prasau pagalbos, gal kas yra valge "arvi kalakutu sventine krutinele su vaisiais", kadangi turiu visa krutinele kalakuto tai kaip ja idaryti, ji stora gal ja ismusti ir susukti su vaisiais gal net greiciau iskeps? ar prapjauti ir prikimsti i vidu? be to kaip ismarinuot kad nebutu sausa, gal kokiu slapiu marnatu kaip aliejus su prieskoniais? aciu
Mėsos vyniotinis su džiovintomis voveraitėmis
Reikės
1 kg kiaulienos karbonadinės mėsos
Prieskonių pagal skonį (aš naudojau po 1 a.š. su kaupu džiovintą česnaką, svogūną, mairūną, šiek tiek čili pipiriuko, druskos ir pipirų)
Alyvuogių aliejaus
Įdarui
Gera sauja džiovintų voveraičių
100 gr sūrio
2 v.š. majonezo
Pirmiausia pasiruošti mėsą. Padaryti išklotinę ir mėsos plaktuku pamušti, kad būtų tolygi.
Mėsą pamarinuoti. Suberti sausuosius prieskoniu į dubenėlį, užpilti aliejumi, leisti šiek tiek pabrinkti ir įtrinti mėsą.
Įdarui. Užmerkti voveraites, leisti joms pabrinkti, pastatyti ant ugnies ir pavirti apie 20 min. Atvėsinti ir susmulkinti. Dėti tarkuotą sūrį, majonezą. Išmaišyti ir paskleisti ant mėsos.
Susukti vyniotinį ir surišti.
Kepti 190 temp, uždengus folija 35 min., po laiko nuimti foliją ir dar pakepti 15 min, kol apskrus. Skanaus !!!
Reikės
1 kg kiaulienos karbonadinės mėsos
Prieskonių pagal skonį (aš naudojau po 1 a.š. su kaupu džiovintą česnaką, svogūną, mairūną, šiek tiek čili pipiriuko, druskos ir pipirų)
Alyvuogių aliejaus
Įdarui
Gera sauja džiovintų voveraičių
100 gr sūrio
2 v.š. majonezo
Pirmiausia pasiruošti mėsą. Padaryti išklotinę ir mėsos plaktuku pamušti, kad būtų tolygi.
Mėsą pamarinuoti. Suberti sausuosius prieskoniu į dubenėlį, užpilti aliejumi, leisti šiek tiek pabrinkti ir įtrinti mėsą.
Įdarui. Užmerkti voveraites, leisti joms pabrinkti, pastatyti ant ugnies ir pavirti apie 20 min. Atvėsinti ir susmulkinti. Dėti tarkuotą sūrį, majonezą. Išmaišyti ir paskleisti ant mėsos.
Susukti vyniotinį ir surišti.
Kepti 190 temp, uždengus folija 35 min., po laiko nuimti foliją ir dar pakepti 15 min, kol apskrus. Skanaus !!!
[quote=aistuzele,2011 12 19, 06:41]
nerealiai graziai ir skaniai atrodo
reikes isbanditi
nerealiai graziai ir skaniai atrodo
reikes isbanditi
QUOTE(aistuzele @ 2011 12 19, 05:41)
Mėsos vyniotinis su džiovintomis voveraitėmis
Va cia tai vaizdeliu padavet!
Tuo paciu noriu paklausti jusu techninio klausimo.
Per naujuosius turesiu sveciu, jau buvau toki vyniotini nusiziurejus ir mastau toki pagaminti, tik su dz. baravykais. Tik noreciau ji gaminti sausio 1 dienai. Tai klausimas butu toks: ar galiu gruodzio 31 diena viska uzmarinuoti, paruosti idara ir netgi susukti pati vyniotini ir padeti ji saldytuvan, o kepti sausio 1 diena? Tik as labai bijau, ar susukus mesa su grybais nieko nenutiks, gausis, kad beveik 1 para gules saldytuve. Nes tikrai nesinori bunant sveciams, o dar ir po naktines sventes kazka sukti, daryti itt.
Aciu!
QUOTE(Renata123 @ 2011 12 19, 20:59)
Va cia tai vaizdeliu padavet!
Tuo paciu noriu paklausti jusu techninio klausimo.
Per naujuosius turesiu sveciu, jau buvau toki vyniotini nusiziurejus ir mastau toki pagaminti, tik su dz. baravykais. Tik noreciau ji gaminti sausio 1 dienai. Tai klausimas butu toks: ar galiu gruodzio 31 diena viska uzmarinuoti, paruosti idara ir netgi susukti pati vyniotini ir padeti ji saldytuvan, o kepti sausio 1 diena? Tik as labai bijau, ar susukus mesa su grybais nieko nenutiks, gausis, kad beveik 1 para gules saldytuve. Nes tikrai nesinori bunant sveciams, o dar ir po naktines sventes kazka sukti, daryti itt.
Aciu!
Tuo paciu noriu paklausti jusu techninio klausimo.
Per naujuosius turesiu sveciu, jau buvau toki vyniotini nusiziurejus ir mastau toki pagaminti, tik su dz. baravykais. Tik noreciau ji gaminti sausio 1 dienai. Tai klausimas butu toks: ar galiu gruodzio 31 diena viska uzmarinuoti, paruosti idara ir netgi susukti pati vyniotini ir padeti ji saldytuvan, o kepti sausio 1 diena? Tik as labai bijau, ar susukus mesa su grybais nieko nenutiks, gausis, kad beveik 1 para gules saldytuve. Nes tikrai nesinori bunant sveciams, o dar ir po naktines sventes kazka sukti, daryti itt.
Aciu!
As, manau, kad nieko blogo neatsitiks, nes i vidu nesideda tokie produktai, kurie skatintu rugima (sviezias cesnakas, svogunai ar pan),o del majonezo, jo daug nesideda, tik del sukibimo, tiek, kad tada vyniotini reiktu gerai pridengti ar i maistine plevele susukti.
QUOTE(aistuzele @ 2011 12 19, 05:41)
na labai skaniai atrodo, bet reiks kanors sugalvoti su įdaru, nes grybų nevalgome
QUOTE(Renata123 @ 2011 12 19, 20:59)
Tik as labai bijau, ar susukus mesa su grybais nieko nenutiks, gausis, kad beveik 1 para gules saldytuve.
tikrai nieko nenutiks aš beveik viską darausi iš vakaro ir su majonezu marinuoju, ir česnako dedu, ir svogūnų, nė karto nieks nesugedo, o man net labiau patinka taip mėsytė būna prisigėrus prieskonių
QUOTE(Šokoladė @ 2011 12 20, 08:02)
na labai skaniai atrodo, bet reiks kanors sugalvoti su įdaru, nes grybų nevalgome
skanu yra su spinatu idaru(as juos tada troskinu su cesnaku ir kokoso pienu, issitroskinus tirstima atvesinu, sumaisau su baltu suriu, cia geriausia tada tinka kokia mocarela, susuku i vyniotini, o likusi skysti patirstinu ir naudoju kaip padaza) arba darant visiskai mesiska, tai naudojant vistienos farsa su smulkintom alyvuogem, gaunasi toks israiskingas skonis, siaip tai visiskas fantazijos reikalas.
Vištiena sūrio apvalkale
Tai labai paprastas ir greitas patiekalas. Tereikia iš anksto išvirtos vištienos, labiausiai tinka ketvirčiai, kumpeliai.
Reikės
2 vnt virtų, padalintų į kelias dalis, vištienos ketvirčių
2 kiaušinių
2 v.š. su kaupu kieto smulkiai tarkuoto sūrio (čia tinka intensyvesnio skonio sūriai, tokie kaip Džiugas, Žalgiris, Parmezanas ar pan.)
Kukurūzų miltai
Išplakti kiaušinius, dėti sūrį. Išvirtą vištieną apvolioti kukurūzų miltuose ir kiaušinio/sūrio plakinyje. Kepti gerai įkaitintoje keptuvėje, nuolat vartant, kad neapdegtų, o pasidengtų traškia plutele. Pasiruošti kalną gaivių salotų ir skanauti.
Tai labai paprastas ir greitas patiekalas. Tereikia iš anksto išvirtos vištienos, labiausiai tinka ketvirčiai, kumpeliai.
Reikės
2 vnt virtų, padalintų į kelias dalis, vištienos ketvirčių
2 kiaušinių
2 v.š. su kaupu kieto smulkiai tarkuoto sūrio (čia tinka intensyvesnio skonio sūriai, tokie kaip Džiugas, Žalgiris, Parmezanas ar pan.)
Kukurūzų miltai
Išplakti kiaušinius, dėti sūrį. Išvirtą vištieną apvolioti kukurūzų miltuose ir kiaušinio/sūrio plakinyje. Kepti gerai įkaitintoje keptuvėje, nuolat vartant, kad neapdegtų, o pasidengtų traškia plutele. Pasiruošti kalną gaivių salotų ir skanauti.
QUOTE(aistuzele @ 2011 12 20, 06:34)
As, manau, kad nieko blogo neatsitiks, nes i vidu nesideda tokie produktai, kurie skatintu rugima (sviezias cesnakas, svogunai ar pan),o del majonezo, jo daug nesideda, tik del sukibimo, tiek, kad tada vyniotini reiktu gerai pridengti ar i maistine plevele susukti.
QUOTE(Lince M @ 2011 12 20, 09:32)
tikrai nieko nenutiks aš beveik viską darausi iš vakaro ir su majonezu marinuoju, ir česnako dedu, ir svogūnų, nė karto nieks nesugedo, o man net labiau patinka taip mėsytė būna prisigėrus prieskonių
Aciu gerbiamosios uz patarimus! Megstu ir as is anksto pasiruosti, kad po to jokio lakstymo nebutu, ypac, kai sveciu pilnas namas.
QUOTE(aistuzele @ 2011 12 20, 14:44)
Labai sudominot.Daznai lieka virtos vistienos,tai tiesiog salotas darydavau.Butinai isbandysiu recepta.Aciu uz pasidalinima
Gelbėkit! Padėkit! "Ratavokit" (vo, kokį žodį atsiminiau )!
Žodžiu nuo pat vakar džiaugiausi, kad žinau kas šiandien pietums, susiruošiau gaminti Ulės rožytes ir tik dabar apsižiūrėjau, kad grietinėlės užmiršau nusipirkti
Turiu pieno, grietinės, sviesto... Gal grietinėle galima jais pakeisti, nebandėt nieks?
Žodžiu nuo pat vakar džiaugiausi, kad žinau kas šiandien pietums, susiruošiau gaminti Ulės rožytes ir tik dabar apsižiūrėjau, kad grietinėlės užmiršau nusipirkti
Turiu pieno, grietinės, sviesto... Gal grietinėle galima jais pakeisti, nebandėt nieks?