Įkraunama...
Įkraunama...

Amerikiečių Stafordšyro terjerai

Labutis visoms, turiu klausymeli, drauge gyvena Danijoj, nori isigyt anglu stafordsyru veisles kalyte, paprase paieskot Lietuvoj, bet as nerandu, vien tik amerikieciu stafordsyrai yra. Ar cia labai skirtingos veisles, ar tik dydziu skiriasi, ar dar kuom nors? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Zarute @ 2014 01 27, 09:45)
Labutis visoms, turiu klausymeli, drauge gyvena Danijoj, nori isigyt anglu stafordsyru veisles kalyte, paprase paieskot Lietuvoj, bet as nerandu, vien tik amerikieciu stafordsyrai yra. Ar cia labai skirtingos veisles, ar tik dydziu skiriasi, ar dar kuom nors? g.gif

Gal kalba eina apie stafbulį? Kuris vienintelis Danijoje neuždraustas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(gkspygle @ 2014 01 20, 19:35)
Sveikos. Mano kale kartais pradeda ne tai kad dusti, bet taip stipriai su tokiu švokščiančiu garsu gaudyti ora per burna. Buna pvz lauke begioja ir uzeina-kokia minute taip padūsta, pasvokscia ir vel lyg niekur nieko, nuotaika puikiausia.Su pora zmoniu kalbejau sako pasitaiko stafams gan daznai. Veterinaro vis uzmirstu pklausti, nes atrodo padusauja ji ir tuom pasibaigia. Ar buna taip jusu sunims? Aciu uz atsakymus

Šis reikalas pasitaiko ne vien tik stafams, Kiek turiu šunų visi kartas nuo karto šitaip pašvokčia. Internete irg yra nemažai video, kažkaip su sneezing vadinasi , nepamenu g.gif nežinau kas čia per reikalas, bet kadangi trijų skirtingų veislių šunims tas pats ir visi jau nugyvenę nemažai - darau prielaidą,kad nieko baisaus.
QUOTE(Zarute @ 2014 01 27, 10:45)

gal jūs ieškote stafordšyro bulterjero?
Atsakyti
Na dar vakar drauge skambino, sako - anglu stafordsyru terjero iesko, sake jie neuzdrausti Danijoj. Tai net nebezinau ko man ir ieskot g.gif
Atsakyti
Stafordšyro terjerai Danijoje uždrausti, Dtafordšyro bulterjerai - ne.
Atsakyti
QUOTE(Zarute @ 2014 01 28, 10:52)
Na dar vakar drauge skambino, sako - anglu stafordsyru terjero iesko, sake jie neuzdrausti Danijoj. Tai net nebezinau ko man ir ieskot  g.gif

tai tegul bent foto parodo,kokio šunio ieško, o tai dabar aišku,kad nieko neaišku biggrin.gif
nenorėčiau sakyt,kad žmogus ieško šuns net nežinodamas tikslios veislės pavadinimo biggrin.gif Bet šiaip ar taip tokia veislė kaip ,,anglų stafordšyro terjeras'', ,,anglų stafordšyras'' neegzistuoja. mirksiukas.gif Yra anglų stafordšyro bulterjeras.
Atsakyti
Aciu, mergaites, jau radom ko norejo - anglu stafordsyro bulterjera!!!! thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos merginos rolleyes.gif Norejau paklausti del amstafo sargumo smile.gif Skaiciau, kad jie gerai sutaria su zmonemis. Ar jiems tai netrukdo buti gerais sargais? buto, namo ar seimininko smile.gif Nekalbu apie sargavima prie budos biggrin.gif Mano seses vyras pasakojo, kad jaunysteje isejo pavedzioti savo stafa ir ji uzpuole keli asmenys ir kol ji muse sunelis tiesiog ramiai lauke prie namo laiptines smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Empusa @ 2014 02 22, 05:15)
Sveikos merginos  rolleyes.gif  Norejau paklausti del amstafo sargumo smile.gif Skaiciau, kad jie gerai sutaria su zmonemis. Ar jiems tai netrukdo buti gerais sargais? buto, namo ar seimininko smile.gif Nekalbu apie sargavima prie budos  biggrin.gif  Mano seses vyras pasakojo, kad jaunysteje isejo pavedzioti savo stafa ir ji uzpuole keli asmenys ir kol ji muse sunelis tiesiog ramiai lauke prie namo laiptines smile.gif

Šiaip manau,kad šie šunys nors ir labai myli žmones, ekstrinėje situacijoje sugebėtų pastovėti už savo šeimininką kaip ir bet kuris kitas. Balsą gerą turi, kast be reikalo nekanda.
O šiaip visumoj tą ,,apgynimą'' daugiausiai duotų dresūra - bendra kalba tarp šuns ir žmogaus. Šunys rimti, stiprūs -daugumai nerimtų chuliganų vien vaizdo pakanka, o jei eis rimti - tai nei 5 neapsaugos.

Tačiau teritorijos apsaugai, tuščių namų ir panašiai netinkami.. Dabar kaimynystėje žmonės stato kaimo turizmo sodybą, tai apsaugai tris stafukus įvairaus amžiaus susitempė, na plyšta man širdis kaskart važiuojant.
Atsakyti
O kaip del ARGENTINOS DOGO? Gal jis labiau tinkamas tam reikalui? smile.gif
Atsakyti
buto apsaugai tai nebent netiesioginei doh.gif biggrin.gif . ta prasme, maniškė, kai išgirsta, kad kažkas per ilgai krebžda prie durų (pvz. su vaiku ant ranku ir maišu dantyse bandau iškrapštyti raktus iš rankinuko ar kišenės), tai loja tokiu žemu gerkliniu garsu - jei nežinočiau, koks iš tikrųjų ten katinas, tai eiti į vidų nebandyčiau biggrin.gif

dėl šeimininko apsaugos - specialiai pulti ar ginti nedresavom, tačiau šį instinktą jie turi - tiek nuo žmonių, tiek nuo kitų šunų. kadangi beveik kasdien vaikštom miške, tai situacijų pasitaiko visokių. bet kiekvieną įtartiną grybautoją savo nelaimei išlindusį netikėtai iš miško per arti, tai pašiauštu kailiu ir stačia uodega pasitinka, stovėsena irgi gero nežada, tačiau jei artyn nelenda, tai nei garso neišleidžia, tik įsitempusi stovi visa. esu įsitikinusi - jei koks lįstų, pultų nedvejodama.
kai du palaidi šunys (vipetai, taigi svorio kategorija mažesnė, bet ūgio aukštesni už mano), atlėkė prie manęs su vežimu, tai Bagyra stojo prieš vežimą urgzdama, kai šunys puolė, puolė ir ji, tačiau nuo vežimo nepasitraukė nei per žingsnį, šokinėjo puslankiu priekyje.

tačiau jei reikalingas rimtas asmens sargybinis, tai stafai nėra tinkamiausi. myliu be galo šitą veislę, bet vis dėlto jie greičiau užlaižys negyvai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Empusa @ 2014 02 22, 12:07)
O kaip del ARGENTINOS DOGO? Gal jis labiau tinkamas tam reikalui? smile.gif

manau,kad nei viena, nei kita viesle tam netinkama. Ne tokia ju paskiritis.
Atsakyti