Tinginių balandėliai
800 gr.maltos kiaulienos sprandinės
2 šaukštai majonezo
2 šaukštai krakmolo
100 gr. virtų ryžių
didelė morka, svogūnas
200 gr. tarkuoto kopūsto
3 kiaušiniai
druska, pipirai
Padažui: morka, svogūnas, grietinė
Į faršą sudėti visus produktus ir smulkia tarka tarkuota kopūstą. Morką sutarkuoti, svogūną supjaustyti ir apkepti keptuvėje, atvėsinus įmaišyti į bendrą masę. Formuoti delno dydžio kotletus ir apkepti iš abiejų pusių keptuvėje, neilgai ,tik, kol apkeps. Į puodą dėti šaukštą sviesto patarkuoti morkos, įberti sauja pjaustyto svogūno ir dėti kotletus. Iki pusės įpilti vandens. Ant viršaus vėl tarkuoti morkos ir priberti svogūno, jei turite šaukštą kapotų petražolių, pagardinti viską druska, pipirais ir troškinti apie 20 min. Nupilti šiek tiek skysčio į puodelį, sumaišyti su maždaug 3 šaukštais grietinės ir supilti atgal į puodą.
Skanaus!!
Nerealus, baisiai skanus vaizdas (balandėlių). Bus išbandyta.
Mergaites, atleiskit uz offtopic, bet gal kartais kur matet svieziu figu
Prismoj, Akropolio Maximkoj nera, o taip reikia.
Prismoj, Akropolio Maximkoj nera, o taip reikia.
QUOTE(Ulė @ 2011 11 28, 20:12)
Nu negalima vakarais taip kankinti zmoniu Jau kaip noriu
QUOTE(Superburbule @ 2011 11 28, 14:47)
Kalakutienos kepsnys
4 kalakuto krutineles po 150gr
4 kalakuto krutineles po 150gr
Atsiprašau,nesikabinėju,bet kur gaut kalakuto krūtinėlių tokio svorio ..? Krūtinėlės puselės file virš 1kg sveria. Čia gal tokiais gabaliukais (po 150 g) tą file susipjaustyti? Ar nuliuką dar vieną pamiršote (nors kepsniukai neatrodo gigantiški)?
O man labai reikia šviežaus peletrūno. Šiauliai
Pas mus siandien Netikri balandeliai, beje, receptas labai panasus i Ules.
Reikės:
500 gr. maltos mėsos
2 kiaušiniai
50 gr. ryžių
250 gr. kopūsto
1 morkos
1 svogūno
0,5 a.š. druskos
0,5 a.š. pipirų
aliejaus
1 st. sultinio
2 v.š. vorčesterio padažo
2 lauro lapeliai
3 v.š. grietinės
2 v.š. pomodorų padažo
1 v.š. miltų
Trupučio cukraus
Ryžius išvirti. Svogūną susmulkinti ir pakepinti ant šlakelio aliejaus. Morką sutarkuoti smulkia tarka, o kopūstą per burokinę. Mėsą, kiaušinius, virtus ryžius, tarkuotas daržoves, kepintus svogūnus, druską bei pipirus suminkyti. Formuoti pailgus kotletukus ir apkepti ant šlakelio aliejaus iš abiejų pusių.
Apkeptus kotletus dėti į puodą, užpilti sultiniu, įpilti vorčesterio padažą, sudėti lauro lapelius ir troškinti apie 40 min. Grietinę sumaišyti su pomidorų padažu, miltais bei cukrumi. Gautą padažą supilti į puodą ir pavirti, kol padažas sutirštės. Skanaus!
Reikės:
500 gr. maltos mėsos
2 kiaušiniai
50 gr. ryžių
250 gr. kopūsto
1 morkos
1 svogūno
0,5 a.š. druskos
0,5 a.š. pipirų
aliejaus
1 st. sultinio
2 v.š. vorčesterio padažo
2 lauro lapeliai
3 v.š. grietinės
2 v.š. pomodorų padažo
1 v.š. miltų
Trupučio cukraus
Ryžius išvirti. Svogūną susmulkinti ir pakepinti ant šlakelio aliejaus. Morką sutarkuoti smulkia tarka, o kopūstą per burokinę. Mėsą, kiaušinius, virtus ryžius, tarkuotas daržoves, kepintus svogūnus, druską bei pipirus suminkyti. Formuoti pailgus kotletukus ir apkepti ant šlakelio aliejaus iš abiejų pusių.
Apkeptus kotletus dėti į puodą, užpilti sultiniu, įpilti vorčesterio padažą, sudėti lauro lapelius ir troškinti apie 40 min. Grietinę sumaišyti su pomidorų padažu, miltais bei cukrumi. Gautą padažą supilti į puodą ir pavirti, kol padažas sutirštės. Skanaus!
prisiziurejau tu netikru balandeliu ir as siandien pasidariau
http://www.part.lt/i...9db50961457.jpg
nuotrauka prastoka, receptai modifikuoti pagal mane
I puoda klojau kopusto lapus.
Suformavau kukulius is farso, tarkuotos morkos, kopusto, prieskoniu ir sauksto majonezo (kad suliptu). Ant kopusto suklojau kukulius ir uzdejau tarkuotas morkas su cesnaku. Uzpyliau vandens kad apsemtu. patroskinau kol issitroskino kopustas, iberiau zoleliu prieskoniu, pasidariau bulviu koses ir uzkandau
http://www.part.lt/i...9db50961457.jpg
nuotrauka prastoka, receptai modifikuoti pagal mane
I puoda klojau kopusto lapus.
Suformavau kukulius is farso, tarkuotos morkos, kopusto, prieskoniu ir sauksto majonezo (kad suliptu). Ant kopusto suklojau kukulius ir uzdejau tarkuotas morkas su cesnaku. Uzpyliau vandens kad apsemtu. patroskinau kol issitroskino kopustas, iberiau zoleliu prieskoniu, pasidariau bulviu koses ir uzkandau
Vištiena apelsinų sultyse
Gaminau pagal Neringos anties receptą
Reikia:
2 kg. vištos
4-5 didesnių skiltelių česnako
1 čili pipiriuko apie 10 12 cm. ilgio
10 12 cm. ilgio imbiero
4 anyžių žvaigždučių
3 v. šaukštų rudo cukraus
1 litro apelsinų sulčių
40 gr. šaukštų žuvies padažo (ačiū už jį aguonėlėi )
šviežiai maltų juodųjų pipirų
druskos
čiobrelio
apelsino
sauja dž. abrikosų
Vištą supjaustyti nedideliais gabalėliais, pagardinti druska ir pipirais.
Sudėti į keptuvę odelės puse į apačią ir apkepti iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
Susmulkinti čili (išimkite sėklas), imbierą ir česnaką sutarkuoti.
Vištą perdėkite į puodą ar troškinimo indą, įpilkite dalį taukų iš keptuvės, suberkite nuplautus abrikosus, apiberkite cukrumi, supilkite žuvų padažą. Sudėkite paruoštus prieskonius, pjaustytą riekelėmis apelsiną, apibarstykite čiobreliais, užpilkite apelsinų sultimis, uždenkite dangčiu ir troškinkite apie 1 val. (priklauso nuo ugnies dydžio bei mėsos kokybės). Troškinkite kol mėsa pradės nertis nuo kaulo.
Padažą nupilkite į keptuvę ir nugarinkite iki kreminės tirštos konsistencijos.
Skanaus !!
Gaminau pagal Neringos anties receptą
Reikia:
2 kg. vištos
4-5 didesnių skiltelių česnako
1 čili pipiriuko apie 10 12 cm. ilgio
10 12 cm. ilgio imbiero
4 anyžių žvaigždučių
3 v. šaukštų rudo cukraus
1 litro apelsinų sulčių
40 gr. šaukštų žuvies padažo (ačiū už jį aguonėlėi )
šviežiai maltų juodųjų pipirų
druskos
čiobrelio
apelsino
sauja dž. abrikosų
Vištą supjaustyti nedideliais gabalėliais, pagardinti druska ir pipirais.
Sudėti į keptuvę odelės puse į apačią ir apkepti iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
Susmulkinti čili (išimkite sėklas), imbierą ir česnaką sutarkuoti.
Vištą perdėkite į puodą ar troškinimo indą, įpilkite dalį taukų iš keptuvės, suberkite nuplautus abrikosus, apiberkite cukrumi, supilkite žuvų padažą. Sudėkite paruoštus prieskonius, pjaustytą riekelėmis apelsiną, apibarstykite čiobreliais, užpilkite apelsinų sultimis, uždenkite dangčiu ir troškinkite apie 1 val. (priklauso nuo ugnies dydžio bei mėsos kokybės). Troškinkite kol mėsa pradės nertis nuo kaulo.
Padažą nupilkite į keptuvę ir nugarinkite iki kreminės tirštos konsistencijos.
Skanaus !!
Sonkauliai meduje su saulegrazom
receptas labai paprastas, bet skonis mmm... mesa sultinga, saldi ir traski
1kg kiaulienos sonkauliu
druskos ir Saldva kaukazietisku prieskoniu misinio
1 valgomo sauksto medaus
5 valgomi saukstai saulegrazu
sonkaulius uzmarinuoti su prieskoniais bent porai valandu
ikaitinti keptuve su trupuciu aliejaus ir apkepti, kai jau sonkauliai bus iskepe aplieti mesa medumi ir apibarstyti saulegrazom, viska pamaisyti pora kartu, kad saulegrazos apkeptu
receptas labai paprastas, bet skonis mmm... mesa sultinga, saldi ir traski
1kg kiaulienos sonkauliu
druskos ir Saldva kaukazietisku prieskoniu misinio
1 valgomo sauksto medaus
5 valgomi saukstai saulegrazu
sonkaulius uzmarinuoti su prieskoniais bent porai valandu
ikaitinti keptuve su trupuciu aliejaus ir apkepti, kai jau sonkauliai bus iskepe aplieti mesa medumi ir apibarstyti saulegrazom, viska pamaisyti pora kartu, kad saulegrazos apkeptu
Ule, labai skanus tinginiu balandeliai, dekoja visa mano seima
Tik man jie visai ne tinginiu Tarkuoti kopusta daug sunkiau nei i jo lapus katlietkas susukti Ir as nenaudoju tokiu dalyku kaip krakmolas ir majonezas Siame recepte ju nekeiciau niekuom, bet viskas gavosi tobulai
Tik man jie visai ne tinginiu Tarkuoti kopusta daug sunkiau nei i jo lapus katlietkas susukti Ir as nenaudoju tokiu dalyku kaip krakmolas ir majonezas Siame recepte ju nekeiciau niekuom, bet viskas gavosi tobulai
jau sonkauliai kaip gerai pasirode
perrin, as kopusta su bulviu skustuku paskutu, greit ir rezultatas geras
perrin, as kopusta su bulviu skustuku paskutu, greit ir rezultatas geras