Žuvies maltiniai
Reikės
450 gr žuvies (kokios norisi, nėra didelio skirtumo)
1 kiaušinio
1 saliero stiebo
1 svogūno
1 v.š. kapotų petražolių
2 v.š. majonezo
1 a.š. citrinos sulčių
Druskos
Maltų džiuvesėlių
Supjaustyti saliero stiebą plonomis riekelėmis, sukapoti svogūną. Įkaitinti keptuvę, pakepinti daržoves. Atvėsinti. Žuvį sumalti, dėti kiaušinį, 2 v.š. džiuvesėlių, majonezą, petražoles, pilti citrinos sultis, sudėti kepintas daržoves.
Gerai viską išmaišyti. Formuoti kotletus, apvolioti džiuvesėliuose. Taip suformuotus kotletus padėti į šaldytuvą pusei valandos. Ištraukus, vėl apvolioti džiuvesėliuose ir kepti, kol gražiai apskrus. Labai skanu su česnakiniai ryžiais ir marinuotų burokėlių salotomis.
Šaltinis: Moters savaitgalio virtuvė. Pietų patiekalai.
QUOTE(keistuole @ 2011 11 30, 10:30)
As taip pat grudu i kombaina. Jei kopusto reikia kokiom salotom, tai dedu peili, kuris riekelem pjausto ir tada gaunasi labai graziai juostelem pjaustytas kopustas. O jei reikia smulkiai pjaustyto (kaip siuo atveju tinginiu balandelem), tai gabalais supjaustau ir i kombaina idedu kapojimo peili ir gaunasi graziai ir smulkiai sukapotas kopustas.
Keptas varskes suris
skani uzkanda prie vyno/alaus arba tiesiog soti vakariene
galima valgyt karsta ir salta
reikes
varskes surio, vytintos mesytes, cesnako, paprikos ar pomidoru, prieskoniu
varskes suri padalinti i dvi dalis, apibarstyti prieskoniais ir cesnaku, uzdeti pora griezineliu mesytes, o salia papjaustyti pomidoro ar paprikos
pasauti i ikaitinta 180 laipsniu orkaite, kol suris apskrus ~ 15-20min
skani uzkanda prie vyno/alaus arba tiesiog soti vakariene
galima valgyt karsta ir salta
reikes
varskes surio, vytintos mesytes, cesnako, paprikos ar pomidoru, prieskoniu
varskes suri padalinti i dvi dalis, apibarstyti prieskoniais ir cesnaku, uzdeti pora griezineliu mesytes, o salia papjaustyti pomidoro ar paprikos
pasauti i ikaitinta 180 laipsniu orkaite, kol suris apskrus ~ 15-20min
Pica su bulvemis
250ml drugno vandens
25gr mieliu,( sausu dejau 8 gramus kazkur)
3v.s. aliejaus
850ml miltu
Virsus
4 bulves
1 svogunas
150gr mocarelos(dejau kur su prieskoniais)
cesnako
druskos
mairuno
pipiru
ciobrelio
pomidoru
drugna vandeni sumaisyti su mielemis, aliejumi,, iberti druskos, dali miltu, ismaisyti, suberti likusius miltus, minkyti tesla, kildinti 20min siltai.
tesla padalinti i dvi ar 4 dalis, iskocioti, uztepti ant pagrindo pomidoru padazo, deti plonai supjaustytas bulves, pjausciau su tuo skustuveliu kur Ule rode:), pabarstyti mairuno, druskytes, deti svoguna, mozarela, pomidora, pabarstyti ciobreliais. kepti orkaiteje 20-30min.
250ml drugno vandens
25gr mieliu,( sausu dejau 8 gramus kazkur)
3v.s. aliejaus
850ml miltu
Virsus
4 bulves
1 svogunas
150gr mocarelos(dejau kur su prieskoniais)
cesnako
druskos
mairuno
pipiru
ciobrelio
pomidoru
drugna vandeni sumaisyti su mielemis, aliejumi,, iberti druskos, dali miltu, ismaisyti, suberti likusius miltus, minkyti tesla, kildinti 20min siltai.
tesla padalinti i dvi ar 4 dalis, iskocioti, uztepti ant pagrindo pomidoru padazo, deti plonai supjaustytas bulves, pjausciau su tuo skustuveliu kur Ule rode:), pabarstyti mairuno, druskytes, deti svoguna, mozarela, pomidora, pabarstyti ciobreliais. kepti orkaiteje 20-30min.
QUOTE(Renata123 @ 2011 11 30, 14:33)
As taip pat grudu i kombaina. Jei kopusto reikia kokiom salotom, tai dedu peili, kuris riekelem pjausto ir tada gaunasi labai graziai juostelem pjaustytas kopustas. O jei reikia smulkiai pjaustyto (kaip siuo atveju tinginiu balandelem), tai gabalais supjaustau ir i kombaina idedu kapojimo peili ir gaunasi graziai ir smulkiai sukapotas kopustas.
o koks jūsų kombainas
QUOTE(*MONAMI* @ 2011 11 30, 22:25)
ar viduje desreles spagetis isvires buna? karta viriau..man viduje neisvire
Orkaitėje kepta sprandinė
Jums reiks:
sprandinės (mano gabaliukas 1,5 kg)
druskos, pipirų mišinio
džiovinto čiobrelio
česnako
Aptepimui: kiaušinio trynys, 1 šaukštas medaus, 2 šaukštai garstyčių su grūdėliais.Trynį išplakti, įmaišyti garstyčias ir medų.
Mėsą nuplauname ir nusausiname.
Apibarstome druska, pipirais,čiobreliais ir gerai viską triname mėsą.
Su peiliu darome pjovimus ir sukišame česnako gabaliukus.
Paliekame marinuotis.
Imame išmarinuotą mėsą ir sutepame aliejumi.Gerai įvyniojame į foliją.
Dedame į kepimo indą į kurį pilame stiklinę vandens.
Dedame į įkaitintą iki 200 C orkaitę ir kepame 1,5 valandos.
Ištraukiame mėsą, nuimame foliją ir sutepame su medaus garstyčių padažu.
Dedame atgal orkaitę ir kepame dar maždaug 20 min.
Spanguolių padažas: 300gr.spanguolių, 3 valg.šaukštai cukraus (pagal skonį) ir 1 šaukštas miltų.
200 gr.spanguolių užpilame 100 gr. karšto vandens, dedame cukrų ir maišant pakaitiname kol cukrus ištirps.
Pertriname per sietelį.
Dedame miltus ir labai gerai maišome kad gautųsi vientisa masė.
Tada sudedame likusias uogas ir verdame dar kokias 3 minutės.
Baltas padažas: majonezą sumaišome su grietinė ir pomidorų padažu, išspaudžiame česnako,sutarkuojame marinuotą agurką, išmaišome.
Garnyrui: bulvės su lupenomis išverdame,dedame kepimo indą,užpilame aliejaus, dedame smulkinto česnako,rozmarino šakelę ir užkepame orkaitėje kol apskrus.
Jums reiks:
sprandinės (mano gabaliukas 1,5 kg)
druskos, pipirų mišinio
džiovinto čiobrelio
česnako
Aptepimui: kiaušinio trynys, 1 šaukštas medaus, 2 šaukštai garstyčių su grūdėliais.Trynį išplakti, įmaišyti garstyčias ir medų.
Mėsą nuplauname ir nusausiname.
Apibarstome druska, pipirais,čiobreliais ir gerai viską triname mėsą.
Su peiliu darome pjovimus ir sukišame česnako gabaliukus.
Paliekame marinuotis.
Imame išmarinuotą mėsą ir sutepame aliejumi.Gerai įvyniojame į foliją.
Dedame į kepimo indą į kurį pilame stiklinę vandens.
Dedame į įkaitintą iki 200 C orkaitę ir kepame 1,5 valandos.
Ištraukiame mėsą, nuimame foliją ir sutepame su medaus garstyčių padažu.
Dedame atgal orkaitę ir kepame dar maždaug 20 min.
Spanguolių padažas: 300gr.spanguolių, 3 valg.šaukštai cukraus (pagal skonį) ir 1 šaukštas miltų.
200 gr.spanguolių užpilame 100 gr. karšto vandens, dedame cukrų ir maišant pakaitiname kol cukrus ištirps.
Pertriname per sietelį.
Dedame miltus ir labai gerai maišome kad gautųsi vientisa masė.
Tada sudedame likusias uogas ir verdame dar kokias 3 minutės.
Baltas padažas: majonezą sumaišome su grietinė ir pomidorų padažu, išspaudžiame česnako,sutarkuojame marinuotą agurką, išmaišome.
Garnyrui: bulvės su lupenomis išverdame,dedame kepimo indą,užpilame aliejaus, dedame smulkinto česnako,rozmarino šakelę ir užkepame orkaitėje kol apskrus.
QUOTE(Elena @ 2011 12 01, 11:47)
Idealus kaledinis kepsnys
QUOTE(Renata123 @ 2011 11 30, 15:33)
O jei reikia smulkiai pjaustyto (kaip siuo atveju tinginiu balandelem), tai gabalais supjaustau ir i kombaina idedu kapojimo peili ir gaunasi graziai ir smulkiai sukapotas kopustas.
as irgi taip pat darau ir greita, ir nesigaista laikas
Elena ,sprandine
QUOTE(*MONAMI* @ 2011 11 30, 22:25)
Aš tai dariau grybų padažiuką su grietinėle prie jų