Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai TIK su nuotraukomis

QUOTE(Evelincik @ 2011 12 28, 12:13)
jerguteliau Aistuzele  karsta.gif visi jusu patiekalai tokie naminiai,sotus,gardus,cesnakingi,prieskoningi ,saunuole  wub.gif

dekui wub.gif musu seima fanai naturaliu prieskoniu, o kadangi juos dar ir auginu savo kieme, tai nuodeme nenaudot biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Aleja.lt @ 2011 12 28, 14:49)
ŽIEDINIAI KOPŪSTAI SU MOCARELA



bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif Kaaaaiiipp skaniai atrodo, būtinai rytoj išbandysiu wub.gif
Atsakyti
aistuzele saunuole wub.gif

QUOTE
ŽIEDINIAI KOPŪSTAI SU MOCARELA


wub.gif

Piemenų pyragas
Labai skanus, sotus, didelis, puikus patiekalas vaišinti būrį svečių.

user posted image

800 gr. maltos jautienos
svogūnas
morka
skardinė pupelių konservuotų pomidorų sultyse
1.5 kg. bulvių
šaukštas sviesto
300 ml. pieno
krapų
druskos, pipirų, muskato riešuto

Mėsą pagardinti prieskoniais ir pakepinti keptuvėje ant aliejaus, suberti pjaustytą svogūną ir tarkuotą morką, viską maišant pakepinti ir supilti pupeles su padažu. Nuimti nuo ugnies.
Išvirti bulves, nukošti, sudėti sviestą ir trinant pilti užvirintą pieną. Sugrūsti į košę, paskaninti druska, pipirais ir muskato riešutu, įmaišyti krapus. Į kepimo indą kloti mėsą ir viršų apdengti bulvių koše. Dėti į orkaitę 180 C. ir kepti apie 40 min.

user posted image
Atsakyti
QUOTE(aistuzele @ 2011 12 28, 14:58)
dekui  wub.gif  musu seima fanai naturaliu prieskoniu, o kadangi juos dar ir auginu savo kieme, tai nuodeme nenaudot  biggrin.gif


Norėjau paklausti, o bulvės neperkepa tiek ilgai kepant? Norėtųsi naujamečiui išbandyti, bijau, kad tik pavyktų... blush2.gif O orkaitėj kepat su karšto oro cirkuliacija, ar tik funkcija viršus-apačia?
Atsakyti
QUOTE(drugelis. @ 2011 12 28, 21:31)
Norėjau paklausti, o bulvės neperkepa tiek ilgai kepant? Norėtųsi naujamečiui išbandyti, bijau, kad tik pavyktų...  blush2.gif  O orkaitėj kepat su karšto oro cirkuliacija, ar tik funkcija viršus-apačia?

as, zinokit, specialiai rinkausi didesnes bulves, svarbiausia ju nenumazinti. O orkaiteje naudojau funkcija apacia-virsus. Jos tikrai neperkepe, as jas bekepant vis pavartydavau, jos tokios issutusios gaunasi.
Atsakyti
QUOTE(aistuzele @ 2011 12 20, 12:30)
skanu yra su spinatu idaru(as juos tada troskinu su cesnaku ir kokoso pienu, issitroskinus tirstima atvesinu, sumaisau su baltu suriu, cia geriausia tada tinka kokia mocarela, susuku i vyniotini, o likusi skysti patirstinu ir naudoju kaip padaza) arba darant visiskai mesiska, tai naudojant vistienos farsa su smulkintom alyvuogem, gaunasi toks israiskingas skonis, siaip tai visiskas fantazijos reikalas.

dėkui už idėja, darysiu su špinatais bigsmile.gif o špinatų nereikia nuplikyti karštu vandeniu? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Šokoladė @ 2011 12 29, 10:14)
dėkui už idėja, darysiu su špinatais bigsmile.gif o špinatų nereikia nuplikyti karštu vandeniu? blush2.gif

as naudoju saldytus spinatus, galima ir zalius, tada reikia nuplikyti mirksiukas.gif
Atsakyti
Noriu pasidalint dar vienu išbandytu būdu vištienos krūtinėlės.
man buvo atradimas apvoliojimas, labai kvapni, traški, nes paprastai darai su džiūvesėliais.

user posted image

2 porcijom reikės:

1 Vištienos krūtinėlės
1 nemažos česnako skiltelės
1 citrinos
~6 trapučių (man suėjo visi 12, nuo dydžio priklauso, pas mane tokie kaip nuotraukoj)
trapučiai turima omeny šitie ėmiau paprastus, nesūdytus, jei dedasis sūdyti gal reiktų kiek mažiau druskos
25 g. sviesto
žiupsnelis šviežių petražolių
2 v.š. miltų
1 kiaušinis
Druskos, pipirų
Aliejaus kepimui (arba kepti orkaitėje)

Vištienos krūtinėlę perpjauti išilgai per pusę, kad gautųsi 2 porcijos, ir šiek tiek su peiliu įpjauti įstrižai keliose vietose (bet ne per visą).
Į kombainą sudėti trapučius, gabaliukais pjaustytą sviestą, išspausti česnaką, berti šiek tiek druskos, pipirų, nutarkuoti visą citrinos žievelę.

user posted image

Malti tol, kol pasidarys trupiniai. Man iš pradžių buvo nepakankamai trapučių, viskas kibo, tai įdėjau dar, kad gautųsi birūs trupinukai.
Pasiruošti kepimui keptuvę bei dubenėlius, jų reikės 3.
Į vieną įmušti kiaušinį ir gerai išplakti.
Į kitą suberti miltus, o trečiam sudėti paruoštus trupinius.
Imti vištienos krūtinėlę, pavolioti miltuose, tada merkti į kiaušinį ir galiausiai į paruoštus trupinius. Apspausti reikia gerai, kad visa mėsa pasidengtų trupiniais, susinaudoti turi visi. Iš pradžių atrodė labai daug, bet suėjo viskas.
Jei kepama keptuvėje, ją gerai įkaitinti su šlakeliu aliejaus, ir apekpti iš abiejų pusių ~ 5 min. Jei kepama orkaitėje, kepti apie 15 min.
Patiekti su citrinos riekele, kad būtų galima išspausti sultis ant viršaus.

Labai kvapni, traški vištiena. Tikrai neliks abejingų ♥

taip ruošiau ir žuvį
http://belgija.blogs...uvies-file.html
bei jautienos kepsnelius.
Patiko.

receptas iš Oliverio ministerijos knygos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo grange: 29 gruodžio 2011 - 16:35
QUOTE(Aleja.lt @ 2011 12 28, 15:49)
Labai mėgstu žiedinius kopūstus..

Jetai Mamukai, kur tu buvai rudeniop, kai pas mani pilnas darzas buvo ziediniu kopustu mmmm kaip as juos megstu wub.gif wub.gif wub.gif net dabar pilna burna seiliu, vsio seivinu ir bus panaudota pagal paskirti thumbup.gif
Atsakyti
Tai kad pati ka tik atradau.. Idekit prieskoniu kokius megstat ir tikrai patiks. As pati vel varvinu seiles..
Atsakyti
labai čia viskas skaniai atrodo ! tiesa, išbandžiau jau keletą patiekalų ! liuks
tik norėčiau paklausti, nes niekur čia nerandu, gal kuri nors esate bandžiusi kokią apkepėlę su grybais ir vištiena ? Ačiū iš anksto. smile.gif
Atsakyti
Vištienos pyragas, gal norėsit pabandyti
http://www.beatosvir...tienos-pyragas/
Atsakyti