Farfalle makaronus išverdame kaip nurodyta ant pakuotės.
Keptuvėje ant sviesto pakepiname smulkiai kapotą česnaką, sudedame jūros gėrybes ir prieskonius (specialių neturėjau, tiko Vegeta Natur vištienai, kurie švelnūs, o sudėtyje raudonėlis, rozmarinas, bazilikas, mairūnas ir kt.), apkepame. Supilame grietinėlę, dar kelias minutes pakepame.
Dedame makaronus, jūros gėrybes su padažu, užberiame svogūnų laiškų.
Galima paskaninti smulkiai tarkuotu permezanu, bet ir be jo labai skanu.
QUOTE(Irmama @ 2012 01 26, 13:25)
Sveikutes seimininkes
Reikia Jusu patarimo noriu pasigaminti Cezario salotu ir nezinau, kaip padaziuka pasidaryti toki skanu, gardu kaip, kad restoranuose jis man rodos ne is majonezo ir jogurto, toks lengvas, permatomas, tai kogero is aliejaus, ar pan.
Gal, kuri zinote, kaip pasigaminti skanu
Buciau dekinga Laukiu
Reikia Jusu patarimo noriu pasigaminti Cezario salotu ir nezinau, kaip padaziuka pasidaryti toki skanu, gardu kaip, kad restoranuose jis man rodos ne is majonezo ir jogurto, toks lengvas, permatomas, tai kogero is aliejaus, ar pan.
Gal, kuri zinote, kaip pasigaminti skanu
Buciau dekinga Laukiu
man asmeniskai labai skanus padazas:
alyvuogiu aliejus
citrinos sultys
garstycios
medus
juodieji pipirai
viska sudedi ( pilu mazdaug trecdali stiklines aliejaus, saukstelio puse madaus, tiek pat garstyciu ir puse citrinos sulciu) ir isplaki man LABAI skanu
QUOTE(^^liutuke @ 2012 01 26, 12:47)
Labai jau grazus jusu kijevo kotletukai O sakykit, kiek to aliejaus turi but, cia kaip kokias spurgas verdant ar zymiai maziau?
as pilu tiek pat, kiek ir spurgom, svarbu juos nors ir verdant aliejuje pastoviai pavartyti, kad gerai iskeptu.
Brokolių, pievagrybių ir pelesinio sūrio karštos salotos
Sunaudojau :
apie 8 žiedeliai brokolio
1 mažutė jauna cukinija
sauja pievagrybių
1 obuolys
keli stiebai svogūno laiškų
kelios skiltelės česnako
100 gr. pelėsinio sūrio BRIE PRESIDENT
sviesto
šaukštelis garstyčių
šaukštelis medaus
sojos pagal skonį
volčesterio padažo
pipirų
Brokolį apvirti apie 10 min. Išėmus nusausinti, pabarstyti druska ir dėti į gilų indą, dar ant karšto dėti juostelėmis pjaustytą sūrį, jis šiek tiek pasilydys.
Svieste apkepti pievagrybius, įmaišyti cukinija pjaustytą kubeliais, įspausti česnaką ir suberti smulkintus laiškus, viskam apkepus, sudėti grūdėtas garstyčias, medų, padažus viską šiek tiek pakepti, kol karamelizuosis ir užpilti dar karštus ant brokolių su sūriu. Riekelėm supjaustyti obuolį, išdėlioti ant salotų.
Sunaudojau :
apie 8 žiedeliai brokolio
1 mažutė jauna cukinija
sauja pievagrybių
1 obuolys
keli stiebai svogūno laiškų
kelios skiltelės česnako
100 gr. pelėsinio sūrio BRIE PRESIDENT
sviesto
šaukštelis garstyčių
šaukštelis medaus
sojos pagal skonį
volčesterio padažo
pipirų
Brokolį apvirti apie 10 min. Išėmus nusausinti, pabarstyti druska ir dėti į gilų indą, dar ant karšto dėti juostelėmis pjaustytą sūrį, jis šiek tiek pasilydys.
Svieste apkepti pievagrybius, įmaišyti cukinija pjaustytą kubeliais, įspausti česnaką ir suberti smulkintus laiškus, viskam apkepus, sudėti grūdėtas garstyčias, medų, padažus viską šiek tiek pakepti, kol karamelizuosis ir užpilti dar karštus ant brokolių su sūriu. Riekelėm supjaustyti obuolį, išdėlioti ant salotų.
QUOTE(brashke77 @ 2012 01 26, 16:53)
Ule, koks receptas O ka vietoj pelesinio galima butu? Nelabai as ji megstu, bet ,speju, kad reiktu irgi kazko tokio pikantiskesnio...jei kokio Dziugo riekeliu, nelabai gal?
nea dziugo nea, reik minksto,kad pasilydytu, gal lydyto surelio bandyt ,zinai kur auksiniam popiereli kvadratiniai tokie
Makaronų-tuno apkepėlė
Makaronai
tunas savo sultyse
poras
morka
šaldyti žirneliai
grietinė
sūris
druska
pipirai
viską dėjau iš akies, todėl kiekių nenurodau
Išverdame makaronus, tuo tarpų pakepiname porą, sutarkuotą morką, įdedam koncervuoto tuno savo sultyse, šaldytų žirnelių, grietinės. Į visą masę įdedame makaronus, padruskiname, pabarstome pipirais, kokią minutę patroškiname. Viską dedame į karsčiui atsparų indą, pabarstome gausiai sūriu ir šauname į orkaitę, kepame kol sūris gražiai apskrus.
Skanaus!
[attachmentid=219278]
Makaronai
tunas savo sultyse
poras
morka
šaldyti žirneliai
grietinė
sūris
druska
pipirai
viską dėjau iš akies, todėl kiekių nenurodau
Išverdame makaronus, tuo tarpų pakepiname porą, sutarkuotą morką, įdedam koncervuoto tuno savo sultyse, šaldytų žirnelių, grietinės. Į visą masę įdedame makaronus, padruskiname, pabarstome pipirais, kokią minutę patroškiname. Viską dedame į karsčiui atsparų indą, pabarstome gausiai sūriu ir šauname į orkaitę, kepame kol sūris gražiai apskrus.
Skanaus!
[attachmentid=219278]
QUOTE(lilget @ 2012 01 26, 15:38)
Ir as vakar dariau RYZIUS SU VISTIENA orkaiteje,
Ir aš vakar gaminau Tiesiog ryžiųmanija kažkokia gaunasi Tik mano su kalakutieną, tiesiog kalakutienos kumpį gabaliukai supjausčiau ir pamarinavau
QUOTE(MisKaprizas @ 2012 01 26, 11:35)
Farfalle makaronus išverdame kaip nurodyta ant pakuotės.
Keptuvėje ant sviesto pakepiname smulkiai kapotą česnaką, sudedame jūros gėrybes ir prieskonius (specialių neturėjau, tiko Vegeta Natur vištienai, kurie švelnūs, o sudėtyje raudonėlis, rozmarinas, bazilikas, mairūnas ir kt.), apkepame. Supilame grietinėlę, dar kelias minutes pakepame.
Dedame makaronus, jūros gėrybes su padažu, užberiame svogūnų laiškų.
Galima paskaninti smulkiai tarkuotu permezanu, bet ir be jo labai skanu.
Keptuvėje ant sviesto pakepiname smulkiai kapotą česnaką, sudedame jūros gėrybes ir prieskonius (specialių neturėjau, tiko Vegeta Natur vištienai, kurie švelnūs, o sudėtyje raudonėlis, rozmarinas, bazilikas, mairūnas ir kt.), apkepame. Supilame grietinėlę, dar kelias minutes pakepame.
Dedame makaronus, jūros gėrybes su padažu, užberiame svogūnų laiškų.
Galima paskaninti smulkiai tarkuotu permezanu, bet ir be jo labai skanu.
grietinele uzmusa juros gerybiu skonis, kuris ir tai menkas, nes gerybes saldytos..
geriau naudoti gera alyvuogiu alieju surisimui
QUOTE(bagyra9 @ 2012 01 27, 22:53)
Sveikos,
Atsiprašau, kad ne visai į temą, tačiau ne viename recepte būna garstyčių. Aš joms alegriška (negaliu nei pačių garstyčių naudoti, nei pvz majonezo). Kuo galėčiau jas pakeisti? Majonezą keičiu jogurtu, bet padažai su medum ir garstyčiom ir pan.... Nesugalvoju kuo pakeisti jas. Gal patarsite? Ačiū
Atsiprašau, kad ne visai į temą, tačiau ne viename recepte būna garstyčių. Aš joms alegriška (negaliu nei pačių garstyčių naudoti, nei pvz majonezo). Kuo galėčiau jas pakeisti? Majonezą keičiu jogurtu, bet padažai su medum ir garstyčiom ir pan.... Nesugalvoju kuo pakeisti jas. Gal patarsite? Ačiū
JEI KLAUSIAT butent del salotu padazo, tai dabar pamislyjau ir garstycias drasiai pakeisciau tirstu soju padazu, bet tada jau su druska atsargiai, t.y. visai jos nereik... O siaip sunku jas kazkuo pakeisti, jei reikalauja karstojo patiekalo receptas, na, tiesiog nedet, ar keist pomidoru pasta, jei pamarinavimui... Sunku pasakyt, konkretaus recepto noretusi
Vištienos iešmeliai
500gr vištienos filiukų,šaukštas garstyčių,3 skiltelės česnako,keli šaukštai majonezo,mėgstamų
vištienos prieskonių,skardinė konservuotų ananasų,2 paprikos.
Vištieną supjaustome gabaliukais,sudedame majonezą,garstyčias ir likusius prieskonius...viską gerai išmaišom ir pamarinuojam per naktį.Tada imame medinį iešmelį ant kurio veriame gabaliuką paprikos,mėsytės,ananaso,ir vėl kartojam kol suveriam...kepame 180-190c kol vištiena gražiai pabąla,mėsa gaunasi labai sultinga ir skani....neperkepkit,nes kitaip gausis sausa vištiena..
500gr vištienos filiukų,šaukštas garstyčių,3 skiltelės česnako,keli šaukštai majonezo,mėgstamų
vištienos prieskonių,skardinė konservuotų ananasų,2 paprikos.
Vištieną supjaustome gabaliukais,sudedame majonezą,garstyčias ir likusius prieskonius...viską gerai išmaišom ir pamarinuojam per naktį.Tada imame medinį iešmelį ant kurio veriame gabaliuką paprikos,mėsytės,ananaso,ir vėl kartojam kol suveriam...kepame 180-190c kol vištiena gražiai pabąla,mėsa gaunasi labai sultinga ir skani....neperkepkit,nes kitaip gausis sausa vištiena..
Pica
Vaikui kepiau su kumpiu ir pievagrybiais, o mums aštresnę: su kumpiu, pievagrybiais, svogūnais, paprika, pomidoriukais ir jelapenu Padą picos dariau iš mišinio Malsenos picoms, bet kitą kartą bandysiu daryt pati, kadangi šis gavosi truputi kietokas
Mišinio paėmiau 2/3 pakelio, kadangi planavau kepti dvi, viską padariau pagal instrukciją ir palikau valandai kilti. Formavau apskitimą pagal formą, patepiau pomidorų pastos -ketcupo sumaišytu su aliejum ir česnaku tyre, užbėriau tarkuotą sūrį o paskui jau visus kitus produktus, čia jau kas kam patinka, tas tiks
[attachmentid=219367]
Vaikui kepiau su kumpiu ir pievagrybiais, o mums aštresnę: su kumpiu, pievagrybiais, svogūnais, paprika, pomidoriukais ir jelapenu Padą picos dariau iš mišinio Malsenos picoms, bet kitą kartą bandysiu daryt pati, kadangi šis gavosi truputi kietokas
Mišinio paėmiau 2/3 pakelio, kadangi planavau kepti dvi, viską padariau pagal instrukciją ir palikau valandai kilti. Formavau apskitimą pagal formą, patepiau pomidorų pastos -ketcupo sumaišytu su aliejum ir česnaku tyre, užbėriau tarkuotą sūrį o paskui jau visus kitus produktus, čia jau kas kam patinka, tas tiks
[attachmentid=219367]
Gal ir pasikartosiu, bet..
Bulvių švilpikai
Išverdame 1kg bulvių ir gerai sugrūdame kaip košei.
Dubenyje bulvių košę padaliname į keturias lygias dalis ir vieną jų išimame. Į išimtos dalies vietą pilame miltus. Sudėti nuimtą bulvių masę atgal, įmušti vieną kiaušinį, berti druskos ir gerai išminkyti.
Iš gautos masės suformuoti volelius, juos paspausti (kad gautųsi apie 1-1,5cm storio ir supjaustyti norimo dydžio gabalėliais. Dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos, apšlakstyti aliejumi ir kepti orkaitėje kol gražiai paruduos.
Tuo metu pasiruošiame padažą: keptuvėje išlydome sviestą, dedame grietinės, druskos, krapų. Viską išmaišome. Padažas gali būti bet koks: grybų, spirgučių ar kitas jūsų mėgstamas, kuris sugebės suminkštinti ir pagardinti švilpikus
Taigi, iškeptus švilpikus supilti į puodą, užpilti padažu, gerai išmaišyti ir uždengus palikti kokioms 5min, kad suminkštėtų.
Oi, kaip aš jų dabar užsimaniau..
Bulvių švilpikai
Išverdame 1kg bulvių ir gerai sugrūdame kaip košei.
Dubenyje bulvių košę padaliname į keturias lygias dalis ir vieną jų išimame. Į išimtos dalies vietą pilame miltus. Sudėti nuimtą bulvių masę atgal, įmušti vieną kiaušinį, berti druskos ir gerai išminkyti.
Iš gautos masės suformuoti volelius, juos paspausti (kad gautųsi apie 1-1,5cm storio ir supjaustyti norimo dydžio gabalėliais. Dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos, apšlakstyti aliejumi ir kepti orkaitėje kol gražiai paruduos.
Tuo metu pasiruošiame padažą: keptuvėje išlydome sviestą, dedame grietinės, druskos, krapų. Viską išmaišome. Padažas gali būti bet koks: grybų, spirgučių ar kitas jūsų mėgstamas, kuris sugebės suminkštinti ir pagardinti švilpikus
Taigi, iškeptus švilpikus supilti į puodą, užpilti padažu, gerai išmaišyti ir uždengus palikti kokioms 5min, kad suminkštėtų.
Oi, kaip aš jų dabar užsimaniau..