Įkraunama...
Įkraunama...

Egiptas

Na Hurgada man niekuomet nepatiko, tai ji tokia ir liko, ne tik lankytinų miestų sąrašo gale bet išvis išbrakta iš jo. Man visad Šarmas patiko, idomu ar bus kas pasidalins po šviežios kelionės kokie pokyčiai ten įvyko 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lialiauskiene @ 2011 12 21, 22:48)
kovo menesi vykome, taip buvo moteru su vaikais ant ranku prasanciu ismaldos, bet niekas nedraske ir i akis nelindo.
is vaiku tik teko girdeti "you are beautiful" ir sypsenas...


Šitie vaikai, anot gidų ir pačių vietinių - šio sezono naujiena, dėl kurios visiems gėda ir nemalonu
Atsakyti
QUOTE(Udrius @ 2011 12 21, 21:16)
Bet tai ko reikėjo tikėtis? Kažkas demokratijos užsinorėjo ? Na dabar ir valgome demokratijos vaisius... gerai čia off topic...


o ko cia off topic ? smile.gif Cia labai gera vieta pasakyti, kad tie krastai turizmui darysis nebetokie patrauklus. As ta dar per Tuniso revoliucija sakiau kazkurioj temoj. Be tvirtos rankos siaures Afrika (kaip ir likusioji) bus tik genciu konfliktu zona ax.gif Egipta kariskiai dar siek tiek kontroliuoja, bet kiek ilgai tai tesis ? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zilvinas75: 21 gruodžio 2011 - 21:59
QUOTE(Smurka @ 2011 12 21, 20:33)

Bet vieno fakto pro akis artimiausiu metu vykstantiems siūlau nepraleisti - saugokitės vaikų!!! Mano viešbutyje poilsiavę lietuviai savo pinigus jiems iš saujos atsiėmė. Gerai, kad laiku pačiupo už nugaros ėję draugai doh.gif Va čia tai revoliucija...

jokia cia ne revoliucija,net LT sostineje vaikai atlieka kisenvagiu "pareigas" doh.gif cool.gif
Atsakyti
QUOTE(jolita.martyna @ 2011 12 21, 23:17)
jokia cia ne revoliucija,net LT sostineje vaikai atlieka kisenvagiu "pareigas" doh.gif  cool.gif

LT sostinėje seniai vyksta daug kas, ko Egiptas dar nebuvo net košmaruose sapnavęs
Atsakyti
vau pagyvino tema smurka su Makalium thumbup.gif
ka as galiu pasakyt, buvom paskutini kart pries du metus, nes si pavasari musu kelione i Marsa Alam revoliucija nukele neribotam laikui... Esam Egipte buve 10 kart... doh.gif mantai buvo geresnes atostogos nei turkijoj, vyrui juolab, i Turkija jis net nevaziuoja... Del viesbuciu, turim savo pamegtus, nedidelius, europieciu megstamus, su koralais salia, sali taip pat per tiek laiko apkeliavom 4u.gif lyginti Turkijos ir Egipto negalima, tai visiskai skirtingos salys ... kiekviena is ju turi savu trukumu ir privalumu. Taciau ka skaitau dabr, tai sukrecia, tai yra situcija salyje... na niekada to nebuvo, buvo jie nagli ir anksciau, bet ne tiek... tiriausia jauciasi nebaudziami ar pan,kadangi valdzios salyje nera. Pries 2,5 metu pavasari, Hurghados centre berniukams, sedejusiems ant saligatvio su morku rysuleliu pasiuliau po doleri, na butumet mate tuos vaikus, jei ziurejo i mane kaip i nenormalia, kol nuejo... tai va situacija pasikeite ir vaziuojant i ten reikia i tai atsizvegt. Manau rinkciaus tik viesbucius ne mieste ir pasaulinio tinklo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Makalius @ 2011 12 21, 18:33)


perziurejau, tikrai rekomenduoju paziureti tiems , kurie nebuve, tai tas Egiptas kuri ir as matau smile.gif
Papildyta:
tik koralu tai nematet, nuotraukose negyvi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lialiauskiene @ 2011 12 21, 22:22)
na tai nuvaziavo pavalgyti ir pagerti i AI, o pasakoja apie Egipta  doh.gif

Klausykit, ponička -iauskiene, įdėmiai perskaitykit mano žinutę apie Egiptą, o paskui savo marazmus rašinėkit.

Aiškiai pasakyta - buvau veikiau ne Egipte, o Egipto viešbutyje, nes beveik nieko nemačiau. Jūsų žiniai daugiausiai apie viešbutį tik ir papasakojau, bet čia vėlgi, grįžkim prie to punkto, kur nurodau Jums perskaityti mano pranešimą dar kartą. Ir gėriau, ir valgiau, ir tūsavojau, ir švenčiau, ir nenardžiau, nes DĖL SAVŲ PRIEŽASČIŲ net kojos nekišau į jūrą.

Dabar aiškiau?


---

Egiptas. Man užteko nuvažiuoti vieną vakarą į Hurgadą, pamatyt, kaip priešais einančiam draugui vaikas kiša ranką į užpakalinę kišenę, paskui stebėt vaizdą, kaip egiptietės prietrankos vidury gatvės elgiasi su mažais kačiukais (vos paeinantį neseniai gimųsį kačiuką paleidžia ant šaligatvio ir spardo, o vokietės turistės prieina ir aiškina joms, kad taip daryti negalima su gyvūnais, tos durnės drįsta tiesti ranką ir prašyti dolerio už tai, kad nebespardytų kačiuko ir atiduotų atgal jo mamai, gulinčiai kažkur patvory blink.gif blink.gif blink.gif ), kad susidaryčiau nuomonę apie Hurgadą (ne apie visą Egiptą, žinoma) - tai vieta, į kurią atšoko noras grįžti po 5 minučių.

Udriau, ačiū, nenoriu į tą praktinę ekskursiją. Tau svarbu parduoti keliones, ir ginsi bet kurią šalį. Pas mane irgi tokios pat Egipto kelionės yra, Makaliuje jas irgi galima įsigyti, bet man nėra taip svarbu, ar kas nors skris į Hurgadą, ar ne, tegu žmonės žino tiesą, kaip ji išbaisėjus. Bet juk čia kaip ir visur - kiekvienas turi savo nuomonę. Todėl visiems asmeniškai siūlau rinktis viešbučius kuo toliau nuo miesto.

Dėl priekabiautojų visokių ekskursijų metu, galiu pasakyti tik viena - iš mūsų viešbučio į Luksorą varėm aštuoniese. Po kelionės nulėkėm vakarieniaut, prie vakarienės stalo pasiklausiau - na, ir kaip įspūdžiai, kaip kelionė? Visi liko patenkinti, bet pridūrė "Nu bet tie įkyrūs priekabiautojai...". Patikėkit manim, mūsų keliavo gal 30 asmenų grupė, arabai jau išmokę, kad nereikia lįst prie jaunų, reikia lįst prie vidutinio amžiaus moteriškių, kurios nusipirks bet kokį šlamštą, kad tik jie nuo jos atsiknistų. Net du pavyzdžius turiu, kai Karalių slėnyje vaikščiojom, prie vienos moteriškės prispito net du prekiautojai, ji gynėsi gynėsi, mes ją net gelbėjom, vaikėm tuos bjaurybes, kol ta moteriškė nepasakė - nesistenkit, jie neatkibs, einu geriau nusipirksiu iš jų tą statulą už 10 dolerių, ir jie atsikabins. Pati kalta, aišku, neištvėrė. Žiūrėkit, kad Jums taip nebūtų, nes jie žiauriai protą veikia.

Į Egiptą nerealu varyt žiemą, man tikrai atostogos buvo rojus - gera draugų kompanija, nerealus viešbutis, saulė, geras oras ir atsijungimas nuo pasaulio. O ekskursija po Hurgadą tik mažas nuotykis, kurio bjaurius dalykus visi pamiršom ir grįžom į europiečiams pritaikytus žmogologijos sodus biggrin.gif

Nerealiai mažai mokėjau už kelionę, nemačiau, kad mano pasirinktas viešbutis būtų kainavęs kada nors mažiau, nei mums nuskilo (1380-1400 lt berods).

Dar kartą primenu - važiavau visai ne dėl šalies pažinimo, o dėl balių festivalių ir pabandymo pirmąkart gyvenime atostogauti su All Inclusive. Kitas dalykas - nemėgstu arabų kraštų, man patinka Europa, saugumas, fiksuotos kainos ir jokio derėjimosi, kas žiauriai vargina mano jauną galvą. Turkijoje Bodrume buvau, labai gražus kurortas.
Atsakyti
QUOTE(Makalius @ 2011 12 21, 23:35)
Egiptas. Man užteko nuvažiuoti vieną vakarą į Hurgadą, pamatyt, kaip priešais einančiam draugui vaikas kiša ranką į užpakalinę kišenę, paskui stebėt vaizdą, kaip egiptietės prietrankos vidury gatvės elgiasi su mažais kačiukais (vos paeinantį neseniai gimųsį kačiuką paleidžia ant šaligatvio ir spardo, o vokietės turistės prieina ir aiškina joms, kad taip daryti negalima su gyvūnais, tos durnės drįsta tiesti ranką ir prašyti dolerio už tai, kad nebespardytų kačiuko ir atiduotų atgal jo mamai, gulinčiai kažkur patvory blink.gif  blink.gif  blink.gif ), kad susidaryčiau nuomonę apie Hurgadą (ne apie visą Egiptą, žinoma) - tai vieta, į kurią atšoko noras grįžti po 5 minučių.



Papildyta:
QUOTE(Smurka @ 2011 12 21, 21:19)
LT sostinėje seniai vyksta daug kas, ko Egiptas dar nebuvo net košmaruose sapnavęs

Atsakyti
Taip, Jolita, labai teisingas citatas parinkai smile.gif Skirtumas tarp manęs ir Makaliaus esminis yra tas, kad aš kaip tik pirmenybę teikiu arabų, musulmoniškiems, galų gale iduistiniams, budistniams (nors pastaruosiuose dviejuose nesu buvusi) kraštams, o ne Europai. Ir galiu paaiškinti, kodėl.

Europoj viskas daugmaž aišku. Nors yra šalių, iš esmės besiskiriančių nuo Lietuvos, bet didelio kultūrinio šoko tenai nepatirsi. O man norisi pamatyti kitoje šalyje IŠ ESMĖS kitaip, nei matau Lietuvoje.

Arabiški, musulmoniški kraštai kai kuriais aspektais nėra taip nusiritę, kaip Lietuva ar daugelis Europos šalių. Joms nebūdingos masinės vagystės (nesakau, kad jų iš viso nėra, bet kultūra, religija lėmė, kad jos ne itin išplito), nėra alkoholizmo (vėlgi nesakau, kad nėra vartojančių alkoholį, bet jie ištirpsta minioje, todėl nėra pastebimi), žmonės dievobaimingi, tad stengiasi nepasiduoti ir kitoms žemiškoms pagundoms. Todėl labai apmaudu yra atvykus sužinoti, kad tikimybė, jog būsi apvogtas yra didesnė už tikimybę, kad būsi neapvogtas.

Buvau susitikusi su savo bičiuliu iš Bulgarijos, kuris Hurgadoje turi du butus, sūnus ten eina į rusišką mokyklą... Na, revoliucija, anot jo, nepraėjo be pasekmių, daug prireiks laiko per ją susikaupusiam kakučiui iškuopti. Be to, dar nežinia, kas šalies laukia po rinkimų...

Kad būtų aiškiau, kaip dabar atrodo Hurgada, įdėsiu savo kolegos pareiškimą nuo FB sienos (esu tikra, jis neprieštaraus).
Valanda diskusijų su egiptiečiu kambarioku apie Egiptą. Sausio mėnesiui Egipto Arabų respublikos kurortai turi minalias rezervacijas viešbučiuose, kompanijos ir tie patys viešbučiai mažina dirbančio personalo skaičių ir jie nesupranta niekaip, kodėl turistai neskrenda ir kompanijos atšaukia skrydžius. Jo manymų padegami valstybiniai pastatai ir riaušės tam įtakos tikrai neturi, nes turizmo tai neliečia. Kompromiso rasti nepavyko ir gavau 100% patikinimą, kad kitais metais viskas bus piko tempu ir Egiptas toliau išliks LYDERIS arabų pasaulyje. Kaip tuo tarpų kas trečias turistas yra apvagiamas kišenvagių, apgaudinėjamas gatvės prekeivių ir t.t. Pradedu suvokt, kad nieko nebesuvokiu apie jų loginį mąstymą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smurka: 22 gruodžio 2011 - 08:16
QUOTE(Makalius @ 2011 12 22, 00:35)


Nerealiai mažai mokėjau už kelionę, nemačiau, kad mano pasirinktas viešbutis būtų kainavęs kada nors mažiau, nei mums nuskilo (1380-1400 lt berods).





sunus dabar ten su drauge uz 1080 lt albatros beach resort 4u.gif bet prisikaicius labai nerimaut pradejau... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Adade @ 2011 12 22, 08:40)
sunus dabar ten su drauge uz 1080 lt albatros beach resort  4u.gif bet prisikaicius labai nerimaut pradejau... g.gif

blink.gif ir kaip cia tos kainos nukrite buvo g.gif kazin sausiui sulauksim kazko panasaus g.gif
Atsakyti