Kepti imbieriniai šonkauliukaiReikės
500 gr šonkauliukų
10 gr imbiero šaknies
4 skiltelių česnako
Druska
Pipirai
Druską sutrinti su česnaku, imbiero šaknimi, pipirais. Turi gautis tiršta masė. Gerai įtrinti šonkauliukus, vis pamasažuojant, kad mėsa būtų sultinga. Taip pamarinuotą mėsą, palaikyti nemažiau kelių valandų (pamarinavau ryte, vakare kepiau).
Gerai įkaitinti keptuvę, įpilti šiek tiek aliejaus ir trumpai apkepti šonkauliukus iš abiejų pusių. Po to sudėti į skardą ir pašauti į 190 temp orkaitę 25 minutėms.Skanaus !!!
Kas del kumpio, kad jie išliktų sultingi yra nemažai variantų, vienas gan populiarus prikaišant kumpį lašinuko juostelėmis, o aš labiausiai mėgstu, gerai įmarinavus kumpį, pašauti jį į 220 temp orkaitę 15 min, tada sumažinti kaitrą iki 190 temp ir pabaigti kepti. Tas stiprus užkepimas kumpį tarsi užkoncervuoja ir jis vėliau iš vidaus troškinasi, jei kumpis labai didelis, suglamžau kepimo popieriaus gerą gabalą, sudrėkinu po šaltu vandeniu ir apdengiu mėsą ir taip kartoju kokius tris kartus, kol link pabaigos popierių nuimu ir leidžiu mėsai apskrusti.