Makaronai su pievagrybiais ir mente
Produktai :
250 g. makaronų šulinėlių Fettuccine
1 didelis svogūnas
300 g. pievagrybių
200 g. karšto rūkymo mentės
2 x 250 ml grietinėlės 13 %
gabaliukas sviesto
druska, pipirai
Eiga: makaronus išvirti pasūdytame vandenyje pagal instrukciją. Keptuvėje pakepinti pjaustytus svogūnus ant sviesto, kol šiek tiek suminkštės. Pievagrybius supjaustyti riekelėmis, suberti ant svogūnų, pakepinti kokias 3-4 min. Mentę supjaustyti plonomis juostelėmis ir sudėti ant pievagrybių. Pagardinti druska, pipirais. Viską pakepti, kol suminkštės svogūnai. Užpilti grietinėle ir ant silpnos ugnies pavirti keletą minučių. Nukoštus makaronus sudėti ant pievagrybių masės, išmaišyti viską, išjungti ugnį. Leisti apie 5 min. padažui susigerti į makaronus.
Skanaus
P.s. iš šio kiekio gaunasi labai daug, galima viską mažinti per puse. Vietoj mentės galima imti bet kokią karšto rūkymo mėsą.
Tarkuotų bulvių apkepėlė su grybais
[attachmentid=219398]
Reikės:
1-1,2 kg bulvių
250 g pievagrybių
2 kiaušiniai
200 ml pieno
1-2 svogūnų
druskos, pipirų
Bulves nuskuskite, stambiai sutarkuokite ir užpilkite verdančiu pienu. Įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir gerai išmaišykite. Svogūnus pjaustykite kubeliais ir kepkite keptuvėje kartu su smulkintais grybais. Įberkite druskos ir pipirų. Į užkepėlių indelius, išteptus aliejumi, krėskite bulvių tarkių sluoksnį, ant jo dėkite grybų ir svogūnų sluoksnį. Pašaukite į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 40-45 min. Patiekite su grietine ar grietinės padažu. Skanaus
P.S. aš pakepiau kartu su svogūnais ir grybais truputį kalakutienos kumpio, galima kartu pakepti lašinukų ar kitokio kumpio.
[attachmentid=219398]
Reikės:
1-1,2 kg bulvių
250 g pievagrybių
2 kiaušiniai
200 ml pieno
1-2 svogūnų
druskos, pipirų
Bulves nuskuskite, stambiai sutarkuokite ir užpilkite verdančiu pienu. Įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir gerai išmaišykite. Svogūnus pjaustykite kubeliais ir kepkite keptuvėje kartu su smulkintais grybais. Įberkite druskos ir pipirų. Į užkepėlių indelius, išteptus aliejumi, krėskite bulvių tarkių sluoksnį, ant jo dėkite grybų ir svogūnų sluoksnį. Pašaukite į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 40-45 min. Patiekite su grietine ar grietinės padažu. Skanaus
P.S. aš pakepiau kartu su svogūnais ir grybais truputį kalakutienos kumpio, galima kartu pakepti lašinukų ar kitokio kumpio.
QUOTE(daiwyte @ 2012 01 29, 21:08)
O kodel visi kepat butent aorkaitej? nu man pvz ant keptuves kepti daug skanesni,ne sausi gaunasi,kaip orkaitej,o dar kai padazo uzpili visai tada burnoj tirpstantys gaunas
na orkaitei ne tokie riebus gaunasi
Lašiša grietinėlės padaže
Dviem porcijoms reikės:
Dviejų gabaliukų lašišos
200g. grietinėlės
2 arbatinių šaukštelių pomidorų pastos
daržovių buljono
druskos
pipirų
pundelio krapų
1 šaukštelio miltų
Prieskoninių žolelių žuviai
Lašišą pamarinuoti su žuvies prieskoniais ir šiek tiek druskos. Į nedidelį puodą ar keptuvę pilti grietinėlę, dėti pomidorų pastą, buljoną, druską, pipirus ir smulkintus krapus. Pakaitinti iki užvirimo ir nukėlus nuo ugnies įmaišyti miltus. Lašišą dėti į kepimo indą, užpilti padažu ir kepti apie pusvalandį.
http://studentiskire...les-padaze.html
Dviem porcijoms reikės:
Dviejų gabaliukų lašišos
200g. grietinėlės
2 arbatinių šaukštelių pomidorų pastos
daržovių buljono
druskos
pipirų
pundelio krapų
1 šaukštelio miltų
Prieskoninių žolelių žuviai
Lašišą pamarinuoti su žuvies prieskoniais ir šiek tiek druskos. Į nedidelį puodą ar keptuvę pilti grietinėlę, dėti pomidorų pastą, buljoną, druską, pipirus ir smulkintus krapus. Pakaitinti iki užvirimo ir nukėlus nuo ugnies įmaišyti miltus. Lašišą dėti į kepimo indą, užpilti padažu ir kepti apie pusvalandį.
http://studentiskire...les-padaze.html
Orkaiteje kepti sonkauliukai
Reikes:
kiaulienos sonkauliuku (pagal valganciuju skaiciu)
1 morka dideleee
druskytes
pipiriuku juodu
prieskoniu misinio "doner"
dziovinto baziliko
lauro lapelio
cesnako 2 skilteles
mazos galvytes svoguno
mazo saukstelio garstyciu
sauksto majonezo
truputis aliejaus skardos patepimui
kiaulienos sonkauliukus susismulkinam ir itrinam druska, pipirais, susmulkintu lauro lapeliu, smulkintu svoguniuku ir cesnakiuku ir prieskoniu misiniu 'doner'. aptepliojam garstyciu ir majonezo misinuku. paliekam pastovet (geriausiai per nakti).
sudedam sonkaulius i alijumi patepta skarda, apibarstom dziovintu baziliku, apdeliojam pjaustyta morka, uzdengiam skarda folika ir kepam 40 min. tada nuimam folija ir leidziam mesytei apskrust (mazdaug 20 min).
Reikes:
kiaulienos sonkauliuku (pagal valganciuju skaiciu)
1 morka dideleee
druskytes
pipiriuku juodu
prieskoniu misinio "doner"
dziovinto baziliko
lauro lapelio
cesnako 2 skilteles
mazos galvytes svoguno
mazo saukstelio garstyciu
sauksto majonezo
truputis aliejaus skardos patepimui
kiaulienos sonkauliukus susismulkinam ir itrinam druska, pipirais, susmulkintu lauro lapeliu, smulkintu svoguniuku ir cesnakiuku ir prieskoniu misiniu 'doner'. aptepliojam garstyciu ir majonezo misinuku. paliekam pastovet (geriausiai per nakti).
sudedam sonkaulius i alijumi patepta skarda, apibarstom dziovintu baziliku, apdeliojam pjaustyta morka, uzdengiam skarda folika ir kepam 40 min. tada nuimam folija ir leidziam mesytei apskrust (mazdaug 20 min).
QUOTE(Nadruvė @ 2012 01 31, 21:42)
o kokioje temperatūroje kepėt?
po folija 180, nuemus 200
Varškiniai pirštukai
500 gr. varškės
3 kiaušiniai
žiupsnelis druskos
3 šaukstai manų kruopų
miltų
Iš varškės, kiaušinių ir miltų suminkyti tešlą. Suberti miltus, nepadauginti, kad tešla nebūtu labai kieta. Sudėti į pasūdytą verdantį vandenį ir virti 2-3 min. nuo iškilimo į viršų.
Plikytos tešlos blynai
2 kiaušiniai
3 šaukštai aliejaus
šaukštas grietinės
3 šaukštai cukraus
žiupsnelis druskos
2 stiklinės miltų
verdančio vandens
Kiaušinius išplakti su cukrumi ir druska, supilti aliejų, grietinę, suberti miltus ir maišant pilti verdanti vandenį, kol tešla taps grietinės tirštumo.
Kepti įkaitintoje keptuvėje ant aliejaus.
Skanaus !!!
500 gr. varškės
3 kiaušiniai
žiupsnelis druskos
3 šaukstai manų kruopų
miltų
Iš varškės, kiaušinių ir miltų suminkyti tešlą. Suberti miltus, nepadauginti, kad tešla nebūtu labai kieta. Sudėti į pasūdytą verdantį vandenį ir virti 2-3 min. nuo iškilimo į viršų.
Plikytos tešlos blynai
2 kiaušiniai
3 šaukštai aliejaus
šaukštas grietinės
3 šaukštai cukraus
žiupsnelis druskos
2 stiklinės miltų
verdančio vandens
Kiaušinius išplakti su cukrumi ir druska, supilti aliejų, grietinę, suberti miltus ir maišant pilti verdanti vandenį, kol tešla taps grietinės tirštumo.
Kepti įkaitintoje keptuvėje ant aliejaus.
Skanaus !!!
QUOTE(*tigriukas* @ 2012 02 02, 10:27)
noriu paklausti cia 3 saukstai ir miltu, ir manu kruopu?
Plikytos tešlos blynai
ir dar del blynu noriu paklausti teslos. Kiek to verdancio vandens pilti?
Aciu
Plikytos tešlos blynai
ir dar del blynu noriu paklausti teslos. Kiek to verdancio vandens pilti?
Aciu
3 saukstai manu, o paskui miltu, kol tesla nelips prie ranku,bet nepadaugint, kiekio tikslaus nzn pilu is akies.
del blynu rasiau,kad vandens pilti tol kol tesla taps grietines tirstumo.
Pyragas su vištiena ir špinatais
Pyrago pagrindui reikia:
250 gr miltų
100 gr sviesto
1 a.š. kepimo milelių
4-5 v.š. vandens
žiupsniuko druskos
Įdarui:
80 gr grietinėlės
4 kiaušinių
100 gr špinatų
80 gr tarkuoto fermentinio sūrio
2 svogūnų
160 gr vištos filė
40 gr fermentinio sūrio apibarstymui
maltų juodųjų pipirų
pomidorų papuošimui
Pagrindo gamyba: miltus sumaišome su kepimo milteliais, dedame gabalėliais supjaustytą sviestą, pilam vandenį, beriam druską ir minkom kol gausis vientisa.. Dedam pusvalandžiui į šaldytuvą.
Tuo metu pasigaminam įdarą: susmulkinam vištieną ir apkepam kartu su svogūnais. Kiaušinius išplakame su grietinėle, beriam druskos, pipirų, įmaišom tarkuotą sūrį, sudedam špinatus ir vištieną su svogūnais.
Tešlą dedame į kepimo indą, išklojame dugną ir sieneles. Supilam įdarą, užbarstome tarkuotu sūriu ir uždedam skiltelėmis pjaustytą pomidorą. Kepam apie 25-35min. 200C įkaitintoje orkaitėje.
Ištraukę galime leisti atvėsti apie 10min.
Aš dar pagaminu padažą prie jo iš sviesto, grietinės ir druskos. Va taip.
Skanaus!
Pyrago pagrindui reikia:
250 gr miltų
100 gr sviesto
1 a.š. kepimo milelių
4-5 v.š. vandens
žiupsniuko druskos
Įdarui:
80 gr grietinėlės
4 kiaušinių
100 gr špinatų
80 gr tarkuoto fermentinio sūrio
2 svogūnų
160 gr vištos filė
40 gr fermentinio sūrio apibarstymui
maltų juodųjų pipirų
pomidorų papuošimui
Pagrindo gamyba: miltus sumaišome su kepimo milteliais, dedame gabalėliais supjaustytą sviestą, pilam vandenį, beriam druską ir minkom kol gausis vientisa.. Dedam pusvalandžiui į šaldytuvą.
Tuo metu pasigaminam įdarą: susmulkinam vištieną ir apkepam kartu su svogūnais. Kiaušinius išplakame su grietinėle, beriam druskos, pipirų, įmaišom tarkuotą sūrį, sudedam špinatus ir vištieną su svogūnais.
Tešlą dedame į kepimo indą, išklojame dugną ir sieneles. Supilam įdarą, užbarstome tarkuotu sūriu ir uždedam skiltelėmis pjaustytą pomidorą. Kepam apie 25-35min. 200C įkaitintoje orkaitėje.
Ištraukę galime leisti atvėsti apie 10min.
Aš dar pagaminu padažą prie jo iš sviesto, grietinės ir druskos. Va taip.
Skanaus!
"Tinginių" koldūnai
Reikia:
1 lakšto lavašo
300 g. maltos mėsos
1 skiltelės česnako
1 kiaušinio
2 v. šaukštų grietinės
150 ml sultinio
150 ml grietinėlės (aš dėjau grietinės)
1 a. šaukštelio džiovintų čiobrelių
1 didelio svogūno
1 didelės morkos
druskos
pipirų
Maltą mėsą sumaišykite su čiobreliais, druska, pipirais, įmuškite kiaušinį, įspauskite skiltelę česnako bei įdėkite grietinės. Viską gerai išmaišykite.
Ant lavašo užtepkite paruoštą mėsą, šiek tiek palaukite kol lavašas pradės minkštėti.
Tuo tarpu supjaustykite svogūną, sutarkuokite morką, apkepinkite keptuvėje arba storiadugniame puode ant šlakelio aliejaus.
Lavašą susukite ir supjaustykite nedideliais griežinėliais.
Sudėkite ant pakepintų daržovių, užpilkite sultiniu, grietinėle, uždenkite irtroškinkite apie 20 minučių.
Skanaus!
[attachmentid=219492]
Reikia:
1 lakšto lavašo
300 g. maltos mėsos
1 skiltelės česnako
1 kiaušinio
2 v. šaukštų grietinės
150 ml sultinio
150 ml grietinėlės (aš dėjau grietinės)
1 a. šaukštelio džiovintų čiobrelių
1 didelio svogūno
1 didelės morkos
druskos
pipirų
Maltą mėsą sumaišykite su čiobreliais, druska, pipirais, įmuškite kiaušinį, įspauskite skiltelę česnako bei įdėkite grietinės. Viską gerai išmaišykite.
Ant lavašo užtepkite paruoštą mėsą, šiek tiek palaukite kol lavašas pradės minkštėti.
Tuo tarpu supjaustykite svogūną, sutarkuokite morką, apkepinkite keptuvėje arba storiadugniame puode ant šlakelio aliejaus.
Lavašą susukite ir supjaustykite nedideliais griežinėliais.
Sudėkite ant pakepintų daržovių, užpilkite sultiniu, grietinėle, uždenkite irtroškinkite apie 20 minučių.
Skanaus!
[attachmentid=219492]
Ateinu su labai paprastu recepteliu, bet paskutiniu metu labai pamegom tokiu budu paruosta mesyte
reikes megstamos mesytes dviem porcijom apie 400gr
pirmoje nuotraukoje vistienos file, kitoje kiaulienos mente
mesa supjaustome mazais gabaliukais
i plastikini maiseli dedame 3 sausktelius megstamu prieskoniu, jei reikia druskos ir pipiru, valgoma sauksa miltu ir valgoma sauskta bulviu krakmolo, mesa dedame i maiseli ir labai gerai pakratome
ikaitiname keptuve su aliejumi, dedame mesyte ir kepame kol graziai apskrus
garnyras ir priedai pagal norus
Skanaus
reikes megstamos mesytes dviem porcijom apie 400gr
pirmoje nuotraukoje vistienos file, kitoje kiaulienos mente
mesa supjaustome mazais gabaliukais
i plastikini maiseli dedame 3 sausktelius megstamu prieskoniu, jei reikia druskos ir pipiru, valgoma sauksa miltu ir valgoma sauskta bulviu krakmolo, mesa dedame i maiseli ir labai gerai pakratome
ikaitiname keptuve su aliejumi, dedame mesyte ir kepame kol graziai apskrus
garnyras ir priedai pagal norus
Skanaus
Du paprasti patiekalai su faršu
Faršas iš kalakutienos kumpio.Sumalame ir paskaniname druska su pipirais.
Pas mane gavosi apie 800 gr faršo, užteko abiems patiekalams.
Makaronais su faršu
Makaronus išverdame pasūdytame vandenyje ir išvirusius nukošiame.
Keptuvėje ištirpiname sviestą, dedame smulkintą svogūną,sudėti faršą, smulkintus česnakus ir apkepiname apie 15 min.Kepimo pabaigoje įdedame pomidorų tyrės.
Sumaišome faršą su virtasi makaronais.
Čili sriuba
Keptuvėje apkepiname smulkintus svogūnus ir tarkuotą morką, dedame faršą, smulkintą česnaką, čili pipirą,įtarkuojame imbiero gabaliuką ir viską pakepiname maždaug 10 min.
Imame puodą kur virsime sriubą ir sudedame apkepintą faršą.
Į faršą dedame pomidorus be odelės iš skardinės (juos susmulkiname su šakute) ir supilame sultis nuo pomidorų.Uždengiame ir troškiname kokias 5 min.Jei sriuba labai tiršta galima įpilti vandens.Paskaniname su druska ir sudedame skardinę konservuotų pupelių.
Pateikiame su tarkuotu sūriu ir duonos skrebučiais.
Faršas iš kalakutienos kumpio.Sumalame ir paskaniname druska su pipirais.
Pas mane gavosi apie 800 gr faršo, užteko abiems patiekalams.
Makaronais su faršu
Makaronus išverdame pasūdytame vandenyje ir išvirusius nukošiame.
Keptuvėje ištirpiname sviestą, dedame smulkintą svogūną,sudėti faršą, smulkintus česnakus ir apkepiname apie 15 min.Kepimo pabaigoje įdedame pomidorų tyrės.
Sumaišome faršą su virtasi makaronais.
Čili sriuba
Keptuvėje apkepiname smulkintus svogūnus ir tarkuotą morką, dedame faršą, smulkintą česnaką, čili pipirą,įtarkuojame imbiero gabaliuką ir viską pakepiname maždaug 10 min.
Imame puodą kur virsime sriubą ir sudedame apkepintą faršą.
Į faršą dedame pomidorus be odelės iš skardinės (juos susmulkiname su šakute) ir supilame sultis nuo pomidorų.Uždengiame ir troškiname kokias 5 min.Jei sriuba labai tiršta galima įpilti vandens.Paskaniname su druska ir sudedame skardinę konservuotų pupelių.
Pateikiame su tarkuotu sūriu ir duonos skrebučiais.