Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai TIK su nuotraukomis

QUOTE(Renatina @ 2012 01 03, 19:06)
patisoniukai gal


O kur tokių mažiukų gauti? Čia jie gal konservuoti?
Atsakyti
QUOTE(egesichora @ 2012 01 04, 01:53)
O kur tokių mažiukų gauti? Čia jie gal konservuoti?

konservuoti ir ziauriai skanus bigsmile.gif PC Rimi 4u.gif
Atsakyti
Kiaulienos kumpis apelsinų padaže su bulvių kroketais

user posted image

Kiaulienai reikės

300 gr kiaulienos kumpio (tinka ir sprandinė)
2 apelsinų sulčių
Puse baltosios poro dalies
Pora skiltelių česnako
Puse stiklinės pieno
1 v.š. miltų
Druska, pipirai
Lauro lapas

Bulvių kroketams

8 vidutinės bulvės
1 kiaušinis
100 gr krakmolo (viskas priklauso nuo bulvių krakmolingumo, krakmolo reikia dėti tiek, kad masė būtų šiek tiek lipni, nes pridedant per daug krakmolo, kroketai taps guminiai)


Mėsą supjaustyti mažais gabaliukais, berti druskos, pipirų ir užpilti apelsinų sultimis. Palaikyti kelias valandas. Paimti puodą, sudėti išgrėbtą mėsą, užpilti vandeniu, kad ją apsemtų per pora pirštų, dėti druskos, lauro lapą, kelis kvapniuosius pipirus ir išvirti. Bebaigiant virti supilti apelsinų sultis, kuriose marinavosi mėsa, dėti smulkintą česnaką ir žiedais pjaustytą porą. Troškinti, kol mėsą galutinai išvirs. Pieną sumaišyti su miltais ir pilti į troškinį. Maišyti, kol padažas sutirštės.
Bulvių kroketai. Išvirti bulves, atvėsinti ir sumalti. Dėti kiaušinį, krakmolą, gerai išminkyti. Daryti kroketus, forma gali būti įvairi, šiuo atveju pasirinkau spausti formele. Prieš tai stalą pasibarsčiau miltais. Padarytus kroketus, išvirti riebaluose, išvirusius dėti ant servetėlės, kad sugertų riebalus ir tiekti į stalą. Skanaus !!!
Atsakyti
Jei noretumet daryti pyragelius su kopustais ir grybais,tai kaip darytumet, ir naudotumet bemiele ar mieline sluoksniuota tesla pirktine? blush2.gif taip uzsimaniau... o kaip daryt nelabai ismanau..
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2012 01 04, 20:27)
Jei noretumet daryti pyragelius su kopustais ir grybais,tai kaip darytumet, ir naudotumet bemiele ar mieline sluoksniuota tesla pirktine?  blush2.gif taip uzsimaniau... o kaip daryt nelabai ismanau..

as dariau taip: raugintus kopustus pakepinau, kol suminkstejo (mano mociute taip daro ir man labai skanu) tada emiau pirktine sluosniuota bemiele tesla, lapeli pjoviau per puse, siek tiek pakociojau, kad gautusi kvadratas, dejau kopustus ir uzlanksciau trikampeli, virsu patepiau kiausinio plakiniu, kepiau kol graziai parudavo, buvo tikrai skanu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(spin2liux @ 2012 01 04, 19:37)
as dariau taip: raugintus kopustus pakepinau, kol suminkstejo (mano mociute taip daro ir man labai skanu) tada emiau pirktine sluosniuota bemiele tesla, lapeli pjoviau per puse, siek tiek pakociojau, kad gautusi kvadratas, dejau kopustus ir uzlanksciau trikampeli, virsu patepiau kiausinio plakiniu, kepiau kol graziai parudavo, buvo tikrai skanu mirksiukas.gif


Aciu, ryt bandysiu kazka makliavot smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2012 01 04, 20:41)
Aciu, ryt bandysiu kazka makliavot smile.gif

Arba galima su sv. kopustais. Issivirti pora kiaiusiniu kietai ir supjaustyti kvadratukais. Sv. kopusta supjausytit kvadratukais, taip pat dideli svoguna kvadratukais, svoguna pakepinti ant aliejaus, sudeti kopustus, kepinti kol suminkstes, pagardinti prieskoniais, ant galo subwerti kiausinius, ismaisyti, keleta minuciu pakepti. Atvesinti, deti ant apvalaus laksto per viduri, uzlenkti, su sakute, suklijuoti sonus, aptepti trynio/pieno plakiniu ir kepti, kol graziai pagels.
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2012 01 04, 18:27)
Jei noretumet daryti pyragelius su kopustais ir grybais,tai kaip darytumet, ir naudotumet bemiele ar mieline sluoksniuota tesla pirktine?  blush2.gif taip uzsimaniau... o kaip daryt nelabai ismanau..

Su sluoksniuota tesla esu darius pyragelius laaabai seniai ir su tokia ir su kitokia. Skirtumo tarp skoniu nepamenu. doh.gif Bet vis tiek bus skanu su bet kokia, jei megsti tas teslas. Dabar, jei darau pyragelius, tai tik is namines, mielines teslos.
Kas liecia idara... Su kopustais darau lygiai taip pat, kaip rase spin2liux, tiesiog keptuveje juos gerai istroskinu. Jei darau atskirai su grybais: dziovintus grybus ismirkau, isverdu, sumalu mesmale. Keptuveje pakepinu svoguniukus, pridedu maltus grybus ir pabaigoje virtus ryzius. Idarus atsaldau. Jei noriu kopustus su grybais kartu. Tai dz.grybus ismirkau ir kartu troskinu su kopustais ilgeliau, kad grybai issisutintu, isvirtu.
Visad naudoju dz. baravykus, turiu visa maisiuka nemaza prisidziovinus. Jau net nzn ka dar galima skanaus ir nepabodusio su jais pagaminti. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Renata123: 04 sausio 2012 - 22:26
QUOTE(Renata123 @ 2012 01 04, 22:24)
Su sluoksniuota tesla esu darius pyragelius laaabai seniai ir su tokia ir su kitokia. Skirtumo tarp skoniu nepamenu. doh.gif Bet vis tiek bus skanu su bet kokia, jei megsti tas teslas. Dabar, jei darau pyragelius, tai tik is namines, mielines teslos.
Kas liecia idara... Su kopustais darau lygiai taip pat, kaip rase spin2liux, tiesiog keptuveje juos gerai istroskinu. Jei darau atskirai su grybais: dziovintus grybus ismirkau, isverdu, sumalu mesmale. Keptuveje pakepinu svoguniukus, pridedu maltus grybus ir pabaigoje virtus ryzius. Idarus atsaldau. Jei noriu kopustus su grybais kartu. Tai dz.grybus ismirkau ir kartu troskinu su kopustais ilgeliau, kad grybai issisutintu, isvirtu.
Visad naudoju dz. baravykus, turiu visa maisiuka nemaza prisidziovinus. Jau net nzn ka dar galima skanaus ir nepabodusio su jais pagaminti.  g.gif


Kotletu farsa maisyt su grybais. Nu super skonis thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos, cai mano siandieniniai pietus:
Visas darzoves, kokias tik turite ir megstate sumetame i puoda, ipilame siek tiek vandens ir troskiname. As darau astriai - i puoda imetu susmulkintus du cili pipiriukus. ax.gif Kiekviena karta gaunasi skirtingai, bet esme - darzoviu troskinys -puikiai tinka detoksikuoti ir vitaminais papildyti organizma. mirksiukas.gif
Konkreciai siandien i puoda "krito": Spalvotos paprikos
Briuselio kopusteliai
Kalafioras
Brokolis
Svogunas
Cesnakai
Sparagines pupeles
Raudonosios pupeles (is skardines)
Cili pipirai (sviezi)
Keli saukstai pomidoru pastos
Druska
Sveikiausia, aisku be duonos, bet as prisikandu juoda. O siandien dar ja paskrudinau ir cesnaku itryniau. doh.gif Kepiau vyrui uzkandai prie alaus...tai... ax.gif
Galimos labai ivairios varijacijos. Kartais dedu morku, nededu "briuseliniu".
Skanaus!
user posted imageHosted on Fotki
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zuzi_šoka: 05 sausio 2012 - 15:57
jau ilgai svarsčiau pasigaminti... internete ieškojau recepto, bet vat iš tokių produktų iš kokių aš norėjau pasigaminti - recepto nebuvo... doh.gif
Kepti koldūnai su mėsa ir grybų padažu

Koldūnų tešlai:
3 st. miltų
1 st. verdančio vandens
3 v. š. aliejaus
truputėlis druskos

Įdarui:
1kg. faršo
1 mažą svogūną
100g. sūrio
prieskonių

Padažui:
didelį pakelį pievagrybių (būna tokiam mėlynam pakely)
200g. grietinėlės 35proc. riebumo
200ml. pieno
druskos
prieskonių (pipirai, paprika, ciberžolė ir visokių, kokių širdis geidžia)
1 mažas svogūnas

Ant viršaus 300g. sūrio
Aliejus kepimui
Miltų pabarstymui

1. Visą tai ko reikia koldūnų tešlai paruošti - suminkom (arba pasinaudojam duonkepe).
2. Sutarkuojam sūrį, supjaustom svogūną. Į dubenį sudedam faršą, supjaustytą svogūną, sūrį, prieskonių. Viską išmaišom su rankom.
3. Na, o dabar galim pradėti kibti į koldūnų darymą. tongue.gif (Aš dariau su koldūninės pagalba).
user posted image
4. Į gilią keptuvę (aš naudojau mažutį puodą) įpilam aliejaus tiek, kad aliejus galėtų apsemti koldūnus ir įkaitinam. Kai aliejų įkaitinom, sumažinam ugnį ir dedam koldūnus. Iš tikrųjų priklauso koks koldūnų dydis. Jei jie maži - dedam daugiau, jei dideli - mažiau. Aš dėjau į mažą puodą daugmaž 10 koldūnų. Riebaluose verdam tol, kol visi gražiai, šviesiai rudai apskrunda.
user posted image
5. Į keptuvę įpilam aliejaus ir įkaitinam. Sudedam supjaustytą svogūną bei supjaustytus pievagrybius. Kai viskas šiek tiek apsikepina įpilam grietinėlės ir troškinam. Kai grietinėlės lieka šiek tiek - įpilam pieno, pridedam prieskonių, druskos. Padažo tirštumą reguliavau pagal save. Kuo skystesnis padažas, tuo daugiau koldūnų bus apsemta. smile.gif
6. Formą, į kurią dėsim koldūnus ištepam sviestu (gal ir nereikia, bet iš įpratimo). Sudedam koldūnus. Ant viršaus užpilam padažo ir uždedam sutarkuotą sūrį.
user posted image
7. Kepiau 15min. 160 laipsnių įkaitintoj orkaitėj, kol sūris ištirpo.
Skonis - super.
Galbūt per didelis žaidimas, bet va - prisižaidžiau. hihihi.gif
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(NickaD @ 2012 01 05, 16:13)
jau ilgai svarsčiau pasigaminti... internete ieškojau recepto, bet vat iš tokių produktų iš kokių aš norėjau pasigaminti - recepto nebuvo... doh.gif
Kepti koldūnai su mėsa ir grybų padažu

Koldūnų tešlai:
3 st. miltų
1 st. verdančio vandens
3 v. š. aliejaus
truputėlis druskos

Įdarui:
1kg. faršo
1 mažą svogūną
100g. sūrio
prieskonių



ir jūs tikrai sunaudojote 1 kg faršo blink.gif
šiaip pagal šį tešlos receptą priklauso 400 g faršo, bet man darant su koldūnine ir tai lieka.
Atsakyti