Sveikos.
As pasijungiu retokaqi, kartais paskaitau, bet dazniausia is telefono. Rasyti is telefono jei daugiau reikia nemegstu, tai daznai taip ir lieka
QUOTE(Hovėja @ 2017 10 04, 13:13)
Ten jau gyvenantys tautiečiai su padėjimu nelabai, galvoju gal yra dauguma jau nudegę nuo tų giminių ir draugų. O mes giminių nei draugų ten neturime. Kiek merginos čia forume pataria , tiek ir turime. Ir joms už tai didelis dėkui

, gaila , kad forumas miršta , buvo vieta kur visada galima buvo pasiklausti žmoniškai, nes fb man keisti žmonės renkasi , labai jau daug ten negatyvo.
Teisingai galvoji. As irgi priklausau tai nudegusiuju grupei, beje patekau ten sito pacio forumo deka

. Nors kazkokiu materialiniu dideliu nuostoliu nepatyriau, bet entuziazmas jungtis i iniciatyvas su mazai pazistamais zmonem apgeso
Be to is mano patirties svieziai atvykusio ir senokai gyvenancio poziuris labai skiriasi. As matau daug "iniciatyvu" nes pagal darbo pobudi forminam ir registruojam naujas firmas. Klientai visokie buna, nei tik "is musu" bet ir svedai, belgai, anglai, irgi atvaziuoja suzaveti ispanisku gyvenimo budu ir nusprendzia greit cia kazka tokio ikurti. Pagal mano asmenine statistika didesne dalis skubutu iniciatyvu nesekmingos. sekmingesnes yra tokios gal jau subrandintos, kai susipazine su aplinka ir niuansais.
As kai lyginu savo poziuri ir svieziai atvykusiu tai as asmeniskai matau daugiau sunkumu ir visokiu "bet" ir " o jeigu". Jie daugiau mato grozi, saule ir tt
QUOTE(Amica @ 2017 10 04, 13:33)
. Net tie rusai, kurie čia jau seniai gyvena, sunerimę dėl tokio didelio naujai atvykusių rusų kiekio, patys sako, jog nenori čia turėti "ruskaja Torrevieja". O ir ukrainiečių nemažai atvykusių, tai net mokyklose tarp vaikų ukrainiečių ir rusų konfliktai kyla.
Rusai kurie seniai gyvena daznai sunerime nes jiems baigesi geri laikai ir dabar daug konkurencijos. Jei pries 5 metus paskui tave lakste jei tvarkingai vertejavai, tvarkei visokius reikalus, galejai padeti ir pan, tai dabar besisiulanciu versti uz kapeikas eile visur. Vertimo kokybe kitas reikalas, pati tokiu prisiklausiau notarineje. Nes zmogus negali persokti nuo bulkuciu gaminimo prie juridiniu vertimu. Jam ne tai kad zodyno o daznai ir bendro supratimo neuztenka. Nu bet uztad pigiai
QUOTE(renrena @ 2017 10 04, 13:52)
Mano nuomone, kažkokia namų remonto, apdailos ar santechninių paslaugų artelė sėkmingai gyvuotų. Kol ~pusmetį gyvenom Alikantėj, turėjom bėdų su santechnika ir smulkiais remonto darbais nuomojamame būste, tad galiu atsakingai pareikšti, kad turėjom reikalų su tikrais šūdarankiais (tikiu, kad ne visi tokie, bet mums bent jau pasitaikė), darželinukas geriau padarytų

. Be to, gana daug kur jaučiama kanalizacinė smarvė (net pakankamai brangiuose būstuose), NT agentas paaiškino, kad tai gana dažna problema, tik nesupratau, ar Alikantėje, ar regione, ar visoje ES.
Man atrodo, bet kokioje paslaugų srityje lietuviškas kruopštumas rastų savo nišą, bet, aišku, reikalinga kalba

.
Sita nisa daznai bando isnaudoti tautieciai ir kaimyniniu saliu gyventojai. Nesakau kai kurie gerai dirba. Kai kurie gerai bet su musu tradiciniais niuansais - pvz turejau super meistra auksines rankos is Latvijos, dare mums dideli darba ir kazkur 2 sav pries pabaigiant uzgere ir nukrito kazkur nuo kazkokio balkono, susilauze koja. Teko suktis ir ieskoti kas visokius galus dabaigtu, kas visad sudetingiau keisti meistra eigoje.
Kitas saunus vyrukas kur dare mums kelis darbus (mes ju daznai turim tai sau pai klientams, nes irgi per mus iesko) paskutini karta kai igarsino MB kaina ir maniskis paklause ar jam neatrodo biski per daug uz 2 val darbo atsake - taigi tu turi pinigu, tai gali moketi

Cia matyt kazkokia ukrainietiska logika
Dirba neblogai ir moka daug ka, bet man noras ji kviesti ar rekomenduoti atsoko.
QUOTE(Indeniuke @ 2017 10 05, 14:44)
Ar priimsit į savo būrį?

Antri metai su vyru ilsimės Guardamar del Segura miestelyje Alicantės reg. ir kuo toliau, tuo labiau norėtume čia gyventi..Įdomu ar yra kokios mokyklos vaikams, kad galėtų užsieniečiai mokytis? Kitaip tariant international? Gal kas žinot?
Privacios tarptautines/dvikalbes mokyklos regione yra kelios, pigiausia kazkur nuo 500 menesiui. Bet kad vaikai greit ismoksta, dar mazi greit prisitaiko. Geriau atvaziuoti pvz vasaros pradzioj, duot jiems laiko tuos du menesius cia pabendrauti, nusiusti i kokia mokyklele vasaros, ir greit prades kalbeti. Greiciausiai daug greiciau nei jus
Жизнь надо устраивать до тех пор, пока она начнёт устраивать вас...;)