Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai TIK su nuotraukomis

QUOTE(Aleja.lt @ 2011 11 19, 11:40)
Saukstai, turbut, jau po pietu, bet atrasau. Laikyti per nakti nebutina, bet siaip visai gerai, kai turi laiko pasimarinuoti. Ir kaip rase mergaites, reikia gerai isdauzyti farsa, kad iseitu oras.. Tai tiek.
Tikiuosi pasidaret ir patiko  4u.gif

Vakar bandziau,zinokit thumbup.gif Dekui jums uz si sedevra 4u.gif
Vistiena su raugintais kopustais wub.gif Daznai taip gaminu,tai man labai jis patinka ax.gif
Atsakyti
QUOTE(GITALE @ 2011 11 19, 11:27)
tai gal "blogo" nuorada galetumet blush2.gif

prasom 4u.gif
Atsakyti
O pas mus vakar buvo tiesiog papraščiausi bulviniai blynai. Skonis wub.gif
Naujokė pas jus būsiu, labai mėgstu gaminti, kartais laiko pritrūksta, kartais nufotografuoti nespėju lotuliukas.gif

user posted image

Receptėlis:

Reikės:

1400 gr. jau nuskustų bulvių
50 gr. fermentinio mėgiamo sūrio
500 gr. kefyro
1 kiaušinio
Žolelių (Naudojau krapus tiesiog)
Druskos
Aliejaus kepimui

Eiga:
Nuskustas bulves sutarkuojame tarkavimo mašina, skystį gerai nusunkiam ir paliekam nusistovėt dubeny.
Atskirai dubenyje puriai išplakame kiaušinį, supilame jį į tarkius. Toliau į tarkius pilame kefyrą, įtarkuojame sūrio, dedame druską bei žoleles. Viską gerai išmaišome šaukštu.
Gausis grietinės tirštumo masė. Kepame keptuvėje. Nieko sudėtingo wink.gif
Atsakyti
Oj kaip aciu 4u.gif
Nezinojau ka cia pagaminus ,einu bulviniu blynu kepti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Tecum @ 2011 11 20, 16:40)
Nuskustas bulves sutarkuojame tarkavimo mašina, skystį gerai nusunkiam ir paliekam nusistovėt dubeny.
Toliau į tarkius pilame kefyrą, įtarkuojame sūrio, dedame druską bei žoleles. Viską gerai išmaišome šaukštu.


Gal kvailas klausimas, bet.... blush2.gif Ar teisingai supratau, kad tarkius reikia nusunkti kaip ruošiant cepelinus? Ir tada jau į tuos nusunktus tarkius viską dėti?
Atsakyti
QUOTE(Iceland @ 2011 11 20, 16:51)
Gal kvailas klausimas, bet.... blush2.gif Ar teisingai supratau, kad tarkius reikia nusunkti kaip ruošiant cepelinus? Ir tada jau į tuos nusunktus tarkius viską dėti?


Taip, teisingai supratot. bigsmile.gif

Labai atsiprašau, pamiršau vieną dalyką paminėt. Kad nusistovėjusi krakmolą iš bulvių sunkos (Skystį nupilame, lieka dugne krakmolas) reikia supilt į tarkius atgal.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tecum: 20 lapkričio 2011 - 17:40
Ateinu ir su šiandienine vakariene. Naminiai koldūnčikai smile.gif

user posted image

Reikia:

1 kiaušinio (~60 gr.)
300 ml. šilto vandens
675 gr. miltų
7 gr. druskos
7 gr. alyvuogių aliejaus

460 gr. jautienos faršo
1 kiaušinis
1 didelė česnako galva (35 gr. jau nuluptų smile.gif )
druska, pipirai

Kiaušinį išplakame kartu su druska, pilame šiltą vandenį, dedame pusę normos miltų, gerai išmaišome, pilame beveik visus likusius. Patarčiau visų nesupilti, nes dėl miltų lipnumo neatitikimo galit gauti per kietą tešlą. Pasilikite kokius 70 gr., jei matysite kad limpa dapilsit. Kai tešlą gerai "iškočiosit" apšlakstykite aliejumi ir dar paminkykit. Tešla paruošta.
Įdarui rinkausi jautienos faršą, įmušiau kiaušinį, dėjau prieskonius, įspaudžiau česnaką. Viską gerai išmaišyti.

Turiu koldūninę, su kuria gaunasi žiauriai fainučiai vieno kasnio koldūniukai, tad su ja ir darbavaus.
Tokio dydžio koldūnus verdu apie 10 min. nuo užvirimo pradžios.
Skanaus smile.gif
Atsakyti
Tecum, ar tikrai tiek daug miltu reikia? Cia ne klaida? g.gif
Atsakyti
QUOTE(sbo @ 2011 11 21, 08:53)
Tecum, ar tikrai tiek daug miltu reikia? Cia ne klaida?  g.gif


o kodėl daug? Juk tešla turi minkytis, tai visad maždaug miltų būna 2 kartus daugiau nei vandens (gramais). Kiti nededa kiaušinio, jis gi dar skysčio duoda
Atsakyti
Tikrai ne klaida, viską sveriu elektroninėm svarstyklėm wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Tecum @ 2011 11 21, 01:06)
[b]Ateinu ir su šiandienine vakariene. Naminiai koldūnčikai smile.gif


O kur pirkote šitą formelę g.gif
Atsakyti
QUOTE(Militux @ 2011 11 21, 11:04)
O kur pirkote šitą formelę g.gif

Tiesiog turguje smile.gif Aš iš provincijos, bet esu mačiusi ir didesniuose miestuose.
Pas tuos būna, kurie visokiomis keptuvėmis, puodais ir panašia virtuvės ekipuote prekiauja.
Atsakyti