Na irgi greita vakariene
Kazkada labai gausiai aptarinetas receptas SM originalo neradau, tai padariau pagal save
ORKAITEJE KEPTI RYZIAI SU VISTEINA
1 vista (as isimu krutinele visada. ja panaudoju kitam kartui )
10 saukstu plikytu ryziu
2 dideles galvos svogunu
0.5 pakelio saldytu morkyciu
0.5 galvos cesnako (galima ir daugiau. as tiesiog daugiau neturejau)
prieskoniai
sultinio kubelis
"santa marija" petrazoles
saldzioji paprika
soja
juodieji pipirai
truputuka druskos
pirmiausiai susipjaustau vista ir ja suprieskoniuoju: petrazolem, soja ir saldziaja paprika. paliekam pasimarinuoti. tada ryzius perpjaunu per kelis kartus saltu vandeniu. svoguna pasmulkinu ir pakepu ant slakelio aliejaus pagardindama juodaisiais pipirais.
imam skarda, sudedam pakepintus svogunus, tada suverciam ryzius, ant ju suberiam saldytas morkytes ir sudedam vista. viska apibarstom kubeliu sultinio ir uzpilam du puodelius vandens (as visada pilu arbatinuke uzvirinta, taip greiciau pradeda kepti), sudedan isskirstytas cesnako galvutes (neluptas). viska uzdengiam folija ir pasaunam i 190 laipsniu ikaitinta orkaite. kepam apie 40 min,., tada nuimam folija ir kepam tol kol nugaruoja visas skystis ir apskrunda vistiena.
NU DIEVISKAS SKONIS ryziu (vistienos beveik gali ir nebuti )
QUOTE(kedute @ 2012 01 22, 15:07)
Asdedu visalaik viena pokeli sausu mieliu ant 1kg miltu , ten taip ir parasyta
bet ir pokelio kiekis skiriasi, as turiu treju rusiu mieles, 7,11 ir 25 gr.
Jau paziurejau Ules bandutes, net seile nutiso, reiks greitu laiku daryti, visai pamirsus toki skanesta.
Irene, man taip pat patinka tokiu budu kepti ryziai, labai skanu sluoksniuoti su malta mesa, neva plova daryti (ryziai, morkos,svogunai, cesnakai, malta mesa, ryziai ir t.t.) ir garinti orkaiteje, is tiesu dieviskas skonis.
QUOTE(Irėnė @ 2012 01 22, 15:43)
oi kokia nuostabi ideja butinai reikes isbandyti
o malta mesa zalia dedat, ar pakepinat?
o malta mesa zalia dedat, ar pakepinat?
zalia, nes beveik per 1 val laiko isunta viskas
Vištienos maltinis su majonezu, pomidoriukais, porais ir sūriu
maltiniams: vištienos krutinėlė, svogūnas, česnako kelios skiletelės, išmirkyto batono kelios riekės, kiaušinis. Iš sumalto faršo ir itų ingridientų kepame didelius plokščius maltinius. Ant maltinių tepame majonezą, sudėliojame pomidoriukus, pabarstome druska, truputi picos priesonių, užberiame poro, ir takruotą sūrį, kepame orkaitėje, kol sūris išsilydo.
maltiniams: vištienos krutinėlė, svogūnas, česnako kelios skiletelės, išmirkyto batono kelios riekės, kiaušinis. Iš sumalto faršo ir itų ingridientų kepame didelius plokščius maltinius. Ant maltinių tepame majonezą, sudėliojame pomidoriukus, pabarstome druska, truputi picos priesonių, užberiame poro, ir takruotą sūrį, kepame orkaitėje, kol sūris išsilydo.
! | Primenu, kad necituotumėte nuotraukų. Visos žinutės, kuriose paliktos cituojamos nuotraukos, yra trinamos be asmeninio perspėjimo. |
QUOTE(Renatina @ 2012 01 22, 18:21)
as taip vadinu, kai orkaitėje didelė temperatūra, nedaug vandens ir viskas uzdengta dangčiu
O dabar į temą, labai paprastas patiekalas, bet gal kam patiks pateikimo idėja, mūsų kompanijoje taip mėgsta pateiktus šašlikus.
Šašlikai lavaše
Tai elementarus šašlikas, jį marinuoti galima kaip norisi ir kaip mėgstama. Visa esmė jo pateikime. Ką tik iškepusį šašliką įsukti į lavašą. Tuomet lavašas prisigeria mėsos aromato ir sulčių, o dar ir smagus valgymo procesas.
Reikės
Lavašas
1 kg sprandinės
3 lapeliai lauro lapų
Druska
Pipirai
Džiovintos petražolės
Česnako granulės
Pamarinuoti šašliką. Mūsų šeimoje mėgiamas sausas marinavimo būdas. Ant gabalais supjaustytos mėsos berti druską, pipirus, trintus lauro lapus, petražoles ir česnako granules. Išmasažuoti mėsą ir į šaldytuvą bent jau kelioms valandoms. Verti ant iešmo ir kepti.
Paskleisti lavašą ir ant jo sudėti ką tik iškepusią mėsą.
Sulankstyti lavašą.
Skanauti. Skanaus !!!
Vištienos troškinys su voveraitėm
500 gr. vištienos šlaunelių mėsos
100 gr. šalto rūkymo smulkiai pjaustytos šoninės
dviejų kumščių dydžio kalafijoro
keliu morkų
kelių bulvių
svogūno
4-5 skiltelių česnako
sauja pjaustytos kubeliais cukinijos
kelios saujos voveraičių
krapų, čiobrelio, lauro lapeliai keli
druskos, pipirų, muskato
200 ml. grietinėlės
puodelis vištienos sultinio
sviesto
Į didelį puodą dėti kelis šaukštus sviesto, smulkintus svogūnus ir šonine, šiek tiek apkepti, tuomet smulkintas morkas, vištieną pagardintą prieskoniais ir česnaku, viską maišant šiek tiek apskrudinti, toliau berti nuvalytas ir nuplautas voveraites, leisti joms šiek tiek apskrusti. Suberti šaukštą miltų viską gerai permaišyti ir supilti sultinį. Įmesti lauro lapelius. Leisti troškintis apie pusvalandį. Suberti cukiniją, bulves pjaustytas kebeliais ir kalafijorą išskirstytą žiedeliais, supilti grietinėlę ir dar troškinti tiek pat. Pagardinti druska, pipirais, įtarkuoti muskato, įberti kapotą čiobrelio šakelę, krapus.
500 gr. vištienos šlaunelių mėsos
100 gr. šalto rūkymo smulkiai pjaustytos šoninės
dviejų kumščių dydžio kalafijoro
keliu morkų
kelių bulvių
svogūno
4-5 skiltelių česnako
sauja pjaustytos kubeliais cukinijos
kelios saujos voveraičių
krapų, čiobrelio, lauro lapeliai keli
druskos, pipirų, muskato
200 ml. grietinėlės
puodelis vištienos sultinio
sviesto
Į didelį puodą dėti kelis šaukštus sviesto, smulkintus svogūnus ir šonine, šiek tiek apkepti, tuomet smulkintas morkas, vištieną pagardintą prieskoniais ir česnaku, viską maišant šiek tiek apskrudinti, toliau berti nuvalytas ir nuplautas voveraites, leisti joms šiek tiek apskrusti. Suberti šaukštą miltų viską gerai permaišyti ir supilti sultinį. Įmesti lauro lapelius. Leisti troškintis apie pusvalandį. Suberti cukiniją, bulves pjaustytas kebeliais ir kalafijorą išskirstytą žiedeliais, supilti grietinėlę ir dar troškinti tiek pat. Pagardinti druska, pipirais, įtarkuoti muskato, įberti kapotą čiobrelio šakelę, krapus.
Kijevo kotletas
Reikės 2 kotletams
1 vištienos krūtinėlė
50 gr sviesto
druska
pipirai
džiūvesėliai
krakmolas
kiaušiniai
Pirmiausia pasigaminu sviestą, įdarui. Į kamb. temp. sviestą dedu druską, pipirus, džiovintas petražoles ir česnaką. Viskas pagal skonį. Suvynioju taip paruoštą sviestą į maistinę plėvelę ir padedu į šaldytuvą, kol sustings.
Vištienos krūtinėlę išmušti plonai, geriausia per maistinę plėvelę, kad mėsa išliktų tolygi. Pabarstyti prieskoniais. Į vidurį dėti gabaliuką sviesto ir susukti, viskas taip pat lyg gamintumėt cepelinus, svarbu, kad neliktų plyšių. Pirmiausia kotletą apvolioti krakmole, tada kiaušinyje ir džiūvesėliuose. Tuomet kotletus padedu į šaldytuvą pusvalandžiui, kad apstingtų. Po 30 min kotletus dar kartą apvolioju kiaušinio plakinyje ir džiūvesėliuose, vėl padedu į šaldytuvą ir po geros valandos, kepu riebaluose. Pradedu kepti ant vidutinės ugnies, po truputį ją didinama baigiu kepti.
Skanaus !!!
Reikės 2 kotletams
1 vištienos krūtinėlė
50 gr sviesto
druska
pipirai
džiūvesėliai
krakmolas
kiaušiniai
Pirmiausia pasigaminu sviestą, įdarui. Į kamb. temp. sviestą dedu druską, pipirus, džiovintas petražoles ir česnaką. Viskas pagal skonį. Suvynioju taip paruoštą sviestą į maistinę plėvelę ir padedu į šaldytuvą, kol sustings.
Vištienos krūtinėlę išmušti plonai, geriausia per maistinę plėvelę, kad mėsa išliktų tolygi. Pabarstyti prieskoniais. Į vidurį dėti gabaliuką sviesto ir susukti, viskas taip pat lyg gamintumėt cepelinus, svarbu, kad neliktų plyšių. Pirmiausia kotletą apvolioti krakmole, tada kiaušinyje ir džiūvesėliuose. Tuomet kotletus padedu į šaldytuvą pusvalandžiui, kad apstingtų. Po 30 min kotletus dar kartą apvolioju kiaušinio plakinyje ir džiūvesėliuose, vėl padedu į šaldytuvą ir po geros valandos, kepu riebaluose. Pradedu kepti ant vidutinės ugnies, po truputį ją didinama baigiu kepti.
Skanaus !!!
oi kaip senai cia berasiau
Zuvies ir ciabatos iesmeliai kepti orkaiteje (ideja J.Oliverio, interpretacija mano )
Reikės (gaunas kazkur 2-3 zmonem):
2-3 zuvies file (galima naudot bet kokia balta zuvi, J.O. naudojo juru velnia, as esu naudojus pengasija, tilapija, menke -su visom liuks )
2/3 ciabatos (italiskos duonos) kepaliuko.
čery pomidoriuku (pagal J.O. nereikejo -cia siaip pridejau nuo saves -megeja as interpretuot -bet nesuklydau tikrai )
gali butu dar visokios kitos darzoves -cukinija, paprika, pievagrybiai, baklazanas, svogunas, cesnakasir t.t. (gali nebut jokiu )
plonai pjaustyto rukyto kumpio (ar sonines, ar lasiniu ), kokiu 8 juosteliu (na cia pagal iesmiuku dydi ir nora )
4 rozmarinu sakeliu (recepte siuloma viska mauti butent ant rozmaino sakeliu, paliekant ant ju tik lapeliu virsunele, o nubrauktus lapelis sunaudot marinavimui)
maza cesnako galvute (bet cia pagal skoni daugiau ar maziau)
svieziai grustu pipiru
druskos
alyvuogiu aliejaus
balzamo acto
Veiksmas:
Zuvi supjaustyti apie 2-2,5 cm gabaliukais/juostelem, ciabata be plutos (as su visa pluta pjaustau ) irgi panasiai, tada suberti duona ir zuvi i dubeni ir uzpilti tokiu marinatu -sugrusti cesnako skilteles su rozmarino lapeliais, pipirus ir druska bei i tai ipilti 5-6 saukstus alyvuogiu aliejaus. Gerai ismaisyti ir palikti siek tiek pastoveti/isigerti. Tada daryti verinukus ant rozmarino sakeles (mano atevju ant medinio iesmelio) verti zuvis/lasinys/ciabata/pomidoriukas/zuvis/lasinys/ciabata/pomidoriukas (na jei dar yra kitu darzoviu -tai kazkur jas iterpt ). Ir ant iesmuku apslakstyti likusia marinato sunka su alyvuogiu aliejumi.
Kepti ikaitintoje 220 orkaiteje apie 15-20 min.
Valgyti su svieziu darzoviu salotomis, pries tai iesmelius apslakscius vos vos alyvuogiou aliejumi bei balzamiko actu (arba tik citrinos uzspaust -kaip as dariau siandien)
Galima ir be ciabatos -tik zuvis/darzove ar zuvis/lasinys/darzove nu kaip tik norit
siandien gavos taip dariau su paprika, pievagrybiu ir cery
Zuvies ir ciabatos iesmeliai kepti orkaiteje (ideja J.Oliverio, interpretacija mano )
Reikės (gaunas kazkur 2-3 zmonem):
2-3 zuvies file (galima naudot bet kokia balta zuvi, J.O. naudojo juru velnia, as esu naudojus pengasija, tilapija, menke -su visom liuks )
2/3 ciabatos (italiskos duonos) kepaliuko.
čery pomidoriuku (pagal J.O. nereikejo -cia siaip pridejau nuo saves -megeja as interpretuot -bet nesuklydau tikrai )
gali butu dar visokios kitos darzoves -cukinija, paprika, pievagrybiai, baklazanas, svogunas, cesnakasir t.t. (gali nebut jokiu )
plonai pjaustyto rukyto kumpio (ar sonines, ar lasiniu ), kokiu 8 juosteliu (na cia pagal iesmiuku dydi ir nora )
4 rozmarinu sakeliu (recepte siuloma viska mauti butent ant rozmaino sakeliu, paliekant ant ju tik lapeliu virsunele, o nubrauktus lapelis sunaudot marinavimui)
maza cesnako galvute (bet cia pagal skoni daugiau ar maziau)
svieziai grustu pipiru
druskos
alyvuogiu aliejaus
balzamo acto
Veiksmas:
Zuvi supjaustyti apie 2-2,5 cm gabaliukais/juostelem, ciabata be plutos (as su visa pluta pjaustau ) irgi panasiai, tada suberti duona ir zuvi i dubeni ir uzpilti tokiu marinatu -sugrusti cesnako skilteles su rozmarino lapeliais, pipirus ir druska bei i tai ipilti 5-6 saukstus alyvuogiu aliejaus. Gerai ismaisyti ir palikti siek tiek pastoveti/isigerti. Tada daryti verinukus ant rozmarino sakeles (mano atevju ant medinio iesmelio) verti zuvis/lasinys/ciabata/pomidoriukas/zuvis/lasinys/ciabata/pomidoriukas (na jei dar yra kitu darzoviu -tai kazkur jas iterpt ). Ir ant iesmuku apslakstyti likusia marinato sunka su alyvuogiu aliejumi.
Kepti ikaitintoje 220 orkaiteje apie 15-20 min.
Valgyti su svieziu darzoviu salotomis, pries tai iesmelius apslakscius vos vos alyvuogiou aliejumi bei balzamiko actu (arba tik citrinos uzspaust -kaip as dariau siandien)
Galima ir be ciabatos -tik zuvis/darzove ar zuvis/lasinys/darzove nu kaip tik norit
siandien gavos taip dariau su paprika, pievagrybiu ir cery
QUOTE(Eirime @ 2012 01 26, 07:49)
aistuzele, o kepant orkaitėje Kijevo kotletus nesigautų?
dabar pati galvoju. Manau, kad visgi ne tas gautusi. Taciau galima improvizuoti, kodel nepabandzius Aptepkit aliejumi kotletus ir pasaukit i koki 190 temp, kol apskrus, vis pavartant, manau, gausis ne ka blogiau.
QUOTE(aistuzele @ 2012 01 26, 09:08)
dabar pati galvoju. Manau, kad visgi ne tas gautusi. Taciau galima improvizuoti, kodel nepabandzius Aptepkit aliejumi kotletus ir pasaukit i koki 190 temp, kol apskrus, vis pavartant, manau, gausis ne ka blogiau.
Esu kepusi orkaiteje. Tiksliau pirma aliejuj apviriau, kad igautu spalva, o paskui baigiau kepti orkaiteje ir skonis tas pats. Nes man neprakepe normaliai alijuj, zalia dar buvo
QUOTE(*Keila* @ 2012 01 26, 08:56)
Esu kepusi orkaiteje. Tiksliau pirma aliejuj apviriau, kad igautu spalva, o paskui baigiau kepti orkaiteje ir skonis tas pats. Nes man neprakepe normaliai alijuj, zalia dar buvo
ne tai tas aisku, bet jei visai neapkepant aliejuje, o vien tik orkaiteje, tai to tikrai neesu bandziusi. O kad aliejuje gerai iskeptu, svarbu, kai alieju pradedat kaitinti, nereikia jo kaitinti ant didziausios ugnies, kadangi pas mane elektrine vyrykle, tai alieju uzkaitinu prie 6, ikaitus alieju kotletus dar kepu ant 6 ir kas tris minutes didinu iki 9.