Ryžiai su malta mėsa ir kiaušiniais
0.5 kg. plikytų ryžių
0.5 kg. maltos kiaulienos
2 kiaušiniai
druska, pipirai
pertažolės
Išvirti birius ryžius. Mėsą pagardinti prieskoniais ir apkepti keptuvėje ant aliejaus. Kai mėsa apskrus, suversti ryžius, įmušti po vieną kiaušinį greitai maišant. Pagardinti druska, pipirais ir papuošti petražolėmis.
Paprasta, greita, skanu
QUOTE(Elena @ 2012 01 10, 11:06)
[color=darkviolet]Bulviniai blynai su kiaušiniais
kaip originalu butinai isbandysim
Blyneliai su aguonomis ir šokoladinės varškės-bananų įdaru
Pasidarome lietinių tešlą.Į ją įberiame maltų aguonų ir iškepame lietinius blynelius.
Įdarui įmame pertrintą varškę, įdedame kakavos, cukraus, įpjaustome bananą.Viską gerai išmaišome.Ant iškepto lietinio dedame įdarą ir gražiai suvyniojame blynelį į norimą formą.
Pasidarome lietinių tešlą.Į ją įberiame maltų aguonų ir iškepame lietinius blynelius.
Įdarui įmame pertrintą varškę, įdedame kakavos, cukraus, įpjaustome bananą.Viską gerai išmaišome.Ant iškepto lietinio dedame įdarą ir gražiai suvyniojame blynelį į norimą formą.
skaniai blyneliai atrodo
Lazanija
Reikės (nedidelei skardelei)
250 gr lazanijos makaronų
500 gr kiaulienos kumpio maltos mėsos
1 didelio svogūno
4 skiltelių česnako
4 pomidorų
150 gr fermentinio sūrio
50 gr tarkuoto parmezano
1 v.š. su kaupu miltų
pieno (jo pyliau iš akies, kad padažas būt nei per skystas, nei per tirštas, tikriausiai +- kažkas 300 ml)
sviestas (man prireikė pusės pakelio)
druska, pipirai, provanso žolelės
Pirmiausia pasiruošti mėsos padažą. Ant gerai įkaitintos keptuvės pakepinti smulkintą svogūną ir kapotą česnaką Jiems šiek tiek pakepus, sudėti maltą mėsą. Jai šiek tiek pakepus, įpyliau pusę stiklinės vandens, sumažinau ugnį ir leidau mėsai gerai pasitroškinti, apie 15 min. Per tą laiką, nusilupti pomidorus, supjaustyti nedideliais kubeliais. Sudėti į keptuvę ir leisti toliau troškintis. Galiausiai dėti druskos, pipirų ir provanso žolelių. Leisti troškintis, kol išgaruos vandens perteklius, nes mėsa turi gautis ne per skysta.
Bešamelio padažas. Gerai įkaitinti keptuvę, dėti sviestą, ištirpinti. Berti miltus, išmaišyti, leisti miltams šiek tiek pakepti. Pilti pieną. Išmaišyti. Ant mažos ugnies kaitinti, kol padažas sutirštės. Dėti prieskonius. Man labai patinka ir tinka bešamelio padaže, porų druska.
Susitarkuoti sūrius.
Paimti skardą, dugną ištepti riebalais. Sluoksniuoti. Kadangi pas mane makaronai buvo tie, kurių nereikia apvirti, tai darbas vyko greitai. Sluoksniavau: makaronai, malta mėsa, šiek tiek padažo, nedidelė sauja fermentinio sūrio, vėl makaronai ir t.t. Šiaip daugumoje receptų, nurodo, kad viršutinis sluoksnis turi būti mėsos ir sūrio, man labiau patinka makaronų, padažo ir parmezano.
Lazaniją kepiau 180 temp 35 min., tada apibarsčiau parmezano sūriu ir dar pakepiau apie 10 min. Skanaus !!!
Reikės (nedidelei skardelei)
250 gr lazanijos makaronų
500 gr kiaulienos kumpio maltos mėsos
1 didelio svogūno
4 skiltelių česnako
4 pomidorų
150 gr fermentinio sūrio
50 gr tarkuoto parmezano
1 v.š. su kaupu miltų
pieno (jo pyliau iš akies, kad padažas būt nei per skystas, nei per tirštas, tikriausiai +- kažkas 300 ml)
sviestas (man prireikė pusės pakelio)
druska, pipirai, provanso žolelės
Pirmiausia pasiruošti mėsos padažą. Ant gerai įkaitintos keptuvės pakepinti smulkintą svogūną ir kapotą česnaką Jiems šiek tiek pakepus, sudėti maltą mėsą. Jai šiek tiek pakepus, įpyliau pusę stiklinės vandens, sumažinau ugnį ir leidau mėsai gerai pasitroškinti, apie 15 min. Per tą laiką, nusilupti pomidorus, supjaustyti nedideliais kubeliais. Sudėti į keptuvę ir leisti toliau troškintis. Galiausiai dėti druskos, pipirų ir provanso žolelių. Leisti troškintis, kol išgaruos vandens perteklius, nes mėsa turi gautis ne per skysta.
Bešamelio padažas. Gerai įkaitinti keptuvę, dėti sviestą, ištirpinti. Berti miltus, išmaišyti, leisti miltams šiek tiek pakepti. Pilti pieną. Išmaišyti. Ant mažos ugnies kaitinti, kol padažas sutirštės. Dėti prieskonius. Man labai patinka ir tinka bešamelio padaže, porų druska.
Susitarkuoti sūrius.
Paimti skardą, dugną ištepti riebalais. Sluoksniuoti. Kadangi pas mane makaronai buvo tie, kurių nereikia apvirti, tai darbas vyko greitai. Sluoksniavau: makaronai, malta mėsa, šiek tiek padažo, nedidelė sauja fermentinio sūrio, vėl makaronai ir t.t. Šiaip daugumoje receptų, nurodo, kad viršutinis sluoksnis turi būti mėsos ir sūrio, man labiau patinka makaronų, padažo ir parmezano.
Lazaniją kepiau 180 temp 35 min., tada apibarsčiau parmezano sūriu ir dar pakepiau apie 10 min. Skanaus !!!
QUOTE(ELlJA @ 2012 01 13, 23:10)
aš čia off topic, tik šiaip pakikenau, kai perskaičiau porciją, nes vien maniškis suvalgo 14 sparnelių, tai pagalvojau, kas man liktų iš tokios vakarienės Šiaip labai skaniai atrodo manasis suvalgytų monitorių
na mes dviese pavalgem ir dar MB rytdienai i darba liko
QUOTE(***Meskute*** @ 2012 01 13, 23:55)
Gal galetumet pasakyt su kuo salotas sulaistet?,aciu
paprasciausiu aliejuku
"Sekmadienio čeburekai"
Kiaulienos faršas,
Kvietiniai miltai 750 g
Šviežios mielės 40 g (dėjau sausas)
Svogūnai 2 vnt.
Pienas 600 g
Vanduo 110 ml
Cukrus 5 g
Druska pagal skonį
Juodieji malti pipirai pagal skonį
Aliejus kepimui ml
Kvapieji malti pipirai pagal skonį
(aš viska dariau is pusės normos)
Paruošimas
Ruoškite įdarą: svogūnus nulupkite ir supjaustykite vienodais mažais kubeliais. Sumaišykite juos su faršu. Į faršą supilkite vandenį, įberkite druskos, juodųjų ir kvapiųjų pipirų,megiamu prieskoniu ir gerai išmaišykite. Įdarą laikykite šaldytuve, kol bus paruošta tešla.Apie 120 ml pieno pašildykite iki 40 laipsnių temperatūros, berkite į jį cukrų, sudėkite mieles ir išmaišykite, kad neliktų mielių gumulėlių.Į dubenį sudėkite miltus, supilkite mielių mišinį, likusį pieną, įberkite žiupsnelį druskos ir minkykite. Stebėkite, kad tešla nebūtų per skysta. Dubenį uždenkite rankšluosčiu ir palikite tešlą šiltoje vietoje apie 20 minučių, kad pakiltų. Tada tešlą vėl paminkykite ir dar kartą palikite apie 20 minučių pakilti. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite, kol gražiai apskrus abi čeburėko pusės. Kai iškeps, padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.
Kiaulienos faršas,
Kvietiniai miltai 750 g
Šviežios mielės 40 g (dėjau sausas)
Svogūnai 2 vnt.
Pienas 600 g
Vanduo 110 ml
Cukrus 5 g
Druska pagal skonį
Juodieji malti pipirai pagal skonį
Aliejus kepimui ml
Kvapieji malti pipirai pagal skonį
(aš viska dariau is pusės normos)
Paruošimas
Ruoškite įdarą: svogūnus nulupkite ir supjaustykite vienodais mažais kubeliais. Sumaišykite juos su faršu. Į faršą supilkite vandenį, įberkite druskos, juodųjų ir kvapiųjų pipirų,megiamu prieskoniu ir gerai išmaišykite. Įdarą laikykite šaldytuve, kol bus paruošta tešla.Apie 120 ml pieno pašildykite iki 40 laipsnių temperatūros, berkite į jį cukrų, sudėkite mieles ir išmaišykite, kad neliktų mielių gumulėlių.Į dubenį sudėkite miltus, supilkite mielių mišinį, likusį pieną, įberkite žiupsnelį druskos ir minkykite. Stebėkite, kad tešla nebūtų per skysta. Dubenį uždenkite rankšluosčiu ir palikite tešlą šiltoje vietoje apie 20 minučių, kad pakiltų. Tada tešlą vėl paminkykite ir dar kartą palikite apie 20 minučių pakilti. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite, kol gražiai apskrus abi čeburėko pusės. Kai iškeps, padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.
Šoninės šašlikas
Reikės
Šoninės (ne itin riebios)
Druska, pipirai
Maltos kalendros
Džiovintų petražolių
Džiovinto baziliko
Džiovinto mairūno
Saldžiosios ir aitrosios paprikų miltelių
Medinių iešmelių
Šią šoninę geriau marinuoti sausai. Šoninę supjaustyti plonomis juostelėmis, taip galima padaryti paprašant parduotuvėje, kad supjaustytų plonais griežinėliais, arba palaikant šoninę šaldyklyje, kad apstingtų ir aštriu peiliu supjaustyti. Aš dariau pastaruoju būdu.
Paimti šoninės gabaliuką ir susukti ritinėlį.
Verti ant medinių iešmukų (prieš tai juos pamirkant šaltame vandenyje 20 min). Šoninės gabaliukas turėtų būti ne didesnis nei 2-3 cm. Pasidarius jų pilną padėklą, neštis į lauką ir kepti šašlikinėje arba kepti orkaitėje 200 temp., naudojant grilio funkciją, kol gražiai apskrus. Skanaus !!!
Reikės
Šoninės (ne itin riebios)
Druska, pipirai
Maltos kalendros
Džiovintų petražolių
Džiovinto baziliko
Džiovinto mairūno
Saldžiosios ir aitrosios paprikų miltelių
Medinių iešmelių
Šią šoninę geriau marinuoti sausai. Šoninę supjaustyti plonomis juostelėmis, taip galima padaryti paprašant parduotuvėje, kad supjaustytų plonais griežinėliais, arba palaikant šoninę šaldyklyje, kad apstingtų ir aštriu peiliu supjaustyti. Aš dariau pastaruoju būdu.
Paimti šoninės gabaliuką ir susukti ritinėlį.
Verti ant medinių iešmukų (prieš tai juos pamirkant šaltame vandenyje 20 min). Šoninės gabaliukas turėtų būti ne didesnis nei 2-3 cm. Pasidarius jų pilną padėklą, neštis į lauką ir kepti šašlikinėje arba kepti orkaitėje 200 temp., naudojant grilio funkciją, kol gražiai apskrus. Skanaus !!!
Labai gardžiai atrodo toks sotus, ūkiškas patiekalas... ant laužo tai iš vis skonis super turėtų būti O Jūs pati kepėte orkaitėje ar ant laužo?
Įsivaizduoju, ta šoninę sukant į ritinėlį visai skanu būtų apsukti ir pvz kokį pomidoriuką ar pievagrybį ir paskui tą sukinį mauti ant iešmelio. Kaip manote?
Įsivaizduoju, ta šoninę sukant į ritinėlį visai skanu būtų apsukti ir pvz kokį pomidoriuką ar pievagrybį ir paskui tą sukinį mauti ant iešmelio. Kaip manote?
parasyta kad kepe orkaitej
QUOTE(ELlJA @ 2012 01 16, 12:17)
Labai gardžiai atrodo toks sotus, ūkiškas patiekalas... ant laužo tai iš vis skonis super turėtų būti O Jūs pati kepėte orkaitėje ar ant laužo?
Įsivaizduoju, ta šoninę sukant į ritinėlį visai skanu būtų apsukti ir pvz kokį pomidoriuką ar pievagrybį ir paskui tą sukinį mauti ant iešmelio. Kaip manote?
Įsivaizduoju, ta šoninę sukant į ritinėlį visai skanu būtų apsukti ir pvz kokį pomidoriuką ar pievagrybį ir paskui tą sukinį mauti ant iešmelio. Kaip manote?
si karta kepem lauke, reikejo pasinaudoti tokiais graziais orais, kol kiema tvarkem, tai ir iskepe Pievagrybis gal ir tiktu, is tiesu neesu bandziusi, darzoves atskirai ant iesmuku kepu. As, manau, labai skanu viduje džiovinta slyva iritint (tarkim ismirkyta kokiam rome). Sis saslikas buvo pas mus visos vasaros topas, visi prase, kad butu tik tokie.