Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas Ispanijoje

QUOTE(Vju @ 2016 09 11, 14:48)
Sveikos, ir mes galvojame apie Ispaniją. Ilgam. Kaip su mažais vaikais, tai reiktų bilieto į vieną pusę, bent kol baigs mokyklas.

Dėl gyvenamosios vietos pasirinkimo, pelėsio, drėgmės... Mes kai buvome Ispanijoje, apžiūrėjome keletą variantų. Costa Blanca. Pasidarėm išvadą, kad visgi didesnė drėgmė ne arčiau jūros, bet arčiau žemės smile.gif Ta  prasme, jei tai butas kažkur aukščiau, kur saulė daugiau patenka, vėjo daugiau - pelėsio nėra arba nesijaučia. Nes bute visgi nėra sandaru, kaip mums įprasta Lt, taigi jie tokie "kiauri", tai vėdinimas vyksta nuolat. Va name (tipo kotedžai sakyčiau lietuviškai), ten kai tik įeini drėgmė jaučiasi, specifinis kvapas. Nors atrodo ir saulėta pusė, ir apynaujis ir nuo jūros toliau.
Va ko nežinau, o reiktų matyt sužinoti, koks butas yra geresnis Ispanijoje? Ar kur daugiau saulės, taigi ne sezono metu bus šilčiau, ar kaip tik geriau kur saulės mažiau ir sezono metu nebus taip karšta?
Dėl senamiesčio. Nežinau, keliuose mažesniuose miesteliuose pastebėjau, kad senamiestis yra nepatogi gyvenimui vieta. Naujuose namuose arba aikštelėse vietos mašinai daug, arba požeminės aikštelės, prie namo uždaras kiemas su aikštele, baseinu ir pan. Senamiestyje to nebus. Siauros gatvelės privažiavimui. Ir kontingentas toks specifinis smile.gif Ta pati drėgmė tikrai jausis. Langai maži, saulė dėl siaurų gatvelių nepatenka. Bet tai gal čia pliusas kaip tik? Mes buvom tik ne sezono metu, galvojom kaip nesušalti žiemą smile.gif

O šiaip tai galvojam nuvažiavę nuomotis ir tada jau dairytis aplink. Nes pagal skelbimą labai sunku rinktis. Kai kurie namai išoriškai atrodo labai neblogai, bet matai kad tarkim pirmas aukštas neįrengtas arba kiemas irgi neįrengtas, nors namas yra pilnai gyvenamas. Ką tai reikštų aš nežinau. Gal firma bankrutavo nebaigus įrengimo? Gal dar kas. Bet reikia tikrai žiūrėti vietoj. Koks namas, kas šalia, koks kontingentas ir pan.

Mėgstu saulėtus namus, tad mano visi kambariai ir viena vonia su langais į saulę - rytai ir pietūs. Man super. Vasarą jokių problemų - žaliuzes pritraukei, kondicionierius įjungei (be jų išvis vasaros neįsivaizduoju šiame krašte) ir liuks. O žiemą mėgaujiesi saulėtais kambariais. Vienintelė virtuvė į tokią pusę, kad saulė pro langą nepatenka anei sekundės per metus. Kuom labai džiaugiuosi, nes man ten saulės ir nereikia, užtenka, kad šviesu.

Nemėgstu lango prieš langą, man reikia erdvės. Todėl neturiu nei vieno kambario į jokį "patio", mano langai nuo kaimyninių langų pakankamu atstumu, daug erdvės, vėjas pašėlsta po tas erdves. Tad senamiestyje būsto net neieškočiau.
Papildyta:
QUOTE(Shana @ 2016 09 12, 11:55)
Drisciau pakomentuoti del dregmes, kad ne arciau zemeo o priklauso kokios zemes. Pvz Torreviejoje namai prie juros dazniausiai maziau jauciasi dregme nei tuose kurie eina pirmom linijom prie salinas (druskos ezeru). O nuvaziuoji 10 km i sona i koki "kaima" (Rojales, Montesinos, Benijofar) ir dregme 30 % mazesne nei Torreviejoj.
Pirmas aukstas dazniausiai buna ne gyvenamos paskirties, skirtas "locales y garajes". Pries krize dar daug kur butai issipardave, bet tiek bizniu ir pan kaip skaiciavo steigti pirmuose aukstuose nesigavo, aukstai neisparduoti todel daznai juos matot kur nors ypac soninese rajonuose tiesiog uzmurytus.

Va va, pas jus pirmas aukstas, ir lyg pusiau sauleta puse, ir man atrodo pelesio problemu visiskai nemaciau ten, nors iki juros netoli? g.gif

Jei nenorite kariauti su uodais, tai jokiu būdu nesirinkite būstų prie druskų ežerų.

Buvo buvo biggrin.gif , lindo lindo biggrin.gif , pati mačiau mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(renrena @ 2016 09 12, 14:34)
Norime jau seniai, o planavome pajudėti dar vakar... lotuliukas.gif . Vyras su savo darbais niekaip nesusitvarko, tad vis nusikelia tas terminas. Norėjau vasaros pradžioj kaip nors suspėti, kad vaikui m-klą surast, užrašyt, aklimatizuot, bet dabar jau nebežinau, gali tekti vidury mokslo metų atvažiuoti, tad sūnui teks arba nuotoliniu būdu LT sezoną užbaigt, arba liks LT, arba vėl kas nors atsitiks ir gyvensiu ES tik forumuose ir kelionėse  tongue.gif .
O kokio amžiaus jūsų vaikai? apgalvojote jų lavinimo strategiją? Pati niekaip nesugalvoju, kur sūnų leisti, kaip ten klasifikuojamos mokyklos, gal kur nors reitinguojamos?
Dar dabar prisimenu ir jaučiu tuos aplink Valensiją tvyrančius nepakartojamus apelsinmedžių kvapus  wub.gif , tikriausiai piečiau - link Alikantės tų kvapų mažiau, bet tikiuosi, kad klystu  ax.gif .

Reikia apsiklausinėti toje vietoje, kur norėsite apsistoti. Paprastai mokyklos priskiriamos pagal gyvenamąją vietą, į kitą mokyklą papulti irgi galima, bet tik jei bus laisvų vietų. Infirmacijos apie mokyklas manau rasite ir internete. Tik ne visos gerai reitinguojamos mokyklos gali būti išties labai geros. Žiūrint iš kurios pusės žiūrėsi ir kam prioritetus teiksi.
Papildyta:
QUOTE(Bajoraitė @ 2016 09 12, 16:54)
NT apkalbėjom,dabar senbuvės patarkite dėl sveikatos draudimo šeimai ten nuvykus.Mūsų europinis draudimas tinka tik pirmai pagalbai,tad kol neturi darbdavio,kuris už tave moka soc.draudimą,reikia rinktis privatų draudimą Adelas,Sanitas ir t.t. Girdėjau,kad tai pakankamai nepigu,reikia sutartį sudaryti metams,nors mokėti leidžia lyg kas mėnesį.Pasidalinkite savo žiniomis apie tai.Ačiū

Viena geriausiai reitinguojamų - Allianz. Bet, kaip rašė Shana, jų tikrai daug.
Papildyta:
QUOTE(syri @ 2016 09 11, 20:17)
va,  realiai kalbate  4u.gif , o tai paskaičius , kaip subaubintas buvo tas pelėsis, vos ne visa Ispanija supelijusi pasirodė  biggrin.gif . Meistrų tikrai rasit, būkit dėl to rami  mirksiukas.gif , net ir kaimynai nepatingės duoti kontaktų su rekomendacijomis

Syri, tai kada atlėksi į tą nesupelijusią Ispaniją mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Shana @ 2016 09 12, 18:32)

Man nuo Alicantes iki Calpes labai fainos vietos (isskyrus Benidorma tongue.gif ), tik aisku priklauso kuo uzsiimsit. Calpe ziauriai prie dusios savo aura, pries kelis metus padejau draugei ten nusipirkti, bet vat ziema tai liudesys ten  g.gif  Nuo Denijos-Olivos nepatogus susisiekimas su didesniais miestais ir visiskas kaimas. Arciau Valencijos jau vel daugiau judesio bet ten jau krastovaizdis keiciasi. Ir zmones irgi biski. zodziu pasinagrineti reikia gerai pagal savo poreikius.

Optimiste jus  biggrin.gif
O kelintokas jusu sunus?
Zymiai daugiau kur rasit apelsinmedziu 4u.gif  mirksiukas.gif

Man irgi Calpe, Altea žiauriai gražu wub.gif , tik NT ten didokas ax.gif , o žiemą lūdesys negasdina - man atrodo, kaip tik turėtų būti romantika - po sezoninio šurmulio - ramybės oazė bigsmile.gif , o ir šiaip, mes asmeniškai labiau ir ieškotume, kur mažiau turistų srautų...

Na taip, per gyvenimą - su daina biggrin.gif . Sūnui 16, bet jau beveik įkalbėjome leistis į avantiūrą. Tik kai sužinojo, kad teks eiti į paprastą mokyklą, iš karto uždavė klausimą, kaip mes jį įsivaizduojame besimokantį fizikos ar biologijos ispanų k. tongue.gif . Tad teks dar jį "apdirbinėti". blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(Amica @ 2016 09 12, 22:25)

Jei nenorite kariauti su uodais, tai jokiu būdu nesirinkite būstų prie druskų ežerų.

Reikia apsiklausinėti toje vietoje, kur norėsite apsistoti. Paprastai mokyklos priskiriamos pagal gyvenamąją vietą, į kitą mokyklą papulti irgi galima, bet tik jei bus laisvų vietų. Infirmacijos apie mokyklas manau rasite ir internete. Tik ne visos gerai reitinguojamos mokyklos gali būti išties labai geros. Žiūrint iš kurios pusės žiūrėsi ir kam prioritetus teiksi.

Dėl uodų net nepagalvojau, ačiū, kad įspėjot g.gif .

Dėl mokyklų dar net nepradėjau domėtis, nes maniškis sportininkas, tad reikia išsiaiškint, ar pačiose m-klose stiprios sporto organizacijos, ar tiesiog veikia sporto klubai kieikviename mieste/miestelyje, kuriuose yra galimybė rimtai sportuoti rolleyes.gif .
Atsakyti
QUOTE(Amica @ 2016 09 12, 21:25)
Vasarą jokių problemų - žaliuzes pritraukei, kondicionierius įjungei (be jų išvis vasaros neįsivaizduoju šiame krašte) ir liuks.

Buvo buvo  biggrin.gif  , lindo lindo  biggrin.gif  , pati mačiau  mirksiukas.gif

Viena geriausiai reitinguojamų - Allianz. Bet, kaip rašė Shana, jų tikrai daug.

Vat matai skonio reikalas. O mane nervuoja visa vasara nuleistos zaliuzes, kaip kalejime kokiam biggrin.gif
Nesakyk kad ir pas tave pelesio yra, nepatikesiu tongue.gif

As turiu Adeslas, kol kas visiskai patenkinta.

QUOTE(renrena @ 2016 09 13, 09:03)
Man irgi Calpe, Altea žiauriai gražu  wub.gif , tik NT ten didokas  ax.gif , o žiemą lūdesys negasdina - man atrodo, kaip tik turėtų būti romantika - po sezoninio šurmulio - ramybės oazė  bigsmile.gif , o ir šiaip, mes asmeniškai labiau ir ieškotume, kur mažiau turistų srautų...

Na taip, per gyvenimą - su daina  biggrin.gif . Sūnui 16, bet jau beveik įkalbėjome leistis į avantiūrą. Tik kai sužinojo, kad teks eiti į paprastą mokyklą, iš karto uždavė klausimą, kaip mes jį įsivaizduojame besimokantį fizikos ar biologijos ispanų k.  tongue.gif . Tad teks dar jį "apdirbinėti".  blush2.gif
Papildyta:
Dėl uodų net nepagalvojau, ačiū, kad įspėjot  g.gif .

Dėl mokyklų dar net nepradėjau domėtis, nes maniškis sportininkas, tad reikia išsiaiškint, ar pačiose  m-klose stiprios sporto organizacijos, ar tiesiog veikia sporto klubai kieikviename mieste/miestelyje, kuriuose yra galimybė rimtai sportuoti  rolleyes.gif .

Altea tikrai labai brangu nes mazai "vidutinio sluoksnio" NT. Calpe yra normaliu kainu. Bet del turistiniu srautu klystate, vasara ten oho kokie srautai.
Biski sunku sunaus atveju, nes labai jau mazai iki mokyklos baigimo, jei vaikas apie studijas galvoja, tai jam dabar toks pasikeitimas labai reiksmingas. Ne tas pats kai tau 10 ir kai tau 16 g.gif
O sporto uzsiemimai man atrodo labiau susitelkia miesto sporto centruose g.gif . Bent an toks ispudis kai pro musu polideportivo vaziuoju g.gif Cia gal Amica daugiau zinos.
Atsakyti
Kadangi tema pagyvėjo,dar klausimas dėl mokyklų. Kur pažiūrėti jų reitingavimą? Ar tiesa ,kad dėl mokyklos reikia dokumentais rūpintis jau nuo kovo mėnesio? Gal turite patirties su valstybine mokykla,pusiau privačia ir privačiomis?
Atsakyti
QUOTE(Shana @ 2016 09 13, 11:15)
Vat matai skonio reikalas. O mane nervuoja visa vasara nuleistos zaliuzes, kaip kalejime kokiam  biggrin.gif
Nesakyk kad ir pas tave pelesio yra, nepatikesiu  tongue.gif

As turiu Adeslas, kol kas visiskai patenkinta.
Altea tikrai labai brangu nes mazai "vidutinio sluoksnio" NT. Calpe yra normaliu kainu. Bet del turistiniu srautu klystate, vasara ten oho kokie srautai.
Biski sunku sunaus atveju, nes labai jau mazai iki mokyklos baigimo, jei vaikas apie studijas galvoja, tai jam dabar toks pasikeitimas labai reiksmingas. Ne tas pats kai tau 10 ir kai tau 16  g.gif
O sporto uzsiemimai man atrodo labiau susitelkia miesto sporto centruose g.gif . Bent an toks ispudis kai pro musu polideportivo vaziuoju g.gif  Cia gal Amica daugiau zinos.

Pas mane gerai, nes rytinėje pusėje vasarą saulė šviečia į langus iki pietų, tai žaliuzes kiek daugiau nei per pusę nuleidžiu, o paskui atkeliu. O pietinėn pusės pas mane išeina saliono langas, tai apie pietus žaliuzes pusiau nuleidžiu, o vakarop pakeliu. Žodžiu, kalėjimu net nekvepia biggrin.gif

Žiemą išlenda vienur kitur, nes drėgmės namie tikrai daug būna žiemą, nors ir šildomės, ir vėdinam. Bet jei jau kur pamatau belendant pelėsį, tai tuoj naikinu ir neleidžiu plisti.

Pritariu, vaiko amžius nemažas, o pasikeitimas gyvenime reikšmingas nusimato.... Bet jei kalboms gabus, tai išmoks greitai kalbą, svarbu noro dar būtų. Maniškis atvažiavo beveik trylikos, daug kas sakė, kad liks antrus metus kurso kartoti, nes kalbos nemoka, bet jis baigė kursą geriausiai iš visos klasės smile.gif .

Dėl sporto užsiėmimų, tai mokyklose rimtų būrelių nėra. Jei sportuoti rimtai, tai miesto sporto centruose reikia. Renrena, kokiu sportu vaikas užsiima?
Papildyta:
QUOTE(Bajoraitė @ 2016 09 13, 11:29)
Kadangi tema pagyvėjo,dar klausimas dėl mokyklų. Kur pažiūrėti jų reitingavimą? Ar tiesa ,kad dėl mokyklos reikia dokumentais rūpintis jau nuo kovo mėnesio? Gal turite patirties su valstybine mokykla,pusiau privačia ir privačiomis?

Reikia ieškoti internete atsiliepimų apie konkrečias mokyklas. Į mokyklą galite patekti bet kada, bet tokiu atveju pateksite į ten, kur bus laisvų vietų. Dėl dokumentų priėmimo geriau teirautis konkrečioje mokykloje jau būnant vietoje, nes kiekvienam mieste, regione gali būti skirtingai. Dėl valstybinių, pusiau privačių ir privačių mokyklų. Nėra vien pliusų ar vien minusų kažkuriai grupei, bet kurioje mokykloje yra visko. Jei papulsite į gerą, stiprią valstybinę mokyklą, tai puiku. Pusiau privačios ir privačios brangios, labai dažnai į jas einantys vaikai būna pasikėlę, susireikšminę ir pan. Aptarinėja kokiais rūbais kas vilki, kokia mašina tėvai važinėja, kokį mobilų kas turi ir pan. Žinoma, ne visi vaikai 100proc ten tokie, bet.... Tad tie tėvai, kurie nenori tokios aplinkos savo vaikui, tai, net ir galėdami mokėti po 1000eur į mėn privačioje mokykloje, visgi renkasi gerą valstybinę mokyklą.
Atsakyti
QUOTE(Shana @ 2016 09 13, 12:15)

Biski sunku sunaus atveju, nes labai jau mazai iki mokyklos baigimo, jei vaikas apie studijas galvoja, tai jam dabar toks pasikeitimas labai reiksmingas. Ne tas pats kai tau 10 ir kai tau 16  g.gif
O sporto uzsiemimai man atrodo labiau susitelkia miesto sporto centruose g.gif . Bent an toks ispudis kai pro musu polideportivo vaziuoju g.gif  Cia gal Amica daugiau zinos.

Taip, viską suvokiam, kad bus sunku, todėl ir bandom kelt dvasią, kad jam pačiam būtų įdomu ir būtų noras (naujos galimybės, kalba, akiratis, sporto perspektyvos, idealus klimatas ir t.t.), nes jei prievarta - tada šakės lotuliukas.gif .
Papildyta:
QUOTE(Amica @ 2016 09 13, 13:16)

Pritariu, vaiko amžius nemažas, o pasikeitimas gyvenime reikšmingas nusimato.... Bet jei kalboms gabus, tai išmoks greitai kalbą, svarbu noro dar būtų. Maniškis atvažiavo beveik trylikos, daug kas sakė, kad liks antrus metus kurso kartoti, nes kalbos nemoka, bet jis baigė kursą geriausiai iš visos klasės smile.gif .

Dėl sporto užsiėmimų, tai mokyklose rimtų būrelių nėra. Jei sportuoti rimtai, tai miesto sporto centruose reikia. Renrena, kokiu sportu vaikas užsiima?
Papildyta:
Reikia ieškoti internete atsiliepimų apie konkrečias mokyklas. Į mokyklą galite patekti bet kada, bet tokiu atveju pateksite į ten, kur bus laisvų vietų. Dėl dokumentų priėmimo geriau teirautis konkrečioje mokykloje jau būnant vietoje, nes kiekvienam mieste, regione gali būti skirtingai. Dėl valstybinių, pusiau privačių ir privačių mokyklų. Nėra vien pliusų ar vien minusų kažkuriai grupei, bet kurioje mokykloje yra visko. Jei papulsite į gerą, stiprią valstybinę mokyklą, tai puiku. Pusiau privačios ir privačios brangios, labai dažnai į jas einantys vaikai būna pasikėlę, susireikšminę ir pan. Aptarinėja kokiais rūbais kas vilki, kokia mašina tėvai važinėja, kokį mobilų kas turi ir pan. Žinoma, ne visi vaikai 100proc ten tokie, bet.... Tad tie tėvai, kurie nenori tokios aplinkos savo vaikui, tai, net ir galėdami mokėti po 1000eur į mėn privačioje mokykloje, visgi renkasi gerą valstybinę mokyklą.

Kaip ir rašiau, manau, kad reikia jį sudominti, kad būtų stimulas siekti naujų aukštumų (šiaip užsispyręs vaikinas, kai nori, sugeba nerealių dalykų), nes jei pats neturės tikslo, nei mano žavesys, nei ES grožis neturės jau jokios įtakos, deja mirksiukas.gif .
Jis krepšininkas, taip pat lanko ir lengvąją atletiką, mokslo vidurkis ~8, tad galvojam, kad bent jau kokioj vienoj srity gali pasisekti tongue.gif . Juokauju, žinoma, visur sėkmingas nebūsi, teks pasirinkt kažką konkretaus ir bandyt kabintis, nes kuo didesnė šalis, tuo didesnė konkurencija. O jis dar prisisvaigęs, kad dėl sportinių gabumų jo lauks išskėstom rankom kone visos mokyklos, tad teks po truputį nuleist ant žemės blush2.gif .
Atsakyti
QUOTE(Amica @ 2016 09 13, 12:16)
Žiemą išlenda vienur kitur, nes drėgmės namie tikrai daug būna žiemą, nors ir šildomės, ir vėdinam. Bet jei jau kur pamatau belendant pelėsį, tai tuoj naikinu ir neleidžiu plisti.

Pusiau privačios ir privačios brangios, labai dažnai į jas einantys vaikai būna pasikėlę, susireikšminę ir pan. Aptarinėja kokiais rūbais kas vilki, kokia mašina tėvai važinėja, kokį mobilų kas turi ir pan. Žinoma, ne visi vaikai 100proc ten tokie, bet....

Persekioja visus tas pelesis biggrin.gif As gyvenu tarp taves ir juros kazkur pusiaukelyje, ir nera pas mane jo lotuliukas.gif Kiba reiks i svecius ziema kviesti kad patiketum lotuliukas.gif Tiesa namas yra kazkiek nuo zemes iskeltas, gal tai kazka lemia g.gif

Man atrodo biski tu perlenki. Tokiu vaiku visur yra, ir privacioje ir neprivacioje. Privaciu privalumai aiskus kaip ir visur - mazesnes klases, daugiau demesio, kalbos kas man labiausiai patinka, nes visgi anglu lygis ispaniskose mokyklose labai zemas.
Papildyta:
QUOTE(renrena @ 2016 09 13, 15:00)
O jis dar prisisvaigęs, kad dėl sportinių gabumų jo lauks išskėstom rankom kone visos mokyklos, tad teks po truputį nuleist ant žemės  blush2.gif .

Renrena man atrodo cia labiau is amerikonisku filmu ideja, bet ne apie Ispanija tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Shana @ 2016 09 13, 18:46)

Renrena man atrodo cia labiau is amerikonisku filmu ideja, bet ne apie Ispanija tongue.gif

Va va, tai ir "apdirbinėjam" po truputį - nors ir didelis, bet dar vaikas... lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Shana @ 2016 09 13, 17:46)
Persekioja visus tas pelesis biggrin.gif  As gyvenu tarp taves ir juros kazkur pusiaukelyje, ir nera pas mane jo lotuliukas.gif  Kiba reiks i svecius ziema kviesti kad patiketum lotuliukas.gif Tiesa namas yra kazkiek nuo zemes iskeltas, gal tai kazka lemia g.gif 

Man atrodo biski tu perlenki. Tokiu vaiku visur yra, ir privacioje ir neprivacioje. Privaciu privalumai aiskus kaip ir visur - mazesnes klases, daugiau demesio, kalbos kas man labiausiai patinka, nes visgi anglu lygis ispaniskose mokyklose labai zemas.
Papildyta:

Na, pas mane tai isvis antras namo aukštas, bet... Anksčiau po namu vanduo rinkosi, statybų brokas, vandenį išpumpavo, pamatus tvarkė, apšiltino. Kokia viso to darbo kokybė - galai žino. Drėgmė namie nesumažėjo, įtariu kiaurai sienas pereina (nors sienos dažytos vandeniui nepralaidžiais dažais), per pilarus gal kyla, nes ant jų tas pelėsis ir bando rodytis palei grindis. Faina, kad pas tave pelėsio nėra. O kiek drėgmės žiemos metu? Pas mane kai kuriose vietose net iki 70proc pakyla. O į svečius gali kviestis, aš nieko prieš biggrin.gif

Žinok neperlenkiu, nes turiu pažįstamų, kurie mokosi privačioje, pusiau privačioje ir gerai žinau valstybines. Valstybinėse klasės irgi nedidelės, nebent kokia mokykla perpildyta. Mano vaiko mokykloje klasėse 19-23 vaikai. Privačiose panašiai. Anglų klb taip, valstybinėse lygis žemas, bet vien dėl to nematau problemos, galima vaiką leisti į specializuotus kalbų centrus ar pas privatų mokytoją.

drinks_cheers.gif Krepšinis Ispanijoje nėra labai populiarus. Čia karaliauja futbolas biggrin.gif , žaidžia nuo mažo iki seno biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Amica @ 2016 09 13, 22:25)
Na, pas mane tai isvis antras namo aukštas, bet... Anksčiau po namu vanduo rinkosi, statybų brokas, vandenį išpumpavo, pamatus tvarkė, apšiltino. Kokia viso to darbo kokybė - galai žino. Drėgmė namie nesumažėjo, įtariu kiaurai sienas pereina (nors sienos dažytos vandeniui nepralaidžiais dažais), per pilarus gal kyla, nes ant jų tas pelėsis ir bando rodytis palei grindis. Faina, kad pas tave pelėsio nėra. O kiek drėgmės žiemos metu? Pas mane kai kuriose vietose net iki 70proc pakyla. O į svečius gali kviestis, aš nieko prieš  biggrin.gif

Žinok neperlenkiu, nes turiu pažįstamų, kurie mokosi privačioje, pusiau privačioje ir gerai žinau valstybines. Valstybinėse klasės irgi nedidelės, nebent kokia mokykla perpildyta. Mano vaiko mokykloje klasėse 19-23 vaikai. Privačiose panašiai. Anglų klb taip, valstybinėse lygis žemas, bet vien dėl to nematau problemos, galima vaiką leisti į specializuotus kalbų centrus ar pas privatų mokytoją.

drinks_cheers.gif  Krepšinis Ispanijoje nėra labai populiarus. Čia karaliauja futbolas  biggrin.gif  , žaidžia nuo mažo iki seno  biggrin.gif

drinks_cheers.gif sutinku. Man atrodo nesvarbu koks aukstas, jei dregme ieina is apacios, tai tiketina, kad pakils per sienas, net jei antras aukstas. Pas mus duplex'as, bet toks kad i pirma auksta reikia pakilti gal kokius 6 lapitelius. Kai kur tokiuose modeliuose zmones ismusa po iejimo laiptais, iskasa kazkiek i apacia ir pasidaro rusi-pusrusi. Tai man atrodo tas oro tarpas yra labai geras dalykas. Nes kitame kur gyvenau anksciau ir buvo labai sausas, tai po namu buvo garazas, tai ir grindys siltos ir sausa visiskai.
Dregme net nzn, tiesa pasakius nepamenu, ziema pasakysiu. Bet labai nesikaupia, nes langai nerasoja kaip kitur buna. Pas viena drauge tai rasoja net lasais bega kartais g.gif
Tiesa mes zidini turim, kuris sildo per visa laiptine. Tai man ora palieka zymiai geresni nei visi kondicionieriai g.gif

As irgi pazistu zmoniu kurie leidzia vaikus i privacias. Normalus zmones, normalus vaikai. Todel sakau, kad visur visko buna. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Shana @ 2016 09 12, 17:32)
Man nuo Alicantes iki Calpes labai fainos vietos (isskyrus Benidorma tongue.gif )

Va ten ir mums visai patiko smile.gif Tiesa sakant mes toliau Denia ir nebuvom, sakėm kitą kartą. Nors ir Benidormas mums visai nieko smile.gif Tiesa ne tas, kuris youtube ar tose baisiose žmonių perpildytose nuotraukose, tik pats pakraštys, ta pusė kuri arčiau Alicantės. Ten daug ramiau. Nes antra pusė- anglų ir Benidormo centras tai siaubas siaubas... Šiaip pakeliui nuo Alicantės tikrai daug gražių vietų, bet jei jas vertinti kad būtų miesto /miestelio ribose, tai šiek tiek sumažėja jų. Daug tokių urbanizacijų (atrodo taip vadinasi), kur maži faini namukai, bet tai aš vertinčiau išskirtinai poilsiui ar gyvenimui, kai mokykla visai nereikalingas dalykas.
Atsakyti
QUOTE(renrena @ 2016 09 12, 14:34)
Norėjau vasaros pradžioj kaip nors suspėti, kad vaikui m-klą surast, užrašyt, aklimatizuot, bet dabar jau nebežinau, gali tekti vidury mokslo metų atvažiuoti, tad sūnui teks arba nuotoliniu būdu LT sezoną užbaigt, arba liks LT, arba vėl kas nors atsitiks ir gyvensiu ES tik forumuose ir kelionėse  tongue.gif .
O kokio amžiaus jūsų vaikai? apgalvojote jų lavinimo strategiją? Pati niekaip nesugalvoju, kur sūnų leisti, kaip ten klasifikuojamos mokyklos, gal kur nors reitinguojamos?

Sudėtinga viską tvarkingai suplanuoti, o dar kai pradedi skaičiuoti smile.gif

Vasaros pradžioje sakyčiau ne pats geriausias laikas? g.gif Nuoma turėtų būti brangi artėjant sezonui. Užrašyti į mokyklą reiktų atrodo balandį? Bet tikriausiai galima visus metus. Mes jei važiuosim, tai irgi tikėtina ne nuo mokslo metų pradžios, bet ir ne prieš vasarą. Mokykla būtų tik valstybinė. Daugiau sau negalime leisti. Ir taip galvojam kad pradžioje reiks ir mums kalbą mokytis, ir vaikams padėti, taigi metus, tikrai apie darbus galvoti nėra ko. Todėl, reikia galvoti kaip, kur ir už kiek. Mūsų vaikai mažesni - 8 ir 6 metai. Dėl aklimatizacijos tai kažkaip nepergyvenu, vaikai ten tikrai draugiškesni nei Lt. Ir mokykloje bent pradžiai reikalavimai bus mažesni, kaip gi daugiau reikalausi, jei kalbos nežino? Su mokyklų reitingais, nežinau... Aišku, kad tikėtina geriausi reitingai bus Madride, Barselonoje ir didžiuosiuose miestuose. Kažkur skaičiau kad Valensijos apskrityje su mokykliniais vidurkiais visai prastai. Saulė, jūra, maži miestai, daug emigrantų. Gal todėl?

Norėčiau paklausti, turinčias vaikų. Kiek kainuoja metams vadovėliai? Girdėjau Andalūzijoje nemokami visai. O kaip Valensijos apskrity? Valstybinėje mokykloje. Ar teisybė, kad pradinėje 4 klasei vadovėliai 350 eur metams, o aukštesnėje pakopoje 550 eur? Brangoka sakyčiau. Jei dar uniforma? Pietūs mokykloje irgi apie 80-90 eurų?
Atsakyti