Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai TIK su nuotraukomis

Ryžiai su malta mėsa ir kiaušiniais

user posted image

0.5 kg. plikytų ryžių
0.5 kg. maltos kiaulienos
2 kiaušiniai
druska, pipirai
pertažolės

Išvirti birius ryžius. Mėsą pagardinti prieskoniais ir apkepti keptuvėje ant aliejaus. Kai mėsa apskrus, suversti ryžius, įmušti po vieną kiaušinį greitai maišant. Pagardinti druska, pipirais ir papuošti petražolėmis.

Paprasta, greita, skanu smile.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2012 01 10, 11:06)
[color=darkviolet]Bulviniai blynai su kiaušiniais



kaip originalu bigsmile.gif butinai isbandysim thumbup.gif
Atsakyti
Blyneliai su aguonomis ir šokoladinės varškės-bananų įdaru
Pasidarome lietinių tešlą.Į ją įberiame maltų aguonų ir iškepame lietinius blynelius.
Įdarui įmame pertrintą varškę, įdedame kakavos, cukraus, įpjaustome bananą.Viską gerai išmaišome.Ant iškepto lietinio dedame įdarą ir gražiai suvyniojame blynelį į norimą formą.

user posted image
Atsakyti
skaniai blyneliai atrodo 4u.gif
Atsakyti
Lazanija

user posted image

Reikės (nedidelei skardelei)

250 gr lazanijos makaronų
500 gr kiaulienos kumpio maltos mėsos
1 didelio svogūno
4 skiltelių česnako
4 pomidorų
150 gr fermentinio sūrio
50 gr tarkuoto parmezano
1 v.š. su kaupu miltų
pieno (jo pyliau iš akies, kad padažas būt nei per skystas, nei per tirštas, tikriausiai +- kažkas 300 ml)
sviestas (man prireikė pusės pakelio)
druska, pipirai, provanso žolelės

Pirmiausia pasiruošti mėsos padažą. Ant gerai įkaitintos keptuvės pakepinti smulkintą svogūną ir kapotą česnaką Jiems šiek tiek pakepus, sudėti maltą mėsą. Jai šiek tiek pakepus, įpyliau pusę stiklinės vandens, sumažinau ugnį ir leidau mėsai gerai pasitroškinti, apie 15 min. Per tą laiką, nusilupti pomidorus, supjaustyti nedideliais kubeliais. Sudėti į keptuvę ir leisti toliau troškintis. Galiausiai dėti druskos, pipirų ir provanso žolelių. Leisti troškintis, kol išgaruos vandens perteklius, nes mėsa turi gautis ne per skysta.
Bešamelio padažas. Gerai įkaitinti keptuvę, dėti sviestą, ištirpinti. Berti miltus, išmaišyti, leisti miltams šiek tiek pakepti. Pilti pieną. Išmaišyti. Ant mažos ugnies kaitinti, kol padažas sutirštės. Dėti prieskonius. Man labai patinka ir tinka bešamelio padaže, porų druska.
Susitarkuoti sūrius.
Paimti skardą, dugną ištepti riebalais. Sluoksniuoti. Kadangi pas mane makaronai buvo tie, kurių nereikia apvirti, tai darbas vyko greitai. Sluoksniavau: makaronai, malta mėsa, šiek tiek padažo, nedidelė sauja fermentinio sūrio, vėl makaronai ir t.t. Šiaip daugumoje receptų, nurodo, kad viršutinis sluoksnis turi būti mėsos ir sūrio, man labiau patinka makaronų, padažo ir parmezano.
Lazaniją kepiau 180 temp 35 min., tada apibarsčiau parmezano sūriu ir dar pakepiau apie 10 min. Skanaus !!!

Atsakyti
QUOTE(ELlJA @ 2012 01 13, 23:10)
huh.gif  biggrin.gif aš čia off topic, tik šiaip pakikenau, kai perskaičiau porciją, nes vien maniškis suvalgo 14 sparnelių, tai pagalvojau, kas man liktų iš tokios vakarienės  lotuliukas.gif  smile.gif  Šiaip labai skaniai atrodo  4u.gif  4u.gif  4u.gif manasis suvalgytų monitorių


lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif na mes dviese pavalgem ir dar MB rytdienai i darba liko mirksiukas.gif


QUOTE(***Meskute*** @ 2012 01 13, 23:55)
Gal  galetumet pasakyt su kuo salotas sulaistet?,aciu  4u.gif


paprasciausiu aliejuku mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mammka @ 2012 01 10, 23:09)
Svilpikai

Gaila,grybu neturejau.


Mammka, ačiū už receptuką!
Grybų (džiovintų šilbaravykių) turėjau - super tiko su spirginiais-svogūniniais-grybiniais-grietininiais spirgais! wub.gif

user posted image

(frontlaine atsidūrė gražiai išsipūtęs truputį nėščias švilpikaitis biggrin.gif )

Atsakyti
"Sekmadienio čeburekai" biggrin.gif

Kiaulienos faršas,
Kvietiniai miltai 750 g
Šviežios mielės 40 g (dėjau sausas)
Svogūnai 2 vnt.
Pienas 600 g
Vanduo 110 ml
Cukrus 5 g
Druska pagal skonį
Juodieji malti pipirai pagal skonį
Aliejus kepimui ml
Kvapieji malti pipirai pagal skonį
(aš viska dariau is pusės normos)

Paruošimas
Ruoškite įdarą: svogūnus nulupkite ir supjaustykite vienodais mažais kubeliais. Sumaišykite juos su faršu. Į faršą supilkite vandenį, įberkite druskos, juodųjų ir kvapiųjų pipirų,megiamu prieskoniu ir gerai išmaišykite. Įdarą laikykite šaldytuve, kol bus paruošta tešla.Apie 120 ml pieno pašildykite iki 40 laipsnių temperatūros, berkite į jį cukrų, sudėkite mieles ir išmaišykite, kad neliktų mielių gumulėlių.Į dubenį sudėkite miltus, supilkite mielių mišinį, likusį pieną, įberkite žiupsnelį druskos ir minkykite. Stebėkite, kad tešla nebūtų per skysta. Dubenį uždenkite rankšluosčiu ir palikite tešlą šiltoje vietoje apie 20 minučių, kad pakiltų. Tada tešlą vėl paminkykite ir dar kartą palikite apie 20 minučių pakilti. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite, kol gražiai apskrus abi čeburėko pusės. Kai iškeps, padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akilanda: 15 sausio 2012 - 18:37
Šoninės šašlikas
user posted image

Reikės

Šoninės (ne itin riebios)
Druska, pipirai
Maltos kalendros
Džiovintų petražolių
Džiovinto baziliko
Džiovinto mairūno
Saldžiosios ir aitrosios paprikų miltelių
Medinių iešmelių



Šią šoninę geriau marinuoti sausai. Šoninę supjaustyti plonomis juostelėmis, taip galima padaryti paprašant parduotuvėje, kad supjaustytų plonais griežinėliais, arba palaikant šoninę šaldyklyje, kad apstingtų ir aštriu peiliu supjaustyti. Aš dariau pastaruoju būdu.
Paimti šoninės gabaliuką ir susukti ritinėlį.
Verti ant medinių iešmukų (prieš tai juos pamirkant šaltame vandenyje 20 min). Šoninės gabaliukas turėtų būti ne didesnis nei 2-3 cm. Pasidarius jų pilną padėklą, neštis į lauką ir kepti šašlikinėje arba kepti orkaitėje 200 temp., naudojant grilio funkciją, kol gražiai apskrus. Skanaus !!!
user posted image
Atsakyti
Labai gardžiai atrodo 4u.gif toks sotus, ūkiškas patiekalas... ant laužo tai iš vis skonis super turėtų būti wub.gif O Jūs pati kepėte orkaitėje ar ant laužo?
Įsivaizduoju, ta šoninę sukant į ritinėlį visai skanu būtų apsukti ir pvz kokį pomidoriuką ar pievagrybį ir paskui tą sukinį mauti ant iešmelio. Kaip manote? mirksiukas.gif
Atsakyti
parasyta kad kepe orkaitej smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ELlJA @ 2012 01 16, 12:17)
Labai gardžiai atrodo  4u.gif toks sotus, ūkiškas patiekalas... ant laužo tai iš vis skonis super turėtų būti wub.gif O Jūs pati kepėte orkaitėje ar ant laužo?
Įsivaizduoju, ta šoninę sukant į ritinėlį visai skanu būtų apsukti ir pvz kokį pomidoriuką ar pievagrybį ir paskui tą sukinį mauti ant iešmelio. Kaip manote?  mirksiukas.gif

si karta kepem lauke, reikejo pasinaudoti tokiais graziais orais, kol kiema tvarkem, tai ir iskepe biggrin.gif Pievagrybis gal ir tiktu, is tiesu neesu bandziusi, darzoves atskirai ant iesmuku kepu. As, manau, labai skanu viduje džiovinta slyva iritint (tarkim ismirkyta kokiam rome). Sis saslikas buvo pas mus visos vasaros topas, visi prase, kad butu tik tokie. biggrin.gif
Atsakyti