam garstyciu ir majonezo misinuku. paliekam pastovet (geriausiai per nakti).
sudedam sonkaulius i alijumi patepta skarda, apibarstom dziovintu baziliku, apdeliojam pjaustyta morka, uzdengiam skarda folika ir kepam 40 min. tada nuimam folija ir leidziam mesytei apskrust (mazdaug 20 min).

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Irėnė: 31 sausio 2012 - 19:12
QUOTE(Nadruvė @ 2012 01 31, 21:42)
o kokioje temperatūroje kepėt?


po folija 180, nuemus 200 smile.gif
Atsakyti
Varškiniai pirštukai

user posted image


500 gr. varškės
3 kiaušiniai
žiupsnelis druskos
3 šaukstai manų kruopų
miltų

Iš varškės, kiaušinių ir miltų suminkyti tešlą. Suberti miltus, nepadauginti, kad tešla nebūtu labai kieta. Sudėti į pasūdytą verdantį vandenį ir virti 2-3 min. nuo iškilimo į viršų.

user posted image


Plikytos tešlos blynai

user posted image


2 kiaušiniai
3 šaukštai aliejaus
šaukštas grietinės
3 šaukštai cukraus
žiupsnelis druskos
2 stiklinės miltų
verdančio vandens


user posted image


Kiaušinius išplakti su cukrumi ir druska, supilti aliejų, grietinę, suberti miltus ir maišant pilti verdanti vandenį, kol tešla taps grietinės tirštumo.
Kepti įkaitintoje keptuvėje ant aliejaus.
Skanaus !!!
Atsakyti
QUOTE(*tigriukas* @ 2012 02 02, 10:27)
noriu paklausti cia 3 saukstai ir miltu, ir manu kruopu? rolleyes.gif

Plikytos tešlos blynai
ir dar del blynu noriu paklausti teslos. Kiek to verdancio vandens pilti?
Aciu  4u.gif

3 saukstai manu, o paskui miltu, kol tesla nelips prie ranku,bet nepadaugint, kiekio tikslaus nzn pilu is akies.

del blynu rasiau,kad vandens pilti tol kol tesla taps grietines tirstumo.
Atsakyti
Pyragas su vištiena ir špinatais

user posted image

user posted image

Pyrago pagrindui reikia:
250 gr miltų
100 gr sviesto
1 a.š. kepimo milelių
4-5 v.š. vandens
žiupsniuko druskos

Įdarui:
80 gr grietinėlės
4 kiaušinių
100 gr špinatų
80 gr tarkuoto fermentinio sūrio
2 svogūnų
160 gr vištos filė
40 gr fermentinio sūrio apibarstymui
maltų juodųjų pipirų
pomidorų papuošimui

Pagrindo gamyba: miltus sumaišome su kepimo milteliais, dedame gabalėliais supjaustytą sviestą, pilam vandenį, beriam druską ir minkom kol gausis vientisa.. Dedam pusvalandžiui į šaldytuvą.
Tuo metu pasigaminam įdarą: susmulkinam vištieną ir apkepam kartu su svogūnais. Kiaušinius išplakame su grietinėle, beriam druskos, pipirų, įmaišom tarkuotą sūrį, sudedam špinatus ir vištieną su svogūnais.
Tešlą dedame į kepimo indą, išklojame dugną ir sieneles. Supilam įdarą, užbarstome tarkuotu sūriu ir uždedam skiltelėmis pjaustytą pomidorą. Kepam apie 25-35min. 200C įkaitintoje orkaitėje.
Ištraukę galime leisti atvėsti apie 10min.
Aš dar pagaminu padažą prie jo iš sviesto, grietinės ir druskos. Va taip.
Skanaus!
Atsakyti
"Tinginių" koldūnai
Reikia:
• 1 lakšto lavašo
• 300 g. maltos mėsos
• 1 skiltelės česnako
• 1 kiaušinio
• 2 v. šaukštų grietinės
• 150 ml sultinio
• 150 ml grietinėlės (aš dėjau grietinės)
• 1 a. šaukštelio džiovintų čiobrelių
• 1 didelio svogūno
• 1 didelės morkos
• druskos
• pipirų
Maltą mėsą sumaišykite su čiobreliais, druska, pipirais, įmuškite kiaušinį, įspauskite skiltelę česnako bei įdėkite grietinės. Viską gerai išmaišykite.
Ant lavašo užtepkite paruoštą mėsą, šiek tiek palaukite kol lavašas pradės minkštėti.
Tuo tarpu supjaustykite svogūną, sutarkuokite morką, apkepinkite keptuvėje arba storiadugniame puode ant šlakelio aliejaus.
Lavašą susukite ir supjaustykite nedideliais griežinėliais.
Sudėkite ant pakepintų daržovių, užpilkite sultiniu, grietinėle, uždenkite irtroškinkite apie 20 minučių.
Skanaus!
[attachmentid=219492]
Atsakyti
Ateinu su labai paprastu recepteliu, bet paskutiniu metu labai pamegom tokiu budu paruosta mesyte smile.gif

user posted image user posted image

reikes megstamos mesytes dviem porcijom apie 400gr
pirmoje nuotraukoje vistienos file, kitoje kiaulienos mente

mesa supjaustome mazais gabaliukais

i plastikini maiseli dedame 3 sausktelius megstamu prieskoniu, jei reikia druskos ir pipiru, valgoma sauksa miltu ir valgoma sauskta bulviu krakmolo, mesa dedame i maiseli ir labai gerai pakratome

ikaitiname keptuve su aliejumi, dedame mesyte ir kepame kol graziai apskrus

garnyras ir priedai pagal norus

Skanaus mirksiukas.gif


Atsakyti
Du paprasti patiekalai su faršu

Faršas iš kalakutienos kumpio.Sumalame ir paskaniname druska su pipirais.
Pas mane gavosi apie 800 gr faršo, užteko abiems patiekalams.

Makaronais su faršu


Makaronus išverdame pasūdytame vandenyje ir išvirusius nukošiame.
Keptuvėje ištirpiname sviestą, dedame smulkintą svogūną,sudėti faršą, smulkintus česnakus ir apkepiname apie 15 min.Kepimo pabaigoje įdedame pomidorų tyrės.
Sumaišome faršą su virtasi makaronais.

user posted image

Čili sriuba

Keptuvėje apkepiname smulkintus svogūnus ir tarkuotą morką, dedame faršą, smulkintą česnaką, čili pipirą,įtarkuojame imbiero gabaliuką ir viską pakepiname maždaug 10 min.
Imame puodą kur virsime sriubą ir sudedame apkepintą faršą.
Į faršą dedame pomidorus be odelės iš skardinės (juos susmulkiname su šakute) ir supilame sultis nuo pomidorų.Uždengiame ir troškiname kokias 5 min.Jei sriuba labai tiršta galima įpilti vandens.Paskaniname su druska ir sudedame skardinę konservuotų pupelių.
Pateikiame su tarkuotu sūriu ir duonos skrebučiais.


user posted image







Atsakyti