Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas Ispanijoje

QUOTE(Hloja @ 2012 01 06, 16:40)
O nuo Barselonos iki Alicante kokiu transportu geriau nuvaziot (ne masina) traukiniu ar autobusu ? Gal zinot kiek mazdaug laiko uztruktu? Jieigu tokie silti orai tai kaip apserenge vaikstot? ne apsisprendziu del rubu, ne noriu daug tempti su savim, nes planuojam daug vazineti, tad noris kazka optimaliai pasirinkti. Aciukas mirksiukas.gif

Meluociau jai sakyciau kad nereikia siltu rubu ,kiek zinau kad Barcelonoje yra labai vesu,geriau turet siltesniu rubu,o pas mus cia tai tikrai dar jai vakare iseinam prasieit prie juros tai striukyte uzsimetu,bet tikrai nesalta,nors buna ir staigmenu silta silta,buna taip atvesta vejas apsisuka ,buna salta ,norssssssssssssssss zodis salta aisku kokie 18 silumos diena ,,bet man patinka ziema cia super,bet vasara as taip prie jos ir nepripratau,beproto karsta.
Taip kad siltu rubeliu reikia ,bet lietuviskus kailinukus galima palikt Lt assa.gif
Man net sunku atsakyt,NES PMIRSAU KAS ISTIKRO YRA ZIEMA JAU 10M SNIEGO NEMACIAU. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ispaniuke @ 2011 12 19, 13:00)
Taip taip be pazystamu niekaip ir nieko. g.gif

as su tuo nesutinku, bet turbut priklauso nuo kievieno zmogaus ir jo paieku. As ir darba gavau, ir gyvenima cia pradejau be niekieno paramos, ir vis dar gyvenu pati savo jegom.
Papildyta:
As norejau paklausti zinanciu, kiek mazdaug kainuoja aukles paslaugos. Pvz. 3 val dienoj.? Suprantu kad kainos gali skirtis, bet orientacijai.
Papildyta:
QUOTE(knotknot @ 2012 01 02, 23:04)
Maistas parduotuvese tikrai pigesnis, negu Lietuvoje. Pigiau gaminti patiems.

Sutinku, bet tik kai kuriu produktu. Bendroje sumoje as Lietuvoje isleisdavau maziau pinigu maistui per savaite nei isleidziu cia. Bet faktas kaip blynas: maistas cia nebrangus, jeigu gaminiesi pats namuose.
Papildyta:
Biurokratizmas tikrai didesnis negu Lietuveleje, o ypac uzsienieciams...

Sutinku, ypac del to kad Lietuvoje daug geriau viskas organizuota. Bet is patirties galiu pasakyti, kad labai daug priklauso nuo to, kokioje Ispanijos vietoje esate. Kartais jei gerai uztaikai, tai labai greitai viskas pasidaro, o kartais - vaje, vaje...
Papildyta:
Jei neturit cia geru pazistamu, galinciu uztikrinti gera darba, tikrai neverta bandyti laimes. Kiek apgautu ir nusivylusiu teko sustikti! Dauguma ispanu nepatiklus, sykstuoliai.

Nesutinku, bet velgi turbut priklauso kokio darbo dairotes, koki issilavinima turite ir ar mokate kalba.
Papildyta:
QUOTE(knotknot @ 2012 01 03, 21:13)
Klimatas skiriasi ivairiuose regionuose.

As gyvenu Barselonoje. Neseniai teko buti Guadalajaros regione atostogu, tai klimatas oho kaip skiriasi biggrin.gif Ten naktimis budavo net iki -10! Nors velgi as sausa salti pernesu daug geriau nei dregna, kaip Barselonoje. Barselonoje nebuna tu didziuju salciu, bet jeigu jau zemiau nei 5 laipsniai, tai saltis tiesiog isismelkia i kaulus unsure.gif

Papildyta:
QUOTE(Hloja @ 2012 01 04, 19:44)
Tikrai ne turiu jokiu roziniu svajoniu, jau ne tas amzius. Jieigu taip butu, tai sukrauciau cemodanus ir vaziociau net ne issiaiskinus kaip ir kas.

as butent taip ir padariau lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Hloja @ 2012 01 04, 19:44)
Tai kaip supratau sausio men. reiktu su aulinukais ir striuke buti ? Kaip su transportu Ispanijoje. Skaiciau kad patogu su traukiniu vaziot, kad Barselonoje yra metro ir autobusai kaina vienoda.

Taip, asBarselonoje vaikstau su paltu. Man salta 12 laipsniu, nors matosi ir pusplikiu turistu smile.gif

O jus i Barselona norite vaziuoti? Pigu nebus, ispeju lotuliukas.gif As is Alikantes i Barselona persikeliau neseniai, tai kainu skirtumas ojojoj kaip jauciasi smile.gif

Traukiniais taip patogu, bet kad pigu, tai nesakyciau smile.gif Lektuvais po Europa pigiau iseina manau smile.gif

Del Barselonos miesto transporto, tai taip bilietai yra integruoti ir vienas tas pats bilietas galioja visoms miestinems transporto priemonems. Kad pigu, velgi nepasakyciau, na, ner taip brangu, kaip kitose Europos sostinese, vis dar kaina progo ribose. Bet ner jau kad ir skatikai butu, jauciasi kisenei. Be to nuo sausio 1 dienos, pakilo kainos,
Papildyta:
QUOTE(Hloja @ 2012 01 06, 17:40)
O nuo Barselonos iki Alicante kokiu transportu geriau nuvaziot (ne masina) traukiniu ar autobusu ? Gal zinot kiek mazdaug laiko uztruktu?

Esu vaziavus ir tuo ir tuo. Autobusu man uztruko visa nakti, berod 7-8 val. Traukiniu gal 5-6 val. Traukiniu i viena puse kainavo apie 55-60 Eur, autobusu, nebepamenu, bet pigiau, gal apie 40 Eur. Beje pigiausia man si marsrutas buvo iveikti lektuvu. Kainavo apie 50 Eur ir netgi perkant vos pries keleta dienu, tai isivaizduoju kad perkant gerokai is anksto, galima pagauti tikrai geru kainu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mariposa: 11 sausio 2012 - 12:49
QUOTE(Mariposa @ 2012 01 11, 13:47)
as su tuo nesutinku, bet turbut priklauso nuo kievieno zmogaus ir jo paieku. As ir darba gavau, ir gyvenima cia pradejau be niekieno paramos, ir vis dar gyvenu pati savo jegom.
Papildyta:
As norejau paklausti zinanciu, kiek mazdaug kainuoja aukles paslaugos. Pvz. 3 val dienoj.? Suprantu kad kainos gali skirtis, bet orientacijai.
Papildyta:
Sutinku, bet tik kai kuriu produktu. Bendroje sumoje as Lietuvoje isleisdavau maziau pinigu maistui per savaite nei isleidziu cia. Bet faktas kaip blynas: maistas cia nebrangus, jeigu gaminiesi pats namuose.
Papildyta:
Sutinku, ypac del to kad Lietuvoje daug geriau viskas organizuota. Bet is patirties galiu pasakyti, kad labai daug priklauso nuo to, kokioje Ispanijos vietoje esate. Kartais jei gerai uztaikai, tai labai greitai viskas pasidaro, o kartais - vaje, vaje...
Papildyta:
Nesutinku, bet velgi turbut priklauso kokio darbo dairotes, koki issilavinima turite ir ar mokate kalba.
Papildyta:
As gyvenu Barselonoje. Neseniai teko buti Guadalajaros regione atostogu, tai klimatas oho kaip skiriasi  biggrin.gif Ten naktimis budavo net iki -10! Nors velgi as sausa salti pernesu daug geriau nei dregna, kaip Barselonoje. Barselonoje nebuna tu didziuju salciu, bet jeigu jau zemiau nei 5 laipsniai, tai saltis tiesiog isismelkia i kaulus  unsure.gif
Papildyta:
as butent taip ir padariau  lotuliukas.gif
Papildyta:
Taip, asBarselonoje vaikstau su paltu. Man salta 12 laipsniu, nors matosi ir pusplikiu turistu smile.gif

O jus i Barselona norite vaziuoti? Pigu nebus, ispeju  lotuliukas.gif As is Alikantes i Barselona persikeliau neseniai, tai kainu skirtumas ojojoj kaip jauciasi smile.gif

Traukiniais taip patogu, bet kad pigu, tai nesakyciau smile.gif Lektuvais po Europa pigiau iseina manau smile.gif

Del Barselonos miesto transporto, tai taip bilietai yra integruoti ir vienas tas pats bilietas galioja visoms miestinems transporto priemonems. Kad pigu, velgi nepasakyciau, na, ner taip brangu, kaip kitose Europos sostinese, vis dar kaina progo ribose. Bet ner jau kad ir skatikai butu, jauciasi kisenei. Be to nuo sausio 1 dienos, pakilo kainos,
Papildyta:
Esu vaziavus ir tuo ir tuo. Autobusu man uztruko visa nakti, berod 7-8 val. Traukiniu gal 5-6 val. Traukiniu i viena puse kainavo apie 55-60 Eur, autobusu, nebepamenu, bet pigiau, gal apie 40 Eur. Beje pigiausia man si marsrutas buvo iveikti lektuvu. Kainavo apie 50 Eur ir netgi perkant vos pries keleta dienu, tai isivaizduoju kad perkant gerokai is anksto, galima pagauti tikrai geru kainu.

Pakeitem planus is Barselonos i Malaga, nes praziopsojom pigesnius bilietus del mano darbo. Bet manau ir gerai, Malagoje gal silciau bus, nuvaziosim i Gibraltara i Granada. kainos viesbuciu tokiu ne sezono metu visai padorios, Atsvesiu savo gimtadieni Malagoje thumbup.gif o dar ir vestuviu metines wub.gif tikiosi daug geru ispudziu ir ne svarbu kad ne vasara mirksiukas.gif LT dabar bjaurus orai, lyje jau antra diena ir vejai, salta ir niuru.
Atsakyti
QUOTE(Hloja @ 2012 01 12, 22:43)
Pakeitem planus is Barselonos i Malaga, nes praziopsojom pigesnius bilietus del mano darbo. Bet manau ir gerai, Malagoje gal silciau bus, nuvaziosim i Gibraltara i Granada. kainos viesbuciu tokiu ne sezono metu visai padorios, Atsvesiu savo gimtadieni Malagoje  thumbup.gif o dar ir vestuviu metines wub.gif tikiosi daug geru ispudziu ir ne svarbu kad ne vasara mirksiukas.gif LT dabar bjaurus orai, lyje jau antra diena ir vejai, salta ir niuru.

Na tikrai manau kad ten tu sventes atsvesi puikiai.Tuo paciu priimk sveikinimus visom tavo progom 4u.gif sokiai.gif
Atsakyti
QUOTE(Ispaniuke @ 2012 01 13, 01:35)
Na tikrai manau kad ten tu sventes atsvesi puikiai.Tuo paciu priimk sveikinimus visom tavo progom 4u.gif  sokiai.gif

Aciukas 4u.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Hloja @ 2012 01 13, 00:43)
Pakeitem planus is Barselonos i Malaga, nes praziopsojom pigesnius bilietus del mano darbo. Bet manau ir gerai, Malagoje gal silciau bus, nuvaziosim i Gibraltara i Granada. kainos viesbuciu tokiu ne sezono metu visai padorios, Atsvesiu savo gimtadieni Malagoje  thumbup.gif o dar ir vestuviu metines wub.gif tikiosi daug geru ispudziu ir ne svarbu kad ne vasara mirksiukas.gif LT dabar bjaurus orai, lyje jau antra diena ir vejai, salta ir niuru.

Linkiu geru ispudziu ir smagios keliones! smile.gif
Tik Granadoje siomis dienomis zada sniega... g.gif
O cia, prie Gibraltaro atsilo, maciau juroje besimaudancia porele. Gal "ruoniai"? mirksiukas.gif

Mariposa
Kokios dabar kainos samdant aukle, nezinau. Bet pries trejeta meteliu pazistamu lietuvaiciu seimynai valanda kainavo 15 euru. Bet cia dar nuo vaiko amziaus labai priklauso. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo knotknot: 14 sausio 2012 - 10:45
[quote=Ispaniuke,2012 01 06, 11:04]
Tiesa as visai nepagalvojau del vertimo (BAJA TEMPORAL)tai butu nuimti masina nuo yskaitos jai gerai parasysiu vertima biggrin.gif ,tai kiainuos 20€ poto praeitu tarkim koks laikotarpis kad ir pora dienu vaziuoji y Trafico,ir darai Alta ,tai butu nauja masinos registracija.O kaina priklauso nuo masinos metu .
P.SKuo naujesne masina tuo brangiau.Jai masina turi daugiau nei 10m ,tai apie 300€kainuos.Tai tiek ziniu.Poto zinoma ,draudimas .ITV (TECHNIKINIS)SUSIDEDA SUMELE. smile.gif
Papildyta:

Ispaniuke,

noriu kreiptis patarimo is jusu praktikos: masinenele mano 2004m su LT numeriukais, noreciau pasikeisti i ispaniskus, ITV turiu ispaniska, nes lietuviska baiges pries metus, ar man keiciant numerius reikes dar karta eiti ITV (jin dar galioja metus)? Jeigu butu galima noreciau susisiekti tiesiogiai ir pabendraut telefonu. Jeigu nepriestarauji, lauksiu tavo kontaktiniu duomenu savo e-paste juratelepdm@gmail.com
Is anksto dekoju.
Atsakyti
sveikos, mane labai domina alicante, nes 2012 vasara ruosiames atvykti gyventi, tik sunku rasti informacija , nezinau i kokia mokykla galiesiu leisti 16m. mergina, nes kiek zinau , visos privacios arba destoma tik ispanu k. As ieskau nebrangios pradziai , gali destyti vokieciu, anglu k., taip pat ieskau darzelio. Taip pat ieskosiu ir pati darbelio , nes su mano juridiniu issilavinimu nieko ispaniskai nesuprasiu, todel teks dirbti kas papuls.
Atsakyti
QUOTE(britni spyrs @ 2011 12 14, 16:24)
.

Papildyta:
na mes taip pat gyvenom kazkada ispanijoj,bevei 3 metus pragyvenom.del klimato,tai jo,ten gyventi gera,bet kas liecia darbus,kultura,isprusima,tai ...atostogu noreciau nuvaziuoti,bet gyventi tai jokiu budu.ir atsargiai su lietuviais gyvenanciai ispanijoje,kuo maziau reikalu.ten jie greiciau apvogs,nei pades.as kalbu ne apie visus,apie dauguma.ir niekam ten nepasiskusi,niekam neidomu schmoll.gif
.patarciau,jei jau nusprendet vaziuot,tai kuo toliau nuo lietuvisku rajonu,i nuosalesne vieta

hm....visikai nesutinku del lietuviu, gyvenanciu cia. Mes gyvename tokiame regione, kuriame ypac daug lietuvaiciu yra, ir visi labai draugiski. Gyvename visi tikrai draugiskai, susitinkame savaitgaliais, linksmai leidziame laika , ypac mamytes su vaikuciais, nes pagrindinis dabar darbas vyru- tolimuju reisu vairuotojai... Padedame vieni kitiems, jauciames kaip lietuvoje, lietuvikas bariukas, muzika, gimtadieniai, ir darbe lietuviu daug. tikrai nereikia bijoti ir ieskoti tokiu vietu, kur lietuviu nera.
Atsakyti
QUOTE(inguzele75 @ 2012 01 18, 22:28)
hm....visikai nesutinku del lietuviu, gyvenanciu cia. Mes gyvename tokiame regione, kuriame ypac daug lietuvaiciu yra, ir visi labai draugiski. Gyvename visi tikrai draugiskai, susitinkame savaitgaliais, linksmai leidziame laika , ypac mamytes su vaikuciais, nes pagrindinis dabar darbas vyru- tolimuju reisu vairuotojai... Padedame vieni kitiems, jauciames kaip lietuvoje, lietuvikas bariukas, muzika, gimtadieniai, ir darbe lietuviu daug. tikrai nereikia bijoti ir ieskoti tokiu vietu, kur lietuviu nera.

Gal galiu pasmalsauti kokioje Ispanijos vietoje gyveni? ax.gif
Atsakyti
gyvename ispanijos pietuose, Almerijos privincijoje.Miestelis nedidelis, iki juros ne taip ir arti, 15 kilometru...bet i nieka nekeisciau , nes cia daaaug draugu, laiko patikrintu ir man brangiu. Nezinau kodel bet, man ispanai niekada nebus tokie artimi draugai kaip lietuviai, savi paprociai, kalba, bendravimo manieros....na cia kaip kam , mano nuomone tokia. ax.gif
Papildyta:

Mariposa
Kokios dabar kainos samdant aukle, nezinau. Bet pries trejeta meteliu pazistamu lietuvaiciu seimynai valanda kainavo 15 euru. Bet cia dar nuo vaiko amziaus labai priklauso. g.gif
[/quote]
pas kus aukle valandai 1.5 euro.
Atsakyti
QUOTE(inguzele75 @ 2012 01 19, 21:00)
pas kus aukle valandai 1.5 euro.

Nesupratau smile.gif O tai is ko valgo ta aukle? smile.gif
Atsakyti