QUOTE(Hovėja @ 2017 10 04, 14:13)
Ne nebijau , tik kaip man cia tų skrydžių nelabai yra ... gal , kad aš šiandien noriu
Dėl darbų : ieškojomės bet kokio darbo, nes kalbą reikia išmokti. Vyras kažkiek dirbo su busiuku , atveždavo anksti ryte prekes į kelias parduotuves, vėliau pas ispanus buvo gavęs laikino darbo , čia visi darbukai buvo per rusų bendruomenę.
O aš noriu savo verslu užsiimti, bet tai irgi turi subręsti - daug minčių buvo ir yra , gal pirkti NT ir užsiimti nuoma, gal organizuoti statybinę komandą ir užsiimti apdailos darbais, gal tiesiog kokią paslaugų įmonę.... bet turiu dar į kalbą investuoti , reikia žinoti įstatymus , juos išstudijuoti, nes mano finansinė ir teisinė patirtis baigiasi su lig Lietuvos siena.
Nieko patarti negaliu , patys pratinamės , kad reiks būti ir elgtis kiek kitaip nei esame įpratę.
Bet galime padiskutuoti, diskusijose gimsta idėjos. Ten jau gyvenantys tautiečiai su padėjimu nelabai, galvoju gal yra dauguma jau nudegę nuo tų giminių ir draugų. O mes giminių nei draugų ten neturime. Kiek merginos čia forume pataria , tiek ir turime. Ir joms už tai didelis dėkui

, gaila , kad forumas miršta , buvo vieta kur visada galima buvo pasiklausti žmoniškai, nes fb man keisti žmonės renkasi , labai jau daug ten negatyvo.
Mes panašiai, aš labiau bandau mokytis kalbą, vyras - studijuoti ES verslo specifiką, bet, kaip supratau, tikriausiai teks kažką samdyti vietoje, kas jau būtų patyręs, išmanytų verslo niuansus, buhalteriją ir kt. dalykus, jei tik tokį "universalą" pavyks rasti

.
Mano nuomone, kažkokia namų remonto, apdailos ar santechninių paslaugų artelė sėkmingai gyvuotų. Kol ~pusmetį gyvenom Alikantėj, turėjom bėdų su santechnika ir smulkiais remonto darbais nuomojamame būste, tad galiu atsakingai pareikšti, kad turėjom reikalų su tikrais šūdarankiais (tikiu, kad ne visi tokie, bet mums bent jau pasitaikė), darželinukas geriau padarytų

. Be to, gana daug kur jaučiama kanalizacinė smarvė (net pakankamai brangiuose būstuose), NT agentas paaiškino, kad tai gana dažna problema, tik nesupratau, ar Alikantėje, ar regione, ar visoje ES.
Man atrodo, bet kokioje paslaugų srityje lietuviškas kruopštumas rastų savo nišą, bet, aišku, reikalinga kalba

.