Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai TIK su nuotraukomis

QUOTE(ViShy @ 2012 01 19, 19:33)
As noreciau koki skanu padaza pasigaminti prie ju, nes majonezas jau is tiesu nuobodu. Deja nemoku jokiu padaziuku  blush2.gif Jusu padaziukas skamba pikantiskai ir skaniai, gal galite parasyti mazdaug ingridijentu proporcijas ? 4u.gif

na, mazdaug dviems lekstems salotu reiketu 1 saukstelio medaus, 2 sauksteliu garstyciu, puses citrinos sulciu, puse saukstelio druskos, aliejaus pagal poreiki, bet kokiu 2 valgomu saukstu reiketu...
Medu issukite su garstyciom ir druska, supilti sultis, alieju, na ir viskas. Aisku, reikia ragauti, ko truksta- saldumo, rugstumo ir prideti... Tiesiog surasiau mazdaug, pirmines proporcijas 4u.gif Man sis padazas labai tinka ypac prie tokiu salotu, kur sviezios darzoves ir mesyte, o jei dar skrudinto batoniuko kubeliu, nieko daugiau nereikia, na, nebent taures vyno ir mielos kompanijos biggrin.gif
Labai skaniai bulves atrodo wub.gif

Elena, lasisute tiesiog fantastiska thumbup.gif
Atsakyti
Ryžiai su krevetėmis, daržovėmis ir kiaušiniu
ryžiai basmati
poras, morka, truputis raud. paprikos
krevėtės
austrių padažas
česnakas
šald. žirneliai
karis
druska, pipirai
išverdame ryžius, pakepiname porą, morką, papriką, žirnelius. Atskirai pakepiname krevetes austrių padaže, įdedam česnako, supilame kiaušinį ir jį taip pat pakepiname.Sumaišome visus produktus, įdedam kario, truskos, pipirų ir dar kelias min pakepiname.
Skanaus smile.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Endži: 19 sausio 2012 - 20:57
QUOTE(remagne21 @ 2012 01 20, 10:26)
sakykit o kiek mieliu dejot?Nes raso 25g bet nusipirkus paskaiciau, kad 11g su 1 kg miltu g.gif  niekada neesu dariusi mielines teslos, cia istirpinus 25g gaunasi ar tirpinti 25g reikia? Aciu uz atsakyma smile.gif

"25 g šviežių mielių" jos pakely būna po 100gr nuotraukoje.
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kvepianti kava: 20 sausio 2012 - 09:37
QUOTE(remagne21 @ 2012 01 20, 11:01)
doh.gif  o sausos mieles netinka?

Tinka tik reikia santykį žinoti,nepamenu kokio tikslumu reikia doh.gif
Tai pasiskaičiuok kaip rašo ant pakelio mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Militux: 20 sausio 2012 - 10:06
sausų mielių paprastai reik 3 kartus mažiau 4u.gif
Atsakyti
sausu ir svieziu mieliu santykis yra 25 gr sausu prilygsta 100 gr svieziu.
Atsakyti
Žuvies iešmeliai su paprikomis (receptas iš čia)

Užmarinuoti jūros lydekos filę (aš gaminau sterką) ben pusvalandžiui.
Marinatas: prieskoniai (pipirai, ciberžolė, paprika, čiobreliai, 1 arb. š. garstyčių, 2 v.š. alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių, druska).
Apvolioti žuvį miltuose, sumauti žuvies ir paprikos kvadratėlius ant vandenyje išmirkytų medinių iešmelių, kepti grilyje.
Gavosi labai kvapni, sodraus skonio žuvytė wub.gif Kaip matosi iš nuotraukos, pamiršau suverti papriką doh.gif lotuliukas.gif Ir kitą kartą kepant grilyje nevoliosiu miltuose. Žinoma, galima kepri ir paprastoje keptuvėje su aliejumi 4u.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(remagne21 @ 2012 01 20, 11:01)
doh.gif  o sausos mieles netinka?

tinka, tik kaip merginos sakė, kad reik santykį žinoti, aš kažkada esu darius, tai man nepatiko, su gyvom man daug patogiau, o tas pakelis 4 kartams man bent jau... rolleyes.gif
Atsakyti
...kaimiškas patiekaliukas:

Kiaulienos kepsneliai su skaniaisiais raugintais kopūstėliaisbiggrin.gif

user posted image
Kepsneliams:
apie pusę kg kiaulienos, pas mane karbonadas su sprandine išpjautas
druskos, pipirų, prieskonių mėsai mėgiamų.
Kepsnelius išpjauti nedidelius, per pusę delno, lengvai pamušti, negausiai pabarstyti prieskoniais, palikti marinuotis.

Skaniesiems kopūstėliams:
Raugintų kopūstų maišelis
pora didesnių morkų
trejetas svogūnų
žiupsnis kmynų, jei kopūstai be kmynų
keli kvapieji pipirai, lauro lapeliai
pusė šaukštelio cukraus
pomidorų tyrės arba pastos pora šaukštų
aliejaus nedaug
vandens troškinimui.

Kopūstus pastatome troškintis vandenyje mažiausiai valandai.
Tuo tarpu aliejuje pakepame kapotus svogūnus, suberiame tarkuotas morkas, cukrų ir ,kai suminkštėja, pilame pomidorų tyrę/pastą. Patroškiname keletą minučių.
Kai kopūstai jau gatavi, minkštučiai, vandens perteklių reik nupilti, kad jo būtų tik per pirštą nuo dugno, sudėti svogūnų/morkų mišinį ir dar troškinti dešimt minučių kartu su likusiais prieskoniais.

Kol troškinasi, ant didelės ugnies, sausoje keptuvėje greit apkepti iš abiejų pusių kepsnelius, gražiai rikiuoti ant besitroškinančių kopūstėlių. Ir dar patroškinti ant labai mažos ugnies dešimt minučių.
Matosi, kad kopūstai troškinosi labai ilgai, bet nuo to jie tik skanesni. Gausis saldžiarūgščiai, malonaus skonio.
Procese, nepamirštame išsivirti bulvyčių biggrin.gif
Skanaus 4u.gif


Atsakyti
[quote=Elena,2012 01 19, 16:44]

user posted image



nerealiai graziai patiekta!! thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo geisha: 20 sausio 2012 - 21:47
Seni, geri, gal kam kiek primirsti patiekalai smile.gif

Bulvinės bandutės

user posted image


1kg. bulvių
0.5 šaukštelio druskos
1/4 bulvių masės krakmolo
1 kiaušinis

Išvirti bulves su lupena, nulupti, sumalti, sudėti į dubenį ir padalinti masę į 4 dalis. Vieną dalį išimti ir ją užpildyti krakmolu, sudėti atgal išimta dalį bulvių, kiaušinį, druską ir viską gerai išminkyti. Formuoti mažus kamuolėlius, įspausti duobutę ir dėti į verdantį, sūdytą vandenį. Virti nuo iškilimo į viršų 3-5 min.
Patiekti su mėgiamu padažu.
Skanaus !!


Makaronų lizdeliai grietinėlės padaže

user posted image


12 makaronų lizdelių

Įdarui:

300 gr. faršo
1 svogūnas
2 skiltelės česnako
druska, pipirai
1 v. š. pomidorų padažo
1 v. š. garstyčių

Padažui :

1 svogūnas
2 v. š. sviesto
1 v. š. miltų
1 v. š. garstyčių
200 gr. grietinėlės
3 – 4 skiltelės česnako
žalumynų

tarkuoto fermentinio sūrio

Įdarui faršą gerai išmaišyti su smulkintu svogūnu, česnakais, prieskoniais, pomidorų padažu ir garstyčiomis. Pasūdyti ir įdaryti nevirtus makaronų lizdelius.
Ištirpinti keptuvėje sviestą ir pakepinti smulkiai supjaustytą svogūną. Suberti miltus ir pakepinti maišant 1 minutę. Sudėti garstyčias, pilti grietinėlę ir užvirti. Dėti lizdelius į padažą nelabai suspaudžiant vieną prie kito, pabarstyti sūriu. Iki lizdelių viršaus privilti verdančio vandens ar sultinio, pasūdyti pagal skonį, suberti stambiai supjaustytą česnaką, žalumynus, pagardinti mėgiamais prieskoniais, uždengti dangčiu ir virti 15 – 20 min.
Atsakyti
QUOTE(Renata N. @ 2012 01 21, 17:32)
merginos,gal kuri turit issisaugojusi vistienos sparneliu recepta kur apkepame keptuveje padaze ax.gif atrodo medus,citrina,cesnakas............. ax.gif nepamenu kas dar blush2.gif  g.gif

Gal sis:
padažas: 2 šaukštus skysto medaus sumaišome su 1/2 citrinos sultimis, išspaudžiame 5-6 skilteles česnako, pilame 2-3 šaukštus sojos padažo, viską išmaišome ir paragaujame.. Tikslesni kiekiai priklauso nuo česnako stiprumo, sojos sūrumo, medaus saldumo ir citrinos rūgštumo. Turi gautis saldžiai rūgščiai aštriai sūrus padažas Padažą pilame į didelę keptuvę su lašeliu aliejaus ir pakaitinam kol pradės burbuliuoti, paragaujam (čia pasimato jo tikrasis skonis), suverčiam visus sparnelius ir maišom, kad padažiukas pasiektų visus sparniukų šonus ir truputį pakaramelizuojam (ne per ilgai, nes pradės degti).
Atsakyti