Sveikutes, musu naujametinis triusis
Marinatas triusiui
O cia jau pats grazuolis apipiltas marinatu
ReceptukasTriusio paruosimas kepimui
Triusis pas mane gal kokiu 3 - 3.5 kg (milzinas
)
pipiru kvapiuju, rozmarino, druskos, raudoneliu ir cesnako, viska sumaisyti ir istrinti triusi leisti porai valandu pasimarinuoti, po to ruosiame marinata...
Marinatui:
200 gramu 82 proc. riebumo sviesto
Petrazoliu dejau ne mazai gerus 200 - 250 gramu
Spanguoliu 4 geras saujas (sviezios spanguoles is saldymo kameros)
Puse citrinos (isspausti sultis, ne visai sausai, kiek leidzia rankos, po to griezineliais storais supjaustyti bus ant triusio virsaus)
1 stikline vandens
4 - 5 dideli svogunai supjaustyti pusgrieziniais
Sviesta istirpinti keptuveje sudeti svogunus, pakepti siek tiek po to sudeti spanguoles ir petrazoles palaukti kol viskas uzvirs, isspausti citrinos sultis, kai kas daro su apelsinu, labai skanu siek tiek saldesnis gaunasi padazas, galiausia supilti vandens stikline ir uzvirti viska. Po to paimti ir sudeti viska ant pamarinuoto triusio.
Triusi dedame tik i labai gerai ikaitinta orkaite 180 - 200 laipsniu ir kepame apie 1.5 - 2 valandas priklauso nuo dydzio. Kas 10 minuciu vis aplaistome sultimis kurios yra kepimo inde. (Kepimo indas kuo gilesnis tuo geriau, nes skyscio ne mazai randasi). Skanaus
P.S. Karstas labai skanus su keptomis bulvemis ir svieziomis darzovemis
Saltas (pas mus toks ir bus), su svieziomis darzovemis ar marinuotais agurkais. :*