
skaniausia valgyti su klevu sirupu, su uogiene man ne tas.. ir su silauogem


Reikia:
1,5 stiklinės miltų
1,5 stiklinės pasūkų
1/2 stiklinės cukraus pudros
1/2 stiklinės aliejaus
1 kiaušinio
1 a. šaukštelio kepimo miltelių
1 a. šaukštelio sodos
žiupsnelio druskos
Viską suplakite iki vientisos masės. Palikite apie 15 min. kad miltai išbrinktų. Turi gautis tirštos grietinės konsistencijos.
Kepkite ant sausos keptuvės, ant vidutinės, o jei pergreitai keps, ant silpnos ugnies, dėdami po vieną šaukštą blynelių masės. Palikite nemažus atstumus, nes blyneliai išsiplės ir pakils.
Kai matysite, kad blynelių masė pradėjo korėtis ir paviršius pradėjo gelsvėti blynelį apverskite.
Štai nuotraukytė su 3 blynelių stadijom trečioji tinkamiausia apversti, matyti kaip paviršius pagelto ir iškorėjo. Antroje nuotraukoje matosi, kad viduriukas dar šiek tiek skystas.
receptas is http://www_neringa-b...s-receptas.html