Įkraunama...
Įkraunama...

Egiptas

QUOTE(-Voveryte- @ 2011 12 18, 23:22)

Pinigai. Nezinau, kodel visi sako, kad ten geriausia veztis dolerius..... g.gif  Atseit, kad jie juos labiau myli. biggrin.gif Kur nemyles, kai sau palankiu kursu paskaiciuoja ir dar biski daugiau laimi tada. biggrin.gif  Eilini karta isitikinom, kad reikia veztis tik tos salies valiuta i kuria vaziuoji. Nes jie pradzioj tau viska apskaiciuoja egiptietiskais svarais, tada tu sakai, kad doleriais mokesi, tada jie paskaiciuoja tokiu kursu, kur naudingiau tik jiems, aisku. Taigi, pasijutom durniais, kad vezemes dolerius, viskas butu daug paprasciau ir greiciau su ju vietine valiuta.


man tik labai idomu kur lietuvoje rasite egipto svaru lotuliukas.gif vezates ten doleriais, ir vietineje kontoroje keiciates i vietine valiuta doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ievakata @ 2011 12 19, 22:37)
Neramumai tesiasi, pasak zurnalistu. Tez tour gide minejo, kad net keliones i Kaira nebuvo nutrauktos, ir kad sie neramumai nei is tolo neprilygsta pavasario neramumams
http://www.15min.lt/...ulis/-57-185896

Tiesa, mums bebunant Sarme,  grupe girtu  lietuviu sumuse 15 egiptieciu viesbucio tarnautoju, ir pagrindini menedzeri, buvo isvezti ir i Kairo kalejima,  tik nzn kokiam viesbuty, gide nepasake doh.gif isivaizduoju butu geriau i ta viesbuti dabar nevaziuoti, bet del suprantamu priezasciu  nutylejo, taip geda  pasidare uz tautiecius:oh

Na, bet rimtai, i ta viesbuti lietuviams geriau nevykt biggrin.gif Jau daug kur musu kaimynu is rytu nelaukia, va bus ir lietuviams chuliganu etiketes smile.gif
Atsakyti
Sveikos, ar yra buvusių SOLYMAR RIVA BEACH ? Mane domina, kokia tikimybė gauti kambarį su balkonu ir kaip ten koralinis rifas prie viešbučio? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lialiauskiene @ 2011 12 19, 21:43)
man tik labai idomu kur lietuvoje rasite egipto svaru  lotuliukas.gif  vezates ten doleriais, ir vietineje kontoroje keiciates i vietine valiuta  doh.gif


Na, mes skridom is Danijos, tai pas mus bankuose yra Egiptietisku be problemu, ir mes kai nuejom pasikeisti i banka pinigus, tai as sakau vyrui, keiciam i dolerius, nes taip supermamose pataria. smile.gif Tai po to Egipte vyras jau mane pizdavojo su tais doleriais, kai pamate kaip mus apsukineja..... biggrin.gif
Na, o jei LT bankuose ju nera, tada tai jau kitas reikalas. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(steja @ 2011 12 19, 12:25)
Mes apsistosime Royal Albatros Moderna, skaiciau, kad jis paskutinis ir vejas ten nemazas g.gif


na jei bus vejuota, tai tada jums bus ziauriai vejuota. vietiniai sake, kad didziausias vejas yra lapkriti ir gruodi, sausi jau mazesnis, o nuo vasario jau is vis beveik nera.
cia taip vietiniais mums sake, jeigu ka.. biggrin.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(norma @ 2011 12 19, 20:42)
O mes i Egipta vaziuojam 12 dienu, irgi pirmakart. Nezinau ka mes ten veiksim  lotuliukas.gif Vartysimes prie baseino ir vsio  doh.gif


Na jei imsit kokias ekskursijas ir snorklingus arba nardymus, tai gal neprailgs tada, bet kitu atveju tai visko gali buti... 4u.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -Voveryte-: 20 gruodžio 2011 - 17:01
QUOTE(-Voveryte- @ 2011 12 20, 17:18)
ir snorklingus arba nardymus, tai gal neprailgs tada, bet kitu atveju tai visko gali buti... 4u.gif  biggrin.gif

atsiprasau uz neismanyma, o kas tas snorklingas? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(aftersun @ 2011 12 20, 18:23)
atsiprasau uz neismanyma, o kas tas  snorklingas?  4u.gif


Čia kai užpakalis virš vandens, o galvą po vandeniu į žuvytes spokso biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Jofky @ 2011 12 20, 18:33)
Čia kai užpakalis virš vandens, o galvą po vandeniu į žuvytes spokso  biggrin.gif


Vyras tai itariu varys nardyt, bet cia ne man , as baisi vandens baile g.gif
O ypac snarklingas lotuliukas.gif
Atsakyti
Grįžau vakar iš Hurgados, kurioje lankiausi pirmą kartą.

Važiavau, tsakant, "na ura", t.y. tezexpress 5* variantas, kai viešbučio pavadinimą sužinai tik atvykus. Pasinaudojusi pažintimis, viešbučio pavadinimą jau žinojau išvakarėse. Tai buvo viešbutis Sphinx, beveik Hurgados centre. Paskaičius skurdžius lietuvių atsiliepimus apie šį viešbutį jau buvo galima nebenorėti ten važiuoti, bet rusų interneto svetainėse radau ir visai neblogų vertinimų.

Renkantis šį viešbutį reikia atkreipti dėmesį į tai, kad jis yra kiek pigesnis nei kiti penkių žvaigždučių viešbučiai. Iš to galima daryti išvadą, kad tai yra ekonominės, o ne delux klasės viešbutis. Jei kas įpratę ilsėtis Turkijos delfinuose ar amarose, į Hurgados Sphinx'ą vykti nerekomenduoju. Šiaip maksimali suma, kurią mokėčiau už poilsį šiame viešbutyje būtų ne daugiau nei tūkstantis aštuoni šimtai litų asmeniui.

Viešbutis gana naujas, statytas vos prieš trejus metus, nors vizualiai atrodo kiek senesnis. Šiame viešbutyje apsistoję svečiai gali naudotis visomis paslaugomis, kurias teikia greta esantis keturių žvaigždučių viešbutis King TUT. Tad Sphinx'o teritorija, galima sakyti, padvigubėja.

Kambariai. Nerekomenduoju negavus kambario į pasą dėti pakištukų, nes didžioji dalis kambarių yra su vaizdu į jūrą. Jei gausite su vaizdu į registratūros pastatą, tada jau galima bandyti tartis pagal jų tradicijas. Patys kambariai gana erdvūs, su balkonais, faktiškai atrodo lygiai taip, kaip fotografijose. Seifas nemokamas, mini baras papildomas tik vandeniu.

Maistas. Lietuviškuose komentaruose skaičiau, jog vienintelis valgomas dalykas ten - ryžiai. Na, gal 2009 metais taip ir buvo. Gal dėl tos priežasties, kad nesu ypatingai išranki maistui, man jo buvo per akis. Pusryčiai vienodi: kiaušiniai įvairiais pavidalais, blynai, ryžių ir dar kažkokių kruopų košės, sūriai, daržovės, uogienės, sausi pusryčiai su pienu ar jogurtu... Na, tai yra rytietiškiems kraštams būdingi pusryčiai, kurių pagrindinis bruožas ir yra tas, kad jie yra vienodi. Tuo tarpu pietums jau gerokai didesnis pasirinkimas, yra ir mėsos, ir žuvies, dviejų rūšių sriubos, įvairiausių užkandžių.. Vakarienė irgi gausi, pasirinkimu niekuo nesiskiria nuo pietų. Jei kas guli paplūdimy ir tingi eiti pietauti į pagrindinį restoraną (galima naudotis tiek Sphinxo, tiek King TUT restoranais), gali pavalgyti paplūdimio bare. Tiesa, pasirinkimas bus kuklesnis: picos, barbekiu, skrudintos bulvytės ir pan. Pietų metu nemokamai galima paskanauti ledų.

Tarp pusryčių, pietų ir vakarienės galima užkandžiauti paplūdimio bare, bare prie baseino, prieš vakarienę yra arbatos valandėlė lobby bare, kur patiekiamos bandelės, pyragaičiai. Taip pat siūlomi ir vėlyvieji pusryčiai bei vėlyvoji vakarienė.

Vietinės gamybos pilstomi alkoholiniai gėrimai siūlomi nuo 10 iki 24 valandos. Tai alus, degtinė, romas, džinas, anyžinė degtinė, raudonas bei baltas vynai. Sultys iš pakelių bei įvairūs limonadai (pepsi, 7up, miranda ir pan.) neribojami, šviežiai spaustos sultys, turkiška kava, kapučino - už papildomą mokestį.

Animacija yra. Apie jos darbo kokybę nuomonės neturiu, nes viešbutyje pramogavau minimaliai. Dieną būna šokių pamokėlės, vandens aerobika, smiginis, vakarais vis kitokios pramoginės programos. Veikia vaikų klubas, vakarais mažiesiems vyksta mini diskoteka, vaikučiai gali pasidžiaugti super mini zoologijos sodeliu, kuriame vargsta keli gyvūnėliai (beždžionės tikrai yra, kitų gyvūnų nepamenu, nes to zoosodo įdėmiai neapžiūrinėjau).

Jei kam aktualu internetas, tai jis nemokamas, o tai itin retas atvejis Hurgados viešbučiuose, daugelyje jis prieinamas tik už papildomą mokestį.

Kita aktuali tema - ekskursijos. Kadangi nesu labai jau pinigais aptekusi, man labai svarbus aspektas yra kaina. Niekam ne paslaptis, kad gatvėje siūlomos ekskursijos yra pigesnės nei pas mūsų kelionės organizatorius. Mano patirtis rodo, kad Egipto gatvės agentūros (išbandžiau dvi) - ypatingai žemo lygio. Jei Turkijoje gatvių siūlomos ekskursijos dažnai kokybe nenusileidžia mūsų organizatoriams, tai Egipte tikrai nusileidžia. Jei kam reikės konkrečių pavyzdžių, galėsiu pateikti.

Dar vienas įdomi istorija, į kurią pakliuvau su gatvės agentūra. Pirkau super safarį trims asmenims už devyniasdešimt dolerių. Sumokėjau šimtą dolerių, dešimt gavau grąžos. Dar tą pačią dieną sumokėjau avansą už ekskursiją į vadinamąją Rojaus (nors pagal įspūdį greičiau Pragaro) salą. Ta ekskursija vyko kitą dieną, su vaikinu, ją pardavusią mes ekskursijos dieną susitikome ir atidavėme likusią sumą.

Po kelių dienų jis mane atsitiktinai pasigauna gatvėje ir pasako, kad aš jam už super safarį įsūdžiau padirbtus šimtą baksų doh.gif Sakau, tu gal durnas, man doleriais algos niekas nemoka, aš juos perku banke, negi bankas man parduos falsifikatą. Ir pristojo prie manęs ne tik tas vaikinas, kuris pardavė, bet ir jo šefas. Ir reikalauja apsikeisti doleriais. Sakau, nieko aš nežinau, babkių nebeturiu, padirbtų tikrai nesinešioju ir iš viso nesu tikra, kad man čia rodote tuos pačius dolerius, kuriuos aš daviau, o ne kitas turistas. Tada jis man sako, kad tą pačią dieną bandė juos išsikeisti keliuose bankuose, bet visur jam pasakė, kad pinigai padirbti. Va čia ir susimovė biggrin.gif Tą pačią dieną bandė pasikeisti, o kitą dieną, kai plaukėm į Rojaus salą kažkodėl pasakyti pamiršo, kad aš jam tipo daviau padirbtus dolerius. Pasakiau, kad mano sąžinė švari ir aš pasišalinu. Tai jie mane apgavike išvadino ir tuo viskas baigėsi. Abejoju ar tuo viskas būtų pasibaigę, jei aš TIKRAI tuos padirbtus dolerius būčiau bandžiusi jiems įkišti. Taigi prie stulpo būtų priklijavę, bet šimtą baksų atsiėmę.

Su teztour gide Jurgita važiavau į ekskursiją Super Luksoras. Kainavo 110 dolerių. Be šopingų. Aplankomos kelios šventyklos, valtele plaukiojama po Nilą, aplankoma bananų sala, kur duodama paskanauti šių vaisių su arbata. Rekomenduoju visiems, kas domisi Egipto istorija, nes gidė Jurgita labai įdomiai pasakoja, jos žinių bagažas labai didelis.

Vienoj parduotuvėj užsimaniau nusipirkti pusantro šimto ml aloe vera aliejaus. Paprašė 85 baksų. Gerai, kad sėdėjau lotuliukas.gif Paprašiau iš manęs nesityčioti ir nusipirkau už penkiolika.

Na, ir bendras įspūdis. Jei dar grįžčiau į šią šalį, tai tik dėl jūros, nardymo. Nepamačiau dar nemažai istorinių vertybių, kuriomis Egiptas tikrai gali didžiuotis, bet jų įspūdį slopina įžūlūs skėriai (kitaip jų ir nepavadinsi), kurie kantrybę bando kišdami įvairiausius suvenyrus. Taip pat beduinai, kurie į turistų lankomas vietas renkasi kaip į darbą ir atiminėja iš jų maistą bei vandenį biggrin.gif

O jei kam aktualus seksturizmas, tai atleiskit man, šioje vietoje Egiptas milijoną kartų nusileidžia Turkijai. Tiek šlykščių vyrų vienoje vietoje dar nėra tekę matyti doh.gif Pamatyti vyrą baltais, o ne geltonais dantimis - įvykis. O dar nemažai jų mėgsta auginti ilgą nagą ant mažojo pirštelio, o tai, švelniai tariant, mažų mažiausiai šlykštu.

Egiptas - antrasis arabiškas kraštas, kuriame lankiausi. Į Siriją dar sugrįžčiau, į Egiptą.... tik dėl jūros
Atsakyti

4u.gif Išsamu, kad visi mes taip smile.gif
Dėl padirbtų pinigų tai geras, iki šiol tik buvau girdėjusi apie užrakintus turistus suvenyrų parduotuvėje (tipo jie duris sulaužė, tai kol nepirks nieko arba nesusimokės už durų remontą, tol niekas neatrakins ir jų neišleis) lotuliukas.gif

Atsakyti
QUOTE(Smurka @ 2011 12 21, 09:39)
Turkijoje gatvių siūlomos ekskursijos dažnai kokybe nenusileidžia mūsų organizatoriams, tai Egipte tikrai nusileidžia. Jei kam reikės konkrečių pavyzdžių, galėsiu pateikti.



noreciau konkreciu pavydziu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Smurka @ 2011 12 21, 11:39)
Grįžau vakar iš Hurgados, kurioje lankiausi pirmą kartą.

Važiavau, tsakant, "na ura", t.y. tezexpress 5* variantas, kai viešbučio pavadinimą sužinai tik atvykus. Pasinaudojusi pažintimis, viešbučio pavadinimą jau žinojau išvakarėse. Tai buvo viešbutis Sphinx, beveik Hurgados centre. Paskaičius skurdžius lietuvių atsiliepimus apie šį viešbutį jau buvo galima nebenorėti ten važiuoti, bet rusų interneto svetainėse radau ir visai neblogų vertinimų.

Renkantis šį viešbutį reikia atkreipti dėmesį į tai, kad jis yra kiek pigesnis nei kiti penkių žvaigždučių viešbučiai. Iš to galima daryti išvadą, kad tai yra ekonominės, o ne delux klasės viešbutis. Jei kas įpratę ilsėtis Turkijos delfinuose ar amarose, į Hurgados Sphinx'ą vykti nerekomenduoju. Šiaip maksimali suma, kurią mokėčiau už poilsį šiame viešbutyje būtų ne daugiau nei tūkstantis aštuoni šimtai litų asmeniui.

Viešbutis gana naujas, statytas vos prieš trejus metus, nors vizualiai atrodo kiek senesnis. Šiame viešbutyje apsistoję svečiai gali naudotis visomis paslaugomis, kurias teikia greta esantis keturių žvaigždučių viešbutis King TUT. Tad Sphinx'o teritorija, galima sakyti, padvigubėja.

Kambariai. Nerekomenduoju negavus kambario į pasą dėti pakištukų, nes didžioji dalis kambarių yra su vaizdu į jūrą. Jei gausite su vaizdu į registratūros pastatą, tada jau galima bandyti tartis pagal jų tradicijas. Patys kambariai gana erdvūs, su balkonais, faktiškai atrodo lygiai taip, kaip fotografijose. Seifas nemokamas, mini baras papildomas tik vandeniu.

Maistas. Lietuviškuose komentaruose skaičiau, jog vienintelis valgomas dalykas ten - ryžiai. Na, gal 2009 metais taip ir buvo. Gal dėl tos priežasties, kad nesu ypatingai išranki maistui, man jo buvo per akis. Pusryčiai vienodi: kiaušiniai įvairiais pavidalais, blynai, ryžių ir dar kažkokių kruopų košės, sūriai, daržovės, uogienės, sausi pusryčiai su pienu ar jogurtu... Na, tai yra rytietiškiems kraštams būdingi pusryčiai, kurių pagrindinis bruožas ir yra tas, kad jie yra vienodi. Tuo tarpu pietums jau gerokai didesnis pasirinkimas, yra ir mėsos, ir žuvies, dviejų rūšių sriubos, įvairiausių užkandžių.. Vakarienė irgi gausi, pasirinkimu niekuo nesiskiria nuo pietų. Jei kas guli paplūdimy ir tingi eiti pietauti į pagrindinį restoraną (galima naudotis tiek Sphinxo, tiek King TUT restoranais), gali pavalgyti paplūdimio bare. Tiesa, pasirinkimas bus kuklesnis: picos, barbekiu, skrudintos bulvytės ir pan. Pietų metu nemokamai galima paskanauti ledų.

Tarp pusryčių, pietų ir vakarienės galima užkandžiauti paplūdimio bare, bare prie baseino, prieš vakarienę yra arbatos valandėlė lobby bare, kur patiekiamos bandelės, pyragaičiai. Taip pat siūlomi ir vėlyvieji pusryčiai bei vėlyvoji vakarienė.

Vietinės gamybos pilstomi alkoholiniai gėrimai siūlomi nuo 10 iki 24 valandos. Tai alus, degtinė, romas, džinas, anyžinė degtinė, raudonas bei baltas vynai. Sultys iš pakelių bei įvairūs limonadai (pepsi, 7up, miranda ir pan.) neribojami, šviežiai spaustos sultys, turkiška kava, kapučino - už papildomą mokestį.

Animacija yra. Apie jos darbo kokybę nuomonės neturiu, nes viešbutyje pramogavau minimaliai. Dieną būna šokių pamokėlės, vandens aerobika, smiginis, vakarais vis kitokios pramoginės programos. Veikia vaikų klubas, vakarais mažiesiems vyksta mini diskoteka, vaikučiai gali pasidžiaugti super mini zoologijos sodeliu, kuriame vargsta keli gyvūnėliai (beždžionės tikrai yra, kitų gyvūnų nepamenu, nes to zoosodo įdėmiai neapžiūrinėjau).

Jei kam aktualu internetas, tai jis nemokamas, o tai itin retas atvejis Hurgados viešbučiuose, daugelyje jis prieinamas tik už papildomą mokestį.

Kita aktuali tema - ekskursijos. Kadangi nesu labai jau pinigais aptekusi, man labai svarbus aspektas yra kaina. Niekam ne paslaptis, kad gatvėje siūlomos ekskursijos yra pigesnės nei pas mūsų kelionės organizatorius. Mano patirtis rodo, kad Egipto gatvės agentūros (išbandžiau dvi) - ypatingai žemo lygio. Jei Turkijoje gatvių siūlomos ekskursijos dažnai kokybe nenusileidžia mūsų organizatoriams, tai Egipte tikrai nusileidžia. Jei kam reikės konkrečių pavyzdžių, galėsiu pateikti.

Dar vienas įdomi istorija, į kurią pakliuvau su gatvės agentūra. Pirkau super safarį trims asmenims už devyniasdešimt dolerių. Sumokėjau šimtą dolerių, dešimt gavau grąžos. Dar tą pačią dieną sumokėjau avansą už ekskursiją į vadinamąją Rojaus (nors pagal įspūdį greičiau Pragaro) salą. Ta ekskursija vyko kitą dieną, su vaikinu, ją pardavusią mes ekskursijos dieną susitikome ir atidavėme likusią sumą.

Po kelių dienų jis mane atsitiktinai pasigauna gatvėje ir pasako, kad aš jam už super safarį įsūdžiau padirbtus šimtą baksų doh.gif Sakau, tu gal durnas, man doleriais algos niekas nemoka, aš juos perku banke, negi bankas man parduos falsifikatą. Ir pristojo prie manęs ne tik tas vaikinas, kuris pardavė, bet ir jo šefas. Ir reikalauja apsikeisti doleriais. Sakau, nieko aš nežinau, babkių nebeturiu, padirbtų tikrai nesinešioju ir iš viso nesu tikra, kad man čia rodote tuos pačius dolerius, kuriuos aš daviau, o ne kitas turistas. Tada jis man sako, kad tą pačią dieną bandė juos išsikeisti keliuose bankuose, bet visur jam pasakė, kad pinigai padirbti. Va čia ir susimovė biggrin.gif Tą pačią dieną bandė pasikeisti, o kitą dieną, kai plaukėm į Rojaus salą kažkodėl pasakyti pamiršo, kad aš jam tipo daviau padirbtus dolerius. Pasakiau, kad mano sąžinė švari ir aš pasišalinu. Tai jie mane apgavike išvadino ir tuo viskas baigėsi. Abejoju ar tuo viskas būtų pasibaigę, jei aš TIKRAI tuos padirbtus dolerius būčiau bandžiusi jiems įkišti. Taigi prie stulpo būtų priklijavę, bet šimtą baksų atsiėmę.

Su teztour gide Jurgita važiavau į ekskursiją Super Luksoras. Kainavo 110 dolerių. Be šopingų. Aplankomos kelios šventyklos, valtele plaukiojama po Nilą, aplankoma bananų sala, kur duodama paskanauti šių vaisių su arbata. Rekomenduoju visiems, kas domisi Egipto istorija, nes gidė Jurgita labai įdomiai pasakoja, jos žinių bagažas labai didelis.

Vienoj parduotuvėj užsimaniau nusipirkti pusantro šimto ml aloe vera aliejaus. Paprašė 85 baksų. Gerai, kad sėdėjau lotuliukas.gif Paprašiau iš manęs nesityčioti ir nusipirkau už penkiolika.

Na, ir bendras įspūdis. Jei dar grįžčiau į šią šalį, tai tik dėl jūros, nardymo. Nepamačiau dar nemažai istorinių vertybių, kuriomis Egiptas tikrai gali didžiuotis, bet jų įspūdį slopina įžūlūs skėriai (kitaip jų ir nepavadinsi), kurie kantrybę bando kišdami įvairiausius suvenyrus. Taip pat beduinai, kurie į turistų lankomas vietas renkasi kaip į darbą ir atiminėja iš jų maistą bei vandenį biggrin.gif

O jei kam aktualus seksturizmas, tai atleiskit man, šioje vietoje Egiptas milijoną kartų nusileidžia Turkijai. Tiek šlykščių vyrų vienoje vietoje dar nėra tekę matyti doh.gif Pamatyti vyrą baltais, o ne geltonais dantimis - įvykis. O dar nemažai jų mėgsta auginti ilgą nagą ant mažojo pirštelio, o tai, švelniai tariant, mažų mažiausiai šlykštu.

Egiptas - antrasis arabiškas kraštas, kuriame lankiausi. Į Siriją dar sugrįžčiau, į Egiptą.... tik dėl jūros






Super papasakota saunuole... smile.gif
Atsakyti
kuo labiau skaitau,tai i Egpita noras skristi mazeja biggrin.gif aisku suvokiu,kad ten serveris ir visa kita zemesnio lygio..bet prisiskaicius biggrin.gif visgi galvoju gal geriau palaukti geguzes ir lekti i Turkija,bent jau zinau kad nesigailesiu sumokejus ..nes ne 100lt kelione kainuoja..
Atsakyti