QUOTE(world @ 2013 10 01, 22:04)
Sveikos,
prisijungiu ir as prie Uoga uoga isbandziusiu ir jas pamegusiu. Siaip, labiausiai patinka veido kremas "Aksomine oda". Puikiai susigeria, sudrekina ir pamaitina mano misria oda. Pavadinimas tikai atitinka kremo poveiki odai. Dar patiko paakiu kremas "Zalioji gaiva". Is kuno kremu isskirciau "Alyvuogiu kranta" ir "Spanguoliu potvyni".
Del produkcijos sluoksniavimosi ir koncistencijos galiu pasakyti, kad naturali produkcija praktiskai visuomet sluoksniuojasi. Tai visiskai normalu. Chemines kosmetikos gamintojai, noredami pritraukti ir itikti klientams, didziuli demesi skiria savo kremu teksturai, kad kuo lengviau isigertu i oda, spalvai bei kvapui. Taciau, tam dazniausiai naudojami mums ne tik, kad visiskai nereikalingi, bet daznai ir sveikatai pavojingi ingredientai. Todel, naturali kosmetika daznai ne tokia kvapni, ne taip nuostabiai geriasi, buna kiek keistokos koncistencijos. Taciau, tai tik irodo, kad gamintojas nenaudoja cheminiu emulsikliu ir tirstikliu, kurie mums visai nereikalingi. O del gamybos broko, galiu pasakyti, kad net ir prabangiuose naturalios kosmetikos gamintoju produktuose to pasitaiko. Ne visada ir ne visi ingredientai puikiai susimaiso, istirpsta, klaidu pasitaiko visur ir gerokai dazniau nei atrodo.
Kodel Jus taip tvirtai teigiate, kad naturali kosmetika gali sloksniuotis bei buti netinkamos konsistencijos? Sis faktas, mano nuomone, tai "tokiu" gamintoju priedanga, kurie nelabai ismano ka daro. Norint gaminti kosmetikos priemones, reikia baigti mokslus, neuztenka pagooglinti ar palankyti keleta menesiu trunkancius kursus. As taip drasiai galiu teigti, kadangi pati esu baigusi siuos mokslus. Kosmetikos gamybai reikalinga daug ziniu, tam kad pagaminti gera produkta, kuris nesisluoksniuotu, nesisunktu aliejai, nepazeistu normalios odos pH ir t.t. Ar tokie gamintojai zino kas yra PAM, anijones bei katijonines PAM, ar galu gale kas yra bezilo alkoholis ar cetilo alkoholis? O naturalus (pagal daugelio komentatoriu nuomone besisluoksniuojancius bei visokius kokius ir kitokius) kremai, perkrauti per dideliu kiekiu aliejaus ar vasko, pirmiausia pasizymi:
1) sunkiai pasiskirsto ant odos;
2) del to uzkemsamos poros;
3) uzkimsus poras oda nebekvepuoja (negauna deguonies). Isivaizduokite jeigu jus nebegaletumete kvepuoti, kokia savijauta butu??????
Dar galeciau vardinti daug ivairiu faktu ir klausimu, taciau viskas suvedama i viena klausima: ar tokia gamyba nera gamintoju kompetencijos stoka???
Tai yra mano nuomone...