Labos
Oho kaip tema suaktyvejo
Laisvai galima jei tik nenorit prie pat juros.
Rinkdamasi tarp Olivos ir Torreviejos net nemascius rinkciausi pastaraja. Oliva visiskas kaimukas, po menesio ten veikti nera ka. Gyvenau abiejuose vietose, lyginti galiu
Bercelona ir jos pakrante - skonio reikalas. Vietos grazios, man asmeniskai katalonai ne prie sidries, jie slatesni ir visai kitaip uzsieniecius priema. Ta irgi vertinti reikia.
Ziema nera jokiu kainu kritimo. siaip is tikro vasara nera geriausia NT sezonas, yra labai daug zmoniu, kurie ziurineja ir zioplineja bet neperka. NT srity dirbantys zino, kad daznai liepa ir rugpjuti pardavimai parkrenta, nors atrodo zmoniu daugiau. Bet tie zmones atvaziave eina i pliazus o ne namu pirkti
Nezinau kada pirkote bet is siuo metu, jau antri metai kazkur nuo biudzeto 80-90 000 10 000 nusidereti labai didele retenybe, nebent isskirtinis atvejis. 5 000 jau gerai. Jau antri metai laikosi stabilus nors nedidelis kainu augimas ir tie nusiderejimai dideli retas reikalas.
Siap prie juros visad dregme bus.
Bet klimatas sanatorinis tai teisybe, is savo patirties (chroniskas bronchitas buves LT, ziemos tragiskos man buvo), cia per 8 metus 2 kart turejau, problema pati praejo. Zmoniu pazistu kuriems panasiai buvo, su sanariais, su alergijom.
Teisybe kad 1 km nuo juros dregme aukstesne nei 5 km. Is kitos puses 5 km nuo juors uz tuos pacius pinigus nusipirksit erdvesni busta. Reikia ta viska pasverti.
As gyvenu maziau nei km nuo juros, jokios dregmes namie nera, vedinu, turiu zidini, pelesio nei pedsaku. Reikia vertinti kad gal nuomuojami bustai niekad taip nesutvarkomi kaip bustas sau, seimininkai nenori investuoti, tai nereikia tik pagal tai spresti gal
Banku epocha irgi jau baigesi, neturi jie beveik nieko, o ka turi dgmz isstato realia kaina.
Viskas remiasi i kaina. As kazkaip nematai neissprendziamu problemu, ir pelesis issinaikina puikiausiai jei gerai remonta padarot, ir vamzdziai susitvarko. Reikia ivertinti ar apsimoka ta daryti ir kiek tai atsistos. Kartais apsimoka, nes naujuose retai randi erdve kaip senu namu, arba vieta.
Kalbu is patirties tikrai, nes gyvenu 8 metus, pakeiciau turbut 6 gyv. vietas ir padariau 3 pilnus remontus, 2 sau ir viena pardavimui. Tarpinikavau/vertejavau/derinau/priziurejau remontus ne vienam klientui irgi. Viska reikia paskaiciuoti ir ivertinti.
Nera tokio forumo, man neteko atrasto gero esp forumo. Jei apie ALC regiona tai rasit kazka angliskuose forumuose ir grupese, daug ju. Rusiskose galit surasti irgi kazka.
. O taip pat ir už nuraminimą dėl pelėsio
, nes, atrodo, tiek prisiskaičiau apie unikalų, gydomąjį ir kone stebuklus darantį klimatą, kad komentarai apie pelėsį kone užmušė
. Kadangi I-oje linijoje nuo jūros nė neketinome kurtis (o ir lėšų, matyt, neužtektų), tai teks žiūrėti ant kokios kalvelės - vėjų prapučiamos, kad iškersvėjuotų visas negandas
arba nuvykus į vietą prasieiti po tuos senesnius namus - labai jau jie mane suintrigavo aukštomis lubomis, plytelėmis, prancūziškomis durimis ir kt.
. Ačiū mergaitėms už patarimus dėl kaimynų, teks sėlinti vakarais aplink būstus ir stebėti gyventojus
.
Kuo man ir patinka SM, kad čia tiek daug gerų ir teisingų patarimų galima gauti. Ačiukas visoms