Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai TIK su nuotraukomis

QUOTE(keistuole @ 2012 01 05, 17:31)
ir jūs tikrai sunaudojote 1 kg faršo  blink.gif
šiaip pagal šį tešlos receptą priklauso 400 g faršo, bet man darant su koldūnine ir tai lieka.

tikrai taip. aš kočiojau labai plonai tešlą ir dėjau daug faršo.
Atsakyti
QUOTE(NickaD @ 2012 01 05, 16:40)
tikrai taip. aš kočiojau labai plonai tešlą ir dėjau daug faršo.


dėl plonumo tai taip aš kartais pasimuliuoju, bet labai daug pridėjus faršo, jis pradeda lįst pro šonus užkočiojant antrą lakštą g.gif
Atsakyti
Malta mėsa įdaryta cukinija

Elementaru, paprasta ir skanu 4u.gif

Reikia:
cukinija
malta mėsa (naudojau jau savo paruoštą kotletams)
svogūnas
česnakas
prieskoniai (muskatas, saldžioji paprika, pipirai, druska)
sūris

Cukiniją persipjauti pusiau, išskobti vidų. Dėti į keptuvę smulkiai supjaustytą cukinijos minkštimą, svogūną, mėsą, bei prieskonius, įspausti česnaką. Trumpai viską apkepti ir įdaryti šia mase cukinijas, galiausiai šauti į įkaitintą orkaitę, pakepti apie 10-15min. Išimti ir apibarstyti sūriu, kepti kol jis išsilydys. Apibarstome šviežiais krapais ir... Skanaus smile.gif

toks mažytis pastebėjimas, kad kitąkart nulupčiau cukinijoms skūrelę, man truputį per kieta ji buvo.

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Blundus: 05 sausio 2012 - 17:26
QUOTE(keistuole @ 2012 01 05, 17:45)
dėl plonumo tai taip aš kartais pasimuliuoju, bet labai daug pridėjus faršo, jis pradeda lįst pro šonus užkočiojant antrą lakštą  g.gif

aš su pirštais į vidų įspaudžiu. kadangi pas mane buvo plona tešla, kai kurie įplyšo, bet nei iš vieno faršas nepabėgo. aš niekada nepalieku neįspaudus į vidų, nes tada, kaip jūs ir sakot, man pro kraštus išlenda.
Atsakyti
ČACHOCHBILI arba VIŠTIENA POMIDORŲ PADAŽE
gruzinų virtuvė
user posted image

2 kg vištos sparnelių su nugarėlėmis
4 dideli svogūnai
2 skiltelės česnako
Miltai apvoliojimui
Druskos šaukštelis
Malti pipirai
Džiovinti bazilikai, kalendra
Vanduo
Pomidorų tyrė (pirkau butelyje Vynotekoje, be jokių priedų) 200 ml
Aliejaus kepimui, labai nedaug


Sparnelius nupjaustyti, nugarėles sukapoti į 4 dalis. Miltus ir druską sumaišyti. Į įkaitintą su aliejumi keptuvę dėti apvoliotus miltų/druskos mišinyje sparnelius ir kepti iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Tada suberti kapotus svogūnus ir žoleles, permaišyti, kepti kol svogūnai suminkštės. Aš atsiradusį riebalų perteklių nupyliau, tada supylti vandenį, tiek, kad iki pusės apsemtų mėsą ir troškinti , kol suminkštės, apie 30 min. Tuomet išspausti česnaką, supilti pomidorų tyrę , atsargiai išmaišyti, ir dar troškinti ant mažos ugnies 10 min, ragaujant, ar netrūksta druskos, pipirų. Va ir viskas, patiekalas paruoštas. Patiekti galima su ryžiais. Tiks ir makaronai arba mūsų mylimos bulvės.

Aš patiekiau su marinuotu agurkėliu. Skanaus!!!
Atsakyti
Kalakutienos kepsneliai kukurūzų dribsnių paniruotėje
user posted image
Kalakuto file apie 0,5 kg
Prieskonių vištienai
Česnako 2 skiltelės
Kiaušinis
Kukurūzų dribsnių be priedų (cornflakes) 4 saujos maždaug

File supjaustyti 1 cm griežinėliais ir pamarinuoti prieskoniuose su spaust česnaku. Kukurūzų dribsnius sudėti į maišelį ir su grūstuve susmulkinti iki stambių trupinių. Kiaušinį gerai išplakti. Mėsą pamirkyti kiaušinyje ir apvolioti paspaudžiant dribsniuose. Kepti aliejuje ant mažesnės ugnies, kad mėsa iškeptų , o kukurūzai nesudegtų smile.gif
Įdomus skonis, visai patiko, puiki alternatyva, kai džiūvėsėlių nėra, o tik dribsnių maišas, kaip pas mane biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(brashke77 @ 2012 01 05, 19:40)

Įdomus skonis, visai patiko, puiki alternatyva, kai džiūvėsėlių nėra, o tik dribsnių maišas, kaip pas mane  biggrin.gif


Pas mane ir panašiai buvo smile.gif Tik kad tų dribsnių niekas nebenorėjo, tai su blenderių sutryniauir turėjau paniruotei beveik kaip džiuvėsėlių ax.gif
Atsakyti
QUOTE(zaliaake25 @ 2011 12 30, 16:03)
Triusi dedame tik i labai gerai ikaitinta orkaite 180 - 200 laipsniu ir kepame apie 1.5 - 2 valandas priklauso nuo dydzio. Kas 10 minuciu vis aplaistome sultimis kurios yra kepimo inde. (Kepimo indas kuo gilesnis tuo geriau, nes skyscio ne mazai randasi)

Sakykite, o triusis neapdega tiek laiko kepant neuzdengto? blush2.gif Labai domina receptai su triusiena, aciu

Atsakyti
Kotletukai su makaronais ir baltuoju padažu:
user posted image
Receptas labai paprastas. Kepkite kotletus pagal savo skonį, makaronus irgi biggrin.gif o padažą dariau taip: ištirpdžiau sviestą, pakepinau svogūnų laiškus jame, įdėjau šaukštą miltus, pakepinau vėl viską, tada įdėjau porą šaukštų grietinės ir supyliau puodelį vandens, viską pavirinau, įdėjau prieskonių. Paprasta, bet labai skanu ir lietuviška thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(brashke77 @ 2012 01 05, 19:09)
ČACHOCHBILI arba VIŠTIENA POMIDORŲ PADAŽE

Vos perskaiciau pavadinima biggrin.gif ir vos liezuvio nenusilauziau biggrin.gif , bet vistiena atrodo labai skaniai ir reikes butinai isbandyti
Atsakyti
Vištienos krūtinėlės suktinukai su pomidorų/fetos salotomis kitaip

user posted image

Reikės

Vištienos krūtinėlė
Prieskonių (čia kaip kas mėgsta, šį kartą marinavau su kariu, česnaku, druska, pipirais ir šiek tiek čili pipiro)

Krūtinėlės įdarui

1 kiaušinis
1 saliero stiebas
1 nedidelis svogūnas
1 v.š. majonezo
20-30 gr fermentinio sūrio
1 v.š. miltų


Pomidorų-fetos salotos kitaip
(fetą galima keisti rikotos sūriu arba paprasčiausia riebesne grietine)

3 didelių pomidorų
apie 150 gr fetos sūrio
20 gr želatinos (jei naudosit lapelius, tada 2 lapeliai)
druska, pipirai, džiovintas bazilikas
Šlakelis pieno

Pirmiausia reikia pasidaryti pomidorų/fetos salotas. Pomidorus nulupti ir per sietelį pertrinti, kad būtų tik sultys be jokių priemaišų. Berti šiek tiek druskos, pipirų ir džiovintų bazilikų. Jei naudosit fetą, druskos reikia tik šiek tiek.
Fetą sumaišyti su trupučiu pieno, kad gautųsi skystesnio pavidalo masė.
Želatiną išbrinkinti vandenyje ir ištirpinti garų vonelėje. Ištirpintą želatiną, padalinti pusiau ir supilti į pomidorų ir fetos mases. Gerai išmaišyti. Paimti indą, kuriame sluoksniuosite, geriausia tai būtų stačiakampė forma lygiu dugnu. Pilti fetos masę, ant jos pomidorų masę, padėti į šaldymo kamerą, kad šiek tiek sustingtų pomidorų sluoksnis, tada vėl pilti fetos masę, pomidorų masę ir taip sluoksniuoti, kol baigsis produktai, viršuje turi būti pomidorų sluoksnis. Dėti į šaldytuvą, kol visiškai sustings, aš pasidariau jį iš vakaro. Šio užkandžio konsistencija nebus visiškai želatininė, tai minkštas, tačiau išlaikantis savo formą patiekalas.
Vištienos krūtinėlės suktinukai.
Vištienos krūtinėlė pamušti, bet ne per plonai. Visus įdarui skirtus produktus sumaišyti ir išsikepti omletą. Kadangi turėjau dvi krūtinėles, omletą padalinau į dvi dalis, dėjau ant krūtinėlės ir susukau vyniotinukus, susukau į plėvelę, perrišau virvele.
Vyniotinukus kepti 190 temp orkaiteje apie 20 min. Iškepusius išvynioti iš plevelės, supjaustyti, dėti pomidorų/fetos salotas (formą daryti kokia tik norisi, aš išspaudžiau cilindro formos formele), prie jo dar pridėjau kubeliais pjaustytus agurkus, prie krūtinėlės galima naudoti padažą, šį kartą pakaitinau švelniąsias garstyčias su medumi, santykis 2:2. Skanaus !!!
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Asta @ 2012 01 05, 21:54)
Pas mane ir panašiai buvo smile.gif Tik kad tų dribsnių niekas nebenorėjo, tai su blenderių sutryniauir turėjau paniruotei beveik kaip džiuvėsėlių  ax.gif


Paniruotei 'kai nieko po ranka nera' as dar naudoju paprastus kruopu dribsnius... Avizu, 5 ar 4 grudu... Labai skaniai gaunasi thumbup.gif: karta net smulkias miezines kruopas naudojau - cia jau megstantiems daugiau pakramtyti hihihi.gif
Atsakyti