jau ilgai svarsčiau pasigaminti... internete ieškojau recepto, bet vat iš tokių produktų iš kokių aš norėjau pasigaminti - recepto nebuvo...
Kepti koldūnai su mėsa ir grybų padažuKoldūnų tešlai:3 st. miltų
1 st.
verdančio vandens
3 v. š. aliejaus
truputėlis druskos
Įdarui:1kg. faršo
1 mažą svogūną
100g. sūrio
prieskonių
Padažui:didelį pakelį pievagrybių (būna tokiam mėlynam pakely)
200g. grietinėlės 35proc. riebumo
200ml. pieno
druskos
prieskonių (pipirai, paprika, ciberžolė ir visokių, kokių širdis geidžia)
1 mažas svogūnas
Ant viršaus 300g. sūrio
Aliejus kepimui
Miltų pabarstymui
1. Visą tai ko reikia koldūnų tešlai paruošti - suminkom (arba pasinaudojam duonkepe).
2. Sutarkuojam sūrį, supjaustom svogūną. Į dubenį sudedam faršą, supjaustytą svogūną, sūrį, prieskonių. Viską išmaišom su rankom.
3. Na, o dabar galim pradėti kibti į koldūnų darymą.
(Aš dariau su koldūninės pagalba).
4. Į gilią keptuvę (aš naudojau mažutį puodą) įpilam aliejaus tiek, kad aliejus galėtų apsemti koldūnus ir įkaitinam. Kai aliejų įkaitinom, sumažinam ugnį ir dedam koldūnus. Iš tikrųjų priklauso koks koldūnų dydis. Jei jie maži - dedam daugiau, jei dideli - mažiau. Aš dėjau į mažą puodą daugmaž 10 koldūnų. Riebaluose verdam tol, kol visi gražiai, šviesiai rudai apskrunda.
5. Į keptuvę įpilam aliejaus ir įkaitinam. Sudedam supjaustytą svogūną bei supjaustytus pievagrybius. Kai viskas šiek tiek
apsikepina įpilam grietinėlės ir troškinam. Kai grietinėlės lieka šiek tiek - įpilam pieno, pridedam prieskonių, druskos. Padažo tirštumą reguliavau pagal save. Kuo skystesnis padažas, tuo daugiau koldūnų bus apsemta.
6. Formą, į kurią dėsim koldūnus ištepam sviestu (gal ir nereikia, bet iš įpratimo). Sudedam koldūnus. Ant viršaus užpilam padažo ir uždedam sutarkuotą sūrį.
7. Kepiau 15min. 160 laipsnių įkaitintoj orkaitėj, kol sūris ištirpo.
Skonis - super.
Galbūt per didelis
žaidimas, bet va - prisižaidžiau.