Bulviu sufle
Kai nusibosta paprasta bulvių košė, ją galima pakeisti bulvių suflė.
Produktai:
500 g. virtų bulvių be lupenų
2 v.š. grietinės
3 kiaušiniai
50 g. tarkuoto fermentinio sūrio
30 g. minkšto sviesto
druskos, pipirų
Eiga: virtas bulves pertrinti per sietelį. Į bulvių masę įdėti sviestą, grietinę, druską, pipirus, tarkuotą sūrį. Išmaišyti. Atskirti trynius nuo baltymų. Trynius sudėti į bulvių masę ir išmaišyti. Baltymus išplakti iki lengvai standžių putų, bet neperplakti, nes bus sunku įmaišyti į bulvių masę. Išplaktus baltymus palengva įmaišyti į masę. Jei bulvių košė gavosi per kieta, įpilti šiek tiek pieno. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi arba ištepti riebalais, sukrėsti bulvių masę, padaryti bangas ir kepti 200 laipsnių apie 35 - 40 min.
Skanaus
P.s. jei kepsite mažesniuose indeliuose, tai atitinkamai kepimo laikas sutrumpės. Taip iškeptą bulvių suflė/vyniotinį lengva supjaustyti riekutėmis ir patiekti. Jei liko suflė, tai galima supjausčius riekelėmis pakepti ant sviesto.
Gaminau vakar pirmaji risotto
pagal cia ideta micefees recepta
1 litras vištienos arba daržovių sultinio
1-2 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus
2 skiltelės kapoto česnako
1 smulkiai kubeliais pjaustytas svogūnas
250 g ryžių (geriausiai tinka arborio ar carnaroli, aš dėjau paprastus)
100 ml sauso balto vyno
2 šaukštai sviesto
0.75l šaldytų voveraičių (tinka ir šviežios, bet kur dabar jų rasi? )
vištienos krūtinėlė
tarkuoto Parmezano arba Džiugo
druskos
pipirų
Puode užvirinti sultinį, išjungti ir laikyti šiltai. Keptuvėje ištirpinti 2 valg. š. sviesto ir jam įkaitus pakepinti voveraites bei supaustytą gabaliukais vištieną.
Kitoje keptuvėje arba puode (aš dariau puode) įkaitinti alyv. aliejų, pakepinti kubeliais pjaustytą svogūną ir kapotą česnaką kol svogūnas suminkštės (maždaug 3 min). Suberti ryžius ir nuolat maišant pakaitinti 2-3 min kol ryžiai taps skaidrūs. Šio proceso metu ryžiai į save sugeria visą svogūnų/česnako aromatą. Supilti vyną ir maišyti tol, kol šis išgaruos.
Įpilti porą samčių sultinio ir nuolat atsargiai bei palengva maišyti kol ryžiai sugers sultinį. Nuo šio momento ryžius reikia maišyti kas 2-3 minutes pastoviai įpilant sultinio, kad juos apsemtų. Naują sultinio samtį stenkitės pilti tik kai prieš tai buvęs susigėrė į ryžius. Tai truks apie 15-20 minučių kol ryžiai visiškai išvirs. Pildami sultinį po truputį dėkite druskos/pipirų pagal skonį. Likus porai minučių iki ryžių virimo pabaigos sudėti pakepintus grybus ir vištieną bei tarkuotą sūrį. Skanaus!
pagal cia ideta micefees recepta
1 litras vištienos arba daržovių sultinio
1-2 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus
2 skiltelės kapoto česnako
1 smulkiai kubeliais pjaustytas svogūnas
250 g ryžių (geriausiai tinka arborio ar carnaroli, aš dėjau paprastus)
100 ml sauso balto vyno
2 šaukštai sviesto
0.75l šaldytų voveraičių (tinka ir šviežios, bet kur dabar jų rasi? )
vištienos krūtinėlė
tarkuoto Parmezano arba Džiugo
druskos
pipirų
Puode užvirinti sultinį, išjungti ir laikyti šiltai. Keptuvėje ištirpinti 2 valg. š. sviesto ir jam įkaitus pakepinti voveraites bei supaustytą gabaliukais vištieną.
Kitoje keptuvėje arba puode (aš dariau puode) įkaitinti alyv. aliejų, pakepinti kubeliais pjaustytą svogūną ir kapotą česnaką kol svogūnas suminkštės (maždaug 3 min). Suberti ryžius ir nuolat maišant pakaitinti 2-3 min kol ryžiai taps skaidrūs. Šio proceso metu ryžiai į save sugeria visą svogūnų/česnako aromatą. Supilti vyną ir maišyti tol, kol šis išgaruos.
Įpilti porą samčių sultinio ir nuolat atsargiai bei palengva maišyti kol ryžiai sugers sultinį. Nuo šio momento ryžius reikia maišyti kas 2-3 minutes pastoviai įpilant sultinio, kad juos apsemtų. Naują sultinio samtį stenkitės pilti tik kai prieš tai buvęs susigėrė į ryžius. Tai truks apie 15-20 minučių kol ryžiai visiškai išvirs. Pildami sultinį po truputį dėkite druskos/pipirų pagal skonį. Likus porai minučių iki ryžių virimo pabaigos sudėti pakepintus grybus ir vištieną bei tarkuotą sūrį. Skanaus!
Kepsnys "Lokio pėda"
Reikės
400 gr kiaulienos (naudojau kumpį)
2 morkos
2 svogūnai
2 v.š. švelnių garstyčių
1 v.š. medaus
2 v.š. majonezo
Sūrio
Provanso žolelių
Druska
Pipirai
Supjaustyti mėsą 1 storiu. Pabarstyti druska, pipirais ir provanso žolelėmis. Leisti šiek tiek pasimarinuoti.
Garstyčias sumaišyti su medumi.
Kepsnius aptepti garstyčių ir medaus mišiniu. Ant garstyčių/medaus užtepti majonezo. Supjaustyti svogūnus pusžiedžiais, morkas griežinėliais ir šiek tiek pakepti keptuvėje, kol šiek tiek suminkštės. Daržoves sudėti ant kepsnių. Orkaitę įkaitinti iki 200 temp., dėti kepsnius ir kepti 20 min. Tikslas, kad kepsniai išliktų sultingi, mėsa neišdžiūtų. Praėjus laikui, kepsnius ištraukti ir apibarstyti sūriu. Pašauti į orkaitę, kol išsilydis sūris.
Reikės
400 gr kiaulienos (naudojau kumpį)
2 morkos
2 svogūnai
2 v.š. švelnių garstyčių
1 v.š. medaus
2 v.š. majonezo
Sūrio
Provanso žolelių
Druska
Pipirai
Supjaustyti mėsą 1 storiu. Pabarstyti druska, pipirais ir provanso žolelėmis. Leisti šiek tiek pasimarinuoti.
Garstyčias sumaišyti su medumi.
Kepsnius aptepti garstyčių ir medaus mišiniu. Ant garstyčių/medaus užtepti majonezo. Supjaustyti svogūnus pusžiedžiais, morkas griežinėliais ir šiek tiek pakepti keptuvėje, kol šiek tiek suminkštės. Daržoves sudėti ant kepsnių. Orkaitę įkaitinti iki 200 temp., dėti kepsnius ir kepti 20 min. Tikslas, kad kepsniai išliktų sultingi, mėsa neišdžiūtų. Praėjus laikui, kepsnius ištraukti ir apibarstyti sūriu. Pašauti į orkaitę, kol išsilydis sūris.
KEPTOS STINTOS
Su jomis daugokai darbo kol išvalai, bet kaip skanu..
Taigi, nupjauname stintoms galvas, pjauname pilvus išilgai ir išvalome visus nešvarumus. Nuplauname. Padruskinam, papipirinam, voliojame miltuose ir kepame iš abiejų pusių gerai įkaitintame aliejuje. Aš pakepiau ir ikrus. SKANAUS ir jums.
Su jomis daugokai darbo kol išvalai, bet kaip skanu..
Taigi, nupjauname stintoms galvas, pjauname pilvus išilgai ir išvalome visus nešvarumus. Nuplauname. Padruskinam, papipirinam, voliojame miltuose ir kepame iš abiejų pusių gerai įkaitintame aliejuje. Aš pakepiau ir ikrus. SKANAUS ir jums.
Visi trys paskutinieji nerealiai skaniai atrodo JUMMMYYYY
QUOTE(aistuzele @ 2011 12 05, 13:08)
Kepsnys "Lokio pėda"
Neraliai atrodo !!!,vienas klasuimelis,ar reikai mesyte pamust?
QUOTE(Meskute12345 @ 2011 12 05, 20:15)
Neraliai atrodo !!!,vienas klasuimelis,ar reikai mesyte pamust?
ne, as nemusu, svarbu nepjaustyti storai.
stintos pacios skaniausios zuvys, kokios tik gali buti.
QUOTE(Jonuko_mamyte @ 2011 12 01, 10:24)
ar viduje desreles spagetis isvires buna? karta viriau..man viduje neisvire
Visada isverda,kiek gaminau.Naudojau Biovelos "Euro " desreles,atrodo
KEPTA VIŠTA
na kaip ir nieko ypatingo, bet jau labai norėjosi paprasčiausiai keptos
1,8 - 2 kg višta
druska
juodi pipirai
2 vnt. lauro lapai
5 skiltelės česnako (aš naudojau daug, bet čia jau kaip kas mėgsta)
2 šaukštai sviesto
šaldytos petražolės ir krapai
įdarui:
0,5 vnt. obuolio
0.5 vnt. apelsino
0.5 vnt. citrinos
0.5 galvutės svogūno
Pentktadienį ryte įtryniau vištytę druska, pipirais, smulkintais lauro lapais ir 3 skiltelėmis pjaustyto česnako. Palikau viską šaldytuve iki šeštadienio ryto. Ryte sumaišiau šaldytas petražoles ir krapus, bei likusį česnaką su sviestu ir visa ta mase ištryniau vištą pakėlus odytę (ypač krutinelę ir aplink kojas).
Prieš kepant viską kas skirta įdarui supjausčiau ir prikimšau vištą. Surišau kojas, pritvirtinau sparnelius smeigtukais ir į orkaitę ant grotelių, po apačia pakišau indą su vandenuku. Iš pradžių pusvalandį kepiau 220 laipsnių temp., paskui sumažinau iki 190 ir pavartydama dar apie valandą
Paprasta ir skanu
na kaip ir nieko ypatingo, bet jau labai norėjosi paprasčiausiai keptos
1,8 - 2 kg višta
druska
juodi pipirai
2 vnt. lauro lapai
5 skiltelės česnako (aš naudojau daug, bet čia jau kaip kas mėgsta)
2 šaukštai sviesto
šaldytos petražolės ir krapai
įdarui:
0,5 vnt. obuolio
0.5 vnt. apelsino
0.5 vnt. citrinos
0.5 galvutės svogūno
Pentktadienį ryte įtryniau vištytę druska, pipirais, smulkintais lauro lapais ir 3 skiltelėmis pjaustyto česnako. Palikau viską šaldytuve iki šeštadienio ryto. Ryte sumaišiau šaldytas petražoles ir krapus, bei likusį česnaką su sviestu ir visa ta mase ištryniau vištą pakėlus odytę (ypač krutinelę ir aplink kojas).
Prieš kepant viską kas skirta įdarui supjausčiau ir prikimšau vištą. Surišau kojas, pritvirtinau sparnelius smeigtukais ir į orkaitę ant grotelių, po apačia pakišau indą su vandenuku. Iš pradžių pusvalandį kepiau 220 laipsnių temp., paskui sumažinau iki 190 ir pavartydama dar apie valandą
Paprasta ir skanu
Vištienos-špinatų troškinys su ryžiais
vištienos krutinelė
svogūnas
šaldyti arba šviežus špinatai
grietinė
sultinys
višitieną supjaustom gabaliukais, įdedam prieskonių, pakepinam, įdedam plonai supjaustytą svogūną, pakepinam, įdedam špinatus, patroškiname, dedam grietinės, truputį sultinio ir viską patroškiname. Tiekti su ryžiais
Skanaus
vištienos krutinelė
svogūnas
šaldyti arba šviežus špinatai
grietinė
sultinys
višitieną supjaustom gabaliukais, įdedam prieskonių, pakepinam, įdedam plonai supjaustytą svogūną, pakepinam, įdedam špinatus, patroškiname, dedam grietinės, truputį sultinio ir viską patroškiname. Tiekti su ryžiais
Skanaus
QUOTE(Endži @ 2011 12 06, 22:47)
Ryžiai su vištienos-špinatų troškiniu
Žiauriai skaniai atrodo Tik man labiau tiktų sakyti: Vištienos-špinatų troškinys su ryžiais
QUOTE(ELlJA @ 2011 12 06, 22:03)
Žiauriai skaniai atrodo Tik man labiau tiktų sakyti: Vištienos-špinatų troškinys su ryžiais
ačiū, paklausiau ir pataisiau, jūs teisi taip geriau skamba