eziukai vistienos troskinys bulves pyragas viskas tobula,visko noriu
QUOTE(dovil14 @ 2011 12 14, 01:04)
Kaip skaniai atrodo O indą orkaitėj laikyti uždengus?
Taip, pusantros valandos uždengtą, pusę valandos atidengtą, kad paskrustų
QUOTE(balcia @ 2011 12 14, 12:49)
Sveikos, atnešu eilinį žieminį karbonadą
Kaip grazu .Tikrai bus isbandyta
gal kas turit kalakutienos kepenėlių pašteto receptą ar kazkoki vyniotini is ju padaryt, na kad butu nesausas nesprangus, aciuuuuuuuuuuuuu
QUOTE(GITALE @ 2011 12 14, 15:51)
gal kas turit kalakutienos kepenėlių pašteto receptą ar kazkoki vyniotini is ju padaryt, na kad butu nesausas nesprangus, aciuuuuuuuuuuuuu
Labai skanus, kai padarau, tai tik parūksta Jei matau, kad sausoka, tai sviesto dedu daugiau. Ir įdarą lietiniams pagal šį receptą darau, tik skystinu sultiniu ar grietinėle, dedu kepintų morkų, svogūnų.
Keletas neįprastų patiekaliukų, nebijantiems bandyt naujų skonių
KALAKUTIENOS TROŠKINYS SU KAVA
6 asmenims reikia:
2 v.š. sviesto
2 v.š. aliejaus
2 svogūnų
500 g kalakutienos filė
100 ml raudonojo vyno
100 ml espresso arba labai stiprios kavos
200 g pomidorų tyrės
1 a.š. cukraus
1 a.š. džiovintų čiobrelių (aš dėjau šviežius, žaliuoja darže kaip rūtos )
Druskos, juodųjų pipirų
Prikaistuvyje išlydome sviestą, įpilame aliejaus.
Supjaustome svogūnus ir apkepiname juos prikaistuvyje porą minučių.
Įdedame mažais gabalėliais supjaustytą mėsą ir dar pakepiname.
Plona srovele pilame vyną, kavą ir sudedame pomidorų tyrę.
Pagardiname čiobreliais, cukrumi, druska ir juodaisiais pipirais.
30 min. troškiname ant silpnos ugnies, kartkartėmis pamaišome.
Patiekiame su virtais makaronais ir tarkuotu parmezano sūriu.
KAVOJE MARINUOTA VIŠTIENA
4 asmenims reikia:
Kavos marinatui:
50 ml labai stiprios kavos (patartina espresso);
50 ml apelsinų marmelado;
1 v. š. konjako;
1 v. š. šviežių citrinų sulčių;
2 a. š. alyvuogių aliejaus;
druskos ir juodųjų pipirų.
Padažui:
50-100 ml plaktos grietinėlės;
1 v. š. kukurūzų miltų (arba bulvių krakmolo);
druskos arba juodųjų pipirų.
Apelsinų marmeladą atskiedžiame karšta kava, supilame konjaką, citrinų sultis, aliejų, suberiame druską ir pipirus.
Į marinatą sudedame vištos krūtinėles ir laikome iki kitos dienos;
Kepame orkaitėje, keptuvėje arba ant grotelių.
Iš kepant išsiskyrusių sulčių ir marinato paruošiame padažą:
- supilame komponentus į prikaistuvį ir pakaitiname, sudedame mažame vandens kiekyje išmaišytus kukurūzų miltus.
- Sumaišome, sudedame plaktą grietinėlę, įberiame druskos ir pipirų.
- Maišydami pakaitiname dar kelias minutes ir patiekiame padažą su vištiena.
Receptai iš "Atrask tikrą kavą" profilio facebook'e
KALAKUTIENOS TROŠKINYS SU KAVA
6 asmenims reikia:
2 v.š. sviesto
2 v.š. aliejaus
2 svogūnų
500 g kalakutienos filė
100 ml raudonojo vyno
100 ml espresso arba labai stiprios kavos
200 g pomidorų tyrės
1 a.š. cukraus
1 a.š. džiovintų čiobrelių (aš dėjau šviežius, žaliuoja darže kaip rūtos )
Druskos, juodųjų pipirų
Prikaistuvyje išlydome sviestą, įpilame aliejaus.
Supjaustome svogūnus ir apkepiname juos prikaistuvyje porą minučių.
Įdedame mažais gabalėliais supjaustytą mėsą ir dar pakepiname.
Plona srovele pilame vyną, kavą ir sudedame pomidorų tyrę.
Pagardiname čiobreliais, cukrumi, druska ir juodaisiais pipirais.
30 min. troškiname ant silpnos ugnies, kartkartėmis pamaišome.
Patiekiame su virtais makaronais ir tarkuotu parmezano sūriu.
KAVOJE MARINUOTA VIŠTIENA
4 asmenims reikia:
Kavos marinatui:
50 ml labai stiprios kavos (patartina espresso);
50 ml apelsinų marmelado;
1 v. š. konjako;
1 v. š. šviežių citrinų sulčių;
2 a. š. alyvuogių aliejaus;
druskos ir juodųjų pipirų.
Padažui:
50-100 ml plaktos grietinėlės;
1 v. š. kukurūzų miltų (arba bulvių krakmolo);
druskos arba juodųjų pipirų.
Apelsinų marmeladą atskiedžiame karšta kava, supilame konjaką, citrinų sultis, aliejų, suberiame druską ir pipirus.
Į marinatą sudedame vištos krūtinėles ir laikome iki kitos dienos;
Kepame orkaitėje, keptuvėje arba ant grotelių.
Iš kepant išsiskyrusių sulčių ir marinato paruošiame padažą:
- supilame komponentus į prikaistuvį ir pakaitiname, sudedame mažame vandens kiekyje išmaišytus kukurūzų miltus.
- Sumaišome, sudedame plaktą grietinėlę, įberiame druskos ir pipirų.
- Maišydami pakaitiname dar kelias minutes ir patiekiame padažą su vištiena.
Receptai iš "Atrask tikrą kavą" profilio facebook'e
Keptas nugarinės kepsnys
4 kepsniams pasigaminti reikia:
4vnt nugarinės gabaliukų(maždaug 2cm storio)
10šaukštų sojos padažo
2 česnako skiltelės
mėgiamų prieskonių(aš dėjau meksikietiškus)
su šaukšteliai sviesto
šlakelis alyvuogių aliejaus
Eiga:
Kepsnius apipilti soja, apiberti prieskoniais, užtarkuoti česnako ir palikti kelioms valandoms pasimarinuoti.
Į keptuvę įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus dėti kepsnius o ant viršaus po mažą svoesto gabaliuką.
Kiekvieną pusę kepti po 5 minutes.
Labai skanu valgyti su orkaitėje apkeptomis bulvytėmis bei garintomis daržovėmis.
Skanaus!
4 kepsniams pasigaminti reikia:
4vnt nugarinės gabaliukų(maždaug 2cm storio)
10šaukštų sojos padažo
2 česnako skiltelės
mėgiamų prieskonių(aš dėjau meksikietiškus)
su šaukšteliai sviesto
šlakelis alyvuogių aliejaus
Eiga:
Kepsnius apipilti soja, apiberti prieskoniais, užtarkuoti česnako ir palikti kelioms valandoms pasimarinuoti.
Į keptuvę įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus dėti kepsnius o ant viršaus po mažą svoesto gabaliuką.
Kiekvieną pusę kepti po 5 minutes.
Labai skanu valgyti su orkaitėje apkeptomis bulvytėmis bei garintomis daržovėmis.
Skanaus!
Sveikos kazko aprimusi temute, tai pagyvinimui ikelsiu siandienykste savo greita vakariene.
I nuo anksciau likusia bulviu kose imusiau kiausini, beriau krapu, smulkinto svoguno, druskos, pipiru. Beriau miltu, kol mase nebelipo prie ranku ir formavau blynelius. Siaip visada darome rombo formos kepinelius (iskociojame tesla ir raizome rombo formas), bet siandien labai skubejau, tai sulipdziau kaip varskecius. ir dejau i ikaitinta keptuve, kepiau kol apskrudo is abieju pusiu.
Kas man patinka, kad galima valgyti tiek karstus, tiek saltus.
Karstus galima valgyti su grietine, su grybu padazu, su padazu kaip cepelinams ruosiam ir kaip tik mums skanu, su suriu ir pan.
Taip pat skanu i vidu deti spirguciu, bet si karta nedejau...
Labai greitai paruosiama
I nuo anksciau likusia bulviu kose imusiau kiausini, beriau krapu, smulkinto svoguno, druskos, pipiru. Beriau miltu, kol mase nebelipo prie ranku ir formavau blynelius. Siaip visada darome rombo formos kepinelius (iskociojame tesla ir raizome rombo formas), bet siandien labai skubejau, tai sulipdziau kaip varskecius. ir dejau i ikaitinta keptuve, kepiau kol apskrudo is abieju pusiu.
Kas man patinka, kad galima valgyti tiek karstus, tiek saltus.
Karstus galima valgyti su grietine, su grybu padazu, su padazu kaip cepelinams ruosiam ir kaip tik mums skanu, su suriu ir pan.
Taip pat skanu i vidu deti spirguciu, bet si karta nedejau...
Labai greitai paruosiama
[quote=ewacka,2011 12 15, 19:08]
Sveikos kazko aprimusi temute, tai pagyvinimui ikelsiu siandienykste savo greita vakariene.
Tokius blynelius visada kepam kūčių vakarienei. Valgom su džiovintų grybų padažu.
Sveikos kazko aprimusi temute, tai pagyvinimui ikelsiu siandienykste savo greita vakariene.
Tokius blynelius visada kepam kūčių vakarienei. Valgom su džiovintų grybų padažu.
Nesaldūs varškėčiai su grietinėlės padažu
Reikės
500 gr varškės
3 kiaušiniai
1 a.š. druskos
2 a.š. su kaupu cukraus
5 v.š. su kaupu miltų
Padažui
450 gr 12% riebumo grietinėlės
1 didelis svogūnas
Gabalėlis česnakinio sviesto
Druskos
Varškę pertrinti per sietelį, įmušti kiaušinius, berti druską, cukrų, dėti miltus. Išminkyti. Tešla gaunasi kibi. Rankas sudrėkinti aliejumi, formuoti blynelius ir apkepti iš abiejų pusių.
Padažas. Pakepinti ant česnakinio sviesto smulkiai supjaustytą svogūną. Puode supilti grietinėlę, sudėti apkepintą svogūną, šiek tiek pasūdyti, pagal skonį. Šiek tiek pakaitinus padažą, sudėti varškėčius ir troškinti ant mažos ugnies 10 min., kol padažas sutirštės. Skanaus !!!
Reikės
500 gr varškės
3 kiaušiniai
1 a.š. druskos
2 a.š. su kaupu cukraus
5 v.š. su kaupu miltų
Padažui
450 gr 12% riebumo grietinėlės
1 didelis svogūnas
Gabalėlis česnakinio sviesto
Druskos
Varškę pertrinti per sietelį, įmušti kiaušinius, berti druską, cukrų, dėti miltus. Išminkyti. Tešla gaunasi kibi. Rankas sudrėkinti aliejumi, formuoti blynelius ir apkepti iš abiejų pusių.
Padažas. Pakepinti ant česnakinio sviesto smulkiai supjaustytą svogūną. Puode supilti grietinėlę, sudėti apkepintą svogūną, šiek tiek pasūdyti, pagal skonį. Šiek tiek pakaitinus padažą, sudėti varškėčius ir troškinti ant mažos ugnies 10 min., kol padažas sutirštės. Skanaus !!!