Temos taisyklės:
* čia keliami tik antrųjų patiekų receptai ir TIK su nuotraukomis.
* patiekalų nuotraukų dydis neturi viršyti 500-650 pixelių, kitu atveju nuotraukos bus pašalintos be išankstinio perspėjimo.
* komentarai, nesusiję su tema, bus trinami be asmeninio perspėjimo.
* nuotraukos necituojamos.
Cukinijų tagliatelles su pomidorų/parmezano padažu ir sezamo sėklomis
2 porcijoms :
Reikės:
* 2 jaunos pailgos cukinijos
* druskos
padažui:
* 250 ml grietinėlės ( 10 % riebumo)
* 2 arbat. š. pomidorų pastos
* 2 valg. š. smulkiai tarkuoto Parmezano sūrio
* 2 valg. š. sezamų sėklų
Gaminimo eiga:
Padažo ruošimas:
Į kaitinimo indą supilti grietinėlę ir pomidorų pastą, užvirti. Kai grietinėlė padės tirštėti, suberti tarkuotą parmezano sūrį, pagardinti prieskoniais. Atidėti į šoną.
Tagliatelle'ių ruošimas:
Cukinijas nuplauti, ir skustuko pagalba supjaustyti suktomis juostelėmis. Užvirti vandenį , pasūdyti, sudėti cukinijų tagliatelles ir pavirti max 2-3 minutes. Užgriebti iš puodo, sudėti į kiaurasamtį, kad nuvarvėtų vanduo.
Cukinijų tagliatelles sudėti į lėkštę, užpilti paruoštu pomidorų/parmezano padažu, paviršių apibarstyti sezamo sėklomis.
Patiekti nedelsiant.
Skanaus
2 porcijoms :
Reikės:
* 2 jaunos pailgos cukinijos
* druskos
padažui:
* 250 ml grietinėlės ( 10 % riebumo)
* 2 arbat. š. pomidorų pastos
* 2 valg. š. smulkiai tarkuoto Parmezano sūrio
* 2 valg. š. sezamų sėklų
Gaminimo eiga:
Padažo ruošimas:
Į kaitinimo indą supilti grietinėlę ir pomidorų pastą, užvirti. Kai grietinėlė padės tirštėti, suberti tarkuotą parmezano sūrį, pagardinti prieskoniais. Atidėti į šoną.
Tagliatelle'ių ruošimas:
Cukinijas nuplauti, ir skustuko pagalba supjaustyti suktomis juostelėmis. Užvirti vandenį , pasūdyti, sudėti cukinijų tagliatelles ir pavirti max 2-3 minutes. Užgriebti iš puodo, sudėti į kiaurasamtį, kad nuvarvėtų vanduo.
Cukinijų tagliatelles sudėti į lėkštę, užpilti paruoštu pomidorų/parmezano padažu, paviršių apibarstyti sezamo sėklomis.
Patiekti nedelsiant.
Skanaus
Kiaulienos kukuliukai kitaip
Planavau gaminti netikrą zuikį, bet pagalvojau, kad Liepai bus įdomiau valgyti mėsytę kitokiame pavidale. Ir neklydau.
Sumaliau 500 gr kiaulienos kumpio. Smulkiai įpjausčiau svogūno galvą, sutarkavau morką, įspaudžiau česnako skiltelę. Įdėjau pora riekelių batono išmirkytų piene. Pagardinau pipirais, druska. Gerai išminkiau ir palikau nakčiai šaldytuve. Kitą dieną į mėsos faršą įmušiau vieną kiaušinį ir gerai išmaišiau. Drėgnomis rankomis suformavau mažus kukuliukus Liepai, sau didesnius, į vidų įdėdama po džiovintą slyvą. Kukuliukus apvoliojau džiuvėsėliuose ir kepiau apie 15-20 min. 180 laipsnių orkaitėje. Garnyrui cukiniją supjausčiau juostelėmis (spagečiais) spec. įrankiu, sudėjau ant popierinio rankšluosčio, apibarsčiau druska, kad išskirtų savo sultis. Vos minutę pakepiau keptuvėje su pora lašų alyvuogių aliejaus. Padažas: keptuvėje ištirpinau šaukštą sviesto, įdėjau šaukštelį miltų, apkepiau, įpyliau sultinio, pagardinau garstyčiomis, druska ir pipirais.
Skanaus.
Planavau gaminti netikrą zuikį, bet pagalvojau, kad Liepai bus įdomiau valgyti mėsytę kitokiame pavidale. Ir neklydau.
Sumaliau 500 gr kiaulienos kumpio. Smulkiai įpjausčiau svogūno galvą, sutarkavau morką, įspaudžiau česnako skiltelę. Įdėjau pora riekelių batono išmirkytų piene. Pagardinau pipirais, druska. Gerai išminkiau ir palikau nakčiai šaldytuve. Kitą dieną į mėsos faršą įmušiau vieną kiaušinį ir gerai išmaišiau. Drėgnomis rankomis suformavau mažus kukuliukus Liepai, sau didesnius, į vidų įdėdama po džiovintą slyvą. Kukuliukus apvoliojau džiuvėsėliuose ir kepiau apie 15-20 min. 180 laipsnių orkaitėje. Garnyrui cukiniją supjausčiau juostelėmis (spagečiais) spec. įrankiu, sudėjau ant popierinio rankšluosčio, apibarsčiau druska, kad išskirtų savo sultis. Vos minutę pakepiau keptuvėje su pora lašų alyvuogių aliejaus. Padažas: keptuvėje ištirpinau šaukštą sviesto, įdėjau šaukštelį miltų, apkepiau, įpyliau sultinio, pagardinau garstyčiomis, druska ir pipirais.
Skanaus.
QUOTE(Aleja.lt @ 2011 11 18, 11:10)
Kiaulienos kukuliukai kitaip
........Garnyrui cukiniją supjausčiau juostelėmis (spagečiais) spec. įrankiu...
........Garnyrui cukiniją supjausčiau juostelėmis (spagečiais) spec. įrankiu...
jjeee, aš jo jau 100 metų kaip ieškau.... (taip norisi spagečių daržovinių...o su paprastu peliu būtų kančia pjaustyti spagečius ) žiū, pašnibždėk kur tokį įrankį LT galima įsigyti?
Papildyta:
QUOTE(Irėnė @ 2011 11 18, 11:14)
yra toks skustukas judančiais ašmenimis:
sangaidoje radome, vadinasi Victorinox U-Peeler
štai tokiu :
galima tokiu skustuku :
o man reikia štai tokio įrankio daržoviniams spagečiams gaminti :
Irmulia pas mus bazej,turguj visur ju pilna,plasmasiniai kaip 2 pav. nuo 13-20lt
Irmulia, as pirkau ji toje pacioje Sangaidoje, Panerių g. 20a, Vilniuje
Jie prekiauja restoranams, bet as ir sau vis kazko paperku ten..
Labai ir mes megstam darzovinius spagecius
Jie prekiauja restoranams, bet as ir sau vis kazko paperku ten..
Labai ir mes megstam darzovinius spagecius
VARŠKĖS PICA
Standartinei orkaitės skardelei prireiks:
Varškės 200 gr
Kiaušinių 2 vnt
Aliejaus 4 v.š
Pieno 4-5 v.š.
Cukraus, druskos
Kepimo miltelių šaukštelis
Miltų tiek, kad užsiminkytų minkšta, nelimpanti prie rankų tešla, na, maždaug 300 gr..
Varškę, kiaušinius, pieną, druską, cukrų išplakti mikseriu. Suberti miltųs ir kepimo miltelius. miltus berti po nedaug, maišyti, minkyti , žiūrėti, kada jau gana. Tešlą minkyti min ir palikti valandai šaldytuve.
Ant miltuoto paviršiaus kočioti lakštą, storesnį, apie 5 mm. Skardelę gausiai patepti aliejumi, nes truputį kimba ir įkloti lakštą.
Dėti norimą įdarą.
Čia įdarui naudota:
Trinti pomidorai su pomidorų padažu ir sutrintu česnaku
Olandiškas sūris
Kumpelis, dešrelės
Svogūnai
Pievagrybių...
Galiu pasakyt, kad tikrai skanu, neisgailiu, kad dariau
Standartinei orkaitės skardelei prireiks:
Varškės 200 gr
Kiaušinių 2 vnt
Aliejaus 4 v.š
Pieno 4-5 v.š.
Cukraus, druskos
Kepimo miltelių šaukštelis
Miltų tiek, kad užsiminkytų minkšta, nelimpanti prie rankų tešla, na, maždaug 300 gr..
Varškę, kiaušinius, pieną, druską, cukrų išplakti mikseriu. Suberti miltųs ir kepimo miltelius. miltus berti po nedaug, maišyti, minkyti , žiūrėti, kada jau gana. Tešlą minkyti min ir palikti valandai šaldytuve.
Ant miltuoto paviršiaus kočioti lakštą, storesnį, apie 5 mm. Skardelę gausiai patepti aliejumi, nes truputį kimba ir įkloti lakštą.
Dėti norimą įdarą.
Čia įdarui naudota:
Trinti pomidorai su pomidorų padažu ir sutrintu česnaku
Olandiškas sūris
Kumpelis, dešrelės
Svogūnai
Pievagrybių...
Galiu pasakyt, kad tikrai skanu, neisgailiu, kad dariau
QUOTE(brashke77 @ 2011 11 18, 18:35)
Perrin, ooo taip, Giedriaus plovas beveik tobulas, ko gero, drąsiai galima būtų uzbekus vaišinti Man vasarą didelis malonumas jį virti ant laužo, iš pradžių 'zervak'ą', paskui stebėti, kad ryžiai nesuliptų, bet ir kieti nebūtų... Tai beveik menas, bet rezultatas viską atperka, kaip ir pas Tave
Siandien tai toks pagreitintas variantas gavosi, zervaka viriau trumpai, gaminau su namine vista ir orkaitej. Bet man labai tinka kuminas, nebeisivaziduoju plovo juo nekvepianciu. Ir visada dedu siek tiek safrano.
Isivaizduoju, kad ant lauzo gamintas turetu buti tobulas
Papildyta:
QUOTE(brashke77 @ 2011 11 18, 18:52)
VARŠKĖS PICA
Paskutiniu metu stengiuosi gaminti miltinius patiekalus su kiek imanoma maziau miltu ir daugiau varskes, tai jau si butinai isbandysiu
QUOTE(brashke77 @ 2011 11 18, 20:52)
VARŠKĖS PICA
o varske labai jauciasi pade, ar ji tokia kaip varskinis blynas gaunas?
Merginos,nerandu omleto su farsu .Jis kepamas orkaitei kaip vyniotinis. Valgomas saltas arba karstas. Padekit surast