Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai TIK su nuotraukomis

eziukai wub.gif vistienos troskinys wub.gif bulves wub.gif pyragas viskas tobula,visko noriu bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(dovil14 @ 2011 12 14, 01:04)
Kaip skaniai atrodo  bigsmile.gif O indą orkaitėj laikyti uždengus?

Taip, pusantros valandos uždengtą, pusę valandos atidengtą, kad paskrustų nestuke.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikos, atnešu eilinį žieminį karbonadą
user posted image

besmegenis išspaustas stikliukais iš dešrinio lydyto sūrio, kepant keptuvėje apvertus karbonadą iškart dėlioti besmegenį, po to uždengti dangčiu kokiai pusei minutės. Skanaus
Atsakyti
QUOTE(balcia @ 2011 12 14, 12:49)
Sveikos, atnešu eilinį žieminį karbonadą

Kaip grazu bigsmile.gif .Tikrai bus isbandyta biggrin.gif
Atsakyti
gal kas turit kalakutienos kepenėlių pašteto receptą ar kazkoki vyniotini is ju padaryt, na kad butu nesausas nesprangus, aciuuuuuuuuuuuuu
Atsakyti
QUOTE(GITALE @ 2011 12 14, 15:51)
gal kas turit kalakutienos kepenėlių pašteto receptą ar kazkoki vyniotini is ju padaryt, na kad butu nesausas nesprangus, aciuuuuuuuuuuuuu

Labai skanus, kai padarau, tai tik parūksta smile.gif Jei matau, kad sausoka, tai sviesto dedu daugiau. Ir įdarą lietiniams pagal šį receptą darau, tik skystinu sultiniu ar grietinėle, dedu kepintų morkų, svogūnų.
Atsakyti
Keletas neįprastų patiekaliukų, nebijantiems bandyt naujų skonių smile.gif ax.gif

KALAKUTIENOS TROŠKINYS SU KAVA

6 asmenims reikia:

2 v.š. sviesto
2 v.š. aliejaus
2 svogūnų
500 g kalakutienos filė
100 ml raudonojo vyno
100 ml espresso arba labai stiprios kavos
200 g pomidorų tyrės
1 a.š. cukraus
1 a.š. džiovintų čiobrelių (aš dėjau šviežius, žaliuoja darže kaip rūtos smile.gif )
Druskos, juodųjų pipirų

Prikaistuvyje išlydome sviestą, įpilame aliejaus.
Supjaustome svogūnus ir apkepiname juos prikaistuvyje porą minučių.
Įdedame mažais gabalėliais supjaustytą mėsą ir dar pakepiname.
Plona srovele pilame vyną, kavą ir sudedame pomidorų tyrę.
Pagardiname čiobreliais, cukrumi, druska ir juodaisiais pipirais.
30 min. troškiname ant silpnos ugnies, kartkartėmis pamaišome.
Patiekiame su virtais makaronais ir tarkuotu parmezano sūriu.

user posted image


KAVOJE MARINUOTA VIŠTIENA

4 asmenims reikia:

Kavos marinatui:
50 ml labai stiprios kavos (patartina espresso);
50 ml apelsinų marmelado;
1 v. š. konjako;
1 v. š. šviežių citrinų sulčių;
2 a. š. alyvuogių aliejaus;
druskos ir juodųjų pipirų.

Padažui:
50-100 ml plaktos grietinėlės;
1 v. š. kukurūzų miltų (arba bulvių krakmolo);
druskos arba juodųjų pipirų.


Apelsinų marmeladą atskiedžiame karšta kava, supilame konjaką, citrinų sultis, aliejų, suberiame druską ir pipirus.
Į marinatą sudedame vištos krūtinėles ir laikome iki kitos dienos;
Kepame orkaitėje, keptuvėje arba ant grotelių.
Iš kepant išsiskyrusių sulčių ir marinato paruošiame padažą:

- supilame komponentus į prikaistuvį ir pakaitiname, sudedame mažame vandens kiekyje išmaišytus kukurūzų miltus.
- Sumaišome, sudedame plaktą grietinėlę, įberiame druskos ir pipirų.
- Maišydami pakaitiname dar kelias minutes ir patiekiame padažą su vištiena.

user posted image

Receptai iš "Atrask tikrą kavą" profilio facebook'e ax.gif
Atsakyti
Keptas nugarinės kepsnys

user posted image
4 kepsniams pasigaminti reikia:

4vnt nugarinės gabaliukų(maždaug 2cm storio)
10šaukštų sojos padažo
2 česnako skiltelės
mėgiamų prieskonių(aš dėjau meksikietiškus)
su šaukšteliai sviesto
šlakelis alyvuogių aliejaus

Eiga:

Kepsnius apipilti soja, apiberti prieskoniais, užtarkuoti česnako ir palikti kelioms valandoms pasimarinuoti.
user posted image
Į keptuvę įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus dėti kepsnius o ant viršaus po mažą svoesto gabaliuką.
Kiekvieną pusę kepti po 5 minutes.
Labai skanu valgyti su orkaitėje apkeptomis bulvytėmis bei garintomis daržovėmis.
Skanaus! user posted image
Atsakyti
Sveikos 4u.gif kazko aprimusi temute, tai pagyvinimui ikelsiu siandienykste savo greita vakariene.

I nuo anksciau likusia bulviu kose imusiau kiausini, beriau krapu, smulkinto svoguno, druskos, pipiru. Beriau miltu, kol mase nebelipo prie ranku ir formavau blynelius. Siaip visada darome rombo formos kepinelius (iskociojame tesla ir raizome rombo formas), bet siandien labai skubejau, tai sulipdziau kaip varskecius. smile.gif ir dejau i ikaitinta keptuve, kepiau kol apskrudo is abieju pusiu.
Kas man patinka, kad galima valgyti tiek karstus, tiek saltus. thumbup.gif
Karstus galima valgyti su grietine, su grybu padazu, su padazu kaip cepelinams ruosiam ir kaip tik mums skanu, su suriu ir pan.
Taip pat skanu i vidu deti spirguciu, bet si karta nedejau...
Labai greitai paruosiama thumbup.gif

user posted image

Atsakyti
[quote=ewacka,2011 12 15, 19:08]
Sveikos 4u.gif kazko aprimusi temute, tai pagyvinimui ikelsiu siandienykste savo greita vakariene.

Tokius blynelius visada kepam kūčių vakarienei. Valgom su džiovintų grybų padažu. thumbup.gif
Atsakyti
Nesaldūs varškėčiai su grietinėlės padažu

user posted image

Reikės


500 gr varškės
3 kiaušiniai
1 a.š. druskos
2 a.š. su kaupu cukraus
5 v.š. su kaupu miltų

Padažui

450 gr 12% riebumo grietinėlės
1 didelis svogūnas
Gabalėlis česnakinio sviesto
Druskos

Varškę pertrinti per sietelį, įmušti kiaušinius, berti druską, cukrų, dėti miltus. Išminkyti. Tešla gaunasi kibi. Rankas sudrėkinti aliejumi, formuoti blynelius ir apkepti iš abiejų pusių.
Padažas. Pakepinti ant česnakinio sviesto smulkiai supjaustytą svogūną. Puode supilti grietinėlę, sudėti apkepintą svogūną, šiek tiek pasūdyti, pagal skonį. Šiek tiek pakaitinus padažą, sudėti varškėčius ir troškinti ant mažos ugnies 10 min., kol padažas sutirštės. Skanaus !!!
Atsakyti
QUOTE(feminell'a @ 2011 12 15, 10:04)
Keptas nugarinės kepsnys



kaip skaniai atrodo bigsmile.gif
Atsakyti