Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas Ispanijoje

Rinkdamasi tarp Olivos ir Torreviejos net nemascius rinkciausi pastaraja. Oliva visiskas kaimukas, po menesio ten veikti nera ka. Gyvenau abiejuose vietose, lyginti galiu ax.gif

[B]Nu, Jūs Shana, ir pasikausčius biggrin.gif . Tikrai laiko veltui neleidot tuos 8 metus biggrin.gif Ačiū už Jūsų patarimus 4u.gif
Tai vat ir nenoriu kaime gyveti. Noriu ir kultūrinės veiklos, renginių. kaip tik norėjau klausti, ką veikiate mažuose kaimeliuose.

As gyvenu maziau nei km nuo juros, jokios dregmes namie nera, vedinu, turiu zidini, pelesio nei pedsaku. Reikia vertinti kad gal nuomuojami bustai niekad taip nesutvarkomi kaip bustas sau, seimininkai nenori investuoti, tai nereikia tik pagal tai spresti gal g.gif
Banku epocha irgi jau baigesi, neturi jie beveik nieko, o ka turi dgmz isstato realia kaina.
Viskas remiasi i kaina. As kazkaip nematai neissprendziamu problemu, ir pelesis issinaikina puikiausiai jei gerai remonta padarot, ir vamzdziai susitvarko. Reikia ivertinti ar apsimoka ta daryti ir kiek tai atsistos. Kartais apsimoka, nes naujuose retai randi erdve kaip senu namu, arba vieta.
Kalbu is patirties tikrai, nes gyvenu 8 metus, pakeiciau turbut 6 gyv. vietas ir padariau 3 pilnus remontus, 2 sau ir viena pardavimui. Tarpinikavau/vertejavau/derinau/priziurejau remontus ne vienam klientui irgi. Viska reikia paskaiciuoti ir ivertinti.

O man tie remontai ir atrodo baisus iššūkis, šiaip aš tai neblogai gaudausi tuose dalykuose, bet svetimoje šalyje, dar su jų "majana" biggrin.gif , nu ką aš žinau. g.gif Ir girdėjau nekokių atsiliepimų apie darbų kokybę.
Be to aš viena su vaiku ax.gif . Vyriškos pagalbos nėr. ax.gif Na bet sunkumų mes nebijom, matėm ir šilto, ir šalto ir labai labai šalto biggrin.gif , taip sakant užsigrūdinus esu, bet tik neapsisprendžiu ar verta lįsti man į tą avantiūrą biggrin.gif
Tai va labiausiai mane ir domina su nekilojamu turtu susiję reikalai. Nes bet kaip gyventi aš nenoriu blush2.gif , gana gerai ir čia gyvenu. Bet, matyt, reikia pokyčių. Tai pasakykit man "ispanės" biggrin.gif ar sunku remontais ten užsiimti? Nes manau, kad nerasiu tokio būsto už gerą kainą, kokio noriu, reiktų ir pačiai įdėti pastangų, kad būtų rezultatas, kuris mane tenkintų. blush2.gif

Atsakyti
QUOTE(laiminga-777 @ 2016 08 30, 16:30)

[B]Nu, Jūs Shana, ir pasikausčius  biggrin.gif . Tikrai laiko veltui neleidot tuos 8 metus  biggrin.gif Ačiū už Jūsų patarimus 4u.gif
Tai vat ir nenoriu kaime gyveti. Noriu ir kultūrinės veiklos, renginių. kaip tik norėjau klausti, ką veikiate mažuose kaimeliuose.

O man tie remontai ir atrodo baisus iššūkis, šiaip aš tai neblogai gaudausi tuose dalykuose, bet svetimoje šalyje, dar su jų "majana" biggrin.gif , nu ką aš žinau. g.gif  Ir girdėjau nekokių atsiliepimų apie darbų kokybę.

Tai va labiausiai mane ir domina su nekilojamu turtu susiję reikalai. Nes bet kaip gyventi aš nenoriu blush2.gif , gana gerai ir čia gyvenu. Bet, matyt, reikia pokyčių. Tai pasakykit man "ispanės" biggrin.gif ar sunku remontais ten užsiimti? Nes manau, kad nerasiu tokio būsto už gerą kainą, kokio noriu, reiktų ir pačiai įdėti pastangų, kad būtų rezultatas, kuris mane tenkintų. blush2.gif

Na as matyt nerami siela biggrin.gif
Remontai kaip ir visur, svarbu tureti gera meistra. Man paskutinius du dare tas pats Latvijos rusas, prie kokybes negaliu kabintis net noredama. Bet aisku nezinant nieko sunku, nes medziagos ir tt, kalbos itariu nezinot irgi, sudetinga gal butu g.gif
Kokybe kaip ir visur, visokia buna, bet teisybe kad ispanu daznai paprastesnis poziuris. Nors apibendrinti nedrisciau nes teko susidurti ir su labai gerai dirbanciais.
Atsakyti
QUOTE(Shana @ 2016 08 30, 11:49)
Labos
Oho kaip tema suaktyvejo biggrin.gif

Laisvai galima jei tik nenorit prie pat juros.
Rinkdamasi tarp Olivos ir Torreviejos net nemascius rinkciausi pastaraja. Oliva visiskas kaimukas, po menesio ten veikti nera ka. Gyvenau abiejuose vietose, lyginti galiu ax.gif

Bercelona ir jos pakrante - skonio reikalas. Vietos grazios, man asmeniskai katalonai ne prie sidries, jie slatesni ir visai kitaip uzsieniecius priema. Ta irgi vertinti reikia.
Ziema nera jokiu kainu kritimo. siaip is tikro vasara nera geriausia NT sezonas, yra labai daug zmoniu, kurie ziurineja ir zioplineja bet neperka. NT srity dirbantys zino, kad daznai liepa ir rugpjuti pardavimai parkrenta, nors atrodo zmoniu daugiau. Bet tie zmones atvaziave eina i pliazus o ne namu pirkti  biggrin.gif
Nezinau kada pirkote bet is siuo metu, jau antri metai kazkur nuo biudzeto 80-90 000 € 10 000 nusidereti labai didele retenybe, nebent isskirtinis atvejis. 5 000 jau gerai. Jau antri metai laikosi stabilus nors nedidelis kainu augimas ir tie nusiderejimai dideli retas reikalas.
Siap prie juros visad dregme bus.
Bet klimatas sanatorinis tai teisybe, is savo patirties (chroniskas bronchitas buves LT, ziemos tragiskos man buvo), cia per 8 metus 2 kart turejau, problema pati praejo. Zmoniu pazistu kuriems panasiai buvo, su sanariais, su alergijom.
Teisybe kad 1 km nuo juros dregme aukstesne nei 5 km. Is kitos puses 5 km nuo juors uz tuos pacius pinigus nusipirksit erdvesni busta. Reikia ta viska pasverti.
As gyvenu maziau nei km nuo juros, jokios dregmes namie nera, vedinu, turiu zidini, pelesio nei pedsaku. Reikia vertinti kad gal nuomuojami bustai niekad taip nesutvarkomi kaip bustas sau, seimininkai nenori investuoti, tai nereikia tik pagal tai spresti gal  g.gif
Banku epocha irgi jau baigesi, neturi jie beveik nieko, o ka turi dgmz isstato realia kaina.
Viskas remiasi i kaina. As kazkaip nematai neissprendziamu problemu, ir pelesis issinaikina puikiausiai jei gerai remonta padarot, ir vamzdziai susitvarko. Reikia ivertinti ar apsimoka ta daryti ir kiek tai atsistos. Kartais apsimoka, nes naujuose retai randi erdve kaip senu namu, arba vieta.
Kalbu is patirties tikrai, nes gyvenu 8 metus, pakeiciau turbut 6 gyv. vietas ir padariau 3 pilnus remontus, 2 sau ir viena pardavimui. Tarpinikavau/vertejavau/derinau/priziurejau remontus ne vienam klientui irgi. Viska reikia paskaiciuoti ir ivertinti.
Nera tokio forumo, man neteko atrasto gero esp forumo. Jei apie ALC regiona tai rasit kazka angliskuose forumuose ir grupese, daug ju. Rusiskose galit surasti irgi kazka.

Shana, labai ačiū už išsamius atsakymus 4u.gif . O taip pat ir už nuraminimą dėl pelėsio lotuliukas.gif , nes, atrodo, tiek prisiskaičiau apie unikalų, gydomąjį ir kone stebuklus darantį klimatą, kad komentarai apie pelėsį kone užmušė blush2.gif . Kadangi I-oje linijoje nuo jūros nė neketinome kurtis (o ir lėšų, matyt, neužtektų), tai teks žiūrėti ant kokios kalvelės - vėjų prapučiamos, kad iškersvėjuotų visas negandas tongue.gif arba nuvykus į vietą prasieiti po tuos senesnius namus - labai jau jie mane suintrigavo aukštomis lubomis, plytelėmis, prancūziškomis durimis ir kt. ax.gif . Ačiū mergaitėms už patarimus dėl kaimynų, teks sėlinti vakarais aplink būstus ir stebėti gyventojus cool.gif .
Kuo man ir patinka SM, kad čia tiek daug gerų ir teisingų patarimų galima gauti. Ačiukas visoms 4u.gif .
Atsakyti
Sveikos, ir mes galvojame apie Ispaniją. Ilgam. Kaip su mažais vaikais, tai reiktų bilieto į vieną pusę, bent kol baigs mokyklas.

Dėl gyvenamosios vietos pasirinkimo, pelėsio, drėgmės... Mes kai buvome Ispanijoje, apžiūrėjome keletą variantų. Costa Blanca. Pasidarėm išvadą, kad visgi didesnė drėgmė ne arčiau jūros, bet arčiau žemės smile.gif Ta prasme, jei tai butas kažkur aukščiau, kur saulė daugiau patenka, vėjo daugiau - pelėsio nėra arba nesijaučia. Nes bute visgi nėra sandaru, kaip mums įprasta Lt, taigi jie tokie "kiauri", tai vėdinimas vyksta nuolat. Va name (tipo kotedžai sakyčiau lietuviškai), ten kai tik įeini drėgmė jaučiasi, specifinis kvapas. Nors atrodo ir saulėta pusė, ir apynaujis ir nuo jūros toliau.
Va ko nežinau, o reiktų matyt sužinoti, koks butas yra geresnis Ispanijoje? Ar kur daugiau saulės, taigi ne sezono metu bus šilčiau, ar kaip tik geriau kur saulės mažiau ir sezono metu nebus taip karšta?
Dėl senamiesčio. Nežinau, keliuose mažesniuose miesteliuose pastebėjau, kad senamiestis yra nepatogi gyvenimui vieta. Naujuose namuose arba aikštelėse vietos mašinai daug, arba požeminės aikštelės, prie namo uždaras kiemas su aikštele, baseinu ir pan. Senamiestyje to nebus. Siauros gatvelės privažiavimui. Ir kontingentas toks specifinis smile.gif Ta pati drėgmė tikrai jausis. Langai maži, saulė dėl siaurų gatvelių nepatenka. Bet tai gal čia pliusas kaip tik? Mes buvom tik ne sezono metu, galvojom kaip nesušalti žiemą smile.gif

O šiaip tai galvojam nuvažiavę nuomotis ir tada jau dairytis aplink. Nes pagal skelbimą labai sunku rinktis. Kai kurie namai išoriškai atrodo labai neblogai, bet matai kad tarkim pirmas aukštas neįrengtas arba kiemas irgi neįrengtas, nors namas yra pilnai gyvenamas. Ką tai reikštų aš nežinau. Gal firma bankrutavo nebaigus įrengimo? Gal dar kas. Bet reikia tikrai žiūrėti vietoj. Koks namas, kas šalia, koks kontingentas ir pan.
Atsakyti
QUOTE(Vju @ 2016 09 11, 15:48)
Sveikos, ir mes galvojame apie Ispaniją. Ilgam. Kaip su mažais vaikais, tai reiktų bilieto į vieną pusę, bent kol baigs mokyklas.

Dėl gyvenamosios vietos pasirinkimo, pelėsio, drėgmės... Mes kai buvome Ispanijoje, apžiūrėjome keletą variantų. Costa Blanca. Pasidarėm išvadą, kad visgi didesnė drėgmė ne arčiau jūros, bet arčiau žemės smile.gif Ta  prasme, jei tai butas kažkur aukščiau, kur saulė daugiau patenka, vėjo daugiau - pelėsio nėra arba nesijaučia. Nes bute visgi nėra sandaru, kaip mums įprasta Lt, taigi jie tokie "kiauri", tai vėdinimas vyksta nuolat. Va name (tipo kotedžai sakyčiau lietuviškai), ten kai tik įeini drėgmė jaučiasi, specifinis kvapas. Nors atrodo ir saulėta pusė, ir apynaujis ir nuo jūros toliau.
Va ko nežinau, o reiktų matyt sužinoti, koks butas yra geresnis Ispanijoje? Ar kur daugiau saulės, taigi ne sezono metu bus šilčiau, ar kaip tik geriau kur saulės mažiau ir sezono metu nebus taip karšta?
Dėl senamiesčio. Nežinau, keliuose mažesniuose miesteliuose pastebėjau, kad senamiestis yra nepatogi gyvenimui vieta. Naujuose namuose arba aikštelėse vietos mašinai daug, arba požeminės aikštelės, prie namo uždaras kiemas su aikštele, baseinu ir pan. Senamiestyje to nebus. Siauros gatvelės privažiavimui. Ir kontingentas toks specifinis smile.gif Ta pati drėgmė tikrai jausis. Langai maži, saulė dėl siaurų gatvelių nepatenka. Bet tai gal čia pliusas kaip tik? Mes buvom tik ne sezono metu, galvojom kaip nesušalti žiemą smile.gif

O šiaip tai galvojam nuvažiavę nuomotis ir tada jau dairytis aplink. Nes pagal skelbimą labai sunku rinktis. Kai kurie namai išoriškai atrodo labai neblogai, bet matai kad tarkim pirmas aukštas neįrengtas arba kiemas irgi neįrengtas, nors namas yra pilnai gyvenamas. Ką tai reikštų aš nežinau. Gal firma bankrutavo nebaigus įrengimo? Gal dar kas. Bet reikia tikrai žiūrėti vietoj. Koks namas, kas šalia, koks kontingentas ir pan.

Smagumėlis dėl vis daugėjančių bendraminčių thumbup.gif . Ar jau išsirinkote konkretų regioną? Linkstat prie Costa Blanca, ar dar vietoj nagrinėsitės? Jei taip, gal pasidarėt namų darbus ir jau žinot, kokioj vietoj apsistosite bent pirmai pradžiai? smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(renrena @ 2016 08 31, 11:45)
Shana, labai ačiū už išsamius atsakymus  4u.gif . O taip pat ir už nuraminimą dėl pelėsio  :lotuliukas: , nes, atrodo, tiek prisiskaičiau apie unikalų, gydomąjį ir kone stebuklus darantį klimatą, kad komentarai apie pelėsį kone užmušė  :blush: . Kadangi I-oje linijoje nuo jūros nė neketinome kurtis (o ir lėšų, matyt, neužtektų), tai teks žiūrėti ant kokios kalvelės - vėjų prapučiamos, kad iškersvėjuotų visas negandas  :tongue: arba nuvykus į vietą prasieiti po tuos senesnius namus - labai jau jie mane suintrigavo aukštomis lubomis, plytelėmis, prancūziškomis durimis ir kt.  ax.gif . Ačiū mergaitėms už patarimus dėl kaimynų, teks sėlinti vakarais aplink būstus ir stebėti gyventojus  :cool: .
Kuo man ir patinka SM, kad čia tiek daug gerų ir teisingų patarimų galima gauti. Ačiukas  visoms 4u.gif .

va, realiai kalbate 4u.gif , o tai paskaičius , kaip subaubintas buvo tas pelėsis, vos ne visa Ispanija supelijusi pasirodė biggrin.gif . Meistrų tikrai rasit, būkit dėl to rami mirksiukas.gif , net ir kaimynai nepatingės duoti kontaktų su rekomendacijomis

Atsakyti
QUOTE(syri @ 2016 09 11, 21:17)
va,  realiai kalbate  4u.gif , o tai paskaičius , kaip subaubintas buvo tas pelėsis, vos ne visa Ispanija supelijusi pasirodė  biggrin.gif . Meistrų tikrai rasit, būkit dėl to rami  mirksiukas.gif , net ir kaimynai nepatingės duoti kontaktų su rekomendacijomis

Na va, širdis po truputį atsigauna thumbup.gif 4u.gif. drinks_cheers.gif .
Atsakyti
QUOTE(Vju @ 2016 09 11, 14:48)
Dėl gyvenamosios vietos pasirinkimo, pelėsio, drėgmės... Mes kai buvome Ispanijoje, apžiūrėjome keletą variantų. Costa Blanca. Pasidarėm išvadą, kad visgi didesnė drėgmė ne arčiau jūros, bet arčiau žemės smile.gif)

Kai kurie namai išoriškai atrodo labai neblogai, bet matai kad tarkim pirmas aukštas neįrengtas arba kiemas irgi neįrengtas, nors namas yra pilnai gyvenamas. Ką tai reikštų aš nežinau. Gal firma bankrutavo nebaigus įrengimo? Gal dar kas.

Drisciau pakomentuoti del dregmes, kad ne arciau zemeo o priklauso kokios zemes. Pvz Torreviejoje namai prie juros dazniausiai maziau jauciasi dregme nei tuose kurie eina pirmom linijom prie salinas (druskos ezeru). O nuvaziuoji 10 km i sona i koki "kaima" (Rojales, Montesinos, Benijofar) ir dregme 30 % mazesne nei Torreviejoj.
Pirmas aukstas dazniausiai buna ne gyvenamos paskirties, skirtas "locales y garajes". Pries krize dar daug kur butai issipardave, bet tiek bizniu ir pan kaip skaiciavo steigti pirmuose aukstuose nesigavo, aukstai neisparduoti todel daznai juos matot kur nors ypac soninese rajonuose tiesiog uzmurytus.

QUOTE(syri @ 2016 09 11, 20:17)
va,  realiai kalbate  4u.gif , o tai paskaičius , kaip subaubintas buvo tas pelėsis, vos ne visa Ispanija supelijusi pasirodė  biggrin.gif . Meistrų tikrai rasit, būkit dėl to rami  mirksiukas.gif , net ir kaimynai nepatingės duoti kontaktų su rekomendacijomis

Va va, pas jus pirmas aukstas, ir lyg pusiau sauleta puse, ir man atrodo pelesio problemu visiskai nemaciau ten, nors iki juros netoli? g.gif
Atsakyti
QUOTE(renrena @ 2016 09 11, 16:03)
Smagumėlis dėl vis daugėjančių bendraminčių  thumbup.gif . Ar jau išsirinkote konkretų regioną? Linkstat prie Costa Blanca, ar dar vietoj nagrinėsitės? Jei taip, gal pasidarėt namų darbus ir jau žinot, kokioj vietoj apsistosite bent pirmai pradžiai?  smile.gif .

4u.gif Kolkas tai vienintelė vieta kur esame buvę. Galvojame apsistoti į viršų nuo Alikantės, link Valensijos. Pradžiai mėnesiui trumpalaikė nuoma, tada jau rasti ilgalaikę, o po to pirkti butą. Tik va su namų darbais tai prasčiau, pirma norim parduoti butą čia ir tada jau būsime laisvi. Kolkas terminas neapibrėžtas dėl šios priežasties... O kada Jūs galvojate judėti? ax.gif

Papildyta:
QUOTE(Shana @ 2016 09 12, 11:55)
Drisciau pakomentuoti del dregmes, kad ne arciau zemeo o priklauso kokios zemes.

Tikriausiai taip ir yra smile.gif Mes tik apsižiūrėti spėjom, o Jūs ten gyvenate smile.gif
O kaip tada dėl saulės? Geriau žiūrėti saulėtą pusę ir nešalti žiemą ar geriau pavėsis ir neperkaisti kai karšta? (čia aišku taip labai juodai balta, bet visgi)
Atsakyti
QUOTE(Vju @ 2016 09 12, 14:37)
4u.gif    O kada Jūs galvojate judėti?  ax.gif
Papildyta:

Norime jau seniai, o planavome pajudėti dar vakar... lotuliukas.gif . Vyras su savo darbais niekaip nesusitvarko, tad vis nusikelia tas terminas. Norėjau vasaros pradžioj kaip nors suspėti, kad vaikui m-klą surast, užrašyt, aklimatizuot, bet dabar jau nebežinau, gali tekti vidury mokslo metų atvažiuoti, tad sūnui teks arba nuotoliniu būdu LT sezoną užbaigt, arba liks LT, arba vėl kas nors atsitiks ir gyvensiu ES tik forumuose ir kelionėse tongue.gif .
O kokio amžiaus jūsų vaikai? apgalvojote jų lavinimo strategiją? Pati niekaip nesugalvoju, kur sūnų leisti, kaip ten klasifikuojamos mokyklos, gal kur nors reitinguojamos?
Dar dabar prisimenu ir jaučiu tuos aplink Valensiją tvyrančius nepakartojamus apelsinmedžių kvapus wub.gif , tikriausiai piečiau - link Alikantės tų kvapų mažiau, bet tikiuosi, kad klystu ax.gif .
Atsakyti
NT apkalbėjom,dabar senbuvės patarkite dėl sveikatos draudimo šeimai ten nuvykus.Mūsų europinis draudimas tinka tik pirmai pagalbai,tad kol neturi darbdavio,kuris už tave moka soc.draudimą,reikia rinktis privatų draudimą Adelas,Sanitas ir t.t. Girdėjau,kad tai pakankamai nepigu,reikia sutartį sudaryti metams,nors mokėti leidžia lyg kas mėnesį.Pasidalinkite savo žiniomis apie tai.Ačiū
Atsakyti
Idomiai, kazkodel cituoti neleidzia g.gif

Kolkas tai vienintelė vieta kur esame buvę. Galvojame apsistoti į viršų nuo Alikantės, link Valensijos. Pradžiai mėnesiui trumpalaikė nuoma, tada jau rasti ilgalaikę, o po to pirkti butą. Tik va su namų darbais tai prasčiau, pirma norim parduoti butą čia ir tada jau būsime laisvi. Kolkas terminas neapibrėžtas dėl šios priežasties... O kada Jūs galvojate judėti? ax.gif

Tikriausiai taip ir yra smile.gif Mes tik apsižiūrėti spėjom, o Jūs ten gyvenate smile.gif
O kaip tada dėl saulės? Geriau žiūrėti saulėtą pusę ir nešalti žiemą ar geriau pavėsis ir neperkaisti kai karšta? (čia aišku taip labai juodai balta, bet visgi)

Man nuo Alicantes iki Calpes labai fainos vietos (isskyrus Benidorma tongue.gif ), tik aisku priklauso kuo uzsiimsit. Calpe ziauriai prie dusios savo aura, pries kelis metus padejau draugei ten nusipirkti, bet vat ziema tai liudesys ten g.gif Nuo Denijos-Olivos nepatogus susisiekimas su didesniais miestais ir visiskas kaimas. Arciau Valencijos jau vel daugiau judesio bet ten jau krastovaizdis keiciasi. Ir zmones irgi biski. zodziu pasinagrineti reikia gerai pagal savo poreikius.

As sau pietu puses nesirinkciau, visgi pripazinkim, kad cia zymiai daugiau saules nei ziemos. O del to kad nesalti, mano asmenine patirtis - zymiai svarbiau geros grindys, sienos, langai etc. nei pietu puse. Man rytai ar vakarai optimalus variantas.

, arba vėl kas nors atsitiks ir gyvensiu ES tik forumuose ir kelionėse tongue.gif .
O kokio amžiaus jūsų vaikai? apgalvojote jų lavinimo strategiją? Pati niekaip nesugalvoju, kur sūnų leisti, kaip ten klasifikuojamos mokyklos, gal kur nors reitinguojamos?
Dar dabar prisimenu ir jaučiu tuos aplink Valensiją tvyrančius nepakartojamus apelsinmedžių kvapus wub.gif , tikriausiai piečiau - link Alikantės tų kvapų mažiau, bet tikiuosi, kad klystu ax.gif .

Optimiste jus biggrin.gif
O kelintokas jusu sunus?
Zymiai daugiau kur rasit apelsinmedziu 4u.gif mirksiukas.gif

,reikia rinktis privatų draudimą Adelas,Sanitas ir t.t. Girdėjau,kad tai pakankamai nepigu,reikia sutartį sudaryti metams,nors mokėti leidžia lyg kas mėnesį.Pasidalinkite savo žiniomis apie tai.Ačiū

Draudimo kompaniju marios, kainos ne tiek jau skiriasi. Bazinis gal nuo kokiu apie 20 per menesi, bet tada reikia damoketi kai eini pas gydytoja (draudimas moka dali), pilnas nuo kazkur 50 euru per menesi, tada dengia viska, vizitai, tyrimai, hospitalizacija nemokamai.
Ten dar visokiu tarpiniu variantu, su priedais be priedu, kiekvienoje kompanijoje pasiulymai, reikia rinktis kam kas labiausia tinkama.
Atsakyti