Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai TIK su nuotraukomis

QUOTE(Asta @ 2011 12 21, 13:15)
Gelbėkit! Padėkit! "Ratavokit" (vo, kokį žodį atsiminiau  lotuliukas.gif )!

Žodžiu nuo pat vakar džiaugiausi, kad žinau kas šiandien pietums, susiruošiau gaminti  Ulės rožytes ir tik dabar apsižiūrėjau, kad grietinėlės užmiršau nusipirkti  doh.gif
Turiu pieno, grietinės, sviesto... Gal grietinėle galima jais pakeisti, nebandėt nieks?  g.gif


As pilciau piena. Grietine rugsteles duoda.
Atsakyti
cia po rozytemis toks komentaras buvo :

"Siandien gamina ♥ tik sviesto dejau 50 g ir be grietineles dar pieno pyliau nes troskinau pirma 20 min uzdengus dangti spizinio puodo o veliau atidengiau. Skanu aciu, bet tik kita karta butinai kociosiu dar ploniau."
Atsakyti
QUOTE(miskouoga @ 2011 12 21, 14:13)
As pilciau piena. Grietine rugsteles duoda.



QUOTE(summmer @ 2011 12 21, 14:45)
cia po rozytemis toks komentaras buvo :

"Siandien gamina ♥ tik sviesto dejau 50 g ir be grietineles dar pieno pyliau nes troskinau pirma 20 min uzdengus dangti spizinio puodo o veliau atidengiau. Skanu aciu, bet tik kita karta butinai kociosiu dar ploniau."



Dėkui smile.gif
Pyliau pieno ir įdėjau sviesto. Pavyko puikiai. Net mažoji pilna burna valgė ir vis gyrė, kad skanu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(aistuzele @ 2011 12 19, 07:41)
Mėsos vyniotinis su džiovintomis voveraitėmis
Pirmiausia pasiruošti mėsą. Padaryti išklotinę ir mėsos plaktuku pamušti, kad būtų tolygi.
user posted imageuser posted imageuser posted image

Labai noreciau isbandyti wub.gif
Bet man iskilo klausimas g.gif Kaip padaryti ta mesos isklotine, mesa ratu pjauti ar kaip jus darot? Geda, bet gyvenime negaminau vyniotinio blush2.gif doh.gif
O taip juos megstu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(vavuum @ 2011 12 22, 13:47)
Labai noreciau isbandyti wub.gif
Bet man iskilo klausimas g.gif Kaip padaryti ta mesos isklotine, mesa ratu pjauti ar kaip jus darot? Geda, bet gyvenime negaminau vyniotinio blush2.gif  doh.gif
O taip juos megstu wub.gif

taip, gaunasi, kad ratu mirksiukas.gif Pavirsiuje ipjaunate, kazkas paie 2cm storiu ir sukat ratu mesoje, kad be pertrukimu ji issipjaustytu. Uch kaip sunku paaaiskinti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2011 12 13, 11:56)
[color=darkviolet]Gaminau ežiukus  biggrin.gif

Mėsą permalame, paskaniname druska,pipirais.Ši kartą dar įdėjau apkepintų morkų su svogūnais.

Ryžius nukošiame,dedame į lėkštę.Iš faršo formuojame kukulius norimo dydžio ir gerai iš visų pusių apviliojame ryžiuose.
Kukulius sudedame į garų puodą,ir ruošiame ant garų kažkur 30 minučių.


O,kam mėsą permalt? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agniska: 24 gruodžio 2011 - 16:29
QUOTE(Agniska @ 2011 12 24, 15:28)
O,kam mėsą permalt? g.gif

Su šventemis merginos thumbup.gif

na jei darai iš mesos gabalo nemalto įpač vaikams tai aš malu pati namie , o ir pirktinis buna stambiau sumaltas tai kai kurie ar vaikams reikia tokio smulkiau sumaltos mesytes, ir sako sultingesne buna , bet aš menstu kai matau kad mesa o ne vientisa masė blush2.gif jei reikia permalu iškarto su keptais svogunais
Atsakyti
Visas su sventem 4u.gif

Idaryta sprandine

user posted image
Produktai:

1 kg sprandinės
2 svogūnai
1 didelė morka
1 nedidelė cukinija
300 g. pievagrybių
druska, pipirai
majonezas
sviesto gabaliukas

Eiga: sprandinę pjauti išilgai, paliekant neįpjautą centimetrą, atversti kaip knygą, ir dar kartą perpjauti išilgai ir atversti. Gausis ilga "paklodė". (man gavosi per siaura ir per ilga, tai aš perpjoviau pusiau ir vieną šalia kitos padėjau). Išmušti plaktuku iš abiejų pusių, įtrinti prieskoniais. Vieną pusę aptepti majonezu.
Į įkaitintą keptuvę su aliejumi dėti kepti smulkintą vieną svogūną, tarkuotą morką, šiek tiek pakepti, vėliau įdėti tarkuotą cukiniją ir viską apkepti, kol suminkštės. Pagardinti druska, pipirais. Kitoje keptuvėje pakepinti kitą smulkintą svogūną, bei griežinėliais pjaustytus pievagrybius kol suminkštės. Pagardinti druska, pipirais. Keptas morkas uždėti voleliu ant sprandinės ir apsukti vieną kartą, paskui voleliu dėti pievagrybius ir baigti susukti sprandinę. Aprišti siūlu. Įdėti į foliją. Ant viršaus sprandinės uždėti keletą gabaliukų sviesto ir sandariai užspausti foliją. Kepti 180 laipsnių apie 40 min. Paskui pradaryti foliją, kad apskrustų sprandinės viršus ir dar kepti 20 min. Ištraukus, jei iš karto nevalgysite, paslėgti kokiai 1 valandai. Nuimti siūlus.
user posted image
P.s. labai sultinga mėsa. Iš likusio įdaro padariau padažo prie sprandinės. Kadangi mano gabaliukas buvo daugiau į ilgį, tai pjoviau perpus ir išmušus abu gabalus sudėjau šalia vienas kito. Susukau su įdaru. Kad iškepus nesubyrėtų per sūdurimą, tai paslėgiau sprandinę, kad geriau susispaustų.
Skanaus
Atsakyti
Mūsų Kalėdinis patiekalas

Keptas viščiukas su apelsinais


user posted image

Reikės
2 kg viščiuko
2 apelsinai
Marinatui

20 skiltelių česnako
200 ml apelsinų sulčių
50 ml skysto medaus
Druska
Pipirai
2 a.š. čili miltelių

Česnakiniam sviestui, skirtam po oda

200 gr sviesto
5 skiltelių česnako
Petražolių lapelių
Druska


Viščiuko marinavimas. Į apelsino sultis, sudėti medų, druską, pipirus, čili miltelių, traiškytą česnaką. Išmaišyti. Viską supilti ant viščiuko, įtrinti. Marinuoti parą laiko, kas kelias valandas vis pavartant, kad įsigertų tolygiai.
Pasiruošti sviestą. Kambario temperatūros sviestą sumaišyti su druska, traiškytais česnakais, petražolėmis, sumaišyti.
Prieš kepant visą vištą įtrinti česnakiniu sviestu, labiausiai jo sukišti po oda, ties krūtinėle. Į vidų sudėti ketvirčiais pjaustytus apelsinus, užsiūti siūlę, kad neišbėgtų visas skystis.
Viščiuką dėti į skardą, kartu paskleisti bulves, viską uždengti folija, kepti 200 temp 1 val, tada nuimti foliją ir dar kepti 45 min, kol apskrus. Likus iki kepimo pabaigos 10 min, ištepti vištą likusiu česnakiniu sviestu. Skanaus !!!

user posted image
Atsakyti
Šiandien greiti pietūs

Vištienos krūtinėlė grietinėlės padaže


user posted image

Reikės

Vištienos krūtinėlė

Pamarinavimui


Žiupsnelis apelsininių pipirų
Provanso žolelės
Druska
Džiovintos petražolės



Padažui

250 ml 12% riebumo grietinėlės
1 v.š. medaus
1 v.š. garstyčių
Žiupsnelis druskos
Pusę baltosios poro dalies
3 skiltelės česnako



Krūtinėlę vienoje pusėje įpjauti kelis kartus. Pabarstyti pipirais, druska, petražolėmis, provanso žolelėmis. Gerai įkaitinti keptuvę, pilti aliejaus ir apkepinti krūtinėlę iš abiejų pusių, kol susidarys traški plutelė, bet neperkepinti, kad ji išliktu sultinga. Bebaigiant jai kepti dėti žiedais pjaustytą porą ir traiškytą česnaką. Jiems šiek tiek apkepus, pilti giretinėlę, kai grietinėlė pradės virti, išimti krūtinėlę, dėti druską, medų, garstyčias, palaukti, kol užvirs. Užvirus sudėti atgal krūtinėlę, dar patroškinti porą minučių, neilgiau. Dėti į lėkštes ir skanauti, labai sultinga ir aromatinga vištienos krūtinėlė, o kas svarbiausia ilgai neužtrunkanti gamyba, prireiks ne daugiau nei 30 min. Skanaus !!!
Atsakyti
jerguteliau Aistuzele karsta.gif visi jusu patiekalai tokie naminiai,sotus,gardus,cesnakingi,prieskoningi ,saunuole wub.gif
Atsakyti
ŽIEDINIAI KOPŪSTAI SU MOCARELA

Labai mėgstu žiedinius kopūstus..
Taigi, ieškojau kažko skanaus lengvai vakarienei ir atradau. Labai labai patiko. Valgiau nesustodama.
Darysiu vėl ir vėl.

user posted image

Reikės: 500 g žiedinių kopūstų;1 svogūno; 80 g miltų; 20 g tarkuoto bulvine tarka kietojo sūrio; 2 kiaušinių; 70 g mocarelos sūrio; maltų juodųjų pipirų ir druskos pagal skonį; aliejaus kepimui.
Gamyba: žiedinį kopūstą išvirti garuose arba vandenyje. Atvėsus, išskirstyti nedideliais žiedynėliais. Aliejuje apkepinti smulkiai supjaustytą svogūną. Sumaišyti su žiediniais kopūstais ir mažais kubeliais supjaustytu mocarelos sūriu. Miltus, kiaušinius ir prieskonius išplakti, kad gautųsi grietinės tirštumo tešla. Suberti smulkiai sutarkuotą kietąjį sūrį, įmaišyti žiedinius kopūstus su mocarela.
Kepti gerai įkaitintame aliejuje.
Prie jų aš pasigaminau padažą iš pomirodų padažo, majonezo ir česnako. Paragaukit. Skanumėlis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aleja.lt: 28 gruodžio 2011 - 14:50