Pas mus si savaitgali irgi buvo Tinginio balandeliai
Produktai
1kg farso
200g ryziu
500g kopustu
3 morkos
2 kiausiniai
prieskoniai
padazui 3-4 sausktai pomidoru padazo, 200ml grietineles, 0,5l vandens, truputis megstamu prieskoniu ir jei kas megsta cesnako.
Gaminimo eiga
Ryzius isvirti, kopusta ir morka sutarkuoti su tarka, kiausinius isplakti, viska imaisyti i farsa. Formuoti norimo dydzio kotletukus ir deti i skarda, pasauti i ikaitinta 180C orkaite 15 min. Apipilti balandelius padazu ir dar kepti 30 min.
Papildyta:Troskinukas
Produktai
1kg kalakutienos troskinimui
1 svogunas
2 cesnako skilteles
3 morkos
2 marinuoti agurkai
2-3 sausktai pomidoru padazo
Gaminimo eiga
Keptuveje su trupuciu aliejaus apkepam svoguna, kai jau taps skaidrus dedam kalakutienos gabaliukus, kai mesyte taps balta, dedam sutarkuota morka, apibarstom megstamais prieskoniais, viska troskiname apie 20-25 min, jei mazai skyscio ipilame truputis vandens. I pabaiga dedame sutarkuota marinuota agurka, isspaudziame cesnako ir pora saukstu pomidoro padazo. Jei per daug skyscio, dedame sauksta miltu ir dar truputi patroskiname.
Skanaus