Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai TIK su nuotraukomis

mano megstamiausi amerikietiski blyneliai. siandien dariau pagal Neringos recepta, bet ne karta dariau ir pagal kitus, truputi skiriasi, bet vistiek gaunas lb skaniai 4u.gif

skaniausia valgyti su klevu sirupu, su uogiene man ne tas.. ir su silauogem wub.gif


user posted image

Reikia:

1,5 stiklinės miltų
1,5 stiklinės pasūkų
1/2 stiklinės cukraus pudros
1/2 stiklinės aliejaus
1 kiaušinio
1 a. šaukštelio kepimo miltelių
1 a. šaukštelio sodos
žiupsnelio druskos

Viską suplakite iki vientisos masės. Palikite apie 15 min. kad miltai išbrinktų. Turi gautis tirštos grietinės konsistencijos.

Kepkite ant sausos keptuvės, ant vidutinės, o jei pergreitai keps, ant silpnos ugnies, dėdami po vieną šaukštą blynelių masės. Palikite nemažus atstumus, nes blyneliai išsiplės ir pakils.

Kai matysite, kad blynelių masė pradėjo korėtis ir paviršius pradėjo gelsvėti – blynelį apverskite.

Štai nuotraukytė su 3 blynelių stadijom – trečioji tinkamiausia apversti, matyti kaip paviršius pagelto ir iškorėjo. Antroje nuotraukoje matosi, kad viduriukas dar šiek tiek “skystas”.

receptas is http://www_neringa-b...s-receptas.html

Atsakyti
Įdarytas karpis

user posted image

2.8kg. karpio
morka
poras
kelios riekelės juodos duonos
česnako
150 gr. sūrio
keli šaukštai majonezo
druskos, pipirų citrinos

Karpį išvalyti, pagardinti prieskoniais, pašlakstyti citrina ir palikti keliom valandom. Morką sutarkuoti, porą supjaustyti ir apkepinti svieste. Duodą supjaustyti kubeliais ir apskrudinti. Sūrį sutarkuoti sumaišyti su majonezu ir česnaku. Žuvį įpjauti per kaulą, (kad iškepusios nereikėtu draskyti) ir sudėti įdarą, pradžioj keptas daržoves, paskui sūrį ir duoną. Suvynioti į foliją ir kepti 30 min. Atidengti ir dar 15 min. leisti kepti, kol apskrus.

user posted image

Skanaus !!

user posted image
Atsakyti
Manau nerealiai skanus karpis, tik nesupratau ka reiskia Žuvį įpjauti per kaulą. Atleiskit uz neismanuma.
Atsakyti
QUOTE(Fortun@ @ 2012 01 03, 16:20)
Manau nerealiai skanus karpis, tik nesupratau ka reiskia Žuvį įpjauti per kaulą. Atleiskit uz neismanuma.

na supjaustyti ne atskirais gabaleliais, bet pjauti per kaula iki kitos gulincios ant skardos puses, kad paskui liktu perpjauti tik per idara ir oda, nes issidrabstys viskas, jei reiketu per visa zuvi perpjaut 4u.gif
jaz blush2.gif nzn a ajskiai cia ajskinu 4u.gif
Atsakyti
Žodžiu pjauni, trakšteli kaulą ir sustoji. biggrin.gif sutrupini nekeptam karpiui stuburą, nes kai iškeps, mėsytė bus minkšta ir tada negražiai pjausis rolleyes.gif
Atsakyti
Aciu, viska supratau smile.gif
Atsakyti
is to kas buvo saldytuve:)
virtas arba apvirtas bulves supjaustyti riekelemis ir iskloti skardos dugna.uzbarstyti druskos,ant virsaus pakepta desra,kepintas morkas su svogunais,tarkuota suri ir sauja turimu grybu.jai neturite ir nereikia.pasauti i orkate ir kepti kol isilydys suris.
greita ir skanu.ir puikia sunaudojami likuciai.skanaus.
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo onute33: 03 sausio 2012 - 17:59
O kas čia tie gelsvi apvalūs šalia karpio?
Atsakyti
QUOTE(egesichora @ 2012 01 03, 19:00)
O kas čia tie gelsvi apvalūs šalia karpio?


patisoniukai gal


Atsakyti
QUOTE(Renatina @ 2012 01 03, 19:06)
patisoniukai gal

taip drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Belle_fleur @ 2012 01 02, 13:25)
Kaip tik ieškojau, ką pasigaminti pietums ir užkliuvo už akių šitas receptukas. Jau spėjau ir pasigaminti, ir pavalgyti. Iš ties labai trašku, kvapnu ir vištiena sultinga gavosi. Išbandžiau ir orkaitėje, ir keptuvėje  biggrin.gif Gaminsiu dar tikrai  smile.gif

super džiugu, kad patiko.
o kaip skaniau, keptuvėj ar orkaitėj?
Atsakyti
Traškūs vištienos sparneliai saldžiarūgščiame padaže:
user posted image
user posted image
Receptas:
Sparnelius marinavau parą laiko majonezo ir sojos padaže.
Vėliau įmušiau vieną kiaušinį, apvoliojau krakmole ir miltuose, krakmolo ir miltų santykis 3:1 kažkur.
Padažas: pakepiau česnaką su tarkuotu imbieru. Įpyliau puse šaukšto acto ir tris šaukštus sojos padažo, įdėjau Uncle Bens padažo Sweet & Sour ir pavirinau viską.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gisana: 03 sausio 2012 - 21:46