Keletas neįprastų patiekaliukų, nebijantiems bandyt naujų skonių
KALAKUTIENOS TROŠKINYS SU KAVA6 asmenims reikia:
2 v.š. sviesto
2 v.š. aliejaus
2 svogūnų
500 g kalakutienos filė
100 ml raudonojo vyno
100 ml espresso arba labai stiprios kavos
200 g pomidorų tyrės
1 a.š. cukraus
1 a.š. džiovintų čiobrelių (aš dėjau šviežius, žaliuoja darže kaip rūtos

)
Druskos, juodųjų pipirų
Prikaistuvyje išlydome sviestą, įpilame aliejaus.
Supjaustome svogūnus ir apkepiname juos prikaistuvyje porą minučių.
Įdedame mažais gabalėliais supjaustytą mėsą ir dar pakepiname.
Plona srovele pilame vyną, kavą ir sudedame pomidorų tyrę.
Pagardiname čiobreliais, cukrumi, druska ir juodaisiais pipirais.
30 min. troškiname ant silpnos ugnies, kartkartėmis pamaišome.
Patiekiame su virtais makaronais ir tarkuotu parmezano sūriu.
KAVOJE MARINUOTA VIŠTIENA4 asmenims reikia:
Kavos marinatui:50 ml labai stiprios kavos (patartina espresso);
50 ml apelsinų marmelado;
1 v. š. konjako;
1 v. š. šviežių citrinų sulčių;
2 a. š. alyvuogių aliejaus;
druskos ir juodųjų pipirų.
Padažui:50-100 ml plaktos grietinėlės;
1 v. š. kukurūzų miltų (arba bulvių krakmolo);
druskos arba juodųjų pipirų.
Apelsinų marmeladą atskiedžiame karšta kava, supilame konjaką, citrinų sultis, aliejų, suberiame druską ir pipirus.
Į marinatą sudedame vištos krūtinėles ir laikome iki kitos dienos;
Kepame orkaitėje, keptuvėje arba ant grotelių.
Iš kepant išsiskyrusių sulčių ir marinato paruošiame padažą:
- supilame komponentus į prikaistuvį ir pakaitiname, sudedame mažame vandens kiekyje išmaišytus kukurūzų miltus.
- Sumaišome, sudedame plaktą grietinėlę, įberiame druskos ir pipirų.
- Maišydami pakaitiname dar kelias minutes ir patiekiame padažą su vištiena.

Receptai iš "Atrask tikrą kavą" profilio facebook'e