mano megstamiausi amerikietiski blyneliai. siandien dariau pagal Neringos recepta, bet ne karta dariau ir pagal kitus, truputi skiriasi, bet vistiek gaunas lb skaniai
skaniausia valgyti su klevu sirupu, su uogiene man ne tas.. ir su silauogem
Reikia:
1,5 stiklinės miltų
1,5 stiklinės pasūkų
1/2 stiklinės cukraus pudros
1/2 stiklinės aliejaus
1 kiaušinio
1 a. šaukštelio kepimo miltelių
1 a. šaukštelio sodos
žiupsnelio druskos
Viską suplakite iki vientisos masės. Palikite apie 15 min. kad miltai išbrinktų. Turi gautis tirštos grietinės konsistencijos.
Kepkite ant sausos keptuvės, ant vidutinės, o jei pergreitai keps, ant silpnos ugnies, dėdami po vieną šaukštą blynelių masės. Palikite nemažus atstumus, nes blyneliai išsiplės ir pakils.
Kai matysite, kad blynelių masė pradėjo korėtis ir paviršius pradėjo gelsvėti blynelį apverskite.
Štai nuotraukytė su 3 blynelių stadijom trečioji tinkamiausia apversti, matyti kaip paviršius pagelto ir iškorėjo. Antroje nuotraukoje matosi, kad viduriukas dar šiek tiek skystas.
receptas is http://www_neringa-b...s-receptas.html
Įdarytas karpis
2.8kg. karpio
morka
poras
kelios riekelės juodos duonos
česnako
150 gr. sūrio
keli šaukštai majonezo
druskos, pipirų citrinos
Karpį išvalyti, pagardinti prieskoniais, pašlakstyti citrina ir palikti keliom valandom. Morką sutarkuoti, porą supjaustyti ir apkepinti svieste. Duodą supjaustyti kubeliais ir apskrudinti. Sūrį sutarkuoti sumaišyti su majonezu ir česnaku. Žuvį įpjauti per kaulą, (kad iškepusios nereikėtu draskyti) ir sudėti įdarą, pradžioj keptas daržoves, paskui sūrį ir duoną. Suvynioti į foliją ir kepti 30 min. Atidengti ir dar 15 min. leisti kepti, kol apskrus.
Skanaus !!
2.8kg. karpio
morka
poras
kelios riekelės juodos duonos
česnako
150 gr. sūrio
keli šaukštai majonezo
druskos, pipirų citrinos
Karpį išvalyti, pagardinti prieskoniais, pašlakstyti citrina ir palikti keliom valandom. Morką sutarkuoti, porą supjaustyti ir apkepinti svieste. Duodą supjaustyti kubeliais ir apskrudinti. Sūrį sutarkuoti sumaišyti su majonezu ir česnaku. Žuvį įpjauti per kaulą, (kad iškepusios nereikėtu draskyti) ir sudėti įdarą, pradžioj keptas daržoves, paskui sūrį ir duoną. Suvynioti į foliją ir kepti 30 min. Atidengti ir dar 15 min. leisti kepti, kol apskrus.
Skanaus !!
Manau nerealiai skanus karpis, tik nesupratau ka reiskia Žuvį įpjauti per kaulą. Atleiskit uz neismanuma.
QUOTE(Fortun@ @ 2012 01 03, 16:20)
Manau nerealiai skanus karpis, tik nesupratau ka reiskia Žuvį įpjauti per kaulą. Atleiskit uz neismanuma.
na supjaustyti ne atskirais gabaleliais, bet pjauti per kaula iki kitos gulincios ant skardos puses, kad paskui liktu perpjauti tik per idara ir oda, nes issidrabstys viskas, jei reiketu per visa zuvi perpjaut
jaz nzn a ajskiai cia ajskinu
Žodžiu pjauni, trakšteli kaulą ir sustoji. sutrupini nekeptam karpiui stuburą, nes kai iškeps, mėsytė bus minkšta ir tada negražiai pjausis
Aciu, viska supratau
is to kas buvo saldytuve:)
virtas arba apvirtas bulves supjaustyti riekelemis ir iskloti skardos dugna.uzbarstyti druskos,ant virsaus pakepta desra,kepintas morkas su svogunais,tarkuota suri ir sauja turimu grybu.jai neturite ir nereikia.pasauti i orkate ir kepti kol isilydys suris.
greita ir skanu.ir puikia sunaudojami likuciai.skanaus.
virtas arba apvirtas bulves supjaustyti riekelemis ir iskloti skardos dugna.uzbarstyti druskos,ant virsaus pakepta desra,kepintas morkas su svogunais,tarkuota suri ir sauja turimu grybu.jai neturite ir nereikia.pasauti i orkate ir kepti kol isilydys suris.
greita ir skanu.ir puikia sunaudojami likuciai.skanaus.
O kas čia tie gelsvi apvalūs šalia karpio?
QUOTE(egesichora @ 2012 01 03, 19:00)
O kas čia tie gelsvi apvalūs šalia karpio?
patisoniukai gal
QUOTE(Belle_fleur @ 2012 01 02, 13:25)
Kaip tik ieškojau, ką pasigaminti pietums ir užkliuvo už akių šitas receptukas. Jau spėjau ir pasigaminti, ir pavalgyti. Iš ties labai trašku, kvapnu ir vištiena sultinga gavosi. Išbandžiau ir orkaitėje, ir keptuvėje Gaminsiu dar tikrai
super džiugu, kad patiko.
o kaip skaniau, keptuvėj ar orkaitėj?
Traškūs vištienos sparneliai saldžiarūgščiame padaže:
Receptas:
Sparnelius marinavau parą laiko majonezo ir sojos padaže.
Vėliau įmušiau vieną kiaušinį, apvoliojau krakmole ir miltuose, krakmolo ir miltų santykis 3:1 kažkur.
Padažas: pakepiau česnaką su tarkuotu imbieru. Įpyliau puse šaukšto acto ir tris šaukštus sojos padažo, įdėjau Uncle Bens padažo Sweet & Sour ir pavirinau viską.
Receptas:
Sparnelius marinavau parą laiko majonezo ir sojos padaže.
Vėliau įmušiau vieną kiaušinį, apvoliojau krakmole ir miltuose, krakmolo ir miltų santykis 3:1 kažkur.
Padažas: pakepiau česnaką su tarkuotu imbieru. Įpyliau puse šaukšto acto ir tris šaukštus sojos padažo, įdėjau Uncle Bens padažo Sweet & Sour ir pavirinau viską.