Noriu pasidalint dar vienu išbandytu būdu vištienos krūtinėlės.
man buvo atradimas apvoliojimas, labai kvapni, traški, nes paprastai darai su džiūvesėliais.
2 porcijom reikės:
1 Vištienos krūtinėlės
1 nemažos česnako skiltelės
1 citrinos
~6 trapučių (man suėjo visi 12, nuo dydžio priklauso, pas mane tokie kaip nuotraukoj)
trapučiai turima omeny
šitie ėmiau paprastus, nesūdytus, jei dedasis sūdyti gal reiktų kiek mažiau druskos
25 g. sviesto
žiupsnelis šviežių petražolių
2 v.š. miltų
1 kiaušinis
Druskos, pipirų
Aliejaus kepimui (arba kepti orkaitėje)
Vištienos krūtinėlę perpjauti išilgai per pusę, kad gautųsi 2 porcijos, ir šiek tiek su peiliu įpjauti įstrižai keliose vietose (bet ne per visą).
Į kombainą sudėti trapučius, gabaliukais pjaustytą sviestą, išspausti česnaką, berti šiek tiek druskos, pipirų, nutarkuoti visą citrinos žievelę.
Malti tol, kol pasidarys trupiniai. Man iš pradžių buvo nepakankamai trapučių, viskas kibo, tai įdėjau dar, kad gautųsi birūs trupinukai.
Pasiruošti kepimui keptuvę bei dubenėlius, jų reikės 3.
Į vieną įmušti kiaušinį ir gerai išplakti.
Į kitą suberti miltus, o trečiam sudėti paruoštus trupinius.
Imti vištienos krūtinėlę, pavolioti miltuose, tada merkti į kiaušinį ir galiausiai į paruoštus trupinius. Apspausti reikia gerai, kad visa mėsa pasidengtų trupiniais, susinaudoti turi visi. Iš pradžių atrodė labai daug, bet suėjo viskas.
Jei kepama keptuvėje, ją gerai įkaitinti su šlakeliu aliejaus, ir apekpti iš abiejų pusių ~ 5 min. Jei kepama orkaitėje, kepti apie 15 min.
Patiekti su citrinos riekele, kad būtų galima išspausti sultis ant viršaus.
Labai kvapni, traški vištiena. Tikrai neliks abejingų ♥
taip ruošiau ir žuvį
http://belgija.blogs...uvies-file.html bei jautienos kepsnelius.
Patiko.
receptas iš Oliverio ministerijos knygos.