lekianti
lb skaniai atrodo o ypac salotos gal nesupyksit lb uz off topic jei paklausiu is ko jos
QUOTE(vasareja2 @ 2011 12 11, 01:56)
lekianti
lb skaniai atrodo o ypac salotos gal nesupyksit lb uz off topic jei paklausiu is ko jos
lb skaniai atrodo o ypac salotos gal nesupyksit lb uz off topic jei paklausiu is ko jos
aciukas ten paprasciausiai aisbergas -pomidoras ir agurkas su grietine maisyti
QUOTE(Saulyte8 @ 2011 12 11, 19:09)
O stintos šiumetines ar šaldytos,nes gyvenu prie juros ,o stintu dar ner
Vilniuj pries savaite maciau svieziu,tokios vdiutines po 11,90
Gal ir negrazu, bet gal nesupyksite ir padesite. Galvoju apie Kaledinius pietus ir niekaip neatrandu sprandines recepto kur mesa ipjauta ir dedasi pomidoras , suris ar kazkas panasaus... Gal kuri turit issisaugojusi recepta, buciau labai dekinga
QUOTE(ing13 @ 2011 12 11, 19:22)
Gal ir negrazu, bet gal nesupyksite ir padesite. Galvoju apie Kaledinius pietus ir niekaip neatrandu sprandines recepto kur mesa ipjauta ir dedasi pomidoras , suris ar kazkas panasaus... Gal kuri turit issisaugojusi recepta, buciau labai dekinga
gal sitas: http://skanusgyvenim...-sprandnes.html
Paprastas patiekalas, naminės dešrelės kitaip.
Naminės dešrelės su balzaminiais svogūnais ir česnakinėmis bulvėmis
Reikės
Naminės dešrelės
Bulvės
5 raudoni svogūnai
Česnakas (naudojau visą galvutę)
Šviežios petražolės, krapai (pagal skonį, aš naudojau po gerą pundelį)
Druska (pakeliui naudoju 1 ą.š.)
1 v.š. cukrus
1 v.š. balzaminis actas
Pakelis sviesto
Nuskusti vienodo dydžio bulves ir apvirti. Nuo užvirimo virti apie 15 min. Nupilti vandenį ir atvėsinti.
Paruošti sviestą. Sviestas reikalingas kambario temperatūros. Jį dėti į gilesnį indą, berti druską, kapotą česnaką ir prieskonines žoleles. Visus prieskonius dėti pagal skonį, man labai patinka išraiškingesnis skonis.
Sviestą gerai išmaišyti. Česnakinį sviestą susukti į plėvelę. Ir padėti į šaldytuvą. Šį sviestą aš naudoju daug kur, labai skanu marinuojant vištą, jį pakišti po odą, tinka sausesnei mėsai (kumpiui, krūtinėlei ir pan.), kai ji kepama orkaitėje.
Taip paruoštą sviestą, dėti į šaldytuvą.
Bulvių paruošimas. Iš folijos padarykite krepšelius, į kiekvieną krepšelį sudėkite po 2-3 bulves, ant jų dėkite paruošto česnakinio sviesto ir į orkaitę. 190 temp. kepkite, kol bulvės paskrus, per tą laiką kelis kartus pavartykite jas, kad sugertų visą sviestą.
Užkaisti dešreles, kol jos verda, pusžiedžiais supjaustyti svogūnus. Įkaitinti keptuvę pilti šiek tiek aliejaus, sudėti svogūnus ir kepinti. Jų perkepinti nereikia. Jiems suminkštėjus, berti cukrų ir druską, galiausiai balzaminį actą. Ragaukite.
Naminės dešrelės su balzaminiais svogūnais ir česnakinėmis bulvėmis
Reikės
Naminės dešrelės
Bulvės
5 raudoni svogūnai
Česnakas (naudojau visą galvutę)
Šviežios petražolės, krapai (pagal skonį, aš naudojau po gerą pundelį)
Druska (pakeliui naudoju 1 ą.š.)
1 v.š. cukrus
1 v.š. balzaminis actas
Pakelis sviesto
Nuskusti vienodo dydžio bulves ir apvirti. Nuo užvirimo virti apie 15 min. Nupilti vandenį ir atvėsinti.
Paruošti sviestą. Sviestas reikalingas kambario temperatūros. Jį dėti į gilesnį indą, berti druską, kapotą česnaką ir prieskonines žoleles. Visus prieskonius dėti pagal skonį, man labai patinka išraiškingesnis skonis.
Sviestą gerai išmaišyti. Česnakinį sviestą susukti į plėvelę. Ir padėti į šaldytuvą. Šį sviestą aš naudoju daug kur, labai skanu marinuojant vištą, jį pakišti po odą, tinka sausesnei mėsai (kumpiui, krūtinėlei ir pan.), kai ji kepama orkaitėje.
Taip paruoštą sviestą, dėti į šaldytuvą.
Bulvių paruošimas. Iš folijos padarykite krepšelius, į kiekvieną krepšelį sudėkite po 2-3 bulves, ant jų dėkite paruošto česnakinio sviesto ir į orkaitę. 190 temp. kepkite, kol bulvės paskrus, per tą laiką kelis kartus pavartykite jas, kad sugertų visą sviestą.
Užkaisti dešreles, kol jos verda, pusžiedžiais supjaustyti svogūnus. Įkaitinti keptuvę pilti šiek tiek aliejaus, sudėti svogūnus ir kepinti. Jų perkepinti nereikia. Jiems suminkštėjus, berti cukrų ir druską, galiausiai balzaminį actą. Ragaukite.
Gal galit pasiulyt koki skanu recepta su zuvim?
QUOTE(Elena @ 2011 12 07, 14:29)
Bulviniai blynai su šoninė
Produktai:
bulvės
šoninė arba kumpis plonai supjaustytas
druska,baltieji pipirai
kiaušinis
svogūnas
aliejus kepimui
Bulves sutarkuojame, įtarkuojame kartu svogūną, nupilame nereikalingą skystį, įberiame druskos, baltųjų pipirų, įmušame kiaušinį ir viską gerai išmaišome.
Į įkaitintą keptuvę dedame gabaliuką šoninės, o ant jos dedame bulvių tarkius.
Kepame, iš abiejų pusių kol apskrus.
Valgome su grietine.
Produktai:
bulvės
šoninė arba kumpis plonai supjaustytas
druska,baltieji pipirai
kiaušinis
svogūnas
aliejus kepimui
Bulves sutarkuojame, įtarkuojame kartu svogūną, nupilame nereikalingą skystį, įberiame druskos, baltųjų pipirų, įmušame kiaušinį ir viską gerai išmaišome.
Į įkaitintą keptuvę dedame gabaliuką šoninės, o ant jos dedame bulvių tarkius.
Kepame, iš abiejų pusių kol apskrus.
Valgome su grietine.
QUOTE(lekianti @ 2011 12 09, 16:36)
sveikos jau kokius metus ziurineju jusu tema ,esat saunuoles labai ir noriu prie jusu prisijungti
[color=red]vistienos suktinukas su farsu
h
[color=red]vistienos suktinukas su farsu
h
seile is pat ryto varva
Gaminau ežiukus
Receptas
Patiekalui reiks:
faršo pagal skonį
prieskonių,druskos
ryžių
Pirma ryžius (labai tinka basmati bet galima ir ilgagrūdžius) užmerkiame porai valandų.
Paruošiame faršą mėsos kukuliams.
Mėsą permalame, paskaniname druska,pipirais.Ši kartą dar įdėjau apkepintų morkų su svogūnais.
Ryžius nukošiame,dedame į lėkštę.Iš faršo formuojame kukulius norimo dydžio ir gerai iš visų pusių apviliojame ryžiuose.
Kukulius sudedame į garų puodą,ir ruošiame ant garų kažkur 30 minučių.
Receptas
Patiekalui reiks:
faršo pagal skonį
prieskonių,druskos
ryžių
Pirma ryžius (labai tinka basmati bet galima ir ilgagrūdžius) užmerkiame porai valandų.
Paruošiame faršą mėsos kukuliams.
Mėsą permalame, paskaniname druska,pipirais.Ši kartą dar įdėjau apkepintų morkų su svogūnais.
Ryžius nukošiame,dedame į lėkštę.Iš faršo formuojame kukulius norimo dydžio ir gerai iš visų pusių apviliojame ryžiuose.
Kukulius sudedame į garų puodą,ir ruošiame ant garų kažkur 30 minučių.
QUOTE(Elena @ 2011 12 13, 11:56)
o paprastam puode neišvirtų su vandeniu
QUOTE(tina82 @ 2011 12 13, 12:01)
o paprastam puode neišvirtų su vandeniu
Manau,kad neisvirtu,nes ryziai atliptu