Aš irgi vakar grįžau iš Egipto. Ką žinau, gal veikiau ne iš Egipto, o iš jo viešbučio, nes buvom tik Luksoro ekskursijoj, o ten gi koją kyšt iš autobuso, 5 žingsniai po šventyklą ir vėl atgal į autiką. Sutinku su Smurka, viską taip SKĖRIAI gadino, vienas buvo taip prie manęs pristojęs, net graibaliojo, rėkė ant manęs, kad vadinu jo prekes plastmasinėm (nes dirbiniai iš Onixo negali kainuot 1 dolerio), kol vienas lietuvis iš grupės nepriėjo ir su kumščiu nepamojavo, atšoko staigiai, fui šlykštu prisiminus.
Tai žodžiu, gerai, kad gyvenau 35 km nuo Hurgados ir joje buvau tik vieną kartą (ir paskutinį), nes baisesnio miesto nežinau ar mačiau, gal nebent Tunise. Kas pačioj Hurgadoj gyvensit, tai ką žinau... Bet čia gal tik man taip, nepatinka šiukšlynai purvynai, priekabūs prekiautojai, kišenvagiai, vaikai prašantys išmaldos, maisto, apelsino - bet ko... Paskui už kampo nešantys viską į bendrą dėžą kažkokią, kur suaugę skaičiuoja kas ko kiek sunešė...
Mes varėm per TezTour, iš viso mūsų buvo 6, bet galiausiai 10 žmonių susirinko chebrytė. Gyvenom STELLA MAKADI BEACH 5* viešbutyje, su Viskas įskaičiuota, žinoma. Griebėm pasiūlymą savaitei už 1400 lt su viskuo, gal truputį mažiau kainavo
bet labai gera kaina, palyginus su tuo, ką mes už tai gavom.
VIEŠBUTIS. Superinis, aš be žodžių, buvau šokiruotas, kai pamačiau visą teritoriją, ji susideda iš dviejų viešbučių teritorijos - Stella Garden ir Stella Beach. Tarp viešbučių kursuoja toks atviras autobusiukas juokingas.
Viešbutyje yra tiltelis maždaug 300 metrų ilgio, vedantis visu koraliniu rifu iki jo pabaigos į gilumą, kur neria žmonės ir maudosi. Dieną maždaug 12:30 (žiemą) nuslūgsta vanduo ir atvažiavę nauji turistai atėję jūra pasigrožėt lieka šoke
nors iš tiesų labai gražus krantas, smėlis, ai fantastika išvis.
Maitinimas irgi super, net pusryčiai keisdavosi, ką jau kalbėti apie pietus ir vakarienę - kiekvieną dieną pagrindiniame restorane buvo vis kitos šalies ar tipo virtuvė, mums pasitaikė Egipto, D.Britanijos, Viduržemio jūros kraštų, Jūros gėrybių, Vokietijos, Tolimųjų Rytų, Italijos. Maisto kokybė kalba pati už save - nė vienas tryst tryst nedarėm, nė vienam bloga nebuvo
Pasirinkimas beprotiškai didelis, per visą dieną visų patiekalų neišbandydavau, galiausiai užkniso eksperimentuot ir ragaut nežinomus, tai imdavau bulvyčių, mėsos ir agurkų
Kiekvieną vakarą prie įėjimo į pagrindinį restoraną kepdavo kažką ant griliaus. Tai mes valgėm vištieną, balandieną
, žuvį kažkokią, jautienos kotletukus ir panašiai... Įėjus į restoraną į rankas įkišdavo po kokteilį (alkoholinį arba ne - pasirinktinai). Taip visi per savaitę prisiėdėm, kad nebetelpam į kelnes, taip skanu viskas buvo, ypač desertai
jūra ten jų, kasdien dar keisdavo šmikiai, tai nervino kad neišbandžiau visko
rytietiški saldumynai išvis sužavėjo, juos gamindavo vietoje.
Viešbutyje yra trys a la carte restoranai - indų, libaniečių ir italų. Išbandėm du iš jų, indų ir libaniečių, labai patiko, aptarnavimas nerealus, o maisto skonis fantastiškas, ai, net nenoriu prisimint, taip viskas gerai buvo.
Animacija kartais baisi kaip nežinau kas, o kartais įdomi kaip mano gyvenimas
pusė animatorių gėjai, o pusė ne, tai pusė kimba prie moterų, o pusė prie vaikinų. Vaikų diskotekoje šoka ne tik vaikai, bet ir suaugę, nes labai linksma
Ką čia dar paprastai žmonės rašo apie viešbutį... A, internetas mokamas, valanda 10 dolerių, o diena 12 eurų. Vienintelis sunervinęs dalykas, kad sumokėjom 12 eurų ir neveikė internetas visą dieną, o pinigų negrąžino. Skundžiausi, sakau - Europoje už neveikiančią paslaugą grąžina pinigus. O jie man - Sorry, this is Africa
paskui sakau - 12 eurų man,studentui, išmesti perniek už nieką yra tikrai labai daug. Jie - "Beveik visi čia dirbantys darbuotojai per savaitę gauna 12 eurų algos". O man tai kas, koks skirtumas kas kiek gauna, man mano pinigų reikia, po galais... Nesusitariau, neišsiaiškinau, sumokėjau tuos pinigus, sunervino žiauriai.
Ai dar reikia paminėt, kad kadangi mūsų buvo 10, visi gyvenom skirtinguose blokuose (jų berods ten 8 yra), visiems kitiems bendrakeleiviams tik kartą per savaitę papuošė kambarį išlankstydami rankšluosčius, o mums pasitaikė matyt fainas darbuotojas, kasdien ruošdavo puošdavo, net drabužius sulankstydavo, rytais užeidavo paklaust, ar mums patinka tai, ką jis daro - pagirdavom, sakydavom kad nerealus darbuotojas, kasdien palikom arbatpinigių, vargšas per savaitę uždirba 15 dolerių, mes jam dar 15 dolerių patys sumokėjom, žiauriai draugiškas buvo.
Viešbuty taip pat klubas "Bubbles Disco" yra, įrengtas moderniai, toliau nuo gyvenamų pastatų, dirba nuo 23 iki 02:30 val., įėjimas nemokamas o gėrimai mokami, antradieniais ir penktadieniais atvirkščiai - susimoki už įėjimą 10 eurų ir geri ką nori kiek nori nemokamai.
Viešbutis už 35 km nuo Hurgados, nuvažiuot kainuoja 8-10 dolerių su taxu. Iš viešbučio iki Hurgados jau sunkiau, nebent kas grįžta su taxi vietiniu, tai įsėdi iškart, kitu atveju viešbučio taxi yra ir reikia daug mokėt, gal 40 dolerių į abi puses. Mes pasinaudojom galimybe nemokamai važiuoti į TezTour odos gaminių centrą, KURIS YRA TRAGIŠKAI BAISUS, O STRIUKĖS KOŠMARIŠKOS, 20 METŲ ATGAL, kai buvau kūdikėlis, kurį mamytė čiūčiavo lovelėj, tai mano tėtis tokią striukę nešiodavo
ORAI. Keliavom gruodžio 13-20 dienomis, pirmas dvi dienas buvo šilta gera, kitas dvi dienas stiprus vėjas pūtė, gerai kad daug valgėm
tai vakarais reikdavo megztinio storesnio, o likusias dienas kaip pasipylė karščiai - dieną prie pat jūros gulim, deginamės (žiauriai nusvilęs grįžau), nugara šlapia... Lėkėm į ekskursiją į Luksorą, tai ten be vėjo visa, išvis neįmanoma buvo saulėj stovėt, bet džiaugiausi, nes žinojau, kad grįšiu į minus du laipsnius. Jūroj ir baseine nesimaudžiau dėl savo priežasčių, bet kiti sakė, kad jūra - kaip vidury vasaros karštą dieną Baltijos jūra, o baseinas šildomas, tai kaip sporto klube
EKSKURSIJOS. Varėm deja tik į Luksorą už 85 dolerius ir gavom papildomai ekskursiją į 1001 nakties renginį Alf Leila Wa Leila viešbučio amfiteatre, gidė buvo Agnė, 4 metus gyvena Hurgadoj, vasarį grįš 5 savaitėms atostogų, prašė jai paieškot pigių skrydžių, nes per 5 savaites Lietuvoj išprotės, nori grįžti atgal
Tai va, Luksoras labai patiko, nes Agnė labai gražiai viską papasakojo ir net man buvo įdomu (NET man sakau todėl, kad nekenčiu istorijos ir visų pasakojimų, bet vaikščiodamas po Hatčepsutės ar kitas šventyklas labai įsijaučiau
), o 1001 nakties net nemokamai niekam nerekomenduoju. Ką žinau, arba visi mes buvom per daug matę, arba rimtai buvo nesąmonė, kai renginio metu mano kolega UŽMIGO ant kėdės, o aš sėdėjau ir dejavau, kad geriau būčiau viešbuty kokteilį išgėręs, nes kai grįšim jau nebeduos, o paskui į klubą geriau būčiau ėjęs, nei čia sėdėjęs
IŠVADOS. Grįšiu į Egiptą ir ne kartą, bet tik tada, kai ištiks kūrybinė krizė, kaip kad buvo šįkart, ir nieko nenorėsiu, išskyrus 5*, Viskas įskaičiuota maitinimo ir geros draugų kompanijos. Egipte susipažinau su daug naujų žmonių, pasitaikė išties faini lietuviai, gyvenę viešbuty tuo pat metu.
Čia mano nuotraukos i Egipto, galit pažiūrėt, paskui į savo puslapį įkelsiu pasakojimą, bet jis nebus toks išsamus, kaip kad čia surašiau
Gal šis mano postas ir nebus daug kam naudingas (vis tik aš ne mamytė, nekeliavau su vaikais, o ir skridau į tą viešbutį, kuriame labai mažai su šeimom atvykstančių žmonių, išvis jis tarp lietuvių nepopuliarus).
Nuotraukos, tikiuosi, rodys:
Makaliaus atostogos Egipte su VISKAS ĮSKAIČIUOTA
Nepykit, AŽ neatsakinėju.